چشمه مقاومت از دزفول جوشید
تبهای اولیه
[h=1][/h]
[/HR]
[/HR]
اگر مردم دزفول شهر را تخلیه میکردند، بدون شک کل خوزستان سقوط میکرد و آزادسازی بسیاری از شهرهای ایرانی در دست عراق مدیون پایداری مردم دزفول است. نامگذاری روز چهارم خرداد
رئیس ستاد بزرگداشت روز چهارم خرداد از نامگذاری این روز به نام «روز دزفول، روز مقاومت و پایداری» خبر داد و گفت: دزفول عقبه همه یگانهای رزم در جنگ بود و برای گرامیداشت یاد و خاطره دلاور مردیها و مقاومت و ایستادگی مردم دزفول روز چهارم خرداد به نام این شهر نامگذاری شد.
سردار رئوفی نژاد تصریح کرد: اکنون با تشکیل ستاد چهارم خرداد روز دزفول، کسی در پی دزفول نیست زیرا این شهر بهعنوان دوران دفاع مقدس معرفیشده است. بلکه دستاندرکاران ستاد بزرگداشت چهار خرداد به دنبال ترویج فرهنگ مقاومت هستند که ریشه در دینداری دارد و نماد آن مقاومت مردم دزفول است.
وی در نشست خبری این روز با اشاره به اینکه در هشت سال دفاع مقدس مردم از همهٔ ایران اسلامی نقش مهم و تعیینکننده داشتند افزود: دزفول به لحاظ موقعیت جغرافیایی در ابعاد نظامی و دفاعی از شرایط خاصی در دفاع مقدس برخوردار بود که توانست در کل جنگ تحمیلی اثر بگذارد.
با تخلیه دزفول فتح المبینی هم نبود
فرمانده ولیعصر (عج) خوزستان در طول هشت سال دفاع مقدس همچنین در این نشست که در پژوهشکده علوم و معارف دفاع مقدس برگزار شد بیان کرد: مردم کشورمان در مدت جنگ تحمیلی در جایجای ایران اسلامی نقش تعیینکنندهای داشتند و افتخار آفریدند و در هر گوشه کشور با حضور در جبههها و همچنین پشتیبانی و حمایت تدارکاتی از جبههها، نقش موثری ایفا کردند، لیکن دزفول به لحاظ موقعیت جغرافیایی، شرایط خاصی داشت و توانست اثرگذاری بیشتری داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه اگر شهر دزفول در همان اوایل جنگ از مردم شهر تخلیه میشد، قطعاً خوزستان سقوط میکرد، خاطرنشان کرد: مردم این شهر مقاومت کردند تا شهر حفظ شود و اگر مقاومت مردم دزفول نبود خوزستان سقوط میکرد، فتح المبین وجود نداشت و مقدمه آزادسازی خرمشهر فراهم نمیشد. وی گفت: دشمن بعثی دو لشکر از شش لشکری که برای حمله به خاک میهنمان آماده کرده بود مأمور فتح دزفول کرد تا خوزستان را دور بزند و درنهایت این استان را به تصرف خود درآورد اما مقاومت مردم مانع از این کار شد. مردم این شهر همه توان و امکانات خود را در اختیار رزمندگان قراردادند و این شهر بهتنهایی در چهار سال ابتدای جنگ یک لشکر داشت.
انگیزه مقاومت
سردار عبدالمحمد رئوفی نژاد افزود: در دوران دفاع مقدس 176 موشک، دو هزار و 500 گلوله توپ، 331 راکت هواپیما به دزفول اصابت کرد که بیش از 19 هزار واحد مسکونی و تجاری این شهر تخریب شد.
وی گفت: دزفول در مقاومت جانانهاش دو هزار و 610 شهید تقدیم کرده که از این تعداد 250 شهید از سه روز تا 10 سال سن داشتند و کوچکترین شهید شهری دزفول دختر سهروزهای به نام «فاطمه» و بزرگترین آن زن 95 سالهای به نام «زهرا» است.
رئیس ستاد بزرگداشت روز چهارم خرداد در ادامه به نقش آیتالله قاضی در ایستادگی مردم مقابل دشمن و مقاومت تا لحظه آخر اشاره کرد و گفت: البته انگیزهای که باعث مقاومت مردم شد، حفاظت از شهر نبود بلکه به دلیل حفظ دین و نگاه دینمداری آنها بود که تن به مقاومت دادند جالب است بدانید زمانی در دزفول 40 مجتهد صاحب رسانه داشتیم و هنوز بسیاری از محلههای این شهر مانند بیگدلیها، معزیها و ... به نام این بزرگان است.
وی ادامه داد: مردم دینمدار دزفول به تبعیت از آیتالله قاضی در شهر ماندند و صحنه جنگ را ترک نکردند. آیتالله قاضی حتی یک هفته نماز جمعه را در دزفول تعطیل نکرد و حضور مردم دزفول در شهر موجب روحی رزمندگان و رقم خوردن پیروزیهای بزرگ در عملیات مختلف دفاع مقدس شد.
سردار رئوفی نژاد اظهار داشت: مقاومت دزفول مقاومتی ناگفته و نانوشته بود آن زمان که شهر زیر آتش خمپارهها و گلولهها بود نگاه همه مردم آیتالله قاضی امامجمعه این شهر معطوف شد تا جایی که یکی از اهالی با ناراحتی خدمت او رفته بود و با اعتراض گفته بود مردم به خاطر شما ماندند. جواب این شهدا را چه کسی میخواهد بدهد.
آیتالله قاضی در جواب این مرد میگوید: من بههیچوجه کسی را اجبار نکردم اما خود و خانوادهام خواهیم ماند و شهرمان را ترک نخواهیم کرد.
وی گفت: تأکید آیتالله قاضی بر این بود که هرجایی تخریب میشود فوراً بازسازی شود و بهقدری مردم باهم همکاری داشتند که اگر مجروحی به بیمارستان میرفت بسیاری از دزفولیها خود را برای دادن خون و یا انجام هر کمکی به بیمارستان میرساندند.
ویژهبرنامههای روز مقاومت
رئیس ستاد بزرگداشت روز چهارم خرداد در بیان برنامههای ویژه چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری دزفول گفت: ویژهبرنامه چهارم خرداد ساعت 17 با سخنرانی دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در تالار اجتماعات سپاه پاسداران، بزرگراه بسیج جنب ورزشگاه تختی برگزار میشود. همچنین فردا همزمان ویژهبرنامههای دیگری در دزفول با سخنرانی سردار سرلشکر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در اهواز با سخنرانی سردار سرلشکر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و در قم برگزار میشود.
وی همچنین از رونمایی دو جلد کتاب با عنوان «دزفول در جنگ» نوشته احمد لطیف پور و «یصله» نوشته محمد دورچین که اختصاص به جشن و پایکوبی بعد از پیروزی رزمندگان دارد، در روز چهارم خرداد خبر داد و گفت: 15 سال پیش، کلنگ احداث یک موزه در دزفول به زمین زده شد که بهزودی به بهرهبرداری میرسد، ضمن اینکه ساخت یک باغموزه دفاع مقدس هم در شهر مقاومت و پایداری دزفول در دست اقدام است.
فرمانده ولیعصر (عج) خوزستان در طول هشت سال دفاع مقدس در پایان از اجرای سرود «دژ مقاوم» در روز چهارم خرداد برای نخستین بار توسط سید صادق آهنگران خبر داد و گفت: سه فیلمنامه با نگاه مقاومت و سابقه دزفول و نماهنگ و سرودههایی به همین مناسبت تهیهشده است.