نشست علمی "رسالت حوزویان در پاسخ گویی به شبهات دینی" در قم برگزار شد
تبهای اولیه
[="DarkGreen"]نشست علمی«رسالت حوزویان در پاسخ گویی به شبهات دینی» با حضور حجت الاسلام محسن قرائتی در مدرسه علمیه فیضیه قم برگزارشد.
در این نشست که در ادامه سلسله نشست های کانون گفتمان دینی و از سوی مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه و با همکاری معاونت تهذیب حوزه برگزارشد، حجت الاسلام والمسلمین قرائتی طی سخنانی با اشاره به راه های کسب موفقیت روحانیون در تبلیغ و پاسخ گویی به مسایل و شبهات دینی عنوان کرد: اگر نیت ما اصلاح باشدو خالصانه کار کنیم توفیقات الهی به سویمان سرازیر می شود.
وی با اشاره به معنای اخلاص اظهارداشت: البته معنای اخلاص آن است که نه در دل و نه در گفتار و زبان اراده دریافت پول داشته باشیم ولی اگر مردم برای تبلیغ و سخنرانی ما چیزی دادند دریافت آن معنایی ندارد و آنچه زیبا نیست درخواست کردن از دیگران است.
حجتالاسلام قرائتی آسان گویی و آسان نویسی را از دیگر راه های موفقیت عنوان کرد و ادامه داد: مغلق گویی و پیچیده نویسی طبق برخی آیات قرآن کریم ارزش نیست بلکه آسان نویسی و آسان گویی ارزش است. البته آسان نویسی وآسان گویی با سست نویسی تفاوت دارد و باید میان این دو تفاوت قایل شد.
وی پرهیز از مدرک گرایی و محور قراردادن قرآن، نهج البلاغه و مهدویت را از دیگر عوامل مهم در ایجاد موفقیت در تبلیغ برشمرد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این مطلب که باید به طلبه بودن خود افتخار کنیم گفت: در برخی موارد احساس میشود که طلبهها از خودباوری لازم برخوردار نبوده و به علوم خود ایمان لازم ندارند و به جای اینکه بگویند، مکاسب میخوانم، میگویند معادل لیسانس هستم.
وی با اشاره به تعطیلات حوزه، اظهار داشت: در مناسبتهای مختلف دروس حوزه های علمیه تعطیل میشود که این موضوع به ضرر حوزه است.
وی افزود: بخاطر گرمای تابستان نباید حوزه چند ماه تعطیل شود، اگر قم گرم است، میتوان از شهرهای خوش آب وهوا برای ادامه تحصیل استفاده کرد.
رییس ستاد اقامه نماز کشور از تغییر ساعات کلاسها به عنوان یک راهکار یاد کرد و ابراز داشت: میتوان در تابستان ساعات درسی را به شبها و بین الطلوعین منتقل کرد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با تاکید به اینکه باید مواظب باشیم بی عدالتی بوجود نیاید، ادامه داد: اکثر علما مشغول درس خارج هستند و کمتر کسی حاضر است، استاد تفسیر، نهج البلاغه، کلام، تاریخ و یا روایات باشد و اگر شد ارزش لازم برای او قائل نیستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طلاب در مواضع سیاسی آنجا که واجب و وظیفه شرعی نیست، وارد نشوند و به گونهای موضع گیری نکنند که موجب بدبینی گردد.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر بهرهگیری از تمام ظرفیتهای حوزه گفت: در حوزههای علمیه، هزاران طلبه وجود دارد که چون ملبس به لباس روحانی نیستند از تبلیغ محرومند و ما میتوانیم از این افراد برای ارتباط با نسل جوان بهره بگیریم.
این مفسر معاصر در پایان با تاکید بر افزایش توانمندهای فارغ التحصیلان کشور، بیان داشت:باید در حوزهها و دانشگاهها طوری برنامهریزی کنیم که فارغ التحصیلان آن مراکز در هر شرایط رسمی و غیر رسمی عناصری فعال باشند.[/]
منبع