مقدمه/ علم چه نوع وجودی است ؟
[indent][indent][indent]یالطیف با سلام وادب و احترام حضور کاربران محترم و علاقه مندان به مباحث فلسفی بحثی که إن شاء الله ، در این تاپیک به آن پرداخته خواهد شد ، مربوط می شود به یازدهمین مرحله از کتاب نهایه الحکمه حضرت علامه طباطبائی (ره) که حاصل یادداشت های بنده از کلاس درس استاد محترم ، جناب آقای دکتر شاکر ِ لِوایی است و سعی شده حتی الامکان ، مطالب به شیوه ای سلیس و روان بیان شوند . ******** اتحاد علم و عالم و معلوم مقدمه ضابطه ی مساله ی فلسفی بودن چیست ؟ 1- موضوع مساله ، باید وجود باشد . " وجود " بدون در نظر گرفتن هیچ قیدی ( مثلا قید طبیعی بودن و...) 2- محمول ، باید مستقیماً بر موضوع بار شود . مثلا اگر می گوییم : الوجود واجبٌ ، الوجودُ ممکنٌ ، وجود ، موضوع باشد و محمول ها نیز مستقیماً بر آن حمل شوند . یعنی واقعا ً خود ِ وجود ، متصف به واجب بودن و یا متصف به ممکن بودن شود . علم چه نوع وجودی است ؟ با این مقدمه ، عرض می شود که یکی از تقسیماتی که مستقیماً بر "وجود" وارد می شود ، این است که وجود مستقیما متصف به " علم " می گردد . در این بخش ، می خواهیم از یکی از ویژگی های "وجود " - که وجود ِ علمی باشد - بحث کنیم . یعنی بحث از جنبه ی علمی بودن ِ وجود . بر این اساس ، عنوان بحث ما می شود : علم و عالم و معلوم . می خواهیم بدانیم علم چه نوع وجودی است ؟ و ( از حیث فلسفی )چه ارتباطی با عالم و معلوم دارد ؟ [indent]ادامه در پست بعد... [/indent][/indent][/indent][/indent]
یالطیف
با سلام وادب و احترام حضور کاربران محترم و علاقه مندان به مباحث فلسفی
بحثی که إن شاء الله ، در این تاپیک به آن پرداخته خواهد شد ، مربوط می شود به یازدهمین مرحله از کتاب نهایه الحکمه حضرت علامه طباطبائی (ره) که حاصل یادداشت های بنده از کلاس درس استاد محترم ، جناب آقای دکتر شاکر ِ لِوایی است و سعی شده حتی الامکان ، مطالب به شیوه ای سلیس و روان بیان شوند .
********
اتحاد علم و عالم و معلوم
مقدمه
ضابطه ی مساله ی فلسفی بودن چیست ؟
1- موضوع مساله ، باید وجود باشد . " وجود " بدون در نظر گرفتن هیچ قیدی ( مثلا قید طبیعی بودن و...) 2- محمول ، باید مستقیماً بر موضوع بار شود . مثلا اگر می گوییم : الوجود واجبٌ ، الوجودُ ممکنٌ ، وجود ، موضوع باشد و محمول ها نیز مستقیماً بر آن حمل شوند . یعنی واقعا ً خود ِ وجود ، متصف به واجب بودن و یا متصف به ممکن بودن شود .
علم چه نوع وجودی است ؟
با این مقدمه ، عرض می شود که یکی از تقسیماتی که مستقیماً بر "وجود" وارد می شود ، این است که وجود مستقیما متصف به " علم " می گردد . در این بخش ، می خواهیم از یکی از ویژگی های "وجود " - که وجود ِ علمی باشد - بحث کنیم . یعنی بحث از جنبه ی علمی بودن ِ وجود .
بر این اساس ، عنوان بحث ما می شود : علم و عالم و معلوم . می خواهیم بدانیم علم چه نوع وجودی است ؟ و ( از حیث فلسفی )چه ارتباطی با عالم و معلوم دارد ؟
ادامه در پست بعد...