امام حسين

دست دادن امام حسين (ع) با عمر بن سعد در روز عاشورا

[="Tahoma"][="Black"]آيا امام حسين(عليه السلام) با عمر بن سعد دست داد؟
اسناد و مدارك تاريخي در اين رابطه چه روايتي دارند؟
[/][/]

به امام حسين (علیه السلام) سلام بدهیم

امروز ميخوام تا آخر شب حداقل 2 میلیون نفر به امام حسين سلام بدهند



اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکُمْ مِنّى جَمیعاً سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَ لا جَعَلَ اللّهَ آخِرَ اَلعَهدِ منی لزیارَتکُم اَلسلامُ عَلی الحُسین وَعَلی علی بن الحُسین و َعَلی اُولاد الـحسین وعَلی اَصحاب الحُسین

اولاد امام حسين عليه السلام

با سلام

از فـرزندان امام حسين عليه السلام تنها امام سجاد عليه السلام بعد از شهادت آن حضرت زنده بـود و بـقـيـه فرزندان امام شهيد شدند.
اما فرزندان امام سجاد عليه السلام ، افرادى زبده و شناخته شده بودند:
(عـبـدالله بـاهـر) كه به خاطر درخشندگى چهره و رخسار بدين نام شهرت داشت ، مردى فقيه ، فاضل و راوى حديث ، كه متولى صدقات پيامبر و امير مؤ منان بود..(1)
(عـمـر الاشـرف )،.(2) فـرزنـد ديـگـر امـام سـجـاد عـليـه السـلام نـيـز مـردى فاضل ، باتقوا و سخاوتمند بود.
(حـسـيـن ) فـرزنـد ديـگـر امـام سـجـاد نـيـز هـمـچـون بـرادرانـش از فضل ، تقوا و علم برخوردار بود.
(زيدبن على )، بعد از برادرش امام باقر عليه السلام زبده و سرآمد فرزندان امام چهارم بود.
از امام باقر سؤ ال شد كه كدام يك از برادرانت در نزد شما محبوبتر است . امام فرمود:
(عـبـدالله دست من است كه با آن حمله مى كنم و عمر چشم من است كه با آن مى بينم و زيد زبان من است كه با آن تكلّم مى كنم و حسين حليم و بردبار است )..(3)
در مـورد زيـد بـن على ـ بر او و پدرانش درود و سلام باد ـ سخن فراوان است كه به اجمالى از آن بـسـنـده مـى كـنـيم .
زيد از علويانى بود كه عليه ظلم و ستم و براى امر به معروف و نهى ازمـنـكـر قـيـام كـرد و قـبـل از تـولد وى ، خـبـر قـيـامـش تـوسـط رسول خدا و امام على عليهما السلام داده شد.
از رسول خدا نقل شده كه خطاب به امام حسين عليه السلام فرمود:
(يـا حـسـين ، از نسل تو مردى به دنيا مى آيد به نام زيد كه او و يارانش در روز قيامت بر دوش مـردم گـام مـى گـذارنـد، چـهـره هـايـى گـلگـون و نـورانـى دارنـد و بـدون حـسـاب داخل بهشت مى شوند)..(4)
او نـه تـنـها در زهد، عبادت ، شجاعت ، سخاوت و جوانمردى بلكه در علم و دانش نيز از چهره هاى درخشان اهل بيت بود. امام رضا عليه السلام درباره زيد مى فرمايد:
او نـه تـنـها در زهد، عبادت ، شجاعت ، سخاوت و جوانمردى بلكه در علم و دانش نيز از چهره هاى درخشان اهل بيت بود. امام رضا عليه السلام درباره زيد مى فرمايد:
(او از علماى آل محمد (صلى الله عليه وآله ) بود.).(5)
از آنـجـا كـه وى بـا قـرآن مـاءنـوس بـود و هـمـواره بـه قـرائت و تـدبـّر در قـرآن اشتغال داشت ، وى را (حليف القران ) مى ناميدند. خودش مى فرمايد:
(سـيـزده سـال بـا قـرآن خـلوت داشـتـم كـه آيـات آن را مـى خـوانـدم و دربـاره آن مـى انـديـشيدم .).(6)
زيد با توجه به اين مقام علم و فضيلت ، مورد توجه خاص امام باقر عليه السلام و بزرگان بنى هاشم بود.

►طرح سایتهاو وبلاگهای مذهبی◄مسابقه بزرگ " بهترین برای پدر "

[="Blue"][="Magenta"]اتفافی به وبلاگ در محضر نور گذرم افتاد
این طرح جالب رو داده بود
بخونید
[/]
بسم رب المهدی ارواحنا الفداه

سلام بر مهدی فاطمه سلام بر منتظران حضرتش

« طرح انس با نهج البلاغه »

مدت اجرا:از ميلاد حضرت علي عليه السلام( 26 تيرماه) تا شهادت حضرت علي عليه السلام (اول مهرماه)

از سيزدهم رجب اولين روز اعتكاف تا بيست و يكم ماه مبارك رمضان دومين شب قدر

هدیه به فرزندش امام مهدی (عج) که چون او غریب است و ناشناخته مانده، باشد که گام های کوچک و لرزان ما در مسیر شناخت نهج البلاغه اندکی و تنها اندکی تسلی بخش تنهایی اش باشد.

باشد كه او خود ما را، راهنما گردد که اوست ولی الله، اوست آخرین ذخیره ی الهی.

تقديم به او كه حكومتش علي وار حكومت عدل خواهد بود و سيره اش سيره ي امام علي عليه السلام

اما ... سيزده رجب روز ميلاد علي عليه السلام فرا مي رسد و بهره ي ما ازين ميلاد فرخنده، معرفتی است که به ما افزوده شود و در لحظه لحظه های زندگیمان با ما همراه باشد و نورانیتش در عمل پدیدار شود و اگر این معرفت نباشد چه تفاوت است میان ما و آنانكه علي عليه السلام را نمي شناسند؟

سيزده رجب مثل هر سال مي رسد اما مولاي ما درشيعه خانه اش - حتي - همچنان غریب است که نه گوش به حکمتهایش سپردیم، نه خطبه هایش را شنیدیم و نه چشمانمان را به خواندن نامه هایش نور بخشیدیم!

اي كاش امسال اينگونه نباشد، اي كاش او در شيعه خانه اش اينقدر غريب نباشد.

طرح « انس با نهج البلاغه » تلاشی است در جهت بهره گیری بیشتر از زلال ولايت. در اين دوره ي 69 روزه از ولادت تا شهادت مولاي متقيان، نهج البلاغه ي او را با تامل و معرفت خواهيم خواند.

جدول 69 روزه انس با نهج البلاغه(پیوست همین تاپیک)

جدول 69 روزه انس با نهج البلاغه (2)(پیوست همین تاپیک)

نكات قابل توجه:

*اين جدول بر اساس نهج البلاغه نسخه مرحوم دشتي تنظيم شده كه با نسخه ها و ترجمه هاي علامه جعفري، دكتر شهيدي، امامي و آشتياني، دكتر مبشري، سپهر خراساني، شريعت، صبحي الصالح و ناصر احمدزاده هماهنگ است. دوستاني كه هيچ كدام ازين نسخه ها را ندارند مي توانند نهج البلاغه مرحوم دشتي را با تخفيف ويژه از موسسه امير المومنين عليه السلام تهيه نمايند. توضيحات بيشتر را در لينك زير بخوانيد:

[="Red"] تهيه نهج البلاغه ترجمه مرحوم دشتي (اسک دین)[/]

* تلفن كردن ، واريز كردن پول، اينها كارهاي دردسر سازي هستند ولي فكر كنم مي ارزه ، پس شيطون تنبلي رو لعنت كنيد و بگين يا علي . ضمنا زياد وقت نداريما همين الان بگين يا علي

* در جدول داده شده تنها خواندن ترجمه ي فارسي مد نظر ماست. البته بديهي ست كه تمايل شما براي خواندن متن عربي علاوه بر ترجمه ي فارسي موجب آشنايي بيشتر با عين كلام مولا مي شود.

* پيشنهاد مي شود از روز آغاز طرح دفترچه اي را به همراه نهج البلاغه به همراه داشته باشيد و جملاتي كه از نظر شما تاثير بيشتري دارد در آن يادداشت نماييد ، در اين صورت در پايان طرح دفتري سرشار از حكمت خواهيد داشت.

* اگر درحين خواندن نهج البلاغه مطلبي براي شما سوال برانگيز شد و تا پايان طرح به جواب سوال نرسيديد،سوالاتتان را در قسمت نظرات وبلاگ در محضر نور يعني اينجا بگذاريد تا توسط بهترين اساتيد، پاسخ داده شوند.

*دوستان ديگر رو هم در نت و خارج از نت ازين طرح مطلع كنيد ، ما دير اقدام كرديم ، شما با كمك به اطلاع رساني اين غفلت رو جبران كنيد اجرتون با صاحب طرح.

*اين طرح در ليالي مبارك قدر به پايان مي رسد،با دلهايي كه انشاء الله امسال لبريز از حكمت علوي ست، دعا براي ظهور ولي نعمتمان و آماده شدن دلها و استقامت قدم هامان براي ظهور قطعا فراموش نميشه.

اللهم عجل لوليك الفرج و العافية و النصر و اجعلنا من خير انصاره و اعوانه و المستشهدين بين يديه

التماس دعای فرج و شهادت

به امید ظهور
[/]

شاعر مسیحی قصیده خود در مدح سیدالشهداء(ع) را به پایان رساند

«ریموند قسّیس» شاعر مسیحی لبنانی که پیش از این از قصد خود برای سرودن قصیده‌ای در مدح سیدالشهداء(ع) خبر داده بود، از پایان سرایش این قصیده در هفته اخیر خبر داد.

قسیس در گفتگو با ماهنامه «خیمه» گفت: این اثر به زودی و در آستانه ماه محرم به چاپ می‌رسد.

ریموند قسیس که ده‌ها سال پیش کتابی در مدح امیر‌مؤمنان و وصف برخی از خطبه‌های نهج البلاغه منتشر کرده بود قصیده خود را در حدود صد و بیست بیت، با قافیه سین که بسیار قافیه سختی است سروده و در مقدمه این شعر به قصیده سینیه مشهور بحتُری و استقبال احمد شوقی از آن اشاره کرده است.

این شاعر مسیحی که در زحله واقع در شرق لبنان ساکن و به تدریس مشغول است، اشعاری به زبان‌های فرانسوی و عربی دارد و تا کنون چندین اثر از او منتشر شده است.

قصیده سینیه او در موضوع کربلا و شهادت امام حسین علیه‌السلام با این بیت آغاز می‌شود‌:

یا حسینَ الفداء ... تفدیک نفسی
أنت نوری المُضیء یضحی و یمسی
ای حسین ، ای فدایی حق جانم به فدای تو ...
تو در هر صبح و شام نور درخشان منی‌.

این قصیده علاوه بر مدح و توصیفات شاعرانه و تصویرسازی‌های متنوع ادبی به بیان مراحلی از قیام سالار شهیدان می‌پردازد و در آن اسامی شخصیت‌ها و نیز مکان‌های تاریخی مسیر کاروان کربلا به چشم می‌خورد‌.

همچنین نکته‌ای که بسیار جالب توجه است اشاره او به شهدای مسیحی نهضت عاشورا همچون وهب نصرانی و سفیر روم در مجلس یزید است. او همچنین در بیتی از سروده خود به مقایسه سر مطهر سیدالشهداء(ع) و سر بریده حضرت یحیى که مورد تقدیس مسیحیان است می‌پردازد‌.

او با استفاده از برخی اشعار منسوب به بانوی کربلا و زبان حال ایشان در ابیات ۸۲ تا ۸۵ این قصیده می‌گوید‌:

زینبٌ أنت أختُه خــیرَ أختٍ
لطمت وجهَها و صاحَت : لتَعسی
عندما شاهدَته رأسَ حسینٍ
أنشدَت شــعرَها تُشـــیر بخَمس
" یا هلالاً لمّــــا استتمّ کمالاً
" أنهت الحربُ ناجذیها بضرس
" ما توهّمتُ یا شقیقَ فؤادی
" کان هذا ما حقّق الیومَ أمسی

ای زینب تو خواهرش هستی‌، بهترین خواهر که بر سر و روی خود زد و فریاد برکشید که‌: وای بر من‌، هنگامی که سر برادر را دید شروع به سرودن نمود در حالیکه به او اشاره می‌کرد‌: ای هلال ماه من که نگذاشتند کامل شوی و جنگ به حیاتش خاتمه داد‌، ای پاره جگرم گمان نمی‌کردم آنچه از دیروز برای امروزم مقدّرشده این صحنه باشد.

این قصیده پس از اضافه شدن مقدمه یکی از شخصیت‌های فرهنگی و علمی لبنان به زودی و در آستانه ماه محرّم به صورت مستقل به چاپ خواهد رسید .همچنین کتاب او در مدح امام علی نیز که یک بار سی سال پیش چاپ شده است مجددا با اضافات و اصلاحات منتشر خواهد گردید‌.
منبع