دلیل عمر برای منع متعه حج چه بود؟
ارسال شده توسط عاشورایی در پنجشنبه, ۱۳۹۱/۰۹/۰۹ - ۰۸:۵۷با سلام بر کارشناسان گرامی سوال اینست که دلیل عمر برای حرام نمودن متعه حج چه بود؟
کارشناس بحث : صدرا
با سلام بر کارشناسان گرامی سوال اینست که دلیل عمر برای حرام نمودن متعه حج چه بود؟
کارشناس بحث : صدرا
نظر امام خامنه ای در مورد خرید سوغات از سوی حاجیان:
"من با سوغاتى خريدن مخالف نيستم، اما با اين بازارگردىها چرا؛ خيلى بد است. يك عدهاى عطش بازارگردى دارند؛ اينها ملت شما را، مردم شما را سبك ميكند؛ حيف است. ميروند يك جنسهائى را ميخرند، غالباً هم جنسهاى بىكيفيت از كشورهاى دوردستِ سودجو كه با همان كمپانىهاى داخل آن كشور ميزبان بندوبست دارند. براى حجاج جنس بدلى و بىكيفيت درست ميكنند مىآورند توى اين بازارها ميريزند، شما هم ميرويد اين ارز خودتان را و عِرض خودتان را ميريزيد براى اينكه اين كالاهاى بىكيفيت را خريدارى كنيد. امروز در كشور ما خوشبختانه كالاهاى داخلى با كيفيت خوب، متنوع، زيبا، ساختهشدهى دست كارگر ايرانى - برادر خودتان - فراوان است. بعضىها قبل از اينكه سفر مكه بروند، سوغاتىهاى سفر را در اينجا ميخرند - كار خوبى است - نگه ميدارند؛ بعد كه برگشتند، همانهائى را كه در بازار شهر خودشان تهيه كردهاند، به عنوان سوغاتى ميدهند. هديهى سفر است ديگر، خوب است. اين كار، خيلى كار خوبى است.
بعضىها به عنوان چيز متبرك، از آنجا سوغاتى مىآورند؛ تبركى ندارد. اين جانمازهائى كه در سنندج و كردستانِ خودمان ميبافند، بمراتب از جانمازهائى كه از آنجا مىآورند، بهتر است. برادر خودتان را تقويت كنيد، ساخت دست او را كه هم زيباتر است، هم بهتر است، بخريد و اين را به عنوان سوغاتى بدهيد. اين را آنجا ببريد و به افرادى كه دوست داريد، سوغاتى بدهيد. همهى اجناس خودمان همين طور است؛ حالا من جانماز را مثال زدم كه مقدسترين است. اينها را رعايت كنيد."
دیدار با کارگزان حج در تاریخ 90/07/11
1- بر روی آب راه می رود
2- با ارزشتر
3- 13 بار با توکل بر خدا به حج رفتم
4- به نیت اعمال خود توجه کردم
5- همه بخاطر هوای نفس و اعتبار دنیایی بود
6- مادرم از من کوزه ای آب خواست و من اخم کردم و با اکراه انجام دادم
مراسم رونمایی از نرم افزارهای حج و زیارت با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم برگزار شد. ... وی افزود: دسترسی سریع و آسان به منابع دست اول علمی و تحقیقی، دستیابی به منابع اصیل و عرضه یک جای تالیفات حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و راه اندازی جامع ترین کتابخانه ای تخصصی و غنی پیرامون مسائل حج و زیارت به شکل موضوعی از دیگر اهداف تولید این لوح فشرده به شمار مي آيد. مديرپايگاه اطلاع رساني حج تصریح کرد: تمایل گسترده مجامع دانشگاهی و زائران فرهیخته به مباحث گوناگون ومتنوّع حج و زیارت ، و امکان دسترسی اکثریت آنان به رایانه همچنین ارائه مباحث اعتقادی و پاسخ به شبهات وهابیّت اهمیت این الواح را در جهان اسلام مضاعف می کند. حجت الاسلام برکت رضايي اظهارداشت: در حال حاضر بيش از 5 هزار روحاني درامر حج و عمره و 10هزار روحاني در امر عتبات در شبکه روحانيون حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت مشغول به فعاليت هستند که اين نرم افزارها امکانات ويژه پژوهشي براي کارگزاران حج و عموم علاقه مندان به حوزه حج و زيارت را فراهم آورده است. وی گفت : ده نرم افزاری کتابخانه ای با عناوین؛ "اسرار و معارف حج" ، "احکام و مناسک حج" ، "اماکن و آثار اسلامی" ، " سفرنامه و خاطرات" ، "اعتقادات و پاسخ به شبهات"،"عتبات عالیات و سوریه"، "مکتبه الحج"، "جامع حج"، "کتابخانه زائر "و "زائر همراه " تولید ودر اختیار پژوهشگران و زائران بیت الله الحرام قرار می گیرد.
مراسم رونمایی از نرمافزارهای تخصصی حج و زیارت، امروز با حضور حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم برگزار شد.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی به سخنرانی پرداخت و گفت: بسیاری از کشورهای بزرگ جهان تقاضای ارسال مبلغ از جمهوری اسلامی را دارند اما به دلیل مسلط نبودن روحانیون به زبانهای خارجی این امر محقق نشده است بنابراین مبلغان باید این مهم را در نظر داشته باشند.
وی از ورود سازمان حج و زیارت به شبکههای اجتماعی در فضای مجازی خبر داد و اظهار کرد: غفلت در این زمینه سبب جلو افتادن دیگران میشود اما تلاش ما، مدیریت جهانی را در پی خواهد داشت و این امر در آموزههای مهدوی نیز وجود دارد.
در این مراسم که جمعی از محققان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی شرکت داشتند، حجت الاسلام روزبه برکت رضایی، مدیر پایگاه اطلاع رسانی حج به معرفی نرم افزارهای رونمایی شده در این مراسم پرداخت و توضیحات اجمالی در مورد هریک از آنها را در اختیار حضار گذاشت.
حجت الاسلام "روزبه برکت رضایی " مدير پايگاه اطلاع رساني حج و مجری طرح تولید نرم افزارها، هدف از تولید لوح های فشرده دهگانه را زنده نگه داشتن یاد و نام فقیهان و احیای میراث گرانسنگ آنان، ایجاد بستری مناسب برای تحقیق و پژوهش در حوزه دین و بویژه مباحث مربوط به حج و زیارت عنوان کرد.
حجت الاسلام حمید شهریاری، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و عضو شورای عالی فضای مجازی کشور نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت و با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تشکیل این شورا گفت: شوراهای متعددی در کشور وجود داشته و این مسئله مانع از اتخاذ تصمیمات یکپارچه و اساسی در سطح ملی میشد، اما تشکیل شورای عالی فضای مجازی با حکم رهبری این مشکل را برطرف خواهد کرد.
وی افزود: ارتباط گسترده میان مردم مسلمان در کشورهای گوناگون، فرصتی استثنایی برای بیداری اسلامی و فرهنگ مسلمانی به وجود آورده است.
منبع