نام دیگر نماز صبح
تبهای اولیه
با سلام
نام دیگر نماز صبح شاهد است یا مشهود ؟
(أَقِمِ الصَّلاةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلى غَسَقِ اللَّيْلِ وَ قُرْآنَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كانَ مَشْهُوداً).
سلام
اگر منظور از نام به معنای راهنمای به مطلوب باشد بله نام دیگرش مشهود است اما منظور از مشهود را باید مد نظر قرار داد نه این که بگوییم اسمش است و رد بشویم
مثل قرآن که باید به معنای این اسم هم دقت شود
منظور از مشهود آن است که مورد شهود ( دیدن و شهادت دادن و درک کردن و ..) قرار میگیرد که در روایات آمده منظور از آن دیده شدن توسط هر دوی فرشتگان شب و روز است چون وقت نماز صبح هم در شب است هم در روز و هر دوی فرشتگان آن را میبینند و ثبت میکنند
راستی نام دیگر نماز صبح دوگانه هم هست تو فارسی بهش میگفتن دوگانه
احتمالا به خاطر این که دو رکعت داره نه؟:khaneh:
أَقِمِ الصَّلاةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلى غَسَقِ اللَّيْلِ وَ قُرْآنَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كانَ مَشْهُوداً:(اسرا/78)
قران الفجر هم مي تواند نام ديگري براي نماز صبح باشد.علامه طباطبايي مي گويد:
" و قُرْآنَ الْفَجْرِ" عطف است بر كلمه" الصلاة" كه تقديرش چنين مىشود:" و اقم قرآن الفجر" كه مراد از آن نماز صبح است، و چون مشتمل بر قرائت قرآن است آن را قرآن صبح خوانده، چون روايات همه متفقند بر اينكه مراد از" قُرْآنَ الْفَجْرِ" همان نماز صبح است.
أَقِمِ الصَّلاةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلى غَسَقِ اللَّيْلِ وَ قُرْآنَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كانَ مَشْهُودا(78اسراء )
نماز را از زوال خورشيد (هنگام ظهر) تا نهايت تاريكى شب [نيمه شب] برپا دار و همچنين قرآن فجر [نماز صبح] را چرا كه قرآن فجر، مشهود (فرشتگان شب و روز) است
إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كانَ مَشْهُوداً:" نماز صبح مورد مشاهده است" اكنون اين سؤال پيش مىآيد كه مشاهده چه كسانى؟
رواياتى كه در تفسير اين آيه به ما رسيده مىگويد: مشهود ملائكه شب و روز است، زيرا در آغاز صبح فرشتگان شب كه مراقب بندگان خدايند جاى خود را به فرشتگان روز مىدهند، و چون نماز صبح در همان آغاز طلوع انجام مىگيرد هر دو گروه آن را مشاهده كرده و بر آن گواهى مىدهند.
به نام یگانه هستی بخش
در ابتدا به برخی از آیاتی که در مورد نماز است اشاره می شود:
:Gol:
:Gol: مشهود بودن قرآن فجرونمازصبح در روايات شيعه و سنى به اينكه چون ملائكه شب آن را مىبينند و هم ملائكه روز آن قدر در اين دو طائفه بسيار است كه نزديك است به حد تواتر برسد، و در بعضى از آنها همانطور كه گذشت شهادت خدا و ديدن مسلمين نيز اضافه شده است.
. وَ قُرْآنَ الْفَجْرِ: و بپاى دار نماز صبح را. و جهت تسميه نماز صبح به قرآن به جهت وجوب قرائت قرآن است در آن از باب تسميه شىء به اسم جزء آن بنابر صنعت معانى بيان. إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كانَ مَشْهُوداً: بدرستى كه نماز صبح باشد شهادت داده شده، يعنى ملائكه شب و روز حاضر باشند وقت اداى آن، زيرا در آن موقع ملائكه شب صعود، و ملائكه روز نزول كنند