بازاریابی

رعایت اصول دینی در بازاریابی و فروش

انجمن: 

با سلام
متاسفانه برخی از فروشندگان برای فروش محصولات و خدمات دست به هر کاری می زنند و تلاش می کنند به هر طریق محصول را به مشتریان بفروشند، که این گونه فروش ها در حوزه بازاریابی مورد پذیرش نمی باشند.
رعایت اصول دینی در بازاریابی و فروش چگونه و به چه میزان تاثیر گذار است؟
ممنونم

حکم بازاریابی مادام العمر

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام

یک بازاریاب (با روش های بازاریابی)، یک مشتری جدید را به یک شرکت معرفی میکند.

آن شرکت، برای بازاریاب ها، قانون گذاشته که: هر زمانیکه آن مشتری جدید، از آن شرکت، خریدی انجام دهد، 30 درصد از سود معامله، به بازاریاب تعلق خواهد گرفت و منظور این نیست که فقط در بار اول باشد. بلکه برای همیشه است. یعنی بصورت مادام العمر، هر معامله ای که این مشتری جدید با آن شرکت انجام دهد، باز هم به آن بازاریاب 30 درصد از سود معامله تعلق خواهد گرفت.

در واقع، فرد بازاریاب، شاید در بار اول، کاری انجام داده باشد و آن هم تبلیغ و تلاش برای معرفی مشتری جدید به آن شرکت بوده است، ولی برای بار دوم و سوم و الی آخر... کاری انجام نداده و فقط بین (آن شرکت و مشتری جدید) کار و فعالیت تجاری انجام شده است ولی باز هم سود 30 درصد (بخاطر اینکه آن بازاریاب آن مشتری جدید را به آن شرکت معرفی کرده بوده) به جیب بازاریاب خواهد رفت (بصورت مادام العمر از هر معامله ای در آینده)

آیا سودهای دوم و سوم و ... حلال است یا حرام؟

(آیت الله خامنه ای)

پیشاپیش از وقتی که برای پاسخ به این سوال اختصاص دادید کمال تشکر را دارم و دعاگوی شما خواهم بود

با تشکر

خدانگهدار

بازاریابی شبکه ای و مراجع و شورای نگهبان

سلام علیکم

1. آیا شرکت های بازاریابی شبکه ای که بصورت قانونی فعالیت میکنن (و از چندتا ارگان رسمی کشور اعم از وزارت صنعت و معدن پلیس فتا دادستانی کل کشور و......) مجوز دارن آیا مورد تایید شورای نگهبان هم قرار گرفته اند؟
2. میشود قانونی تصویب شود در صورتی که شورای نگهبان آنرا تایید نکرده باشد؟ (مثل همین شرکت ها که از بیشتر ارگان های رسمی کشور دارای مجوز هستند)
3. اگه مورد تایید شورای نگهبان قرار دارند پس چرا برخی از مراجع هنوزم مخالفن(بنظرم بیشتر مراجعی که با این کار مخالفن این کار رو با شرکت های هرمی اشتباه گرفتن)
4. اگه مورد تایید شورای نگهبان نیستن پس چرا مجوز فعالیت داده شده؟ (نمیشه که پول حرم تو شیکم چند میلیون مسلمون ریخت)
5. نظر آیت الله سیستانی در مورد بازاریابی شبکه ای چیست؟ (هرچی گشتم نتونستم پیدا کنم تمام نظرات ایشون در مورد شرکت های هرمی هست ن بازاریابی قانونی)

خواهشا اگر حرفی یا نقل قولی یا استفتاء گذاشته میشه با سند و مدرک باشه
ممنون

عذاداری هاتوئم قبول باشه

چرا تکلیف بازاریابی شبکه ای قانونی از نظر شرع مشخص نمی شود.؟

با عرض سلام و ادب و احترام خدمت همه دوستان و صاحبنظران
مشکل بنده همینی است که تو چند موضوع مشابه دوستان اشاره کردند. بنده از دوستان و صاحبنظران خواهش می کنم تکلیف بنده را مشخص کنند.بنده توی شهرهای شرقی هستم و دستم از دفتر مراجع و ... کوتاه است .مرجع تقلید بنده آیت الله مکارم شیرازی اند بنده از سایت ایشان چندین باز راجب همین شرکت های بازاریابی شبکه ای پرسیده ام ولی انگار که گویا رباتی پاسخ منو میدده با یک جمله همیشکی که فعالیت در هر گونه فعالیت بازاریابی شبکه ای خلاف شرع است. حالا من مانده ام و این مسئله. آخر اگر کار غیر شرعیه چرا قانونی کردن؟ حتما تمامی زوایای غیرقانونب و غیر شرعی این فعالیت بررسی و رفع شده که قانونی شده دیگه، اینطور نیست؟ تمنا می کنم هر عزیزی که دستش میرسه به دفتر حضرت آقا تکلیف این قضیه رو مشخص کنه به خدا موندن تو برزخ از هر چیزی بدتره. تمام زوایای کار روشن و گویاست. و اگر واقعا انسان خودش بنشینه بررسی کنه میشه فهمید که این فعالیت همون فعالیت های حرام و هرمیه یا یک فعالیت سالم ! توضیح مختصری رو راجب این فعالیت خدمتتون عرض میکنم
فعالیت این 8 شرکت کاملا ثبت شده و زیر نظر وزارت صنعت و معدن و تجارت و نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و دادگستری هستش که همه اینها توسط کمیته نظارت تشکیل شده بر روی آنها قابل اجرا شده.
اما نحوه فعالیت :
در ابتدای فعالیت هیچ مبلغی برای عضویت گرفته نمی شود ثبت نام ، شروع و ادامه فعالیت تجاری در شرکت رایگان است..
پورسانت بر مبنای فروش محصولات است و بابت عضو گیری یا ایجاد تعادل در افراد هیچ گونه پورسانتی به فرد داده نمیشود مثلا اگر بنده 1000 نفر زیرمجموعه داشته باشم چه در یک شاخه چه در ده شاخه ولی آنها هیچ محصولی را از شرکت خریداری نکنند هیچ پورسانتی به بنده داده نمیشود. چون قاعدتا سودی عاید شرکت نشده که بخواهد از آن درصدی را به بنده بدهد.
برای خرید شخصی خود بنده درصدی را به عنوان پورسانت خرده فروشی به من می دهند و در ازای خرید افرادی که از طرف من خرید می کنند نیز پورسانتی به من داده می شود که تا 6 سطح بیشتر قابل دریافت نیست ولی تعداد افرادی که من میتوانم به سیستم معرفی کنم نامحدود است.
قیمتی که بابت محصولات به ما می دهند دارای قیمت پایین تر و کیفیت اصلی است مثلا یک عسل طبیعی نیم کیلویی در سایت به قیمت 22 هزارتومان است وقتی من بخرم پورسانت خرده فروشی تقریبا 4 هزارتومان به من می دهند یعنی عملا عسل برای من به قیمت 18 هزارتومان در می آید( سایر اقلام نیز به همین صورت است این مثال را زدم چون برای شرکتهای هرمی یا محصولی نبود یا قیمت بالاتر از بازار برای آن بود، خواستم این هم در نظر بگیرید).
محصول به صورت پستی به دستمان می رسد و بابت خرید نیز 8% مالیات به دولت پرداخت می کنیم( پولی را نه تنها به اجنبی ها نمیدهیم بلکه باعث افزایش درآمد دولت میشویم).
پورسانت ها بدون دخل و تصرف به حساب بانکی دولتی خودمان در 7 روز اول هر ماه ریخته می شود.
چنانچه مصرف کننده نهایی پس از خرید تصمیم به استرداد محصولاتی که در سبد شرکت وجود دارد ( به غیر از گروه محصولات آرایشی و بهداشتی و گروه مواد غذایی ) گرفت، می تواند تا 7 روز پس از خرید، محصولات خریداری شده را به نماینده مستقل شرکت مسترد نموده و مبلغ پرداختی بابت محصول را از نماینده باز پس گیرد. بدیهی است محصول بازپس آورده شده بایستی قابل فروش مجدد بوده و هزینه های ارسال و بازپس گیری به عهده مشتری خواهد بود
برای دریافت پورسانت نیز یک شرط دارد اینکه در هر ماه تنها نمایندگانی می توانند از فروش مجموعه خود پورسانت دریافت کنند که در آن ماه حدأقل فعالیت را در شرکت داشته و شرایط اشتغال به فعالیت را احراز نموده باشند. هر نماینده در هر ماه کاری باید حدأقل مبلغ 100,000 تومان از محصولات موجود بخرد تا واجد شرایط دریافت پورسانت از فروش مجموعه خود گردد. یعنی این می شود که من نمیتوانم تیم فروش داشته باشم و بعد از آن فقط بنشینم و شاهد درآمد میلیونی باشم بلکه خود نیز باید خرید داشته باشم.و تمام افراد دیگر نیز به همین صورت.
در کل استنباط می شود که سیستم به این صورت است که مثلا من یک تیم 200 نفری (با خودم)ایجاد می کنم و در این ماه هر کدام 100 هزارتومانی که حداقل خرید است با سلیقه و مقدار مصرف خودمان یا فروش به بازار مصرفی انجام میدهیم پس قاعدتا شرکت 20 میلیون تومان فروش داشته که از این فروش مثلا آن ماه به من مثلا 700 هزار تومان پورسانت می دهد. و همه این کار را انجام میدهیم و هر کس هر کجا دیگر نخواست فعالیت کند موقتا آن ماه حذف می شود( به دلیل آن قانونی که بالاتر اشاره کردم) و نه پولی دست شرکت دارد نه ضرری کرده( میتواند ماه های دیگر ادامه دهد). حالا اگر فرضا دیگر شخصی نبود که وارد سیستم شود کم کم این خرید ها نیز متوقف می شود ( هیچ کس هم ضرری نکرده) غیر از این می باشد؟ همچنین این فرض هم قابل تصور است که افراد برای ساختن تیم فروش عضو این شرکت نشوند بلکه بیایند و از محصولات خریداری کنند که نه تنها ارزان تر و با کیفیت است بلکه به خودشان هم پورسانتی تعلق میگیرد و هر وقت نیز خواستند خرید می کنند که در اصل هدف تاسیس این شرکت ها نیز همین است و اصلا برای همین شکل گرفته اند و نام بازاریابی شبکه ای بر آنها نهاده شده . عقلا نمی شود گفت که سیستم و آینده اشباع صورت میگیرد. چون شرکت با ساختن زنجیره انسانی کار نمی کند بلکه از فروش است. و وقتی محصولات روزبه روز با توجه به نیاز مصرفی مردم تغییر کند :

آیا با ز هم به نظر شما اشباع رخ می دهد؟
آیا ما هرمی ساخته ایم که انتهای آن با ضرر مواجه می شود و فرد پولش را از دست داده ؟
آیا کالای موجود که شامل صابون، شامپو، ژیلت، ساعت، اسپری بدن، نوشابه ورزشی، عطر و ادکلن،عسل طبیعی، لوازم تحریر، لوازم آرایشی و ... است وهمینطور به لیست اقلام آن اضافه می شود هم اکنون مصرفی نیستند؟
آیا با این شرایط باز هم اکل به باطل رخ می دهد؟
آیا باز هم سود حاصل از زیرمجموعه ها رباست؟
آیا می شود گفت که اگر هیچ فردی نباشد که عضو شود نفر آخر ضرر کرده و پولی از دست داده؟

بی صبرانه منتظرم. خواهش می کنم از کارشناسان که بررسی کاملی انجام و نتیجه رو بگید چون اگر کار ایراد داشته باشد من خودم شخصا میتوانم افراد دیگر را نیز مطلع کنم.
التماس دعا.