دل شکستن

دل شکستن ، ظلم و تعدی به دیگران ، عفو کردن

با سلام

دو سوال در مورد حقی که دیگران بر گردن ما دارند و حقی که ما برگردن دیگران داریم ، دارم:

بخاطر تعاملات اجتماعی که ما انسانها داریم ، قطعا بسیاری از ما، دچار گناهانی در حق هم میشویم ، گناهانی از جنس غیبت ، تهمت ، ظلم و ازار و اذیت ، فحاشی ، فریب ، دل شکستن و..... این گناهان گناهانی هست که علاوه بر اینکه باید توبه کرد ، باید رضایت فرد مقابل رو هم جلب کرد.

دو سوال در این زمینه دارم:

همه ما در صحنه قیامت گیر هستیم طوری که قران توصیف میکنه که اعضای یک خانواده ، از دیدن هم در این روز وحشت دارند و از یکدیگر فرار میکنند ..... شاید یکی از ایتمهایی که اون دنیا به داد ما برسه ، و ما رو از عذاب جهنم دورتر کنه ، بدیهایی هست که دیگران در حق ما کرده اند ، ظلمهایی که کرده اند ، تهمتهایی که زده اند ، غیبتهایی که کرده اند و.... بدین شکل که بخاطر این حقوقی که از ما در این دنیا ضایع کرده اند ، اگر در اون دنیا ما رضایت ندهیم ، از ثوابهای انها به نامه اعمال ما اضافه میشه و یا از گناهان ما کم میشه و به نامه اعمال اونها اضافه میشه (اگه اشتباه نکنم )

از طرفی در دین ما بسیار به گذشت تاکید شده و همیشه به ما گفته شده اگر دوست دارید خداوند به راحتی از خطاهای شما گذشت کنه ، به راحتی از خطاهای دیگران بگذرید و از اینطور توصیه ها...

حال سوالی که پیش میاد اینکه اگر ما از جنبه کاسب کاری و تجاری به این موضوع نگاه کنیم ، اگر این دنیا تمام کسانی را که به ما بدی کرده اند رو عفو کردیم و دلمون رو از کینه هر کسی خالی کردیم ... ایا در اون دنیا این موضوع باعث پشیمانی ما نمیشود ؟ اون دنیا در به در دنبال این نمیگردیم که کسی رو پیدا کنیم که به ما بدی کرده باشه و گناهانمون رو به کارنامه اون حواله بدیم؟ خوب ما هم که همه رو بخشیدیم دیگه کسی نیست :Khandidan!: و باید جور تمام گناهانمون رو خودمون بکشیم... خلاصه اینکه توصیه دین در این زمینه چیه؟ چگونه رفتار کنیم که برنده باشیم؟ همه رو از یک کنار ببخشیم؟ هیچ کس رو نبخشیم و ظلمها و گناهان دیگران در حق خودمون رو نگاه داریم برای روز مبادای قیامت؟ بعضیها رو ببخشیم بعضی ها رو نبخشیم؟ بهترین راهکار چیست؟

سوال دوم اینکه :

همونطور که دیگران در حق ما ظلم و اجحاف میکنند ، گاهی در زندگی پیش میاد که ما هم به دیگران ظلم و ستم کنیم ، تهمت بزنیم ، غیبت کنیم و..... حال اگر فردی از گذشته خودش بخواد توبه کنه ، چه بخاطر موضوعات حق الله و چه بخاطر موضوعات حق الناس ... ایا رضایت طلبی چهره به چهره در این نوع حوزه ها (حوزه هایی غیر مسائل حق الناس از جنس مالی و پولی ) لازم است؟ اگر فردی به طرف مقابل دسترسی نداشت (مثلا از طرف ادرسی در دست نباشه )، یا دسترسی داشت ولی شرایط به شکلی بود که امکان روبرو شدن نبود (مثلا زنی که از شوهرش جدا شده و بخاطر بدیها و ازار و اذیتهایی که در حق شوهرش کرده حق الناس به گردنش است ولی اکنون علاقه ای به روبرو شدن با شوهر سابقش را ندارد ) و مسائلی از این دست .... در اینگونه موارد چگونه باید رفتار کرد؟ ایا ممکن است خداوند در مواردی از این جنس ، کفیل فرد مدیون شود؟

برچسب: 

سوال در مورد دل شکستن (حکایت حاج رجبعلی خیاط)

انجمن: 

درود خدمت همه
تو کیمیای محبت اومده که قصابی به نزد مرحوم رجبعلی خیاط آمد و گفت: فرزندم در حال جان دادن است، برای سلامتیش دعا کنید.
ایشان مدتی سر به زیر انداخت و در آخر فرمود: گوساله ای را جلوی مادرش سر بریده ای، باید بچه ات جلوی چشمت بمیرد و دعا هم فایده ای ندارد!

سوال اینجاست؛ عدل الهی کجاست وقتی من پسر یه حرفی بزنم دل یکی راحت بشکنه و گریه کنه (قصدم شکستن دل نبوده)، ولی یکی به قصد دل شکستن یا نشکستن حرف (هایی) رو بزنه و من گذشت کنم، ناراحت بشم ولی گذشت کنم، بگم حالا یه حرفی زده. درصورتی که خیلی هم بلدم گریه کنم، راحت می تونم غصه بخورم و دلم بشکنه.

این مسئله واسم گنگه، نمی فهمم. بی زحمت اساتید واسم توضیح بدین.
ممنـــون.

**دل شکستن**

[="navy"]با سلام به بزرگان و زحمت کشان و کاربران عزیز اسک دین
سوالی داشتم که انگار تاپیکش بسته شده، یه موضوع جدید همینجا براش میسازم.
در مورد دل شکستن

خب سوالم این بود:
آیا دل شکستن دوستانی که بهمون درخواست انجام گناهانی که خدا فرموده و نهی کرده و احساس کنیم با قبولی درخواست دوستمون، ذره ای از خدا فاصله می گیریم، و رد کردن پیشنهاد دوستمون هم به قیمت دل شکستن و ناراحتیش تموم میشه، اضافه کنم که طرف مقابل هم فکر میکنه که آن چیز از گناهان شمرده نمی شود، و قبول هم نمی کند که گناه هست با اینکه شیعه هست و می گوید که مورد ما اشکال ندارد. خب با رد درخواست ایشون و دل شکستنش، گناه مرتکب می شیم؟

خواهشا عنایتی فرمایید و زود جواب بدید، ممنون از بزرگان
یا علی[/]

شكستن دل انسان!

شكستن دل انساني و ناراحت كردن او از گناهاني است كه فقط با پشيمان شدن و طلب آمرزش از خداوند آمرزيده نمي شود. بلكه بايد به نحوي دل آن فرد را نيز به دست آورد و او را از خود راضي و خشنود نمود .

در اين زمينه شما مي توانيد با عذرخواهي و جبران كردن به وسيله احسان و هديه و همچنين با به كار بردن كلمات دلنشين، اندوه و گرفتگي را از آن فرد برطرف نماييد.

در حديث آمده است كه خداوند مي فرمايد: انا عند المنكسره قلوبهم؛ من همدم قلب هاي شكسته هستم يعني انسان دل شكسته در پيشگاه خداوند داراي جايگاه ويژه اي است و مورد توجه خداوند مي باشد و دعا و نفرين انسان دل شكسته خيلي زود اثر مي بخشد.

به طور كلي شكستن دل انسان مؤمن كه به تعبير روايات، احترام او از كعبه بيشتر است، داراي آثار وضعي و جانبي فراواني است و دلي كه شكست به سادگي التيام نمي يابد و جبران آن دشوار است، پس در مرحله اول بايد انسان مراقب باشد دل كسي را نشكند و قلبي را جريحه دار نسازد و اگر خداي ناخواسته اين اتفاق افتاد بايد به سرعت جبران و تلافي كند و دل شكسته را التيام بخشد و آن را به دست آورد و تنها استغفار و آمرزش كافي نيست مگر اين كه آن فرد از انسان دور باشد و انسان قدرت جبران نداشته باشد كه در اين صورت علاوه بر استغفار و طلب آمرزش از درگاه الهي بايد در حق آن فرد دعاي خير كرد و خير دنيا و آخرت او را از خداوند درخواست نمود و با اين كار انشاءالله قلب او در باطن از شما راضي و خشنود مي گردد.