مدیون

مدیون

سلام
مادرشوهرم داشت میگفت نماز و روزه فلانی برای من سر یک قضیه بنده خدایی که من خبر ندارم حق با کی.
شوهرم از دوران مدرسه کار میکرد و خرج تحصیل خودش رو در می آورد و ازدواج هم که کرد کسی کمکش نکرد با اینکه والدینش جزو دهک اول جامعه هستند
شوهرم خونه مجردی داشت چون شهر دیگه کار پیدا کرده بود لذا چند تکه اسباب مثل سه تا فرش کهنه و ی راحتی کهنه و چند عدد ظرف دست دوم برداشت آورد و الان که یکسال ازدواج کردیم،اما من اصلا دلم ی جوری میشه روی فرش شون بنشینم یا روی مبل شون،خیلی با شوهرم صحبت کردم اما باهام قهر و مشاجره که در ساخت خونشون خیلی کمک شون کرد و باباش هنوز بدهی اش که حدود هشتصد هزار تومن رو نداده این چند اسباب کهنه جای اون هاست.به نظر شما من از اسباب مادر شوهرم استفاده کنم،نماز و روزه ام مال اون؟

برچسب: 

معضل توبه زانی و نفقه ی فرزندش

سلام

مقدمه
درست است که طبق مقررات ماده 1167 قانون مدنی طفل متولد از زنا ملحق به زانی نمی شود ، اما این به آن معنی نیست که پدر طبیعی هیچ وظیفه و مسؤلیتی در قبال طفل ندارد بلکه به معنی آن است که از او ارث نمی برد و توارث بین آنان نیست و ولایتی بر او ندارد. اما مسایلی وجود دارد که در آنها این طفل فرزند محسوب می شود . مثلاً در خصوص ازدواج ، پدر یا مادر یا برادر یا خواهر او نمی توانند با او ازدواج نمایند و نفقه او را پدر طبیعی باید بپردازد و نیز حضانت و نگهداری از او با پدر طبیعی و واقعی است مگر این که انحطاط اخلاقی پدر صلاحیت او را در نظر دادگاه سلب کرده باشد که در آن صورت طبق ماده 1173 قانون مدنی باید عمل شود .

طرح سوال
مردی زنا کرده است و فرزند او از طریق زنا متولد میشود. بعد از چند سال زانی قصد دارد توبه کند.
اما از انجا که در این سالها نفقه و سایر زحمات پرورش فرزند را پدر غیر واقعی پرداخته است( به این گمان که دارد فرزند خودش را بزرگ میکند.)
زانی برای اینکه توبه اش مقبول باشد
ایا اولا مدیون است؟ و دوما باید نفقه و ... را به پدر غیر واقعی بپردازد ؟
ایا لازم است بگوید این پول برای چه پرداخت میشود ؟
ایا لازم است علاوه بر پرداخت نفقه رضایت پدر غیرواقعی را جلب کند، تا توبه اش قبول شود ؟

آیت الله خامنه ای