▐ ۲۰ دقیقه وقت بگذارید تا فقیه از دنیا بروید! ▐

تب‌های اولیه

2 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
▐ ۲۰ دقیقه وقت بگذارید تا فقیه از دنیا بروید! ▐


پیامبر اکرم (ص) فرموده است:


«هر کسى چهل حدیث براى امت من حفظ کند، تا ایشان از آنها سود ببرند، خداى او را در روز قیامت فقیه و عالم برمى‏انگیزد.»

و در اهمیت ذکر روایت رسول خدا فرموده اند:

«خداى جانشینان مرا رحمت کند، گفته شد: اى فرستاده خداى جانشینان شما چه کسانى هستند؟پیامبر اکرم (ص) فرمود: کسانى که سنّت مرا زنده نگاه میدارند و آن را به بندگان خدا آموزش می‏دهند.»

محققان بزرگ و دانشمندان اسلامى مانند صاحبان کتب وسایل الشیعه، بحار الانوار، اصول کافى، احتجاج، غرر الحکم، تحف العقول، خصال و… نیز که به شوق اطاعت از پیامبر و قرار گرفتن در ردیف جانشینان آن بزرگوار به تألیف و تدوین چنان آثار بزرگى پرداخته اند.پس چه نیکوست ۲۰ دقیقه وقت بگذاریم و ۴۰ حدیث از امام رضا (ع) بخوانیم تا فقیه از دنیا برویم.

۱) امام رضا علیه السلام فرمود: پیامبر خداى- عزّ و جل- فرمود، که خداى متعال می‏فرماید: لا اله الا اللَّه‏، حصار من است، پس هر کس که در حصار من در آمد از عذاب من در امان شد.


۲) امام رضا (ع) فرمود، پیامبر خدا فرموده:چهار کس را من در روز قیامت شفاعت مى‏کنم، اگر چه با گناهان اهل زمین بر من وارد شوند:۱- کسى را که در پیش روى فرزندان من در جهت گرامى داشت آنان- بر علیه دشمنان آنها و اسلام- شمشیر زند.۲- کسى را که خواست فرزندان من را برآورد.۳- کسى را که در رابطه با کارهاى فرزندان من تلاش و کوشش کند.۴- کسى را که با دل و زبان خود فرزندان من را دوست داشته باشد.

۳) امام رضا (ع) فرمود، پیامبر خدا فرموده:ایمان عبارتست از، اقرار به زبان، و شناخت و عرفان به قلب، و عمل کردن به ارکان دین.


۴)امام رضا (ع) فرمود، پیامبر خدا فرموده است که:کسى که براى مردم بدون آگاهى فتوا دهد، آسمان و زمین او را لعنت کنند.


۵) امام رضا (ع) فرمود، که فرستاده خدا (ص) فرموده:برترین کارها در نزد خدا ایمانى است که در آن شکّى نباشد، و پیکاریست که در آن خیانت نباشد و حجّ پذیرفته‏شده بى‏شبهه است. و نخستین کسى که به بهشت وارد مى‏شود، شهید است و غلامى که به نیکوترین وجه خدایش را عبادت کرده، و آقایش را پند داده و مردى که از محرّمات خوددارى کرده با اینکه عیالوار است.و اول کسى که به جهنم وارد مى‏شود، زمامدار نیرومند و چیره ایست که دادگرى نمى‏کند، و ثروتمندیست که حقوق الهى را از ثروت خود نمى‏پردازد، و نیازمندى که متکبّر و خودخواه است.


۶) امام رضا (ع) فرمود: که پیامبر خدا (ص) فرموده:شیطان همواره از انسان مؤمن بیمناک است، تا زمانى که نمازهاى پنجگانه را حفاظت و مراقبت مى‏کند. و هنگامى که حق نمازها را تباه کرد، شیطان نسبت به او جرأت مى‏یابد و او را دچار گرفتاریهاى بزرگ مى‏کند.


۷) امام رضا (ع) فرمود، که پیامبر (ص) فرموده:هر کس واجبى را انجام دهد، پس براى وى در پیشگاه خدا دعاى اجابت‏شده‏اى منظور است.


۸) امام رضا (ع) فرموده که پیامبر خدا (ص) فرموده:براى علم و دانش گنجینه‏هائى است، که کلید آنها پرسش است. خداى شما را رحمت کند، بپرسید که در سؤال چهار نفر پاداش داده مى‏شوند. اول سئوال‏کننده، دوم آموزگار، سوم شنونده و چهارم دوستدار آنها.


۹) امام رضا (ع) فرموده، که فرستاده خدا (ص) فرموده:امت من همواره در خیر و نیکى باشند، تا هنگامى که یک دیگر را دوست داشته باشند و امانت را به صاحب آن‏ بازگردانند و از حرام پرهیز کنند، و مهمان را گرامى بشمارند و نماز را بپاى دارند و زکات را بپردازند. و هر گاه این کارها را انجام ندهند دچار قحطى مى‏شوند.


۱۰) امام رضا (ع) فرموده که پیامبر خدا (ص) فرموده:از ما نیست کسى که در مال مسلمانى غشّ وارد کند، یا به او زیان برساند و یا او را فریب دهد.


۱۱)امام رضا (ع) فرموده که فرستاده خدا (ص) فرموده:سه چیز بعد از خود مرا نسبت به امّتم بیمناک ساخته است: گمراهى بعد از شناسائى و معرفت، فتنه‏هاى گمراه‏کننده و شهوت شکم و شرمگاه.


۱۲) امام رضا (ع) فرموده که فرستاده خدا (ص) فرموده:هر گاه فرزندى را محمّد نام گذارید، او را گرامى بدارید و در انجمن‏ها به او گشادگى و وسعت مکان دهید، و نسبت به او روى ترش نکنید.


۱۳) امام رضا (ع) فرموده که فرستاده خدا (ص) فرموده:هر گاه کسى بر گورستان بگذرد و یازده بار سوره مبارکه «قل هو اللّه احد» را بخواند و اجر آن را نثار مردگان کند، به عدد مردگان به او پاداش داده مى‏شود.‏


14) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا (ص) فرموده:هر کس با مردم داد و ستد کند و به آنها ستم نکند، و با آنها سخن بگوید و در گفتار به آنها دروغ نگوید، و ایشان را وعده دهد و خلاف نکند، چنین کسى مؤمن است. مؤمنى که جوانمردیش کامل و عدالت و دادگریش آشکار است، و برادرى با وى واجب و غیبت او حرام است.


۱۵) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا (ص) فرموده:بر شما باد که از ستم پرهیز کنید، چرا که ستم دلهاى شما را ویران مى‏کند.


۱۶) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا (ص) در باره سخن خداى عز و جل «یوم ندعوا کل اناس بامامهم‏» فرمود:- در روز قیامت- هر گروهى به نام امام زمان آنها خوانده شوند، و نیز به کتاب خدا و سنت پیامبرشان فرا خوانده مى‏شوند.


۱۷) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:شش موضوع از جوانمردى است، سه تاى آنها در دیار شخص مطرح است و سه تاى از آنها در سفر. و امّا آنچه که در شهر و دیار مطرح است: تلاوت کتاب خدا، و آبادانى مساجد خدا، و انتخاب برادر دینى در راه خداست.و آنچه که در سفر مطرح است: بخشش زاد و توشه راه، اخلاق نیکو، و شوخى کردن است در رابطه با آنچه که گناه خدا نباشد.


۱۸)امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:خرما را به ناشتا بخورید، زیرا در این صورت خرما کرم‏ها و انگل‏هاى معده را مى‏کشد.


۱۹) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:به وسیله صدقه دادن از خدا روزى بخواهید.


۲۰) امام رضا (ع) فرموده که فرستاده خدا (ص) فرموده:اساس و ریشه خرد بعد از اعتقاد به خدا، دوستى با مردم، و نیکى کردن به هر انسان خوب یا بدى است.


۲۱) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:بر شما باد خوردن روغن زیتون، زیرا آن کیسه صفراء را خالى مى‏کند، و بلغم را از بین مى‏برد، و اعصاب را قوى، و اخلاق را نیکو، و نفس را خوشبو مى‏کند، و غم و اندوه را مى‏زداید.


۲۲) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:هر گاه غذا پخته مى‏کنید، کدو در آن زیاد بریزید، زیرا آن دل افسرده را شادمان مى‏کند.


۲۳) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:برترین کارهاى امت من، چشم داشت فرج [در رابطه با ظهور حضرت مهدى (ع)] از سوى خداى متعال است.


۲۴) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:دهان‏هاى شما راهى از راهها به سوى خداى شماست، پس آن را پاکیزه نگهدارید.


۲۵) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:هیچ چیز در نزد خداوند بدتر و غضبناک‏تر از شکم پر نیست.


۲۶) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا (ص) فرموده:ستارگان موجب ایمنى اهل آسمانند و فرزندان من باعث ایمنى امّت من مى‏باشند.


۲۷) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:هر کس روز جمعه را روزه بگیرد، خداوند به او پاداش ده روز روزه به او مى‏دهد، که هیچ شباهتى به روزهاى دنیا ندارد.


۲۸) امام رضا (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:نزدیک‏ترین شما به من در روز قیامت، خوش‏خوى‏ترین و مهربان‏ترین آنها نسبت به خانواده‏اش مى‏باشد. و من مهربان‏ترین شما به خانواده‏ام مى‏باشم.


۲۹) امام رضا (ع) فرمود که پدرم على بن ابى طالب (ع) فرمود که پیامبر خدا (ص) فرموده:سه چیز حافظه را زیاد و بلغم را از میان مى‏برد:قرائت قرآن، خوردن عسل و کندر.


۳۰) امام رضا (ع) فرمود، که فرستاده خدا (ص) فرموده:همان گونه که سرکه شیرینى عسل را از بین مى‏برد، اخلاق بد عمل نیک انسان را تباه مى‏کند.


۳۱) امام رضا (ع) فرمود که على بن ابى طالب (ع) فرموده:فرستاده خدا (ص) با ما نماز سفر خواند. وى در رکعت اول سوره حمد و قل یا ایها الکافرون‏ و در رکعت دوم سوره حمد و قل هو اللّه احد قرائت کرد. و سپس فرمود: براى شما یک سوم و یک چهارم قرآن را خواندم.


32) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا (ص) فرموده:هر کس که چهار مرتبه سوره «اذا زلزلت الارض‏» را بخواند، به مانند کسى است که همه قرآن را خوانده باشد.


۳۳) امام رضا (ع) فرمود که على بن ابى طالب (ع) فرموده:پنهان داشتن عمل، شکیبائى بر مصیبت‏ها و پوشاندن غمها از گنجهاى نیکى‏ها و خوبیها است.


۳۴) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا (ص) فرموده:نگاه کردن به سه چیز عبادت است. نگاه کردن به چهره پدر، نگاه کردن به قرآن و نگاه کردن به دریا.


۳۵) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا (ص) فرمود:بر شما باد خوردن نمک، زیرا نمک باعث درمان هفتاد بیمارى است، از آن جمله جذام، پیسى و جنون است.


۳۶) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا (ص) فرموده:هر کس مرد یا زن مؤمنى را خوار و کوچک شمارد، به خاطر فقر و تنگدستى او، خداوند متعال روز قیامت او را مشهور کرده و سپس رسوا مى‏سازد.


۳۷) امام رضا (ع) فرمود که پدرم جعفر (ع) فرموده:پست‏ترین درجه عاق والدین گفتن کلمه «اف» است. و اگر از این کلمه‏اى پست‏تر مى‏بود، همانا خدا از گفتن آن هم انسان را نهى مى‏کرد.


۳۸) امام رضا (ع) فرمود:هر گاه على بن ابى طالب (ع) بیمارى را دیدار مى‏کرد که شفا یافته بود به او مى‏فرمود: گوارا باد تو را- آمرزش خدا- که از گناهان پاک شدى.


۳۹) امام رضا (ع) فرمود که از محمد بن على بن حسین (ع) سؤال شد، چرا پیامبر از پدر و مادر یتیم شد؟ آن حضرت فرمود: براى اینکه حق اطاعت مخلوق بر او واجب نشود.


۴۰) امام رضا (ع) فرمود که فرستاده خدا- ص- فرموده:هر کس که خدا به او نعمتى داده باید سپاسگزارى کند، و هر کس روزى او کم شود باید استغفار کند. و هر کس از حادثه‏اى اندوهگین شود، باید بگوید: لا حول و لا قوة الّا باللَّه.

برگرفته از صحیفه امام رضا علیه السلام

منبع : انعکاس
( همراه با ویرایش)

اگر یکی از پاسخگویان محترم متن عربی حدیث ها را هم قرار دهند خیلی ممنون میشوم. چون در متن عربی یک نور ویژه ای وجود دارد.
التماس دعا.

بسمه تعالی

بهتر است برای فهم بهتر معنای فقیه(کسی که نگرش عمیق در دین دارد-عالم به حقایق دین) به این تاپیک نیز نظری شود:

http://www.askdin.com/thread26786.html