نکات خوب در چاپ و طراحی (زمان گردآوری : چهارساعت و نیم)
درجه وضوح تصویر PPI = Pixel Per Inch فاصله پیکسل ها در تصویر است که بر اساس تعداد پیکسل های موجود در یک اینچ تعیین می شود.
درجه وضوح خروجی DPI=Dot Per Inch درجه وضوح خروجی به تعداد نقاطی که در اینچ توسط چاپگر ایجاد می شوند،می گویند. هر یک اینچ مساوی 2.54 سانتیمتر می باشد.
درجه وضح مانیتور به تعداد پیکسل ها در صفحه مانیتور (صفحه نمایش) گفته می شود. رزولیشن مانیتور بنده حقیر: Native Resolution 1280 x 1024 at 75 Hz
تفکیک پذیری : تفکیک پذیری همان DPI یا PPI می باشد، که در قست ایجاد سند می توان آن را مشخص کرد.
در پایان طرحتان را بصورت cmyk ذخیره کنید. بعد از اتمام و ذخیره کار آن را بصورت tiff ذخیره کنید که بهترین پسوند برای ذخیره می باشد . البته PDF از همه بهتر می باشد اما تجریه در ذخیره آن را ندارم برای همین روی پسوند tiff که کار شده بهتر است.
وقتی نوع فایل را بصورت TIFF ذخیره می كنید، كادر مربوط به تنظیمات با عنوان TIFF Options نمایان میشود. Image Compression : در این قسمت كادر LZW Compression را نیز فعال كنید.
انجام این كار بدون تغییر در كیفیت تصویر، حجم فایل را كوچكتر میکند. در این قسمت شما میتوانید بین یكی از حالتهای فشرده ساز RLE و ZIP یكی را انتخاب كنید.
Byte Order : در این قسمت تعیین میكنید كه خروجی شما باید با سیستم شما سازگار باشد. IBM PC یا نه سیستم Mac .
Layer Compression : انتخاب RLE فایل را كمتر فشرده میكند ولی زمان ذخیره و بارگذاری فایل زیاد میشود، و با انتخاب نوع ZIP فایل بیشتر فشرده شده اما سرعت ذخیره و بارگذاری فایل بیشتر میشود.
مرحله لیتوگرافی:
وقتی شما طرح را طراحی می کنید , طر ح شما دارای 4 رنگ اصلی و 256 رنگ ساخته شده از این 4 رنگ است.
البته یک سری رنگ های دیگر هم هستند بنام رنگ های پنتون که شامل : رنگ پنتون طلایی و نفره ای و ... هستند که خیلی کم مورد استفاده قرار می گیرند.
در مرحله لیتوگرافی 4 تا زینک به ازای 4 رنگ شما تولید میشود و به چاپخانه جهت چاپ فرستاده میشود.
جنس این زینک ها همون طور که از اسم آن ها پیداست روی هست ( zink ).
مرحله چاپ:
هرکدام از زینک ها نماینده یک رنگ مجزا است . زینک آبی , زینک قرمز, زینک زرد و زینک مشکی .
دستگاه چاپ افست شامل 4 برج چاپ هستش که هر کدوم از زینک ها توی یکی از این برج ها بسته می شود و روی کاغذ شما چاپ می شود .
مثلا کاغذ سفید حرکت می کند و وارد دستگاه می شود .
اول رنگ های آبی طرح شما روی کار چاپ میشود.
بعد رنگ های قرمز
بعد رنگ های زرد
و در آخر هم رنگ های مشکی
البته دستگاه های با برج های بیشتر هم هستند که برای رنگ های پنتون(pantone) و بعضی مواقع برای زدن ورنی یا واتربیس روی طرح استفاده می شوند.
مراحل تکمیلی چاپ :
شامل مراحلی از قبیل یووی , سلفون, تیغ, برش , جلدسازی , پاکت سازی و غیره هستند.
این توضیحات کلی در زمینه چاپ افست بود که اکثرا شما در مورد چاپ لیبل و یا کاتالوگ و یا کارت ویزیت و غیره با آن مواجه می شوید. امیدوارم که از این آموزش لذت برده باشید. بنده حقیر رو هم از دعای خیرتون بی نصیب نذارید، الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم