ارث
نحوه تقسیم ارثیه پدربزرگ
ارسال شده توسط moderator در چهارشنبه, ۱۳۹۸/۰۶/۰۶ - ۱۵:۰۲سلام دوستان
یکی از بچه چند سالیه پدر بزرگش فوت کرده و پدر خودش و عمو و عمه هاشم فوت کردن کلاً 5 تا عمو داشت با که پدر خودش میشد 6 تا و 2 تا عمه که یکی از عمه ها هم فوت کرده
حالا فقط یه عمه داره یکی از عمو ها هم که زن و بچه نداشت کلاً الان اینا به جز بچه های اون عمه 30 تا نوه هسن و یه عمه حالا از پدر بزرگشون یه ارث به اینا رسیده میخواست بدونه این سهم چجوری تقسیم میشه بین اینا نوه های دختر و پسر؟ آیا همشون مساوی سهم میبرن؟
واسه اینکار تقسیم ارثیه همه باید حاضر باشن؟ منظورم 30 تا نوه و یه عمه
ممنون
تصرف شیعیان در احکام ارث به خاطر حضرت علی علیه السلام
ارسال شده توسط رسانه در دوشنبه, ۱۳۹۸/۰۳/۱۳ - ۰۷:۵۰سلام
سوال این هست
پسرعموی ابوینی در ارث مقدم بر عمو ی ابی هست
گفته شده این حکم سیاسی هست بخاطر حضرت علی علیه السلام و شیعه اون رو جزو احکام ارث قرار داده، دلیل بر رد این شبهه چیست؟
خدا و ریاضیات (کارشناسان محترم لطفا حتما جواب دهید)
ارسال شده توسط sudabemadadi در یکشنبه, ۱۳۸۹/۱۱/۲۴ - ۱۶:۳۵وصیت به ثلث در صورت احتیاج وراث؟!
ارسال شده توسط amjnhg در شنبه, ۱۳۹۵/۰۶/۲۷ - ۰۰:۴۶سلام
شخصی می خواهد وصیت نامه بنویسد و وراث صغیر نیستند اما وضع مالی آنچنان خوبی ندارند از جهت دینی اگر شخص وصیت به ثلث اموال در امور خیر بنماید در صورتی که حقوق مالی واجبی هم بر گردنش نیست افضل است یا اینکه این اموال به وراث مذکور برسد؟
اگر از آیات و روایات پاسخ داده می شود که هیچ ولی اگر نیاز به مرجع تقلید هست رهبر
مطالبه مهریه پس از فوت زوجه توسط خانواده وی
ارسال شده توسط استوار در شنبه, ۱۳۹۴/۱۱/۱۷ - ۱۳:۰۰سلام و عرض ادب.
اگر مهریه زوجه، 114 سکه طلای بهار آزادی باشد (یعنی وجه رایج نباشد) ، و زوجه قبل از فوتش مهریه را طلب نکرده باشد، آیا خانواده وی (پدر و مادرش و یا مثلا برادران و خواهرانش) میتوانند به عنوان ورثه، مهریه وی را از زوج طلب نمایند؟
اگر پاسخ سؤال مثبت باشد، پرسشهای دیگری نیز دارم.
نحوه ی تقسیم ارث
ارسال شده توسط kazem86 در چهارشنبه, ۱۳۹۴/۰۹/۱۱ - ۱۸:۵۲اگر فردی اینچنین دارایی داشته باشد
یک خانه300000
یک خانه 250000
یک خانه 75000
یک ماشین 30000
حساب بانکی 30000
و ورثه شامل :
همسر(زن) - پدر و مادر(نامادری) - دو پسر و سه دختر
یک برادر- سه خواهر (که از یک مادر نیستند.) و بخواهد تا جایی که شرع و قانون اجازه میدهد از اموال خود صرف امور خیریه و یا به اشخاص دیگری بدهد.
سوال: نحوه ارث بین فرزندان. همسر، پدر و مادر و دیگران چطور است؟
آیت الله محمد اسحاق فیاض مرجع تقلید من است. با تشکر
این پول را چکار کنم؟
ارسال شده توسط رهروی شهدا در سهشنبه, ۱۳۹۳/۱۱/۱۴ - ۱۶:۰۷سلامچندی پیش ، به ما خبر داده شد که زمینی به نام پدربزرگم در اداره ثبت ، ثبت است. فرزندان پدر زرگم حتی دایی رشدم ،؛خبری از این ملک پدر خود نداشتند. معلوم شد که زمین ، در جریان اصلاحات ارضی شاه معدوم ، به نام پدربزرگم ثبت شده است. دایی ام از افرادی که در جریان بودند پرسید آیا پدر من در این زمین سهم داشته است؟ همگی گفتند خیر.یکی از دایی هایم دنبال فروش زمین رفت و نهایتا آن را فروخت و سهم هعر یک از ورثه را داد. ما سهم خود را نخواستیم چون آن را مشروع نمی دانستیم. اما پس از مدتی به دلیل مشکلاتی که در زندگی پیش آمد و وضعیت مالی ما هم بسیار ضعبف بود ، مادرم سهم خود را گرفت. ماجرا از این قرار بود که مستأجری در منزل پدری مادرم نشسته بود و چون این منزل تقریبا ویرانه بود و ا خرج این منزل کرده بود و نوسازی کرده بود (الیته بدون اعلام به ما و رضایت ما) موقع تخلیه ، میگفت تا پ.لی را که خرجش کرده ام ندهید تخلیه نمیکنم. چونمستأجر ، داماد ما بود ، مادرم ناچارا سهم خود را از دایی ام گرفت و با قسمتی از پول فروش آن زمین ، به آن مستأجر (دامادمان) داد تا شر بخوابد و او خانه را تخلیه کرد. نصف دیگر پول هم صرف عمل جراحی قلب پدرم شد که البته بیمه حدود 90% آن را به ما برگردانده است.ما می دانیم که زمین فوق ، مال چه کسی بوده ست. اما او فوت نموده و ورثه متعددی دارد. یکی از ورثه اش ، دخترش است که مبتلا به بیماری صعب العلاج است و خیلی وضع مالی ضعیفی دارد و برادرانش هم ارث او را به او نداده اند.ما اگر پول فوق را (سهم خودمان از فروش زمین) به برادرانش بدهیم ، ممکن است آن را از خواهرشان دریغ کنند.اگر به آن خواهر نیازمند بدهیم ، بقیه ورثه چه میشوند؟تازه ، فقط نصف پول برای ما باقی مانده است و وضع مالی ما هم بسیار ضعیف است و توانایی تأمین آن مقداری از پول که به دامادمان دادیم را نداریم.مادرم می گوید: من پیرم و عمرم در فقر گذشته و این آخر عمری نمیخواهم گرفتار پول حرام بشوم.از طرف دیگر ، بین فرزندان پدربزگم و ورثه آن شخص ، دعوا روی داده و چون زمینبه نام پدربزرگم بوده ، آنها راه به جایی نبردند. اگر ما سهم خودمان را به آنها برگردانیم ، دباره دعواها و طلبکاری ها و حرفها و دشنام ها تازه می شود و شدت می گیرد.سئوال دیگر:این پول در حسابی در بانک بوده است که پولهای حلال و بدون شبهه هم در همان حساب بوده است. حال که ما میخواهیم به مقدار پول شبهه ناک ، از آن حساب برداریم ، آیا مقداری که برداشت می شود ، از محل پول شبهه ناک است یا از محل پول حلال؟ مرجع تقلید: مقام معظم رهبری (ارواحنا فداه)با تشکر.
ارث فرزند نامشروع
ارسال شده توسط mostafa272 در چهارشنبه, ۱۳۹۳/۰۸/۰۷ - ۱۵:۱۹در جایی خواندم که در بین احکام حقوقی در مورد ارث ظاهرا قانونی وجود دارد که پدر و مادر و فرزند حاصل از زنا هیچ کدام از همدیگر ارث نمی برند و در جایی دیگری نیز بیان شده بود که حکم اسلام است. از طرفی در رساله مرحوم بهجت در حکمی آمده :" مرد و زن زناکار و خویشان آنها از فرزندی که از زنا به دنیا آمده ارث نمی برند،...". که برداشت من از این حکم این است که پدر و مادر و اقوام از این فرزند ارث نمی برند و خود فرزند از این پدر و مادر ارث می برند. که این با قانون موجود درباره ارث در تضاد است. آیا این حکم در مورد ارث ولد زنا در بین همه مراجع یکسان است و یا اختلاف نظر وجود دارد؟
خمس ارث
ارسال شده توسط ممتحنه در دوشنبه, ۱۳۹۳/۰۷/۰۷ - ۱۸:۲۵