عسر و حرج

توضیح دقیق مفهوم عسر و حرج

انجمن: 
سلام و عرض احترام با تشکر از کانال خوبتون.  من مادر دوتا بچه ۶ساله و یک ساله هستم. الان هم من و هم پسر شیرخوارم هردو صحیح و سلامت هستیم بخاطر اینکه شیر میدم برای ماه مبارک نگران روزه هستم منظور از عسر و حرج رو نمیفهمم. چند بار روزه گرفتم پسرم دفعات شیر خوردنش بیشتر میشه و ضعف برمن عارض. و قطعا زمان روزه نمیشه چیزی خورد و قائدتا فرزند ۶ ساله توقع جنب و جوش و بازی دارد. آیا این دلیل بر عسر و حرج هست یا نه طبیعت روزه هست و باید تحمل کرد؟

طلاق و جدایی و تأثیرات آن در زندگی من

بعد دوسال به این نتیجه قطعی رسیدم که جدایی و طلاق تنها راهمه بجز من تمام فامیل و وکلا هم همینو میگن. اما میگه تا مهریتو نبخشی طلاق نمیدم...بخاطر تمام ضررهای مادی و جسمی و روحی که به من زده و همچنین جهیزیه سنگینی که پدرم خرید و اون نامرد داغون کرد...الان هم وضع مادی خوبی ندارم مجبورم مهریمو بخام....در مرحله دادگاهیم و 7 ماهه جداییم.من یه دختر زیبا و جوونم که فعالیت اجتماعی و مراودات زیاد دارم و نمیتونم در این وضعیت بمونم و فشار روم خیییلی زیاده....خیلی میترسم از دینم برم...تروخدا چکار کنم

عسر و حرج در رعایت احکام نگاه

سلام و خسته نباشید.
آیت الله وحید خراسانی گفته اند :

مسئله: نگاه کردن مرد به بدن یا موی زن نامحرم چه با قصد لذت و چه بدون قصد لذت باشد حرام است، و نگاه کردن به صورت ودستها

(منظور از دستها،از مچ دست به پایین می باشد)

اگر به قصد لذت باشد حرام است ولی اگر بدون قصد لذت باشد مانعی ندارد.
ولی

IMAGE(http://masaell110.mihanblog.com/public/public/rte/images_new/smiles/53.gif)

آیت الله تبریزی ، آیت الله سیستانی و آیت الله صافی گلپایگانی

IMAGE(http://masaell110.mihanblog.com/public/public/rte/images_new/smiles/53.gif)

می فرمایند: احتیاط این است که بدون قصد لذت هم مرد به صورت و دستهای زن نگاه نکند.

با توجه به این فتاوایی که مراجع عظام زحمت کشیده اند، مکلف در عسر و حرج قرار می گیرد. آیا طبق نظر کارشناس راهی برای خلاصی از این است?
مثلا شما میروی دکتر ، منشی زن است.
یا فروشنده ای ، خریدار زن است.
اصلا پیاده رو راه میروی به هر حال زن است. زن هم قد دارد ارتفاع دارد مگر می شود زنان را ندید? حالا به نظرتان چکار باید بکنیم?
خود مراجع یا شما در بیرون چکار می کنید?تشکر

برچسب: 

تا کجا از دین سؤال کنیم؟

با سلام و احترام

در قرآن کریم آمده است: «ای کسانی که ایمان آورده‌ اید. از چیزهایی نپرسید که اگر برای شما آشکار گردد شما را ناراحت می کند!» [مائده 101]

یا در آیه دیگری حضرت موسی (ع) در اجرای دستور خداوند از دقت بیشتر در جزئیات حکم الهی نهی کرده و به قوم خود می گوید: «آنچه به شما دستور داده شده (هر چه زودتر) انجام دهید.» [بقره 68]

آیا این آیات مفهومی ناظر بر عدم افراط در پرسش از دین دارند؟ آیا به نهی از عسر و حرج اشاره می کنند؟ اگر این گونه است مرز این تعادل کجاست؟

سؤال بنده این است که مفهوم آیات فوق دقیقاً چیست؟ و مهم تر و کلی تر این که تا کجا باید از دین سؤال کرد؟

از عالمی نیز شنیده بودم که خود ائمه (ع) گاهی عمداً قبل از رفتن به مستراح به لباس خود کمی آب می پاشیدند تا پس از خروج از مستراح با شک و تردید نجاست مواجه نشوند. در واقع نوعی خودفریبی یا تساهل و تسامح برای پیشگیری از مشقت در آینده!

آیا ما هم مجازیم به همین ترتیب عمل کنیم تا زحمت کمتری از جانب احکام دین تحمل کنیم؟

ممنون. :Hedye: