نیاز خدا

تب‌های اولیه

7 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
نیاز خدا

میگویند خدا هیچ نیازی ندارد ولی خدا گفته انسان را خلق کردیم برای عبادت مگر خدا به عبادت انسان نیاز دارد

vahidhafez;231621 نوشت:
مگر خدا به عبادت انسان نیاز دارد

نظر بنده

رسد ادمی به جایی که جز خدا نبیند

و این نتیجه عبادت خالصانه انسانها است پس عبادت انسانها هیچ تاثیری بر خدا ندارد نه خدا را بزرگتر میکند نه کوچکتر بلکه باعث رشد معنوی خود انسان میشود !!!

( تا تو را همانند خود کنم ) اینم یکی دیگه از نتایج عبادت

نظر شخصی !!! منتظر نظرات کارشناسان هستم

VAHIDHAFEZ;231621 نوشت:
میگویند خدا هیچ نیازی ندارد ولی خدا گفته انسان را خلق کردیم برای عبادت مگر خدا به عبادت انسان نیاز دارد

سلام،
خداوند خالق انسان است ومسلماً آفريننده يك چيز خير ومصلحت اورا بهتر از هر كسي مي داند.مثلاً سازندگان ومخترعين دفترچه راهنمايي براي استفاده صحيح از وسياه ساخته شده تهيّه مي كنند وبه خريدار توصيه مي كنند بر اساس آن دفترچه از وسيله استفاده كند ودر كنار آن براي استفاده بهتر توصيه هايي مي كنند آيا استفاده صحيح آن وسيله نفعي به حال آنها دارد؟البته اين مثال براي تقريب به ذهن است وناقص مي باشد .
حالا خداوندي كه نفع وخير انسان را بهتر از او مي داند وبخيل نمي باشد واز طرف ديگر نسبت به انسان مهربان مي باشد وعم وآگاهي كامل دارد كه انسان در چه صورتي وباعمل به چه كارهايي موفق مي شود ودر چه صورتي بدبخت وبيچاره مي گردد.اگر اين خداوند عبادتي كه لازمه خوشبختي انسان وعاقبت به خيري اوست بر او واجب نكند العياذ بالله در حق او جفا كرده است. چون نياز به عبادت وپرستش امري فطري ونياز انسان است واگر خداوند را عبادت نكند به عبادت بت ها وساير اجسام خواهد پرداخت كه باعقل انسان نيز جور در نمي آيد.:Gol:

vahidhafez;231621 نوشت:
میگویند خدا هیچ نیازی ندارد ولی خدا گفته انسان را خلق کردیم برای عبادت مگر خدا به عبادت انسان نیاز دارد

با سلام خدمت شما



خداوند متعال غني مطلق و بي نياز از همه چيز است و انسان ها هستند كه فقيرالي الله و محتاج خداوند هستند.براي اينكه پاسخ شما روشن شود بايد نخست حقيقت عبوديت معلوم شود تا معناي آيه تبيين شود.



" عبوديت" آن گونه كه در متون لغت آمده اظهار آخرين درجه خضوع در برابر معبود است، و به همين دليل تنها كسى مى‏تواند معبود باشد كه نهايت انعام و اكرام را كرده است و او كسى جز خدا نيست.بنا بر اين عبوديت نهايت اوج تكامل يك انسان و قرب او به خدا است.عبوديت نهايت تسليم در برابر ذات پاك او است.عبوديت اطاعت بى قيد و شرط و فرمانبردارى در تمام زمينه ‏هاست.

و بالآخره عبوديت كامل آن است كه انسان جز به معبود واقعى يعنى كمال مطلق نيانديشد، جز در راه او گام بر ندارد، و هر چه غير او است فراموش كند، حتى خويشتن را!

و اين است هدف نهايى آفرينش بشر كه خدا براى وصول به آن ميدان آزمايشى فراهم ساخته و علم و آگاهى به انسان داده، و نتيجه نهائيش نيز غرق شدن در اقيانوس" رحمت" او است.(تفسير نمونه، ج‏22، ص: 387 و 388)

عبادت غرض از خلقت انسان است، و كمالى است كه عايد انسان مى ‏شود، هم عبادت غرض است و هم توابع آن- كه رحمت و مغفرت و غيره باشد. و اگر براى عبادت غرضى از قبيل معرفت در كار باشد، معرفتى كه از راه عبادت و خلوص در آن حاصل مى ‏شود در حقيقت غرض أقصى و بالاتر است، و عبادت غرض متوسط است.


پس معلوم مى‏شود كه حقيقت عبادت اين است كه بنده، خود را در مقام ذلت و عبوديت واداشته، رو به سوى مقام رب خود آورد. و همين، منظور آن مفسريست كه عبادت را به معرفت تفسير كرده، مى ‏خواهد بگويد: حقيقتش آن معرفتى است كه از عبادت ظاهرى به دست مى ‏آيد.


پس غرض نهايى از خلقت همان حقيقت عبادت است، يعنى اين است كه بنده از خود و از هر چيز ديگر بريده، به ياد پروردگار خود باشد، و او را ذكر گويد.(الميزان ،ذيل آيه 56 سوره ذاريات)


روايتى از امام حسين(عليه السلام) نقل شده كه فرموده اند:


إنّ الله جلَّ ذكره ما خلق العباد إلّا ليعرفوه، فإذا عرفوه عبدوه، فإذا عبدوه إستغنوا بعبادته عن عبادة من سواه، فقال رجل: يابن رسول الله، بأبي أنت و أُمّي، فما معرفة الله؟قال: معرفة أهل كلّ زمان إمامهم الذي يجب عليهم طاعته(علل الشرايع، ج1، ص20)؛ خداى متعال خلق را آفريد تا او را بشناسند و چون او را شناختند، حضرتش را بپرستند و چون او را پرستيدند از پرستشِ جز او بى نياز مى شوند. شخصى گفت: پدر و مادرم فدايت اى پسر رسول خدا! شناخت خدا چيست و چگونه است؟ فرمود: اين كه مردم هر عصر، امام زمان خود را كه طاعتش بر آنان واجب است بشناسند.



عبادت بدون معرفت فايده اى ندارد، همان طوركه معرفت بدون عبادت نيز بى فايده است. عبادتى كه بدون معرفت خدا و شناخت مقام نبوت و امامت باشد، عقيم و ناتمام است. درست مانند عبادتى كه بدون طهارت انجام گيرد.معرفت، اولين شرط عبادت است و عبادت با معرفت آغاز مى گردد.

نتيجه آنكه هدف خلقت رسيدن به كمال است و عبادت واقعي نياز انسان هاست و خداوند نيازي به عبادت انسان ها ندارد.

سلام
گر جمله کائنات کافر گردند بر دامن کبریاش ننشیند گرد
ودر جای دیگر است :
من نکردم خلق تا سودی کنم بلکه تا بر بندگان جودی کنم

vahidhafez;231621 نوشت:
میگویند خدا هیچ نیازی ندارد ولی خدا گفته انسان را خلق کردیم برای عبادت مگر خدا به عبادت انسان نیاز دارد

سلام
در جواب این دوستمون یک نکته یادم اومد که بد نیست بگم
اون نکته اینه که ما دو نوع هدف رو می تونیم تصور کنیم :
1- هدف فاعلی .
یعنی این که شخصی کاری را انجام دهد که سود و نتیجه آن به خودش برگردد مثلا کسی که غذایی رو آماده می کنه برای این که خودش از اون غذا تناول کنه و سیر بشه.
2- هدف فعلی.
یعنی این که شخص کاری رو که انجام میده بی هدف نیست و لو این که منفعت اون کار هیچوقت به خودش نرسه مثل آدمی که برای یک روستای دورافتاده پل یا جاده ای می سازه بدون این که خودش یک بار به اون روستا رفته باشه و یا این که یک روزی بخواد به اون روستا بره پس هدف کار این شخص منفعت خودش نیست همانطور که کار او بی هدف هم نیست.
خلق کردن موجودات توسط خداوند از نوع دوم می باشد یعنی هدف دارد ولی هیچ سود و زیانی به خودش نخواهد رسید .

موضوع قفل شده است