حکم شرکت در مراسم عروسی که در آن با مشروب پذیرایی می شود!

تب‌های اولیه

4 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
حکم شرکت در مراسم عروسی که در آن با مشروب پذیرایی می شود!

با سلام خدمت کارشناسان محترم انجمن فقه و احکام
و همچنین خدمت دوستان خوب اسک دینی
چند روز پیش با دوستان صحبت میکردیم بحث عروسی شد و کم کم وارد بحثای فقهی شدیم .
یه مسئله ای مطرح شد که ندونستم چه جوابی داره .
الان توی بعضی از عروسیا متاسفانه برای پذیرایی از مشروب استفاده می شه .
خوب قطعا شرکت توی این جور عروسیاحرامه.
اما اگه مجلس زنونه و مردونه توی دوتا خونه جدا باشه و مثلا تو مجلس مردونه با مشروب پذیرایی کنن اما تو زنونه پذیرایی مشروب نباشه .(ولی خانم میدونه که پذیرایی بخش مردونه مشروبه ) به شرط نبودن گناه دیگه ( البته به فرض محال) شرکت این خانم در این جشن عروسی چه حکمی داره ؟

با تشکر :Gol:

با سلام خدمت کارشناسان محترم انجمن فقه و احکام و همچنین خدمت دوستان خوب اسک دینی چند روز پیش با دوستان صحبت میکردیم بحث عروسی شد و کم کم وارد بحثای فقهی شدیم . یه مسئله ای مطرح شد که ندونستم چه جوابی داره . الان توی بعضی از عروسیا متاسفانه برای پذیرایی از مشروب استفاده می شه . خوب قطعا شرکت توی این جور عروسیاحرامه. اما اگه مجلس زنونه و مردونه توی دوتا خونه جدا باشه و مثلا تو مجلس مردونه با مشروب پذیرایی کنن اما تو زنونه پذیرایی مشروب نباشه .(ولی خانم میدونه که پذیرایی بخش مردونه مشروبه ) به شرط نبودن گناه دیگه ( البته به فرض محال) شرکت این خانم در این جشن عروسی چه حکمی داره ؟

با سلام و احترام

حضور در مجالسى که در آنها شراب نوشيده میشود براى هيچکس جايز نيست، در اين محافل نباید شرکت نمود تا بفهمند که شما به علت مسلمان بودن در مجلس شرب خمر شرکت نمیکنید ضمن اینکه حضور در آن مجلس بدین جهت که تایید مجلس گناه خواهد بود،جایز نیست و همچنین از آنجاکه عدم حضور در مجلس و یا خروج از مجلس معصيت به عنوان اعتراض، مصداق نهى از منکر خواهد بود، واجب است بدین طریق نهی از منکر نمود.

آیه الله خامنه ای،اجوبه الاستفتائات،م1425و1428

با سلام و احترام

حضور در مجالسى که در آنها شراب نوشيده میشود براى هيچکس جايز نيست، در اين محافل نباید شرکت نمود تا بفهمند که شما به علت مسلمان بودن در مجلس شرب خمر شرکت نمیکنید ضمن اینکه حضور در آن مجلس بدین جهت که تایید مجلس گناه خواهد بود،جایز نیست و همچنین اگر عدم حضور در مجلس و یا خروج از مجلس معصيت به عنوان اعتراض، مصداق نهى از منکر باشد، واجب است.

آیه الله خامنه ای،اجوبه الاستفتائات،م1425و1428

سلام
در این مورد که جشن در دو مکان جدا است و در یکی شرب خمر صورت نمیگیره . حضور در اون مکانی که شرب خمر نیست هم حرامه ؟

در این مورد که جشن در دو مکان جدا است و در یکی شرب خمر صورت نمیگیره . حضور در اون مکانی که شرب خمر نیست هم حرامه ؟

با تشکر از شما کاربر گرامی

اگر مجالس کاملا مجزا به حساب بیایند،و مجلس معصیت نباشد اشکال ندارد ولی اگر عرفا گفته می شود در این مجلس شراب وجود دارد و محفل زنانه و مردانه مصداق یک مجلس محسوب می شود یعنی در عرف نمی گویند دو مجلس به پا شده است(کما اینکه عموما اینگونه است)،حضور در آن جایز نیست.

استفتا از دفتر مقام معظم رهبری در قم

موضوع قفل شده است