وظیفه ی ما در صورت جهل به احکام دینی
تبهای اولیه
وظیفه ی ما در صورت جهل به احکام دینی
سلام
خواستم بپرسم اگر کسی نسبت به احکام دینی مخصوصا نجاست و پاکی جاهل باشه حالا قاصر یا مقصر .و در خانواده اونچه رو که باید میدونسته رو یاد ندادن بهش .و فقط در حد دونستن بعضی نجاستها اطلاعات داشته باشه و الان به تازگی چیزهایی رو یاد گرفته مخصوصا اینکه اصلا درمورد متنجسها هیچی نشنیده بوده و به تازگی با مطالعه خودش تونسته یادبگیره چون میخواسته توبه کنه و نماز بخونه و روزه بگیره و کلا گذشته رو جبران کنه.حالا تکلیفش نسبت به پیرامونش چیه؟
چون به هر حال اینطوری آدم نسبت به وسایل اطرافش که استفاده میکرده قبلا و الان حس ناپاکی پیدا میکنه و چون قبلا مسائل رو نمیدونسته میدونه که حتما خیلی وقتا درست هم عمل نمیکرده .حالا وظیفه اش چیه ؟
چون بااین شرایط نسبت به همه چیز حس بد ناپاک بودن داره. و همین خودش زمینه ی وسواسو فراهم میکنه.و اصلا آدم از یادگرفتن احکام پشیمون میشه.
همینطور درمورد اطرافیانش که اونا هم جاهل به مسائل هستن و خیلی چیزها رو نمیدونن و درست عمل نمیکنن باید چیکار کنه چون در هر حال خیلی چیزها توی خونه اشتراکی استفاده میشند مخصوضصا ظرفشویی و.. حتی دستگیره در و اینطوری اگه بهشون تذکر هم داده بشه آدمو محکوم به وسواسی بودن میکنن. حالا تکلیف چیه که آدم هم میخواد رعایت کنه تا نمازشو اینا درست باشه و هم میبینه که ی چیزهایی هستند که بقیه رعایت نمیکنند چون یا نمیدونند حکمشو یا از نجاستش بی اطلاعند.
خب اینجوری آدم واقعا احساس بدی پیدا میکنه که انگار نمازخوندنش یا بقیه کاراش فایده نداره وقتی نمیتونه اوضاع رو کنترل کنه.
لطفا راهنمایی کنید .چون واقعا سخته تحمل چنین وضعیتی.
(مرجع : رهبر)
s.S.M.a said in وظیفه ی ما در صورت جهل به احکام دینی
سلام خواستم بپرسم اگر کسی نسبت به احکام دینی مخصوصا نجاست و پاکی جاهل باشه حالا قاصر یا مقصر .و در خانواده اونچه رو که باید میدونسته رو یاد ندادن بهش .و فقط در حد دونستن بعضی نجاستها اطلاعات داشته باشه و الان به تازگی چیزهایی رو یاد گرفته مخصوصا اینکه اصلا درمورد متنجسها هیچی نشنیده بوده و به تازگی با مطالعه خودش تونسته یادبگیره چون میخواسته توبه کنه و نماز بخونه و روزه بگیره و کلا گذشته رو جبران کنه.حالا تکلیفش نسبت به پیرامونش چیه؟ چون به هر حال اینطوری آدم نسبت به وسایل اطرافش که استفاده میکرده قبلا و الان حس ناپاکی پیدا میکنه و چون قبلا مسائل رو نمیدونسته میدونه که حتما خیلی وقتا درست هم عمل نمیکرده .حالا وظیفه اش چیه ؟ چون بااین شرایط نسبت به همه چیز حس بد ناپاک بودن داره. و همین خودش زمینه ی وسواسو فراهم میکنه.و اصلا آدم از یادگرفتن احکام پشیمون میشه. همینطور درمورد اطرافیانش که اونا هم جاهل به مسائل هستن و خیلی چیزها رو نمیدونن و درست عمل نمیکنن باید چیکار کنه چون در هر حال خیلی چیزها توی خونه اشتراکی استفاده میشند مخصوضصا ظرفشویی و.. حتی دستگیره در و اینطوری اگه بهشون تذکر هم داده بشه آدمو محکوم به وسواسی بودن میکنن. حالا تکلیف چیه که آدم هم میخواد رعایت کنه تا نمازشو اینا درست باشه و هم میبینه که ی چیزهایی هستند که بقیه رعایت نمیکنند چون یا نمیدونند حکمشو یا از نجاستش بی اطلاعند. خب اینجوری آدم واقعا احساس بدی پیدا میکنه که انگار نمازخوندنش یا بقیه کاراش فایده نداره وقتی نمیتونه اوضاع رو کنترل کنه. لطفا راهنمایی کنید .چون واقعا سخته تحمل چنین وضعیتی. (مرجع : رهبر)باسلام و تشکر از ارتباط شما به طور کلی شما تا یقین به نجس بودن وسیله یا مکانی نداشته باشید پاک است و اگر شک داشته باشید که نجس است یا پاک باید بنا را بر پاک بودن بگذارید طبق قاعده . همه چیز برای شما پاک است مگر اینکه یقین کنید نجس است نجاست هم با شاید و اما واگرها و دقت ها و محاسبات عقلی ثابت نمی شود همه وسایل منزل و اطراف برای شما پاک است و این احتمال که درگذشته مسائل را نمی دانسته اید و ممکن است جایی نجس شده باشد تکلیفی برای شما ایجاد نمی کند و این همان شک است که باید بی اعتنا باشید و بنابر پاک بودن بگذارید نسبت به اطرافیان هم تجسس و دقت در کارهای آنها لازم نیست. توضیح المسائل مساله 121