شرع

تبعیت یا عدم تبعیت از پدر

با نام و یاد دوست

سلام

یکی از کاربران سایت سوالی داشتند که مایل نبودند با آیدی خودشون مطرح شود

لذا سوال ایشان ضمن حفظ امانت، جهت پاسخگویی توسط کارشناس محترم، با نام کاربری "مدیر ارجاع سؤالات" درج می شود:

نقل قول:


سلام علیکم
اگر پدری قصد مهاجرت به کشور های غربی را داشته باشه (بلاد کفر) کانادا، انگلیس یا ...
آیا فرزند دختری که 21 سالشه میتونه از پدر تبعیت نکنه و نره؟ از لحاظ شرعی ایراد داره؟
فرزند پسری که 13 سالشه و نخواد بره چی؟

بدون بی احترامی میشه از والدین تبعیت نکرد و نرفت و رنجوندشون با نرفتن؟


با تشکر

در پناه قرآن و عترت پیروز و موفق باشید

برچسب: 

چه ضرورتی به کشف عورت است وقتی راه های دیگری برای تست اعتیاد وجود دارد؟

با سلام و احترام
اینجانب 2 سوال اساسی دارم که از هیچ راه دیگری موفق به پیگیری نشدم و اینجا آخرین امید من است. شاید یک جوانمرد خداترس پیدا شده و دستش برسد و مسئله را پیگیری و اصلاح کند.
1- سوال اول اینجاست که، چگونه در یک کشور اسلامی، که اصل بر برائت است، مجلس شورای اسلامی قانون اجبار تست عدم اعتیاد را تصویب میکند و شورای نگهبان تایید میکند؟ یعنی از نظر حاکم اسلامی، مردم ما همگی مظنون به اعتیاد هسند مگر خلافش ثابت شود؟ (همچنین آیا در این 5 سال که این قانون اجرا شد آیا روند رشد طلاق های ما منفی شد؟ یا فقط درآمد زایی برای وزارت بهداشت بود و اجبار مردم به عمل حرام کشف عورت؟)
2- فارق از پذیرفتی بودن یا نبودن قانون فوق، آیا هنگامی که راه های دیگری همچون آزمایش خون، آزمایش بزاق،آزمایش موی بدن، و ... برای تست اعتیاد وجود دارد که نتایج معتبر تری دارند، همچنین به هزینه ی شخصی افراد این آزمایش انجام میشود، وزارت بهداشت بنا بر کدام ضرورت و حکم شرعی مردم را مجبور به کشف عورت میکند و تنها و تنها از راه ادرار تست اعتیاد میگیرد و به مردم هیچ گزینه ی دیگری برای انتخاب نمیدهد؟

آیا حیا و حفظ عورت که بارها در قرآن و احادیث به آن تصریح و تاکید شده، بی ارزش تر از 4تار موی زنان است که با آنهمه هزینه گشت ارشاد درست میکنند؟ اما برای احتمالا ارزان سازی حاضر نیستند حتی یک گزینه ی دیگر برای کسی که میخواهد شخصیت و حیای خود را در جایی که هیییچ ضرورتی بر کشف عورت نیست حفظ کند، نمیگذارند؟ واقعا توجیح شرعی این مسئله از نظر مراجع و آقایان چیست؟
من به خیلی از سایتها سوالم را فرستادم ولی اغلب یا پاسخ ندادند یا توسط افراد دیگر مدیریت میشوند و سوال را به دست مرجع مربوطه نمیرسانند. لذا شما عزیزان که اینجا هستید حتما در دفاتر مراجع و یا مقامات مربوطه جضور دارید و یا کسانی را میشناسید که حاضر باشند و مسلما آنها به سوال شما پاسخگو تر هستند تا به سوال یک شهورند عادی چون من!
امیدوارم این مسئله حداقل برای یکی از شما روحانیون عزیز ایجاد دغدغه کند تا مسئله را پیگیری فرمایید که واقعا چه لزومی به اجبار به کشف عورت است وقتی راه های متعدد دیگری برای تست اعتیاد هست؟ و اصلا چه لزومی به اجبار مردم به آزمایش اعتیاد اجباری وجود دارد درحالیکه هیچ شاهدی نیست که این آزمایش در این 5 سال مفید بوده باشد و حتی نتایج آن نیز فقط برای 24 تا 72 ساعت صحیح است! یعنی یک معتاد نهایتا 72 ساعت اگر مصرف نکند تست اعتیادش منفی میشود!

با احترام و آرزوی پیگیری و حصول نتیجه و اعلام خبر خوش آن

مالی که در قبال کار حرام به دست می آید

انجمن: 

سلام

آیا پولی که با انجام عمل حرام به دست میاد اشکال شرعی داره یا نه؟
مثلا شرع و قانون میگه این کار حرومه
ولی یکی میاد کار خلاف شرع و قانون رو انجام میده و صاحب پولی میشه.
این پول حکمش چیه؟

مرجع تقلید حضرت آقا ( رهبر انقلاب )

نظر شخصی در مسائل دینی (درست یا غلط)

انجمن: 

[="Black"]بسم الله الرحمن الرحیم

عرض سلام و ادب و احترام خدمت دوستان

و عرض سلام خدمت کارشناس گرامی


[/HR]
بحث اول
در بسیاری از بحث ها ( اصول و ضروریات دینی) عده ای پیرامون شرع ، فقه و ... نظراتی را بیان میکنند که خلاف مواضین دین است.
و وقتی گفته می شود سخن شما غلط است.
شروع میکنند به گفتن عبارتهای از قبیل نظر شخصی بنده این است ، عرف این را میگوید ، اکثریت این را قبول دارند و....
وقتی هم که گفته می شود دین این سخن را قبول ندارد ، عده ای هم در طرفداری از آن افراد میگویند ایشون نظر خودشون را دادند و ....

سوال:

از انجا که انجام احکام واجب است و باید عینیا انجام گیرد.
آیا در مسائل شرعی و فقهی و ... ( ضروریات دینی ) نظر شخصی جایگاهی دارد؟

یا آیا اکثریت مخالف یک حکم باعث می شود آن حکم فاقد ارزش شود؟


[/HR]
بحث دوم:
عده ای از سخنرانان معروف پیشنهاداتی میدهند که بدعت محسوب می شود.
همانند پیشنهاد ساخت رمی جمرات در مشهد.
وقتی هم که به ان عده گفته می شود این بدعت است. در سخنرانی های بعدی خودشان میگویند عده ای بخاطر یک پیشنهاد میخواهند ما را تخریب کنند و به نوعی از آب گل آلود ماهی بگیرند.
و واژه های دیگری را برای فرار از بار مسئولیتی سخن خویش بیان میکنند.

سوال:
از نظر شرعی افرادی که آگاهانه بدعت گذاری میکنند چه کسانی هستند؟؟؟؟؟
و اینکه پافشاری بر نظرات شخصی و بدعت گونه چه حکمی دارد ، هم خود فلسفه بدعت و هم شخص بدعت گذار؟
و اینکه آیا بعد از فهمیدن اشتباه باید بیایند و سخن خویش را پس بگیرند یا خیر؟
[/]

تردد موتور های حجم بالا و قوانین کشور

[="Tahoma"][="Black"]سلام.

وقت بخیر.

همانطور که موتور سیکلت (موتورهای سنگین) یک وسیله نقلیه بحساب میان ولی محدودیت هایی دارن و گاهی حتی اجازه تردد ندارن.

حالا سوالم اینه

جایی خوندم که برای روندن موتور های بالای حجم 200 سی سی باید از گرفتن گواهینامه 3 سال بگذره و 23 سال سن کامل شده باشد.

اگر شخصی گواهینامه بگیره و همه قانون مثل کلاه و ... رعایت کنه ولی از این قانون که میگه باید 3 سال از گواهینامه بگذره

بگذره و موتور 250 سی سی رو برونه ایا از نظر شرعی گناهی مرتکب میشه؟

(ایت الله مکارم)
[/][/]

حسن و قبح عقلی یا شرعی؟

انجمن: 

سلام
چرا ما میگیم حسن و قبح عقلیه ولی وقتی بعضی جاها که خدا حکمی را بیان کرده و با عقل سازگار نیست یه جورایی ما هم قائل میشیم به حسن و قبح شرعی، یعنی میگیم چون خدا این حکم را بیان کرده پس معلومه که خوبه و میگیم عقل درک نمی‌کنه!
چرا تا قبلش عقل درک می‌کنه و میگیم حسن و قبح عقلیه؟ خب از همون اول بگیم حسن و قبح شرعیه و خلاص!

چرا تکلیف بازاریابی شبکه ای قانونی از نظر شرع مشخص نمی شود.؟

با عرض سلام و ادب و احترام خدمت همه دوستان و صاحبنظران
مشکل بنده همینی است که تو چند موضوع مشابه دوستان اشاره کردند. بنده از دوستان و صاحبنظران خواهش می کنم تکلیف بنده را مشخص کنند.بنده توی شهرهای شرقی هستم و دستم از دفتر مراجع و ... کوتاه است .مرجع تقلید بنده آیت الله مکارم شیرازی اند بنده از سایت ایشان چندین باز راجب همین شرکت های بازاریابی شبکه ای پرسیده ام ولی انگار که گویا رباتی پاسخ منو میدده با یک جمله همیشکی که فعالیت در هر گونه فعالیت بازاریابی شبکه ای خلاف شرع است. حالا من مانده ام و این مسئله. آخر اگر کار غیر شرعیه چرا قانونی کردن؟ حتما تمامی زوایای غیرقانونب و غیر شرعی این فعالیت بررسی و رفع شده که قانونی شده دیگه، اینطور نیست؟ تمنا می کنم هر عزیزی که دستش میرسه به دفتر حضرت آقا تکلیف این قضیه رو مشخص کنه به خدا موندن تو برزخ از هر چیزی بدتره. تمام زوایای کار روشن و گویاست. و اگر واقعا انسان خودش بنشینه بررسی کنه میشه فهمید که این فعالیت همون فعالیت های حرام و هرمیه یا یک فعالیت سالم ! توضیح مختصری رو راجب این فعالیت خدمتتون عرض میکنم
فعالیت این 8 شرکت کاملا ثبت شده و زیر نظر وزارت صنعت و معدن و تجارت و نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و دادگستری هستش که همه اینها توسط کمیته نظارت تشکیل شده بر روی آنها قابل اجرا شده.
اما نحوه فعالیت :
در ابتدای فعالیت هیچ مبلغی برای عضویت گرفته نمی شود ثبت نام ، شروع و ادامه فعالیت تجاری در شرکت رایگان است..
پورسانت بر مبنای فروش محصولات است و بابت عضو گیری یا ایجاد تعادل در افراد هیچ گونه پورسانتی به فرد داده نمیشود مثلا اگر بنده 1000 نفر زیرمجموعه داشته باشم چه در یک شاخه چه در ده شاخه ولی آنها هیچ محصولی را از شرکت خریداری نکنند هیچ پورسانتی به بنده داده نمیشود. چون قاعدتا سودی عاید شرکت نشده که بخواهد از آن درصدی را به بنده بدهد.
برای خرید شخصی خود بنده درصدی را به عنوان پورسانت خرده فروشی به من می دهند و در ازای خرید افرادی که از طرف من خرید می کنند نیز پورسانتی به من داده می شود که تا 6 سطح بیشتر قابل دریافت نیست ولی تعداد افرادی که من میتوانم به سیستم معرفی کنم نامحدود است.
قیمتی که بابت محصولات به ما می دهند دارای قیمت پایین تر و کیفیت اصلی است مثلا یک عسل طبیعی نیم کیلویی در سایت به قیمت 22 هزارتومان است وقتی من بخرم پورسانت خرده فروشی تقریبا 4 هزارتومان به من می دهند یعنی عملا عسل برای من به قیمت 18 هزارتومان در می آید( سایر اقلام نیز به همین صورت است این مثال را زدم چون برای شرکتهای هرمی یا محصولی نبود یا قیمت بالاتر از بازار برای آن بود، خواستم این هم در نظر بگیرید).
محصول به صورت پستی به دستمان می رسد و بابت خرید نیز 8% مالیات به دولت پرداخت می کنیم( پولی را نه تنها به اجنبی ها نمیدهیم بلکه باعث افزایش درآمد دولت میشویم).
پورسانت ها بدون دخل و تصرف به حساب بانکی دولتی خودمان در 7 روز اول هر ماه ریخته می شود.
چنانچه مصرف کننده نهایی پس از خرید تصمیم به استرداد محصولاتی که در سبد شرکت وجود دارد ( به غیر از گروه محصولات آرایشی و بهداشتی و گروه مواد غذایی ) گرفت، می تواند تا 7 روز پس از خرید، محصولات خریداری شده را به نماینده مستقل شرکت مسترد نموده و مبلغ پرداختی بابت محصول را از نماینده باز پس گیرد. بدیهی است محصول بازپس آورده شده بایستی قابل فروش مجدد بوده و هزینه های ارسال و بازپس گیری به عهده مشتری خواهد بود
برای دریافت پورسانت نیز یک شرط دارد اینکه در هر ماه تنها نمایندگانی می توانند از فروش مجموعه خود پورسانت دریافت کنند که در آن ماه حدأقل فعالیت را در شرکت داشته و شرایط اشتغال به فعالیت را احراز نموده باشند. هر نماینده در هر ماه کاری باید حدأقل مبلغ 100,000 تومان از محصولات موجود بخرد تا واجد شرایط دریافت پورسانت از فروش مجموعه خود گردد. یعنی این می شود که من نمیتوانم تیم فروش داشته باشم و بعد از آن فقط بنشینم و شاهد درآمد میلیونی باشم بلکه خود نیز باید خرید داشته باشم.و تمام افراد دیگر نیز به همین صورت.
در کل استنباط می شود که سیستم به این صورت است که مثلا من یک تیم 200 نفری (با خودم)ایجاد می کنم و در این ماه هر کدام 100 هزارتومانی که حداقل خرید است با سلیقه و مقدار مصرف خودمان یا فروش به بازار مصرفی انجام میدهیم پس قاعدتا شرکت 20 میلیون تومان فروش داشته که از این فروش مثلا آن ماه به من مثلا 700 هزار تومان پورسانت می دهد. و همه این کار را انجام میدهیم و هر کس هر کجا دیگر نخواست فعالیت کند موقتا آن ماه حذف می شود( به دلیل آن قانونی که بالاتر اشاره کردم) و نه پولی دست شرکت دارد نه ضرری کرده( میتواند ماه های دیگر ادامه دهد). حالا اگر فرضا دیگر شخصی نبود که وارد سیستم شود کم کم این خرید ها نیز متوقف می شود ( هیچ کس هم ضرری نکرده) غیر از این می باشد؟ همچنین این فرض هم قابل تصور است که افراد برای ساختن تیم فروش عضو این شرکت نشوند بلکه بیایند و از محصولات خریداری کنند که نه تنها ارزان تر و با کیفیت است بلکه به خودشان هم پورسانتی تعلق میگیرد و هر وقت نیز خواستند خرید می کنند که در اصل هدف تاسیس این شرکت ها نیز همین است و اصلا برای همین شکل گرفته اند و نام بازاریابی شبکه ای بر آنها نهاده شده . عقلا نمی شود گفت که سیستم و آینده اشباع صورت میگیرد. چون شرکت با ساختن زنجیره انسانی کار نمی کند بلکه از فروش است. و وقتی محصولات روزبه روز با توجه به نیاز مصرفی مردم تغییر کند :

آیا با ز هم به نظر شما اشباع رخ می دهد؟
آیا ما هرمی ساخته ایم که انتهای آن با ضرر مواجه می شود و فرد پولش را از دست داده ؟
آیا کالای موجود که شامل صابون، شامپو، ژیلت، ساعت، اسپری بدن، نوشابه ورزشی، عطر و ادکلن،عسل طبیعی، لوازم تحریر، لوازم آرایشی و ... است وهمینطور به لیست اقلام آن اضافه می شود هم اکنون مصرفی نیستند؟
آیا با این شرایط باز هم اکل به باطل رخ می دهد؟
آیا باز هم سود حاصل از زیرمجموعه ها رباست؟
آیا می شود گفت که اگر هیچ فردی نباشد که عضو شود نفر آخر ضرر کرده و پولی از دست داده؟

بی صبرانه منتظرم. خواهش می کنم از کارشناسان که بررسی کاملی انجام و نتیجه رو بگید چون اگر کار ایراد داشته باشد من خودم شخصا میتوانم افراد دیگر را نیز مطلع کنم.
التماس دعا.

دین زدایی و قانون

سلام دوستان

دیروز اتفاقی افتاد که برام سوالی پیش اومد نمی دونستم کجا مطرح کنم که اینجا رو پیدا کردم

دیروز وقت اذان ظهر ما رو تو دانشگاه به سالن اجتماعات بردن تا برای حسین سینه بزنیم (فقط سینه بزنیم) و مداح های که نوحه خوانی میکردن مسئول و از کارمندهای دانشگاه بودن و هر کدومشون یه سازی میزدن
یکیشون میگفت نشسته من حال نمیکنم سینه بزنید و ...

خلاصه موضوع اینکه

برای بچه های مذهبی بخصوص افرادی مثل من که تا حدی میان رو هستیم و بیشتر اوقات امل صدامون میکنن همچنین از وضع اجتماع هم خبر دارین که در چه وضعی به زور دین و ایمانمونو حفظ کردیم و سعی میکنیم ایمانمونو بالا ببریم تا از این جور چیزا و تغییرات سالم بمونیم

ولی نکته اینجاست که بعضی از افراد مذهبی با کارهای نسنجیده و ... باعث ایجاد دین زدایی میشن و واقعا برای من سخته که ببینم منو به زور به سینه زنی کسی ببرن که حتی به یارانش اجبار نکرد که بمونن یا ... .
امام حسین برای چی به شهادت رسیدن فقط برای سینه زنی من؟ فقط برای گریه کردن من؟ فقط برای اب؟

درست زمان نماز ، که نماز اول وقت که مهمترین چیزه ! بیایم برای امام حسین که همه چیزشو داد تا دین اسلام رو زنده نگه داره !

و سوالم اینکه :
ایا تو قوانین کشور من پیش بینی شده کسانی که باعث ایجاد دین زدایی یا ایجاد شک و تردید میکنند بتونم ازشون به مراجع قانونی شکایت کنم ؟ همین طور که میدونیم عقاید انسان یعنی همه چی اون و اگه یک اشتباه یا شک تو عقاید باعث میشه که عقاید شخص در اخر به کل عوض بشه ، یا اصلا کسی به دین من توهین کنه چطور می تونم ازش شکایت کنم ! دین من لازمه منه و من بشخصه بدون دینم ، هیچیم و یک روز هم نمی تونم بدونش تو این دنیا زنده بمونم و به این خاطر دوست ندارم کسانی پیدا بشن و شأن و مقامشو بیارن پایین و منو از دینم زده و دلسرد بکنند !(پیشگیری بهتر از درمانه)

آیا فیسبوک و .. شبه تلفن است؟ یا مانند فیلم است؟ (بررسی این قیاسها از نظر شما)

سلام علیکم و رحمه الله

اخیرا دو شبهه و نظر در جامعه ما مطرح شده که فکر کنم دوستان اسک دینی ما به سادگی بتوانند پاسخ گوی آنها باشند

سوال : این برداشت ها از فیسبوک تا چه اندازه صحیح و کامل است و این قیاس های و تطبیق ها میتواند درست باشد و ..

مثلا فردی در عین اینکه معتقد به مبارزه با تحمیل استحاله های فرهنگی و ایجاد مصونیت فرهنگی و فکری در جامعه است
در عین حال , نظرش این است که فیسبوک مانند تلفن است که میتوان از آن استفاده خوب یا بد کرد .

یا اندیشمند مسئول دیگری خطاب به یکی از مراجع عظام سوالی را پرسیده اند و قیاس دیگری را اینچنین مطرح میکنند که :
اگر در فیسبوک صور قبیحه وجود دارد در فیلم هم وجود دارد ( منظور این است که چرا فیلم حرام نیست فیسبوک حرام است , حال چه فیلمی منظور ایشان است بماند )

بنظر شما کاربرد و ماهیت فیسبوک , توئیتر یا شبکه های اجتماعی اینترنتی دیگر چیست ؟

چه تفاوت ها و شباهتهائی با تلفن دارند ؟
چه تفاوت ها و شباهتهائی با صور قبیحه در فیلم های مجاز دارند ؟

یاحق

از نظر شما آزادی بیان تا چه حدی مطلوب است؟

با سلام خدمت خوانندگان گرامی
به نظر شما آزادی بیان تا چه حدی مطلوب است و آیا آزادی بیان مقیّد است یا مطلق؟
و آیا به نظر شما هر کسی باید بتواند در دانشگاه ها تدریس کند و کتابهایش چاپ شود یا نه؟یا حتی در تلویزیون مصاحبه کند یانه؟
توجه کنید بحث من اصلا سیاسی نیست و آزادی بیان در حوزه عقاید را پیگیری می نمایم.
1.نظر شهید مطهری:
شهید مطهری در این باره بیاناتی دارند که حقیقتا مرا به وجد آورد و باورم نمی شد که ایشان چنین تفکر بازی را داشته باشند ایشان در کتاب انقلاب اسلامی می فرمایند:
من اعلام می‎کنم که در رژیم جمهوری اسلامی‏ هیچ محدودیتی برای افکار وجود ندارد و از به اصطلاح کانالیزه کردن اندیشه‌ها، خبر و اثر نخواهد بود. همه باید آزاد باشند که حاصل اندیشه‌ها و تفکرات‏ اصیلشان را عرضه کنند... من به همه این دوستان غیرمسلمان اعلام می‌کنم، از نظر اسلام تفکر آزاد است. شما هر جور که می‌خواهید بیندیشید، بیندیشید. هر جور می‌خواهید عقیده خودتان را ابراز کنید ــ به شرطی که فکر واقعی خودتان باشد ــ ابراز کنید، هر طور که می‌خواهید بنویسید، بنویسید؛ هیچ‌کس ممانعتی نخواهد کرد... یگانه دانشکده‌ای که صلاحیت دارد یک کرسی را اختصاص‏ بدهد به مارکسیسم، همین دانشکده الهیات است؛ ولی نه اینکه مارکسیسم را یک استاد مسلمان تدریس کند؛ بلکه استادی که واقعاً مارکسیسم را شناخته‏ باشد و به آن مومن باشد، و مخصوصاً به خدا اعتقاد نداشته باشد... بعد ما هم می‌آییم و حرف‌هایمان را می‌زنیم، منطق خودمان را می‌گوییم. هیچ‌کس هم مجبور نیست منطق ما را بپذیرد.
پیرامون انقلاب اسلامی، تهران، صدرا، صفحات ۱۳-۱۱
همچنین ایشان می گویند:
«شما کی در تاریخ عالم دیده­اید که در مملکتی که همه مردمش احساسات مذهبی دارند، به غیر مذهبی­ها آن اندازه آزادی بدهند که بیایند در مسجد پیامبر، یا در مکه بنشینند و حرف خودشان را آنطور که دلشان می­خواهد بزنند. خدا را انکار کنند، منکر پیامبری شوند، نماز و حج را رد کنند و بگویند ما اینها را قبول نداریم. در تاریخ اسلام از این نمونه­های درخشان فراوان می­بینیم. به دلیل همین آزادی­ها بود که اسلام توانست باقی بماند. اگر در صدر اسلام در جواب کسی که می­آمد و می­گفت من خدا را قبول ندارم، می گفتند، او را بزنید و بکشید، امروز دیگر اسلامی وجود نداشت. اسلام به این دلیل باقی مانده که با شجاعت و با صراحت با افکار مخالف مواجه شده است.»
همان،ص14
2.نظرات دکتر سروش و استاد ملکیان
مثلا وقتی از دکتر سروش این اشکال را پرسیدند که اگر آزادی بیان صحیح است پس هر کسی خواست باید فحش و ناسازا و تهمت بگوید ایشان با تفکیک بین آزادی فعل و بیان ،فحش را در حیطه فعل تفسیر کردند.
ولی ایشان ازادی بیان را مطلق می دانستند .
یا استاد ملکیان آزادی را مقید به مستدل بود می دانند و می گویند آزادی بیان مستدل ، آرمان ماست. خواه استدلال ضعیف باشد خواه قوی ،هر که آمد و گفت من بر ادعایم دلیل دارم هر مدعایی که می خواهد باشد باشد باید گذاشت حرفش را بزند.
3.آیات و روایات:
آیه قرآن:
« بندگان مرابشارت ده،همان کسانی که سخنان رامی شنوند و از نیکوترین آنها تبعیت می­کنند. آنان کسانی هستند که خداوند هدایتشان کرده، و آنان خردمندان هستند.» (زمر: 18)
روایت:
حضرت باقر(ع) از حضرت عیسی نقل می کنند: «کلام حق را گرچه گوینده آن اهل باطل باشد، بگیرید، ولی کلام باطل را گرچه گوینده آن اهل حق باشد رد کنید.شما منتقدان سخن باشید. چه بسا ضلالت و گمراهی که بوسیله آیه­ای از کتاب خدا تزیین شده باشد همانطور که ممکن است مس با نقره ناخالص مخلوط شده باشد، نگاه به آندو یکسان است (درظاهر قابل تشخیص نیست) ولی کسانی که با بصیرت و دقت در آن نگاه کنند به آن آگاهی می­یابند.
باتشکر