اسلام
آیا سگ از نظر همه مذاهب اسلامی نجس است؟
ارسال شده توسط کوهساران در پنجشنبه, ۱۳۹۹/۰۷/۱۰ - ۰۰:۲۶سکوت قرآن کریم درباره ادیان شرقی
ارسال شده توسط دزد بـی مزد در پنجشنبه, ۱۳۹۹/۰۵/۳۰ - ۱۷:۴۶دین اسلام برای زمان حال
ارسال شده توسط Sayuri در شنبه, ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ - ۱۷:۱۵چرا آخه؟ (به نظر میاد در اسلام و ایران زن بی ارزش تر از مرد است)
ارسال شده توسط Savora در شنبه, ۱۳۹۸/۰۹/۳۰ - ۱۱:۵۷نقد سبک زندگی ایرانی اسلامی
ارسال شده توسط Reza-D در چهارشنبه, ۱۳۹۸/۰۵/۳۰ - ۲۲:۲۲تفاوت اسلام و روانشناسی موفقیت در انگیزه دهی
ارسال شده توسط جوجه اردک زشت در جمعه, ۱۳۹۸/۰۳/۱۰ - ۲۳:۵۱با سلام و احترام
راستش این بار نمیدونم دقیقا از کجا شروع کنم یا چطور منظورم رو برسونم یا اصلا مطمئن نیستم کسی بتونه در این سایت کمکی بهم بکنه اما سعی میکنم در نهایت اختصار مطلبم رو بیان کنم.
من یک مقدار کمی در مورد اسلام مطالعه داشتم و یک خلا اساسی در این دین دیدم که نتونستم پرش کنم. خواستم اینجا مسله رو مطرح کنم.
اگر بخواییم اسلام رو سه بخش کنیم کلام اخلاق و احکام چه چیزی میبینیم؟ من از دیدگاه شخصیم میگم. چند سال فلسفه و کلام خوندم کوهی از مطالب دشوار گره خورده بهم و گاهی غیر قابل درک در کلام و فلسفه هست مسائلی مهم که قطعا نیاز به تبیین و بررسی دارند و متکلمین و فلاسفه اسلامی زحمت زیادی براش کشیدند. چیزی که من بدست آوردم از کلام و فلسفه اول ایمن شدن از افکار خطرناک و افراد شیاد بود دوم یک حیرت دائمی و نا توانی در درک خیلی از مسائل
بخش دوم احکام: من از احکام اسلامی مسئولیت، دشواری، فشار روحی فهمیدم. کوهی از مسئولیت ها که حتی به صورت کتاب رساله برام تدوین شده بودند قبل اینکه به دنیا بیام.
بخش سوم اخلاق: من به دو چیز رسیدم در اخلاق اول شناختم خودم رو با کوهی از ضعف های شخصیتی و دیدم افرادی رو که کیلومتر ها با من اختلاف دارند و تقریبا از هر نظر از من بهتر هستند احوال بزرگانی رو خوندم و گاهی تعجب کردم گاهی نفهمیدم یا غبطه خوردم من کتاب هایی مثل معراج السعاده و لقا الله رو خوندم و فهمیدم چقدر راه درازی در پیش دارم چقدر مسیرم دشواره دوم بعد از مطالعه ای کم در اخلاق اسلامی ترس رو شناختم یک امتحان سنگین رو شناختم که نا خواسته درش قرار گرفتم. مجبور هستم در جنگی باشم که همش استرس و فشار روحی دارم همش از خودم باید بپرسم آیا عاقبت بخیر میشم؟ آیا نجات پیدا میکنم؟ آیا مسیرم درسته؟ همش باید در خونه این و اون گدایی وساطت و شفاعت کنم همش باید بجنگم در دنیای بیرون با انواع ظالم ها از سیاست مدار گرفته تا دزد و قاتل از رهبر فلان فرقه انحرافی گرفته تا فلان فرد نفوذی. مبارزه ای که اولش بهم میگن یک تعداد دشمن داری که حتی نمیبینیشون و اونا میتونند در افکارت نفوذ کنند بهت فکری القا کنند وسوست کنند شهوت یا غضبت رو تحریک کنند در خواب برات مشکل ایجاد کنند و ...
حالا ببینید! این جا چی کم داریم بله انگیزه! هیچ جای این دین به من انگیزه نمیدن روحیه نمیدن همش فشار روحیه همش ترسه همش تحت فشاری صبح تا شب در فضای مجازی افکارت بم باران میشه در بیرون همینطور باید حتی با یک بخشی از نفست هم بجنگی و اون بدترین دشمنت هست!
کجای این دین روحیه میدن؟ کجاش انگیزه میدن؟ کجاش از نظر روحی برای این فشار ها راه حل میدن؟ من چندین کتاب در مورد روانشناسی موفقیت خوندم چندین سخنرانی گوش کردم روحیه ای که این کتاب ها و بهم دادن قرآن به من نداده نهج البلاغه به من نداده حدیث به من نداده پیامبر دین من میاد میگه اگر چیز هایی که من میدونستم رو میدونستید کم میخندید و بیشتر گریه میکردید خوب شما از این حرف چه برداشتی میکنید؟ جز اینکه قیامت واویلاست قرار پدر جد آدم رو در بیارن. جز ترسو استرس این کلام چی میده به شما؟ من اصول برنامه ریزی در زندگی رو از اسلام نگرفتم از ی غیر مسلمون گرفتم چون قرآنی که خوندمش نهج البلاغه ای که خوندمش اینا رو نداشت کجای این دین بهم روحیه میدن؟ همش یک مسلمون تحت فشار روحیه همش فکرش اینه فلان کار رو نکنه که خدا پدرشو در میاره قیامت فلان تا ایستگاه باز خواست داره همه تو قیامت از هم فرار میکنند همش وحشت هم ترس همش استرس
بازم عرض میکنم امیدی به پاسخ ندارم
شاید بیشتر حرفم جنبه درد و دل داشت
با تشکر@};-@};-@};-
تفاوت نماز و روزه
ارسال شده توسط صادقیه در چهارشنبه, ۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۱۰:۰۰چراروزه کفاره دارد ولی نمازندارد
چرا نمازدرهرشرایطی بایدخوانده شودولی بیمارنبایدروزه بگیرد
برخورد اسلام با دانش
ارسال شده توسط دل شکســـته در چهارشنبه, ۱۳۹۸/۰۱/۲۸ - ۰۲:۳۷سلام.از نظر اسلام.اشکالی داره که علم و دانش فروش بره؟؟حد و حدود قیمت این دانش چقدر می تونه باشه؟
مثلا یکی یک وسیله ای اختراع می کنه.یعنی به یک دانش می رسه.دانس ساخت یک سازه.یک وسیله ی کاربردی. این دانش رو میره ثبت می کنه.ثبت اختراع می گن معمولا.وقتی ثبت اخراع شد، اون دانش رو اگر کسی دیگر هم پیدا کرد، نمی تونه ساخت و تولید تجاری کنه مگر با اجازه شخص اولی که ثبت اختراع کردتش. بعد این دانش و استفاده از اون محدود میشه به شخص مخترع.البته برای کارهای تجاری.بعد این شخص این دانش رو می تونه مثلا اگر مناسب باشه حتی میلیون دلاری به شرکت ها و کارخانه ها بفروشه.یعنی یک دانش یا یک کتاب رو چند میلیون دلار می فروشه.بعد این دانش رو می تونه شخص فقط پیش خودش نگه داره.اون دانش رو در اختیار دیگران قرار نده.
این خرید و فروش دانش. محصور کردنش. به انحصار خود در آوردنش.چطور بهش نگاه شده در اسلام.کسانی که کتاب می فروشند رو هم میشه توی این موضوع روش بحث داشت.ما نویسندگانی داریم که فقط از بابت فروش کتاباشون که می تونه داستانی باشه.قصه باشه به ثروتی افسانه ای دست یافتند.یعنی از فروش دانش ثروی افسانی پیدا کرده اند.
به نظر خودم. باید تفکیک کرد.یک سری دانش ها، دانش های پزشکی هست و ارباط با جان و سلامتی بشر و انسان ها داره.این دانش ها باید تا جای ممکن آزاد باشه.در انحصار کسی نباشه.هه شرکت ها و کشورها استفاده کنن ازش.اگر خارج از موضوع نیست؟در کشور خودمون وضع در این رابطه چگونه هست؟آیا پزشگان و پژوهشگران پزشکی، تمام دانششون رو به تمام کشور ها ارائه می دهند یا محدود می کنند به مثلا بعضی کشور ها.یا در انحصار خودشون در می آرن که بعدش بخوان ازش سود اقتصادی ببرن؟مثلا بیماران رو از کشور های مختلف جذب ایران کن که سود اقتصادی ببرن؟
عرض میکردم باید تفکیک کرد.یک سری دانش ها هم هستند که باید خیلی خیلی سری بمونن.در اختیار دیگران قرار نگیرن.مثلا کسی به دانش ارتباط با اجنه ی خبیث پی می بره.این دانش رو در اختیار دیگران نزاره، توی کتاب ها ننویسه.مگر به اشخاص خیلی خاص که بهشون اعتماد داره چیزی در این رابطه نگه.
اما در کل باقی موارد به نظرم در کل اشکالی نداره.بازم باید موردی نگاه کرد.اما در کل در خیلی موارد به نظرم اشکال نداره.دانش انحصاری بشه.فروخته بشه.شخصی بعد چندین سال شبانه روزی به یک دانش می رسه.می تونه این حق رو داشته باشه که اونو ارزون به کسی نده.میتونه باهاش کسب در آمد کنه.می تونه میلیاردر بشه و دیگران باید این حق رو به او بدهند تا جایی که مثلا اگر کسی همان دانش را مثل او بدست آورد آن را آزاد منتشر نکند، چون اگر منتشر کند پس دیگر آن شخص سابق که می خواست با آن دانش خود سودی ببرد دستش در حنا می ماند مخصوصا اگر ثبت اختراع نکرده باشدش که در مواردی اصلا نمی توان ثبت اختراع کرد.نظر اسلام چگونه هست؟
البته به اوضاع و احوال جامعه و دنیای امروز هم نگاه داشته باشید.من سوالم در مورد دنیای امروزه.نه جامعه ی دوران 1400 سال پیش اگر دیدگاه اسلام رو میپرسم.
اسلام و خشونت
ارسال شده توسط Sjstan در شنبه, ۱۳۹۸/۰۱/۱۷ - ۱۰:۴۷میخوام شبهاتی رو که شنیدم با شما در ميون بذارم تا با کمک شما به اونها پاسخ بدم
*اسلام تاريخمند و بشری هست که در طول زمان شکل گرفت و با جهان جدید ناسازگاره. خدای اسلام فقط خدای قهر و خشونت هست و نمیتونه برای جهان جدید صلح و مهربانی به همراه بیاره.
*اسلام انسان را مجبور میداند و همه چیز را مقدر شده میداند. و با استفاده از همین نگاه خشونت را به جامعه تزریق میکند