نصيحتم نكنيد،دستور عملي مي خواهم . نامه يك جوان به علامه طباطبائي
تبهای اولیه
محضر مبارك حضرت آيت الله العظمي جناب آقاي طباطبائي
سلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لطفا نصيحت نمي خواهم بلكه دستورات عملي براي پيروي لازم دارم.
السلام عليكم
برای موفق شدن و رسیدن به منظوری که در پشت ورقه مرقوم داشته اید، لازم است : همتی برآورده و توبه نموده ، به مراقبه و محاسبه بپردزید.
به این نحو که : هر روزه که طرف صبح از خواب بیدار می شوید، قصد جدی کنید که : هر عملی که پیش آید، رضای خدا، عزاسمه را مراعات خواهم کرد. آن وقت در هرکاری که می خواهیدانجام دهید، نفع آخرت را منظور خواهید داشت ، به طوری که اگر نفع اخروی نداشته باشد،انجام داد، هر ه باشد. و همین حال را تا شب ، وقت خواب ، ادامه خواهید داد.
وقت خواب ، چهار - پنج دقیقه ای در کارهایی که روزانجام داده اید، فکر کرده و یکی یکی از نظر خواهید گذارنید، هر کدام مطابق رضای خدا انجام یافته ، شکر بکنید و هر کدام ، تخلف شده استغفار بکنید و هر کدام ، تخلف شده استغفار بکنید. واین رویه را هر روزادامه دهید. این روش اگر چه در بادی حال . سخت و در ذائقه نفس تلخ می باشد، ولی کلید نجات و رستگاری است .
و هر شب ، پیش از خواب ، توانستید، سور مسبحات یعنی : سوره حدید و حشر و صف و جمعه و تغابن را بخوانید واگر نتوانستید، تنها سوره حشر را بخوانید و پیش از بیست روز،از حال اشتغال ، حالات خود را برای بنده در نامه بنویسید.ان شاءالله موفق خواهید بود.
محمدحسین طباطبایی
دوستان خوبم اگه شماهم از دستورات اخلاقي علامه طباطبائي رحمه الله عليه موردي رو سراغ داريد حتما بگين تا استفاده كنم .
منتظر نوشته هاي شما مي مونم.
سلام
ببخشين بعضي چيزا رو خدا تو آدم قرار داده و يك سري راه تخليه براشون باز كرده
اگر آمال و هوس بر شماست چرا راه درستشو نمي ري؟
آمال و هوس ( مالی، جنسی، شکمی و....)دایره بسیار گسترده ای دارد.
گاهی برنامه تزکیه نفس با مراقبه است و محاسبه
گاهی با ازدواج
و گاهی شرایط نیست با عفاف ( ولیستعفف الذین لایجدون نکاحا)
سلام عزیزم زندگی زیباست واصلا سخت نیست این مائیم که با طرز فکرغلطمون سخت وخرابش میکنیم وتاریک میبینیم والا بیرون از فکر ما هزچی هست روشنائیه با خودت کشتی نگیر با فطرت نمیشه جنگیدبرو ازدواج کن تا کمی بارامش برسی وفکرت ازاد بشه بعدش بهت میگم چکار کن
سلام عزیزم زندگی زیباست واصلا سخت نیست این مائیم که با طرز فکرغلطمون سخت وخرابش میکنیم وتاریک میبینیم والا بیرون از فکر ما هزچی هست روشنائیه با خودت کشتی نگیر با فطرت نمیشه جنگیدبرو ازدواج کن تا کمی بارامش برسی وفکرت ازاد بشه بعدش بهت میگم چکار کن
:Kaf:
سلام به همگي :Gol:
دوتا ديگه از دستورالعمل هاي علامه رو پيدا كردم كه بزودي ميذارم شما چيزي ازسفارشات وراهنمايي هاي علامه ندارين بذارين تا بقيه دوستا هم استفاده كنن؟:Sham:
روزها نو نشده کهنه تر از دیروز استگر کند یوسف زهرا نظری نوروز است
لحظه ها در تپش و تاب و تب آمدنش
آسمان چشم به راه قدمش هر روز است
ای خدا کاش شود (سال نو)ام سال فرج
که نگاهم نگران منتظر آن روز است
خیلی قشنگ بود. من که لذت بردم:Gol:
توصيه ها و دستور العمل هاي اخلاقي مرحوم علامه محمد حسين طباطبايي(ره)
«يك وقت عازم زيارت بيت الله الحرام بودم، براي عرض سلام و خداحافظي خدمت علامه رفتم و گفتم نصيحتي بفرماييد كه به كارم بيايد و توشه راهم باشد. اين آيه مباركه را قرائت فرمودند:
«فاذكروني اذكركم:
به ياد من باشيد تا من به ياد شما باشم.» (بقره/152)
علامه مي افزايد:
«به ياد خدا باش تا خدا به يادت باشد، اگر خدا به ياد انسان بود، از جهل رهايي مي يابد و اگر در كاري مانده است خداوند نمي گذارد عاجز شود و اگر در مشكل اخلاقي گير كرد خدايي كه داراي اسماء حسني است و متصف به صفات عاليه، البته به ياد انسان خواهد بود.»
هنگامي كه مرحوم علامه پاسخ نامه دوست خود، آيت الله مرندي را نوشته و در پاكت مي گذارد و به يكي از بستگان مرحوم مرندي مي دهد تا به وي برساند، آن شخص به علامه عرض مي كند: آقا! مطلبي هم براي من بنويسيد. علامه طباطبائي تكه كاغذي برداشته و با خط زيباي خودشان مي نويسند:
«خدا را فراموش مكن!»
قرآن
استاد امجد مي گويد:
«هرگاه از ايشان مي پرسيدم: چگونه قرآن بخوانيم؟ مي فرمودند :
«توجه داشته باشيد كه كلام الله است.»
در اينجا مناسب است به دو روايت بسيار لطيف و عميق اشاره شود كه اگر معناي ژرف و خاص «تجلي» را بدانيم و التفات داشته باشيم كه كلام از متكلم جدا نيست، آن دو را جامع ترين روايت در معرفي قرآن خواهيم دانست:
1- حضرت مولي الموحدين علي(ع) مي فرمايند:
«فتجلي ـ سبحانه ـ لهم في كتابه من غير أن يكونوا رأوه بما أراهم من قدرته:
پس خداوند سبحان، در كتابش (قرآن) بر بندگان، بي آن كه (بتوانند) او را ببينند، تجلي كرد به آنچه از توانايي اش به آنان نشان داد.»
2- حضرت صادق(ع) فرمودند:
«(والله) لقد تجلي الله لخلقه في كلامه ولكنهم لايبصرون:
(به خدا قسم كه) خداوند در سخن خويش (قرآن) بر آفريدگان خود تجلي كرده، اما آنان او را نمي بينند (و توجه ندارند.)»
این تایپک را بنده خیلی وقت پیش زدممصاحبه با علامه طباطبایی در مورد امام زمان (عج)
به مطالعه اش می ارزد
ممنونم آقا طاهای گل ودوست داشتنی ، خیلی بدردم خورد اگه بازم مطلبی داشت ممنون میشم اگه اونو بذارین:Gol: