بهینه سازی تصاویر و نکاتی در باره سئو
ارسال شده توسط saraazizi در شنبه, ۱۳۹۶/۰۹/۲۵ - ۱۷:۰۱اگر نگاهی ساده به سایت ها بیندازید به راحتی متوجه خواهید شد که حجم بالایی از محتوای سایت ها (در حدود 60%) از تصاویر تشکیل شده است. استفاده از تصاویر به سایت شما رنگ تازه ای میدهد و بدون تصویر سایت شما یک سایت خشک و بدون روح خواهد بود و این تصاویر هستند که محتوای دیداری برای خواننده را ایجاد می کنند و بسیاری از مفاهیم قابل ملموس تر می سازد. اگر شما یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید این تصاویر هستند که نمایانگر محصولات شما می باشند. اما باید به این نکته توجه کرد که استفاده از تصاویر نیز باید با رعایت اصولی باشد که اگر این اصول رعایت نگردد باعث افت کیفیت سایت و از دست دادن کاربران خود خواهید شد و در این موقع است که نه تنها تصاویر جذاب نمی شود بلکه دافع هم میشود. بنابراین اگر تصاویر حجم بالایی داشته باشند بر روی لود شدن سایت تاثیر گذار خواهد بود. بطوریکه طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است در صورت دیر لود شدن سایت (بیشتر از 5 ثانیه) از هر 4 کاربر 1 کاربر را از دست خواهید داد. بنابراین سعی کنید که تصاویر باکیفیت اما با حجم کم در سایت خود قرار دهید.
در ادامه به نکاتی اشاره خواهیم کرد که در عین اینکه میتوانید تصاویر با کیفیتی داشته باشید این تصاویر با حجم کم باشند و صفحات سایت شما بتوانند سرعت لود بیشتری داشته باشند. نکاتی که باید در بهینه سازی تصاویر وب سایت از آنها استفاده کنید، عبارتند از:
1- استفاده از ویژگیtitle
این ویژگی یکی از راه های افزایش سئوی سایت می باشد. تا حالا برای شما اتفاق افتاده است که موس خود را بر روی یک تصویر برده و کادری باز شود که در درون آن نام عکس قرار داده شده باشد.
2- استفاده از ویژگی alt
Altمخفف Alternative Text است و در واقع بیانگر این هستند که به خزنده ها کمک میکنند تا تصاویر را بفهمند. برای موتورهای جستجو تصاویر نامفهوم هستند. بنابراین باید این تصاویر را به آنها شناساند. با استفاده از ویژگی alt این امکان برای شما وجود دارد که آن تصویر را به روبات ها شناساند. در واقع کد alt یک راه عالی برای بهینه سازی موتورهای جستجو می باشد. مزیت دیگر ویژگی alt در مواقعی است که تصویر دیر لود می شود و با استفاده از کد بفهمید که آن تصویر چه چیزی بوده است.
کد استفاده از ویژگی های alt وtitle در بالا آورده شده است. تگ title در واقع همان tooltipe است که شما با نگه داشتن موس بر روی تصویر نشان داده می شود. پر نکردن Title مشکلی را ایجاد نخواهد کرد اما حتما تگ alt را پر کنید زیرا این تگ تصویر شما را به موتور جستجو معرفی میکند. و تا جایی که ممکن است برای این دو تگ کلمات تکراری به کار نبرید. اما به این موضوع توجه داشته باشید که یکسری از تصاویر مانند کلید خرابی مشکل نیازی ندارند که تگ alt و یا title داشته باشند.
3- حجم تصاویر
یکی از بخش های مهم برای بهینه سازی تصاویر برای سئو حجم تصاویر است. استفاده از تصاویر سنگین باعث سنگین شدن سایت و دیر لود شدن آن می شود. که سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم رتبه بندی در الگوریتم اخیر پاندا می باشد. اگر در بخش مقالات خود میخواهید از تصویر استفاده کنید تصاویری با اندازه 400*600 مناسب می باشند.
4- تعیین اندازه ابعاد تصاویر
تنظیم ابعاد تصاویر دو مزیت عمده دارد اول اینکه برای سئوی طراحی سایت شرکتی مناسب است و دوم اینکه باعث بالا رفتن سرعت سایت می شود و نیازی نیست که مرورگر ابعاد تصاویر را تنظیم کند.
5- فشرده سازی تصاویر
یکی از راه های کاهش حجم تصویر فشرده سازی حجم آن است که تاثیر زیادی در بالا آمدن سایت شما دارد. شما این کار را می توانید با نرم افزارهای رایج نظیر فتوشاپ هم انجام دهید.
6- از فرمت های رایج استفاده نمایید
سعی کنید از فرمت های رایج تصاویر استفاده کنید چرا که بسیاری از مرورگرها فرمت های رایج را پشتیبانی میکنند اما تضمینی برای استفاده از فرمت های غیر رایج و نمایش در مرورگرها وجود ندارد. فرمت های رایج عبارتند از JPEGs, PNGs , GIFs اما فرمت های دیگری مانند TIFFs, RIFs, EXIFs, BMPs, WEBP نیز وجود دارد. اما در کنار رایج بودن فرمت باید به این نکته هم توجه کنید که فرمت مورد نظر از فشرده سازی مناسبی برخوردار باشد. تصاویری با فرمت jpg و png حجم کمی دارند. اگر هم از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید حتما از پلاگین smushit استفاده کنید که باعث می شود تصاویر آپلودی شما را کاهش حجم دهد. از دیگر عوامل در بالا آمدن سریع تصاویر استفاده از هاست با سرعت بالا می باشد اصولا هاست های ارزان قیمت سرعت پایینی دارند. شما همچنین می توانید برای بالارفتن سرعت سایت خود از سرویس cdn استفاده کنید.
معرفی کوتاه انواع فرمت ها
- JPG: یکی از پراستفاده ترین فرمت ها می باشد. از ویژگی مهم این فرمت این است که بدون کاهش کیفیت محسوس می تواند تا حد قابل توجهی فایل را فشرده کنید.
- JIF: این فرمت که هم به صورت تصویر ثابت و هم به صورت انیمیشن دیده میشود. این فرمت دارای 256 رنگ می باشد. از این فرمت بیشتر برای تصاویر تبلیغاتی مثل بنرها و لوگوها و تصاویری که تنوع رنگ کمی دارند استفاده میشود.
- PNG: این فرمت در دو نوع PNG-8و PNG-24وجود دارد PNG-8 که شبیه JIF بدون قابلیت انیمیشنی است و PNG-24 که در این حالت پیکسل ها می تواند به سه صورت شفاف، نیمه شفاف و یا مات باشند.
- BPM: این نوع فرمت فقط در اینترنت اکسپلورر و سیستم عامل پشتیبانی می شود و توصیه ما این است که از این نوع فرمت استفاده نکنید بنابراین از توضیح بیشتر آن اجتناب میکنیم.