اگر درست باشد که 99.99999999% زنها حق نفقه ندارند.
سلام
ابتدا عرض شود پست شما بی ارتباط با تاپیک است
ثانیا مواظب پیش گوییها و قضاوتهای خود باشین
ثالثا نتایج اندیشمندانه و تیربینانه خود را در مورد جامعه مردان نیز به سمع نظر برسانید
مشتاقیم
والسلام
این استدلال که اگر شرایط ازدواج دوم را سختگیرانه کنیم باعث گناه می شود، توجه ندارند که این استدلال پایه بسیاری از اصول دیگر را سست میکند.
مثلا ممکن است کسی بگوید خوب در طلاق گرفتن زن از مرد هم سختگیری نکنیم چون ممکن است زنی بخواهد از مردی جدا شود و اگر ما نگذاریم آنگاه زن به گناه می افتد! (این مثال را از این جهت زدم که در جریان یک پرونده حقوقی بودم که قاضی دادگاه دقیقا با این استدلال بر اساس تقاضای زنی حکم طلاق را داده بود)
از این که بگذریم، دو طرف این بحث حداقل بر یک چیز اشتراک دارند که برقراری عدالت عاطفی بین همسران ممکن نیست. سوال من این است که متضاد کلمه عدالت چیست؟
این استدلال که اگر شرایط ازدواج دوم را سختگیرانه کنیم باعث گناه می شود، توجه ندارند که این استدلال پایه بسیاری از اصول دیگر را سست میکند. مثلا ممکن است کسی بگوید خوب در طلاق گرفتن زن از مرد هم سختگیری نکنیم چون ممکن است زنی بخواهد از مردی جدا شود و اگر ما نگذاریم آنگاه زن به گناه می افتد!
کسی نگفته به صرف اینکه فلان کار باعث گناه می شود پس خوب نیست یا به صرف اینکه فلان کار از فلان گناه جلوگیری می کند پس خوب است! بلکه ابتدا باید حکم خدا را از منابع آن فرا گرفت و آنگاه اگر خواستیم به فوایدش یا مضارش ـ مثلا محرمات ـ بیندیشیم.
مثلا ما ابتدا می دانیم تعدد زوجات از مسلمات اسلام است آنگاه می آییم و به فوایدش می اندیشیم و به ضررهای محدود کردنش و آنگاه نتایجی می گیریم.
به عبارت دیگر ما نمی آییم به ذهن خود حکمتی بتراشیم و یعد از روی آن حکمی بسازیم! آنهم حکمی خلاف حکم خدا مثل آن خانم در دادگاه! بلکه ما ابتدا از شریعت, حکم خدا را می گیریم و بعد روی آن می اندیشیم که حتی اگر نتیجه اندیشه مان هم درست نباشد و مثلا آن حکم خدا آن فواید مورد نظر ما را نداشته باشد باز هم حکم خدا به جای خود محفوظ است و خللی در آن ایجاد نمی شود. ـ دقت کنید ـ
پس تعدد زوجات حلال است چه فواید مورد نظر ما را داشته باشد و چه نه و از آنطرف مثلا شراب حرام است چه ضررهای مورد نظر ما را داشته باشد و چه نداشته باشد. حکم خدا با ذهنیات بشر تغییر نمی کند!
کسی نگفته به صرف اینکه فلان کار باعث گناه می شود پس خوب نیست بلکه مطلب این است که ما می دانیم تعدد زوجات از مسلمات اسلام است حال می آییم و به فوایدش می اندیشیم و به ضررهای محدود کردنش و آنگاه نتایجی می گیریم.
به عبارت دیگر ما نمی آییم به ذهن خود حکمتی بتراشیم و یعد از روی آن حکمی بسازیم! آنهم حکمی خلاف حکم خدا مثل آن خانم در دادگاه! بلکه ما ابتدا از شریعت, حکم خدا را می گیریم و بعد روی آن می اندیشیم که حتی اگر نتیجه اندیشه مان هم درست نباشد و مثلا آن حکم خدا آن فواید مورد نظر ما را نداشته باشد باز هم حکم خدا به جای خود محفوظ است و خللی در آن ایجاد نمی شود. ـ دقت کنید ـ
پس تعدد زوجات حلال است چه فواید مورد نظر ما را داشته باشد و چه نه و از آنطرف مثلا شراب حرام است چه ضررهای مورد نظر ما را داشته باشد و چه نداشته باشد. حکم خدا با ذهنیات بشر تغییر نمی کند!
سلام
اگر در شکل اجرای این حکم هیچ بحث و شکی نبود که اصلا همچین تاپیکی ایجاد نمی شد. همین ایجاد شدن این تاپیک یعنی در شکل صحیح اجرای این مسئله اتفاق نظر نیست. آنهایی که آن استدلال را میکنند بر شکلی از اجرا اصرار دارند که ازدواج مجدد را فقط به شرط عدالت در نفقه میدانند. در حالی مثلا در مورد شراب که مثال زدید اما و اگری در کار نیست.
سلام
ابتدا عرض شود پست شما بی ارتباط با تاپیک است
ثانیا مواظب پیش گوییها و قضاوتهای خود باشین
ثالثا نتایج اندیشمندانه و تیربینانه خود را در مورد جامعه مردان نیز به سمع نظر برسانید
مشتاقیم
والسلام
علیک سلام.
بی ربط بودنش را می پذیرم. چون میخواستم در تاپیک دیگری بزنم اشتباهی در این تاپیک زدم.
اما بقیه مواردی که فرمودید............
بنده یک مطلب فقهی را نقل کردم. احتمالاً ناراحتی شما به میل "دفاع از همجنس" برمی گردد.
در مورد تعدد زوجات بزرگان ,طبق نقل موثق خبر دارم که برخی از مراجع عظام تقلید ,تعدد زوجات داشتند و اینکه چیزی پخش نشده دلیل بر عدمش نیست. درباره حضرت امام رحمه الله و مقام معظم رهبری هم باید بگم مهر تایید ایشان کافی است. همانطور که حضرت امام رحمه الله در حاشیه حکم زیر در عروه ایرادی وارد نکردند: در مساله دو می فرماید: استحباب[نکاح]با یکی, از بین نمی رود بلکه تعدد نیز مستحب است خداوند متعال فرمود: "فانکحوا ما طاب لکم من النساء مثنی و ثلاث و رباع" و ظاهر این است که استحباب, اختصاص به ازدواج دائم یا ازدواج موقت ندارد بلکه مستحب اعم از این دو است و این استحباب به کنیز نیز سرایت می کند. در مساله سوم می فرماید: مستحب , طبیعت[نكاح]است , اعم از اینكه قصد قربت داشته باشد یا نه [یعنی چه نیت ثواب داشته باشد یا نداشته باشد ازدواج مستحب است]..... العروه الوثقی ج 2 كتاب نكاح بنابراین معلوم شد طبق نظر امام راحل : مستحب بودن تعدد زوجات (فی نفسه) یک حکم اولی است نه یک حکم ثانوی اضطراری
هرچند که مطالب گوناگون به غنای بحث کمک میکند اما چون در بخش قرآن و حدیث هستیم هدف تکیه بر ایندو است . دوستانی که صرفا توجه به قرآن را بدون اخبار تاکید کردند از این نکته غفلت نمودند که اگر بخواهیم آیات مربوطه را بدون احادیث ببینیم دچار تناقض میشویم همچنانکه در صدر بحث آمد :
ابن ابی العوجاء میپرسد : پس به من بگو چرا خدا وند در جایی از قرآن میفرماید : فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً
ایا این مسئله مسلم وقطعی نیست ؟
هشام : بلی
ان ابی العوجاء: پس بگو چرا خداوند در این آیه چنین میفرماید : وَ لَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّساءِ وَ لَوْ حَرَصْتُمْ فَلا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ
بگو ببینم کدام حکیمی چنین سخن میگوید؟
اما هشام جواب آنرا نمیدانست تا اینکه به مدینه سفر کرد .
.....
وامام علیه السلام جواب او را چنین فرمودند : اینکه خدا میفرماید : فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً
منظورش از این عدالت عدالت در نفقه است
اما اینکه میفرماید وَ لَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّساءِ وَ لَوْ حَرَصْتُمْ فَلا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ فَتَذَرُوها كَالْمُعَلَّقَة
منظورش عدالت در محبت است .
بنابراین ما فعلا کاری به مشکلات کنونی جامعه و قوانین و.... نداریم زیرا که مشکلات ناشی از بی عدالتی هستند یعنی تغییر مکان صحیح اجزاء .
اینکه زن و مرد طالب چه چیز هستند ملاک درستی نیست.
بزبان دیگر چه چیزی عدل و صحیح است وچه چیزی نادرست ؟ ومرجع صالح این امر کیست وکجاست ؟
اگر منتقدین ومخالفین تعدد زوجات از آیات وروایات دلیل دارند ارائه دهند تا بررسی کنیم .
چندی پیش نظر آیةالله العظمی صافی گلپایگانی پیرامون ازدواجمجدد و قانونی که نمایندگان در صدد تصویب آن بودند را در این مطلب درج کردم. این روزها ایمیل دیگری از دفتر ایشان به دستم رسید که در آن پاسخ دیگری که ایشان به همان سوال فرمودهاند را درج کرده بود. با کلیک بر تصویر روبرو میتوانید اصل پاسخ را مشاهده بفرمائید. متن پاسخ ایشان چنین است:
[INDENT]بسم الله الرحمن الرحیم علیکم السلام و رحمةالله جواز ازدواج با بیشتر از یک زن تا چهار زن دائم بر حسب کتاب و سنت و اجماع مسلمین ثابت است و مجلس و هیچ مقامی نمیتواند آن را محدود و مقید به شرایط خاص بنماید یا برای او مجازات معین کند. این قوانین اسلامی از افتخارات مسلمین است. متاسفانه غربگرائی و جهل برخی موجب این گرایش شده است درحالیکه اگر در غرب و نظامات لائیکی، ازدواج باصطلاح مجدد را ممنوع میدانند ارتباط زن را با رضایت او با مردهای متعدد و ارتباط جنسی مرد را با زنهای شوهردار، بدون عُنف (اجبار) جرم نمیدانند و روابط [نا]مشروع مرد را با هر زن و زن با هر مرد آزاد میدانند. اسلام رابطه زنشوهردار را با مرد دیگر و مرد را با زنشوهردار را حرام کرده و ازدواج با چهار زن به عقد دائم را مشروع فرموده است که باید این استثناء در روابط زن و مرد باشد. مطالب مهم در این رابطه زیاد است که در جواب مجال شرح آن نیست.
[/INDENT]/ پایان پاسخ آیةالله صافی /
اگر زنی در این دو مورد، از مرد اطاعت نداشت حق نفقه ندارد.
این درست است؟
اگر درست باشد که 99.99999999% زنها حق نفقه ندارند.
در این صورت، میشه اون چیزهایی که مرد در طول سالها صرف نفقشون کرده، جزء مهر حساب بشه و از مهر کم بشه؟ نخیر
نفقه باید در شان زن باشه،ارث زن نصف چون نفقه میگیره،همین اقایی که ارث دوبرابر خواهرش گرفته باید جوابگوی هرجح زن و بچش باشه ،بیخود که ارثش دوبرابر نیست،هر باجی یه بازخواستی داره ،یه تکلیفی میاره
پس اگه کسی نفقه در شان نداد،باید از ارثش کم بشه ؟؟
مهریه شرط ضمن عقده،باید پرداخت بشه،اون موقعی که طلاق میگیرن مهریه از گردن مرد ساقط نمیشه چه برسه به زمانی که هنوز زنشه
اون زمانهایی که مرد پول نداره،زن با دار و ندار مرد میسازه اون موقع پس هیچ حقی بر زنش نداره!
تمام این زمانای بی پولی و ندادن نفقه روجمع کنین به اندازه یک سوم درصد عدم تمکین تو زندگی نمیشه
در مورد تعدد زوجات بزرگان ,طبق نقل موثق خبر دارم که برخی از مراجع عظام تقلید ,تعدد زوجات داشتند و اینکه چیزی پخش نشده دلیل بر عدمش نیست.
این مسئله اول باید ثابت بشه،منم ادعا میکنم طبق خبر موثق اطلاع دارم که بعضی مراجع ازدواج مجدد تشکیک کردند ولی جایی نگفتن تا سواستفاده نشه
شما با این ادعاهاتون آبروی علما رو هم میبرین
چندی پیش نظر آیةالله العظمی صافی گلپایگانی پیرامون ازدواجمجدد و
آیت الله صافی برخلاف خیلی از علما،شرکت کردن بانوان در مسابقات بین المللی رو منع کردن و بهش اعتراض کردن، فتواهای خیلی قدیمی و تندی دارن فتواهاشون بروز نیست
همین متن رو سه بار تو این تاپیک کپی پیست کردید
تکرار چیزیو حل نمیکنه
با سلام
وقتیکه بعضیا قصد دارند موضوع منحرف بشه وتوجهی به اصل مطالب ندارند وراه خودشان را میروند ما هم مجبور یم که بحث را کنترل کنیم ، حداقل از تذکر وحذف که بهتره !
[QUOTE] مبحث چند همسری (تعدد زوجات) را میتوان یکی از شایعترین دیدگاههای نادرست نسبت به اسلام دانست. اگر از ما – که در یک جامعه اسلامی بزرگ شدهایم – [/QUOTE]
و اما مقوله ی دیگری که نشان می دهد به طور طبیعی تعداد مردان بر تعداد زنان فزونی دارد نسبت جنسی نام در بدو تولد نامیده می شود: نسبت (Proportion) در لغت بهمعنای سهم است و در اصطلاح کمیت نسبی یک عدد را به عدد دیگر نشان میدهد.[1] نسبت جنسی (Sex Rashio)، نیز یک اصطلاح جمعیتشناسی است که، عبارت است از تعداد مرد در برابر هر صد نفر زن، که برحسب سن و گروههای سنّی محاسبه میشود:
نسبت جنسی در بدو تولد
نسبت موالید پسر به موالید دختر نسبت جنسی در بدو تولد نامیده میشود:[2]
جمعیت از افراد جنس مرد و جنس زن تشکیل میشود. معمولا در هنگام تولد، نسبت موالید پسر به دختر مساوی 05/1 است. به این عبارت که در مقابل 100 تولد دختر، 105 تولد پسر وقوع مییابد. لیکن نسبت موالید دو جنس همیشه مساوی 05/1 نیست و تفاوتهایی در زمان و مکان از این لحاظ به چشم میخورد. [1] . کلانتری، صمد؛ روشهای مقدماتی تحلیل جمعیت، تهران، مانی، 1375، ص36.
اى كسانى كه ايمان آورده ايد پيوسته به عدالت قوام(قیام کرده) باشید و براى خدا گواهى دهيد هر چند به زيان خودتان يا [به زيان] پدر و مادر و خويشاوندان [شما] باشد اگر [يكى از دو طرف دعوا] توانگر يا نيازمند باشد باز خدا به آن دو [از شما] سزاوارتر است پس از پى هوس نرويدكه [درنتيجه از حق] عدول كنيدو اگر به انحراف گراييد يا اعراض نماييد قطعا خدا به آنچه انجام مىدهيد آگاه است (۱۳۵) صفحه آیات
نکته: 1) این قوام همون قوامیه که خدا در سوره بقره میگه:
ان الرجال قوامون علی النسا
پس باید پشتیبان زنها باشند نه باعث اذیتشون ،باید مشکلاتشون رو حل کنند نه باری بر دوششون ،قوام بودن به معنای پشتیبانیه نه سواستفاده و هوس گرایی
2)نهی از رفتن در پی هوس(ازدواج بخاطر زیاده خواهی)، در ادامه آیات 3 و 4 سوره نسا بعد از آیات تعدد زوجات هم اومده، یعنی در سوره نسا چندبار تاکید و تکرار شده
به نظر شما این همه تاکید خدا بر نفی هوس و رعایت عدالت و یادآوری نظارت خدا برای چیه؟؟؟
هنگام رجوع به آیه مورد بحث، با شگفتی درمییابیم که باور رایج در مورد تعدد زوجات بر اساس حذف قسمت تعیین کنندهای از آیه صورت گرفته و در حقیقت حکم صادر شده در اینباره منوط به شرط و شروط ویژهای است.
با سلام و عرض ادب
عجبا که تا به حال چنین اشکالی به فکر هیچ مفسری نرسیده که جواز تعدد زوجات رو از این آیه استفاده می کنند حتی به فکر امام معصوم علیه السلام نرسیده که به این آیه برای جواز تعدد زوجات استفاده کرده. اما پاسخ این ایراد که در جمله شرطیه جزاء معلق بر شرط است لذا "تعدد زوجات" معلق بر"ترس از عدم عدالت در مورد یتیمان" اینگونه است که :
مرحوم علامه طباطبایی فرمودند: شرط و جزاء اصلی محذوف اند و سبب بجای مسبب ذکر شده تا به علت شرط اشاره شود. در واقع شرط و جزا اینگونه است "اگر از ازدواج با یتیمان کراهت دارید پس با آنها ازدواج نکنید" که علت کراهت داشتن .ترس از بی عدالتی در مورد آنهاست.
نوع تفسیر گوناگون ( که شما آنرا به ازدواج با مادران ایتام و بقیه به ازدواج با خود ایتام و ... تفسیر کرده اند)حکایت از امری برای برقراری ارتباط بین دو قسمت آیه دارد تا معنی آیه نامفهوم نباشد.
اگر شما اصرار کنید که شرط و جزا حذف نشده و همانی است که در آیه آمده اینگونه می شود که خودتان ترجمه کردید: "اگر میترسید که نسبت به یتیمان منصف نباشید، میتوانید با زنانی که دلخواه شما افتاده اند ازدواج کنید"
خب این یک جمله کاملا نامفهوم وبی ربط می شود که تعدد زوجات چه ربطی به ترس از عدم انصاف با یتیمان دارد . لذا از اینجا معلوم میشود که "جواز تعدد زوجات" در آیه شریفه متوقف بر "ترس از عدم عدالت نسبت به ایتام" نیست.
با سلام بنظر بنده اگرچه این حکم حلال است ولی خداوند متعال خود ان را بشدت نکوهش کرده یعنی یک مرد باتقوا این کار را انجام نمیدهد مگر در شرایطی خاص و هر انسانی به هر اندازه که به تمایلات دنیویش تن دهد به همان میزان نیز از خداوند دور میشود بنظر من اگر در میزان محبت هم عدالت رعایت نشود گناه است
دوستان را فعلا" به مطالعه ی منابعی که سرکارگل گیسو ومنتقد بزرگوار قرار داده اند توصیه می نمایم انشاءالله به زودی خدمت دوستان گرامی باشم . تا بحث را دنبال کنم .
........................................................................... حق یارتان :roz:.......................................................................................
کسایی که فقط ظاهر دین را میبینن ازدواج مجدد را قبول دارن بنظر منم عدالت باید از همه نظر رعایت شه که خدا فرموده نمیتونید اینکه ما همدیگر ا به نیکی و کار بهتر دعوت کنیم حلال خدا را حرام کردن نیست
اینکه زن و مرد طالب چه چیز هستند ملاک درستی نیست. بزبان دیگر چه چیزی عدل و صحیح است وچه چیزی نادرست ؟ ومرجع صالح این امر کیست وکجاست ؟ اگر منتقدین ومخالفین تعدد زوجات از آیات وروایات دلیل دارند ارائه دهند تا بررسی کنیم .
اولا اینکه خوشبختانه ما در مملکت اسلامی زندگی میکنیم و سعی شده قوانین بر طبق شرع باشه و برخلاف دستورات اسلام نباشه مثل سیستم بانکداری ما که با دنیا متفاوته چرا چون در مملکت اسلامی و طبق قوانین شرعی و فقه تنظیم شدهپس ما نمیتونیم به همین راحتی قید قوانین اسلامی رو بزنیم و بگیم برای ما قابل قبول نیست بله اگر در کشور کفر بودیم حرف شما متین و درست بودیم اما ما در مملکت اسلامی هستیم اما اگر قانون رو هم قبول نداشته باشیم من از شما یک سوال خواهم داشت و سوالم اینه آیا برده داری در اسلام ممنوعه؟؟؟چه حکمی داره؟؟ از نظر اسلام برده داری و داشتن کنیز و غلام اشکالی نداره و قوانینی رو هم برای این مساله مطرح کرده خب من الان برده میخوام باید از کجا تهیه کنم؟؟؟برخلاف شرعه؟؟؟؟هرگز اما چرا الان منسوخ شده است؟؟؟چون جامعه این اجازه رو نمیده همونطور که شرایط جامعه مسئله تعدد زوجات رو نمیپذیره و هیچ منافاتی هم با شرع و دستورات خداوند نداره یا علی
عجبا که تا به حال چنین اشکالی به فکر هیچ مفسری نرسیده که جواز تعدد زوجات رو از این آیه استفاده می کنند حتی به فکر امام معصوم علیه السلام نرسیده که به این آیه برای جواز تعدد زوجات استفاده کرده.
شما از کجا میدونین؟
تعدد زوجات از این ایه در میاد ولی نه اون تعددی که شما فکر میکنین
نوع تفسیر گوناگون ( که شما آنرا به ازدواج با مادران ایتام و بقیه به ازدواج با خود ایتام و ... تفسیر کرده اند)حکایت از امری برای برقراری ارتباط بین دو قسمت آیه دارد تا معنی آیه نامفهوم نباشد.
فکرشو کرده بودم که نامفهوم در میاد ولی بیشتر که فکر کردم دیدم همونی که خودم گفتم درست تره
آخه ربطی نداره درباره یتیم کلی حرف بزنه بعد درست زمانی که از کمک کردن به یتیمان و دادن حقشون صحبت میشه از ازدواج نکردن باهاشون حرف بزنه! و بعد بگه اگه ترسیدین حق یتیم رو بخورین پس بیشتر از یکی میتونین تا سقف چهارتا زن بگیرین!
یعنی یا یتیم یا تا سقف چهارتا زن؟؟؟
منطقی تر اینه که به یتیم ربط عمیقتری داشته باشه
دیگه اینکه تو آیه 127 سوره نسا تخصیص میخوره به زنانی که یتیم هستن یا یتیم دارن
وقتی میخواین بگین چرا تعدد زوجات در اسلام هست،میگن چون تعداد زنها بیشتره و زنها زودتر بیوه میشن و ..
ولی تو قانون ازدواج خبری ازین حرفا نیست
میشه دلبخواهی
اینی که شما جایز دونستین یعنی این:
داخل هر روستایی میتونن برن یه ترگل ورگلشو مثل ناصرالدین شاه انتخاب کنن ،یعنی چهل تا صیغه و چهارتا دائم
صیغه ها رو هی عوض کنن تا بینهایت،چهارتاهم که قربونش برم هرموقع بخوان یه عیب بذارن روش و بدون مهریه طلاق بدن
یعنی اگه پولشو داشته باشن،همه اینا جایزه
اون مردیم که پول نداره راه برای سواستفاده و در رفتن از زیر قانون داره
الان اگه مردان جامعه از قانونها و شرایط ضمن عقد که بطور پیشفرض قرار دادن،باخبر بشن،چنتا از خانواده ها از هم پاشیده میشن
[quote]اما چرا الان منسوخ شده است؟؟؟چون جامعه این اجازه رو نمیده همونطور که شرایط جامعه مسئله تعدد زوجات رو نمیپذیره و هیچ منافاتی هم با شرع و دستورات خداوند نداره[/quote] با سلام بهتر بود که خیال همه را راحت میکردید ومیگفتید که جامعه امروزی اجازه زنا ولواط ومساحقه و خونخواری وشیطان پرستی و .... را میدهد اما اجازه متعه و ازدواج مجدد را نمیدهد ! متاسفانه کوتاهی مومنین در برابر حلال و حرام باعث تبدیل تدریجی منکرات به معروف و بالعکس شده است وماهوارها و.... و سعایت دشمنان اسلام هم به این امر دامن زده است. وچون دوستان شیطان همواره در اکثریت هستند فریاد مومنین بجایی نمیرسد .
از اصل سخن دور نشویم ما از قرآن و سنت دلیل تحریم تعدد زوجات را میخواهیم نه از شرق و غرب !
سلام ، بر اساس سرشماری سال 1385 تعدد زوجات حدود سه درصد گزارش شده است. (1)
بر اساس آمار جمعیت زنان و مردان ایران و با توجه به اینکه تعداد مردان بیشتر از تعداد زنان می باشد، در ایران چند زنی نمی تواند گسترش یابد ، در صورت گسترش چند شوهری ایجاد خواهد شد.
(1) ویژگی های جمعیت شناسی ایران ، بخش وضعیت زناشویی در ایران
بهتر بود که خیال همه را راحت میکردید ومیگفتید که جامعه امروزی اجازه زنا ولواط ومساحقه و خونخواری وشیطان پرستی و .... را میدهد اما اجازه متعه و ازدواج مجدد را نمیدهد !
متاسفانه کوتاهی مومنین در برابر حلال و حرام باعث تبدیل تدریجی منکرات به معروف و بالعکس شده است وماهوارها و.... و سعایت دشمنان اسلام هم به این امر دامن زده است.
وچون دوستان شیطان همواره در اکثریت هستند فریاد مومنین بجایی نمیرسد .
از اصل سخن دور نشویم ما از قرآن و سنت دلیل تحریم تعدد زوجات را میخواهیم نه از شرق و غرب !
خیلی از اقایون هستند که بدون هیچ کار نامشروعی به همون زن خود اکتفا کردن و زندگی خوبی دارن حس میکنم دارید به میل خودتون دین را تفسیر میکنید یه کم منصف باشید
با سلام بهتر بود که خیال همه را راحت میکردید ومیگفتید که جامعه امروزی اجازه زنا ولواط ومساحقه و خونخواری وشیطان پرستی و .... را میدهد اما اجازه متعه و ازدواج مجدد را نمیدهد ! متاسفانه کوتاهی مومنین در برابر حلال و حرام باعث تبدیل تدریجی منکرات به معروف و بالعکس شده است وماهوارها و.... و سعایت دشمنان اسلام هم به این امر دامن زده است. وچون دوستان شیطان همواره در اکثریت هستند فریاد مومنین بجایی نمیرسد .
سلامممممممم بر عزیزان اسک دین بزرگوار اتفاقا به نکته خوبی اشاره کردید که جواب مبحثی که من مطرح کردم هم نبود اما مبحث مهمیه من از شما ی سوال دارم؟؟؟؟آیا اینترنت و ماهواره فقط برای آقایون تحریک کننده و خطرناک هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ امروز بیشتر دارند روی خانمهای مسلمون کار میکنند فقط کافیه شبکه فارسی وان رو نگاه کنید شما میدونید در ماهواره 54 شبکه مدام فیلم سینمایی پخش میکنند که بیستاش به زبون فارسیه؟؟؟و قهرمان این فیلمها زنی هس که به همسرش خیانت کرده!!! جا داره سخن نیایش عزیز رو نقل کنم
در ایران چند زنی نمی تواند گسترش یابد ، در صورت گسترش چند شوهری ایجاد خواهد شد.
البته لطف میکنید به این تاپیک هم سری بزنید که آماری داده از همسر کشی توسط خانمها در ایران http://www.askdin.com/showthread.php?t=10277 که از اثرات مخرب همین مواردی که اشاره کردید اما ی مساله دیگه درباره فقه و قوانین و استنتاجات فقهی شما مدام تذکر میدهید که از قران و حدیث موارد رو ذکر کنیم اگر همه چیز رو میشد از قران ذکر کرد اساسا چرا ی عده ای نشستند قوانین تنظیم کردند خب همه چیز رو از قران استخراج میکردیم دیگه نیازی هم به فقه نبود یک شرایط کلی هست که بنیاد قوانین و شرع رو میسازه امیدوارم متوجه منظورم شده باشید البته من از پاسخ شما درباره پست قبلیم قانع نشدم هنوز جناب خیرالبریه شما به من بفرمایید که چرا با اینکه برده داری شرعا اشکالی نداره اما در دوره ما ممنوعه؟؟
صیغه چه فرقی با زنا داره؟ تو هردوتاش مرد میتونه زیربار نره و بچه رو قبول نکنه،بگه که زنا بوده بعد هم با چندضربه شلاق یا بهانه از سر خودش وا کنه
چون فرزند زنا متعلق به پدرش نیست و مسئولیتش با مادر و پدرش نیست
تو هردوتاش بدون قید و بند برای مرد، یشه با چند نفر ارتباط داشته باشه
تو هردوتاش خانواد ه نادیده گرفته میشه
زشتی هوس گرایی در صیغه نیست؟چه فرقی میکنه؟
اگه دونفر با علاقه و پایبندی بهم صیغه خوندن، فرقش با دوستی ای که دو نفر بهم پایبند هستن چیه؟
دقیقا میخوام برام توضیح بدین و حکمت تفاوت ارتباط همراه دو سه تا جمله (خطبه محرمیت) با ارتباط بدون این کلمات در چه چیزیش هست؟
چیزی که باعث میشه موقع حجدایی زن ،عده نگه داره قانونه،چیزی که از فحشا،گسستگی خانواده و فساد و هرج و مرج جلوگیری میکنه،ثبت قانونیه که حق و حقوق قانونی ایجاد میکنه
تو ازدواج موقت و زنا عقد،ثبت محضری نشده
زن میتونه دروغ بگه و پایبندیش رو بشکنه و با دیگران هم رابطه داشته باشه،زنهایی که تن به صیغه میدن یا بدون پایبندی فقط و فقط برای دفع نیاز مالی یا جنسی عقد مدت دار میخونن و علاقه ای به طرف ندارند،احتمالش زیاده که این قانون رو نقض کنند
در رابطه بین دونفر بدون عقد و صیغه دو حالت وجود داره:
اگه زن خوبی نباشه در صیغه براحتی میتونه اینو نقض کنه و دروغ بگه در زنا هم همینطور
اگه زن خوبی باشه و علاقه بین دوطرف و تعهد باشه ،رابطه با افراد دیگه خارج از محدوده پیش نمیاد و عده هم نگه داشته میشه
چیزی که جلوی بی بند و باری برای افراد هوس باز رو میگیره هیمن ثبت قانونیه که دستشونو میبنده
این موارد تو صیغه و زنا مشترکه و در هردوتا رابطه تمام شرایط خطرساز هست
میخوام بدونم فرق دو سه تا کلمه عربی با ارتبط بدون آن در چیه؟ و مردی که با وجود داشتن زن،با چند زن دیگه به صرف خوندن چندکلمه عربی رابطه برقرار میکنه، فرقش با زناکار در چه چیزی هست؟
تعریف فساد چیه؟
در صیغه هم شیوع بیماری هست،فرزند ناخواسته هست،معمولا مردان همسرداری که میخوان صیغه کنن،به یه هر دیگه میرن یا جایی میرن که کسی نشناسشون، چند فرزند به این صورت بدنیا اومدن و تنها با مادرشون زندگی کردن؟
از اصل سخن دور نشویم ما از قرآن و سنت دلیل تحریم تعدد زوجات را میخواهیم نه از شرق و غرب !
تحریم یا محدودیت؟
تحریم یا ضابطه مندی؟
عن ابی عبد الله علیه السلام قال : فی کل شیء اسراف الا فی النساء قال الله فانکحوا ما طاب لکم من النساء مثنی و ثلاث و رباع ...
وسائل الشیعه ج 20 ص 245
باید بدانیم که اصل قرآنه و از سه چهارتا روایت نمیشه حکم قطعی داد
معنی روایت:
در هر چیزی اسرافی است جز در زنان!! که خدای تعالی فرمود یک ،دو ... از نظر شما مفهوم این روایت یعنی چی؟
ای کاش مهجوریت قران کنار میرفت و بیشتر روی قران تمرکز میشد،غیر از اینه که راه خروج از مشکلات فقه پویا با محوریت قرآنه؟
این دوتا به هیچ عنوان قابل مقایسه با هم نیستند! اینکه امیر المؤمنین«علیه السلام» فرمودند :لولا أن عمر نهى عن المتعة ما زنى الا شقي؛ اگر عمر«متعه » را حرام نمی كرد كسی زنا نمی كرد مگر انسان شقاوتمند و بدبخت؛
حالا شما می فرمایید چه فرقی با هم داره؟
کمترین فرقش این هست که اگر مردی حتی همسردار در صورت نیاز بره صیغه کنه نه تنها مورد مواخذه قرار نمی گیره بلکه پاداش هم براش داره ولی زنا آثار سوء اخروی و دنیوی بسیار زیادی داره؛
با سلام و احترام مجدد نکات مهمی در این بین هست. اگر چه برخی آقایون و حتی خانم ها بنا بر دلایلی نیاز به ازدواج موقت دارند، ولی داستان زیر و نکات بعدی داستان رو که نوشته دکتر حامی (مدیریت محترم انجمن مشاوره و خانواده) هست رو حتما مطالعه کنید:
ازدواج مدت دار: زهر و عسل
شب ها ماشین را تو کوچه پارک میکردم، آخر شب میرفتم و سری به آن می زدم و آن را قفل میکردم. خیلی از شب ها با پسر همسایه که با ماشین خودش مسافرکشی می کرد، چند لحظه ای صحبت میکردیم وقتی او فهمید که مشاورم از زندگیاش بیشتر برایم گفت. گاهی وقتها خانمهای بیوهای را مییافت و به ازدواج موقت در میآورد که چند موردش هم از طرف خود خانمها پیشنهاد شده بود. گاهی به او میگفتم شهوت کر و کورت کرده، چون راحت به هر خانمی که پیشنهاد میداد، اعتماد میکرد. چندین بار از ضررهای این کار برایش گفتم، ولی او به این کار معتاد شده بود. یکی از هشدارهایی که به او میدادم این بود که بالاخره این تنوع طلبی بلای زندگیات میشود. تو که با خانمهای جور وا جوری سر و کار داری، برایت سخت میشود با یکی به سر ببری. ماهها گذشت، شبی در حالی که میخندید به سراغم آمد و گفت: دختر عمویم را به عقدم در آوردم. بعد از ازدواج به شدت نگران و بد بین به همسرش بود. نمیگذاشت او را آفتاب و مهتاب ببینند. حتی اجازه نمی داد خاله همسرش به دیدنش بیاید. روزی پدر خانمش به من گفت: متوجه شدهام گاهی با او صحبت میکنید اگر برایتان مقدور است، کمی نصیحتش کنید با همسرش مهربان باشد و با او مثل برده برخورد نکند.بعد متوجه شدم که اختلاف او با همسرش جدی است. شبی به بهانهای سخنان را به موضوع مشاجره در خانه کشیدم او گفت: نمیدانم چه کنم، هرچه میکنم که او را دوست داشته باشم، نمیتوانم دنبال دعا نویس هم رفتهام فایده ندارد و...و مدتی بعد پدر خانمش گفت: دخترم را طلاق داد.
ازدواجمدتدار زهر و عسل مخلوط است باید مراقب بود، زهر ننوشیم.هرکسی با هر شرایطی و با هر شخصیتی نباید سراغ این ازدواج برود.
:ok!: افرادی که مدیریت هیجانی ضعیفی دارند، در امواج هیجانی ازدواج مدت دار غرق میشوند، :ok!: افراد مجردی که شرایط ازدواجشان مهیا نیست، ممکن است از نظر روان شناختی درگیر این ازدواج شود و اصالت راحت طلبی که در نهاد افراد است، ترغیب میکند که با محاسبه سرانگشتی از سختیهای ازدواج دایم فرار کنند و از ازدواج مدتدار کام گیرند.
:ok!: گاهی امواج تخریبگر ازدواج موقت تا رابطه همسران هم کشیده میشود یعنی مرد در زندگی تا بحث و دلخوریای میشود، به جای آن که به راه حل ها فکر کند، کینه به دل میگیرد و برای رسیدن به آرامش از «مسکن های موقتی» مدد میگیرد. این مسکنها هم مانند همه مسکنهای دیگر اعتیاد آور است.
البته نمیگویم که به هیچ وجه این ازدواج برای مجردان ساخته نشده است. حرف من این است به خودتان هم نگاهی بکنید اگر قدرت کنترل هیجانی ندارید برای شما تجویز نمیشود که اصل زندگی زناشوییتان را ممکن است بر باد دهد. در اینجا پیشنهاد میکنم از تکنیکهای کنترل شهوت زیر کمک بگیرید: روزه، ورزش مستمر، پرهیز از بیکاری و اوقات فراغت بدون برنامه، اجتناب از محرک های سمعی و بصری و تخیلی و...، اجتناب از دوستان ناسالم، جدی گرفتن عبادات به ویژه نماز و..
ناگفته نماند که اگر با عمل به تکنیک های بالا باز هم مشکل باقی بود آن وقت «باید» ازدواج مدت دار را بر گناه (چشمی و بدنی و...) مقدم کنید. اینجا نیازی نیست در بوق و کرنا کنید و عالم و آدم بفهمند، تا خانواده ها متوجه شوند. از سوی دیگر، اگر خانواده متوجه شد کنایتا بفهمانید که بین گناه و ازدواج مدت دار گیر افتاده اید.البته برخی هم از مشاوران میپرسند از کجا پیدا کنیم مشاوران هم ضمن هشدار دادن نسبت به بیماری های مقاربتی میگویند: ما کار اجرایی نداریم ولی در کل میدانیم که جوینده یابنده است.
سلام
سرکار منتقد باز که همه چیزو باهم قاطی کردید که نتیجه بگیرید !!!!
چطور فرق نمیکنه ؟ عدم درک شما به مسائل احکامی و فقهی دلیل نمیشود که چنین تصوری کنید !!!
1. صيغه موقّت يك نوع ازدواج است؛ همان طور كه ازدواج دائم نوع ديگرى از ازدواج است و هر دو شرايط و احكام خاص خود را دارد كه از جمله آن ذكر صيغه عقد، مهريه و مدت است. اما زنا بدون توجه به اين شرايط (مثل نخواندن صيغه عقد) كارى صورت مىگيرد.
2. در ازدواج موقّت نسبت به دختر باكره، اجازه پدر و يا جد پدرى او لازم است؛ در نتيجه اين كار با اطلاع خانواده و به دور از احساسات و پنهانكارىها صورت مىپذيرد.
3. در ازدواج موقت، زن بايد بعد از تمام شدن مدت عقد، عده( ومدت عده بستگي به موارد خاص دارد و حداقل از دو ماه كمتر نيست) نگه دارديعني بعد از هر صيغه موقت بايد مدت نسبتا تقريبا طولاني را از صيغه شدن خودداري كند ؛ ولى در زنا اين قانون وجود ندارد.
5. در ازدواج موقت، مرد مسئوليتپذير است و توابع اين ارتباط را از جهت فرزنددار شدن احتمالى مىپذيرد؛ در حالى كه در عمل نامشروع اين امر وجود ندارد.
6. در ازدواج موقت «روابط» براساس «ضوابط» شكل مىگيرد و ارضاى جنسى به صورتى نظاممند و قانونى، پاسخ داده مىشود، در حالى كه در زنا ضابطهاى وجود ندارد و غيرقانونى است.
7. اعتبار زن در زنا از بين می رودواو به موجودی بی ارزش ودر دسترس تبديل می گردد در حالی که ازدواج موقت شرايط خاص را دارد که اين شرايط موجب آبرومندی زن می گردد
8. در زنا فرزند نا مشروع به وجود می آيد ولی در صيغه فرزند حلال زاده است
9. در زنا فرزندی اگر متولد شد والدين مسئوليت تربيت او را عهده دار نمی شود مگر اينکه او را نيز وسيله ای برای شهوت های بعدی خود قرار دهند درحالی که فرزند حاصل از صيغه در خانواده ای پاک قابل تربيت است
10. احتمال بيمار بودن فرزند حاصل از زنا بيشتر از صيغه است
11. در زنا چون احساس گناه وجود دارد پرده های حائل ميان انسان وخداوند از بين می رود وانسان شقی می گردد در حالی که در ازدواج موقت چون اين عمل مطابق با قوانين الهی است اين خطر وجود ندارد
12. صيغه چون محدوديت هائی دارد باعث جلوگيری از هم پاشيدگی خانواده می گردد در حالی که زنا بنيان خانواده را متزلزل می کند
با سلام و احترام یک نکته مهم در این بین هست که باید مورد توجه ویژه آقایون قرار بگیره. اگر مرد متاهلی بنا بر دلایلی نیاز داره و میخواد ازدواج موقت کنه با توجه به شرایط جامعه ی امروزی و روحیه ی حساس زنان نسبت به این موضوع, حتی الامکان باید سعی بر مخفی بودن این ازدواج داشته باشه. نیازی هم نیست که همسرتون بفهمه و بعد، هم همسرتون از لحاظ روحی روحی و روانی ضربه بخوره و گاهی از دین و خدا و... زده بشه و هم زندگی تون به اختلاف بیفته.
نکته مهم: حضرت امام موسی کاظم (ع) می فرمایند :
نسبت به متعه گرفتن اصرار نکنید و از زنان دائم خود رویگردان نشوید تا آنها از شما بیزاز شوند و نفرین کنند به کسی که امر به متعه نموده است و او را لعنت کنند .
ضمنا برده داری شکلش عوض شده و به اسم کارگری و تامین اجتماعی و... در آمده !
خیلی مدرن تر و بهینه تر ! اصلا قابل مقایسه نیست
دیش کمتر بود اگه صاحبش میکشتش اعدام نمیشد وووو
آخه تو قرانم برده داری نیست
بعدا اثبات میکنم
این دوتا به هیچ عنوان قابل مقایسه با هم نیستند! اینکه امیر المؤمنین«علیه السلام» فرمودند :لولا أن عمر نهى عن المتعة ما زنى الا شقي؛ اگر عمر«متعه » را حرام نمی كرد كسی زنا نمی كرد مگر انسان شقاوتمند و بدبخت؛
ایراد شما اینه که هیچ وقت نخواستین عمیق نگاه کنین
اون ازدواج موقتی که دین با شرط و شروط قبول داره خیلی با زنای محصنه،رابطه با زن شوهردار،تجاوز و .. فرق میکنه
اون ازدواج نیست،اسمشم فرق میکنه
کمترین فرقش این هست که اگر مردی حتی همسردار در صورت نیاز بره صیغه کنه نه تنها مورد مواخذه قرار نمی گیره بلکه پاداش هم براش داره ولی زنا آثار سوء اخروی و دنیوی بسیار زیادی داره؛
صیغه هم همون اثار رو داره فقط فرقش اینه که یه ذره عذاب وجدانش کمتر میشه
هوس توش نیست؟ کسی که به قول شما نیاز داشته باشه! و با وجود همسر با فرد دیگه رابطه برقرار کنه ،فرقش چیه؟؟
[FONT=verdana]. صيغه موقّت يك نوع ازدواج است؛ همان طور كه ازدواج دائم نوع ديگرى از ازدواج است و هر دو شرايط و احكام خاص خود را دارد كه از جمله آن ذكر صيغه عقد، مهريه و مدت است. اما زنا بدون توجه به اين شرايط (مثل نخواندن صيغه عقد) كارى صورت مىگيرد.
قبلا گفتم که خوندن خود صیغه اهمیتی نداره،فقها هم بیشتر روی مهریه،عده و ..تاکید میکنن
مهریه و عده هم بسته به خود فرد امکان نقش شدنش زیاده در کدوم ازدواج موقتی مهریه ثبت میشه و حق قانونی ایجاد میکنه؟
[FONT=verdana]. در ازدواج موقّت نسبت به دختر باكره، اجازه پدر و يا جد پدرى او لازم است؛ در نتيجه اين كار با اطلاع خانواده و به دور از احساسات و پنهانكارىها صورت مىپذيرد.
رابطه ای که صیغه نخونن ولی خانواده دختر راضی باشن چه فرقی با صیغه داره؟
در ضمن صیغه هم اجازش بستگی به این داره پدر دختر مشکلش با اون پسر یا اقا باشه نه خود ازدواج
اگه پدری کلا مخالف ازدواج موقت دخترش باشه،دختر میتونه بدون رضایت پدرش صیغه بشه!!
این فتوا رو مراجع تقلید دادن:
کی گفته؟؟شما شاهد بودین؟
اگه موقع صیقه شرط شده باشه که رابطه جنسی هم برقرار نشه اگه مرد قهرا (تجاوز) انجام بده،هیچ مجازاتی نداره! فقط کار حرام انجام داده! همین!!
چه در زنا چه در صیغه بستگی به طرفین داره
[FONT=verdana] اعتبار زن در زنا از بين می رودواو به موجودی بی ارزش ودر دسترس تبديل می گردد در حالی که ازدواج موقت شرايط خاص را دارد که اين شرايط موجب آبرومندی زن می گردد
ازدواج موقت که بدتره
پول هم میدن،زن خرید و فروش میشه!(شبیه روسپی گری) البته حق چنین زنهایی بیشتر از این نیست
فقط رابطه متعهدانه همراه با علاقه طرفین، شاید بشه یه ذره بهتر از زنا و صیغه دونستش
چون اگه توهینی باشه هردو طرف شاملش میشن
ندیدین چجوری دنبال زن صیغه ای میگردن؟ ""حاج آقا! زن صیغه ای سراغ دارین؟""
انگار زن یه کالاست!
این دید کسانی هست که طرفدار صیغن!
[FONT=verdana] در زنا فرزند نا مشروع به وجود می آيد ولی در صيغه فرزند حلال زاده است
چون تعهد نیست،چون بی بند و باریه، اگه تعهد باشه زنا نیست
اگه نباشه تو هردوش فرزند زنا زاده است
(نکته: فرزند زنازاده با حرام زاده فرق داره)
[FONT=verdana]. احتمال بيمار بودن فرزند حاصل از زنا بيشتر از صيغه است
11. در زنا چون احساس گناه وجود دارد پرده های حائل ميان انسان وخداوند از بين می رود وانسان شقی می گردد در حالی که در ازدواج موقت چون اين عمل مطابق با قوانين الهی است اين خطر وجود ندارد
12. صيغه چون محدوديت هائی دارد باعث جلوگيری از هم پاشيدگی خانواده می گردد در حالی که زنا بنيان خانواده را متزلزل می کند
تمام اینها در ازدواج موقت هم هست،فرق بین ازدواج موقت با زنا فقط اینه: بستگی به آدمش داره! هرکس انسان باشه، ضابطه ها رو رعایت میکنه هرکس نباشه،رعایت نمیکنه
چه صیغه باشه چه بدون خوندن صیغه در هردوش میشه ضابطه مند یا بی بند و بار رفتار کرد چون ثبت نمیشه امکان پیگیری قانونی هم نیست!
اگر مرد متاهلی بنا بر دلایلی نیاز داره و میخواد ازدواج موقت کنه با توجه به شرایط جامعه ی امروزی و روحیه ی حساس زنان نسبت به این موضوع, حتی الامکان باید سعی بر مخفی بودن این ازدواج داشته باشه.
عجب!
در حالی که ازدواج موقت شرايط خاص را دارد که اين شرايط موجب آبرومندی زن می گردد
بله...
در تایید صحبت های جناب رضا..
اصلا به نظر من صیغه شدن به زنان اعتبار هم میبخشد!!!
کمترین فرقش این هست که اگر مردی حتی همسردار در صورت نیاز بره صیغه کنه نه تنها مورد مواخذه قرار نمی گیره بلکه پاداش هم براش داره ولی زنا آثار سوء اخروی و دنیوی بسیار زیادی داره؛
110% !!!
کاش همه ی دوستان این بصیرت را داشتند و برای ثوابش هم که شده به دنبال صیغه کردن این آن میرفتن!!!
من دوتاییشو بد میدونم چه صیغه چه دوستی
هردوتا یه کرباسن
گوشت هم با گفتن فقط بسم الله حلال نمیشه!
باید رو به قبله باشه وووو
هزارتا شرط داره اما صیغه ؟
صیغه چه فرقی با زنا داره؟ تو هردوتاش مرد میتونه زیربار نره و بچه رو قبول نکنه،بگه که زنا بوده بعد هم با چندضربه شلاق یا بهانه از سر خودش وا کنه
چون فرزند زنا متعلق به پدرش نیست و مسئولیتش با مادر و پدرش نیست
تو هردوتاش بدون قید و بند برای مرد، یشه با چند نفر ارتباط داشته باشه
تو هردوتاش خانواد ه نادیده گرفته میشه
زشتی هوس گرایی در صیغه نیست؟چه فرقی میکنه؟
اگه دونفر با علاقه و پایبندی بهم صیغه خوندن، فرقش با دوستی ای که دو نفر بهم پایبند هستن چیه؟
دوستی متعهدانه همراه علاقه چی؟
از صیغه موقتی که فقط و فقط برای یک مسئله ایجاد شده،محکمتر نیست؟؟
هردوتاش به فساد می انجامه و جای توجیه نداره
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت جناب عمر زمان منتقد گرامی
جناب عمر منتقد الممالک شما چکاره دین هستید که خوب بدانید یا بد بدانید؟!!!
ما شاء الله کمالاتتان بحدی ست که قیاس میکنید در حد تیم ملی افغانستان
این چه طرز مباحثه است؟!!!
بعدم به شنیده استناد میکنید که معلوم نیست از کیست
ایراد شما اینه که هیچ وقت نخواستین عمیق نگاه کنین
اون ازدواج موقتی که دین با شرط و شروط قبول داره خیلی با زنای محصنه،رابطه با زن شوهردار،تجاوز و .. فرق میکنه
اون ازدواج نیست،اسمشم فرق میک
نه
شما هم لطف بفرمایید خیلی عمیق نگاه نکنید
روی عمر رو کم کردید با این پاسخگوییتون
حلال محمد حلال الی یوم القیامه و حرامه حرام الی یوم القیامه
در دین منیت نداریم اطاعت داریم
نمیپسندید میتوانید از همان راهی که فرمودید بانوان از اسلام فرار میکنند شما هم فرار کنید.
مگوییم برای شما راه در رو باز کنند
موید باشید حضرت خلیفه!!!!
[indent]
والسلام علی الذین یستمعون القول و یتبعون احسنه و علینا و علی عباد الله الصالحین[/indent]
اگر مرد متاهلی بنا بر دلایلی نیاز داره و میخواد ازدواج موقت کنه با توجه به شرایط جامعه ی امروزی و روحیه ی حساس زنان نسبت به این موضوع, حتی الامکان باید سعی بر مخفی بودن این ازدواج داشته باشه.
عجب!
با سلام و احترام این توصیه ی خودم نیست! از توصیه های دکتر حامی گرامی هست :
هشدار سي و چهارم حفظ دين همه مراجع مي فرمايند اگر امر داير مدار بين گناه باشد و ازدواج( دايم يا موقت). ازدواج مقدم است. تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل. اما بايد مراقب بود كه اسب نفس سركش است و چموش اگر به مراتع هوس ببردت بر زمين بي خانماني مي زندت. زياد بودند مرداني كه به دليل هوس باز بودن شان. از زندگي آرامي معمولي هم بي بهره مانده اند. برخي مردان ژنتيكي شهوتشان بالاست و زنانشان نمي فهمند كه ترشي و غذاهاي سرد قدرتش كمتر است از اين كه بتوانند او را متعادل كنند. اگر شهوتت زياد است، اگر همسرت از دستت عاصي شده است، اگر همه راه ها و توصيه ها براي تعديل شهوت را به كار گرفته اي و باز هم جواب نگرفته اي. به فكر گناه در بازار آزاد معصيت نباش. دست نگه دارد. گره اي را كه با دست مي توان باز كرد با دندان چرا؟ من نمي گويم چه كار كن به نظرم هوشمند باشيد كه خود داستان را بفهمي. فقط بر يك چيز تأكيد دارم گناه نكن. افرادي كه در تو براي چيزي كه گناه نيست احساس گناه ايجاد مي كنند وقتي كه در خانه تاريك قبر براي گناه در فشار بودي حتي برايت خيراتي هم نمي دهند.
هشدار سي و پنجم زبان سرخ مي دهد سر سبز دهد بر باد اگر به دليلي محكم همسرت از تمكين ناتوان است. اگر به تو هم اجازه داد كه ازدواج موقت كني لازم نيست كه داستان را برايش بگويي. هر اگر زندگي ات را دوست داريف اگر سلامتي روحي همسرت برايت مهم است. زبانت را در زندان دهانت پشت ميله هاي محكم دندان ها و ديوار لب هايت زنداني كه و حرفت را قورت بده. هر راستي را نبايد گفت.
کنوانسیون حقوق بشر ممنوعش کرده یا خالق حکیم ؟ ضمنا برده داری شکلش عوض شده و به اسم کارگری و تامین اجتماعی و... در آمده ! خیلی مدرن تر و بهینه تر !
بالاخره جناب خیر البریه امروز در ایران ما اجازه برده داری داریم یا نداریم؟؟؟دقیقا من میخواستم همین رو بشنوم بزرگوار فقه امروز فقه پویاست فقهی ای ست که میتونه با شرایط زمان و مقتضای جامعه قوانین متغیر داشته باشه درسته حاکم شرع برده داری رو حلال دونستند اما فقه پویا با استناد به شرایط کلی و مبنای قوانین اسلامی امروز اجازه ی این کار نمیدهند و یا للعجب از شما که برده داری رو به اسم کارگری میبینید بزرگوار حتماااااااا قوانین برده داری رو مطالعه کنید فقط یک اشاره کوچیک میکنم
اگر کارگر امروز همان کنیز دیروز بود پس لزوما اگر شما یک کارگر خانم استخدام کنید بر شما حلال میشه و آیا امروز اینطوریه؟؟؟؟؟
با عرض سلام خدمت جناب عمر زمان منتقد گرامی
بزرگوار من بلافاصله تا اسم شما رو دیدم قبل ازینکه متن شما رو بخونم
به خودم گفتم واوبلا که ایشون اومدند و قراره برچسبهاشون به کاربرا بچسبونند
بزرگوار سرکار منتقد از کاربرای خوب اینجا هستند هرچد که بعضی وقتا به قول دوستان میزنند جاده خاکی اما شما حق توهین ندارید واقعا فهمیدید که چه توهین بزرگی به ایشون کردید؟؟؟یه لحظه خودتون رو بذارید جای سرکار منتقد به خدا قسم این همه تندروی شما فقط دیگران رو از دین زده و رونده میکنه
شما پاسختون رو بدهید به دور از توهین مثل همه دوستان دیگه و من الله التوفیق
اصلا شرط ازدواج مجدد اصلا هوس نيست كه من قانونيش رو ميگم:(خوب بخونيد) متن مادّه ۲۳ که به تصويب کميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي رسيده است، از اين قرار است: «ماده ۲۳: زوج در موارد زير ميتواند همسر دوم اختيار کند: ۱. رضايت همسر اول. ۲. عدم قدرت همسر اول به ايفاي وظايف زناشويي. ۳. عدم تمکين زن از شوهر. ۴. ابتلاي زن به جنون يا امراض صعبالعلاج به نحوي که دوام زناشويي براي مرد مخاطرهآميز باشد. ۵. محکوميت قطعي زن به مجازات پنج سال حبس يا بيشتر يا به جزاي نقدي که بر اثر عجز از پرداخت، منجر به پنج سال بازداشت شود يا به حبس و جزاي نقدي که مجموعاً منتهي به پنج سال يا بيشتر بازداشت شود، و حکم مجازات در حال اجراء باشد. ۶. ابتلاي زن به هرگونه اعتياد مضر که به تشخيص دادگاه به اساس زندگي خانوادگي خلل وارد و ادامه زندگي زناشويي را غيرممکن کند. ۷. سوء رفتار يا سوء معاشرت زن به حدي که ادامه زندگي را براي مرد غيرقابل تحمل کند. ۸. ترک زندگي خانوادگي از طرف زن. ۹. عقيم بودن زن. ۱۰. غايب شدن زن با رعايت مقررات ماده (۱۰۲۹) قانون مدني. تبصره: متقاضي بايد دادخواست خود را بهطرفيت همسر اول با ذکر علل و دلايل آن تهيه و به دادگاه تسليم کند.» و يعني اگر زني از بيشتر لحاظ پاسخگوي نياز هاي مرد باشه چرا بايد او هم به خودش همچين اجازه اي بده؟ اين يعني آخر بي اعتمادي و بي انگيزگي براي ازدواج. چون تو شريك دائمي هيشكي نيستي.
اینجا هرکس کم میاره شروع میکنه به تکفیر و حواله کردن به اخرت و ..!
خدا میدونه بخاطر این جو تکفیری تا حالا چندنفر حرفاشونو قورت دادن،یه زمانی علامه طباطبایی درحال نوشتن شرح و نقد بر بحار الانوار بود ولی سیل نامه ها بسوی ایشان روانه شد که ننویسید!
ننویسید و نقد نکنید!
علامه طباطبایی جواب دادن که : من اگه قرار باشه بین علامه مجلسی و امام صادق یکی رو انتخاب کنم،امام صادق رو انتخاب میکنم،و احادیثی که به نظرم خدشه به چهره امام صادق وارد میکنه و دین رو زیر سوال میبره نقد میکنم چه اینکه خیلیاشون سند پراشکالی دارن
آخر سر هم نذاشتن بنویسن و با تهدید به تکفیر و التماس و ..جلوشو گرفتن
مشابهش برای امام خمینی هم تکرار شده وقتی برای قران تفسیر مینوشتن با تهدید به تکفیر جلوشونو گرفتن،الان فقط تفسیر سوره حمد و توحید از ایشون مونده
اگر دنبال حقایق نباشید،هرگز متوجه پشت پرده و جو موجود نخواهید شد
همین تکفیرهاست که نمیذاره متوجه بشید که حق چیه
اگر این حکم خدا به ذائقه ی من و شما خوش نمیاد نباید اینجوری مخالفت کرد!
شما تقریبا ازدواج موقت رو هم ردیف با عمل شنیع زنا کردین!!!
هرچیز ضابطه مندی با شرایط خاص صحیحیه اما هرچیز غیرضابطه مندی چه زنا چه صیغه اگه بدون حد و حصر باشه،عین فساد،تباهی و فحشاست
چهل تا زن صیغه ای ،؛فکر کنم هرکس بخواد از این قانون استفاده کنه میتونه تا مرز چهل تا بره،حتی تو بعضی رساله ها صیغه بدون مرز چهل تاست
صیغه ای که شما تعریف میکنین یعنی هر مردی چشماشو ببنده موقع ازدواج حواسشو جمع نکنه و تن به ازدواج با ادمی بده که خیلی نمشناستش چون حتما بعدا اگه ازش زده شد،بی سر و صدا میره طرف یکی دیگه
و بیچاره اون دختری که این بلا سرش بیاد
دوستم تعریف میکرد که شوهر یکی از دوستاش صیغه میکنه و بدون هیچ ترس یا عذاب وجدانی مرتکب کارهای زشت میشه
کار بجایی رسیده بود که اقای شوهر بدون هیچ اهمیتی صیغه هاش رو میاورد خونه و اصلا کاری به زنش نداشت و محلش هم نمیذاشت
نمونش تو مشاوره ها زیاده
و مردی که صیغه میکنه، مهریه ای که میده،از خرج خانواده میزنه،چقدر خانواده هستن که از خیلی امکانات محروم میشن چون پدر خانواده برای دادن مهریه زنهای دیگش باید از خرج خانواده بزنه
و چه ظلمیه کسی که وضع مالیش خوب نیست،چون توان ازدواج مجدد نداره، بره صیغه کنه و چنتا ارث خور اضافی از ازدواج موقتش بوجود بیاد، بیچاره بچه های دیگش
ازدواج مجدد شرطش توان مالیه،اما در ازدواج موقت اگه فرزند دیگه ای متولد بشه،توان نداشته مالی رو چیکار باید کرد؟؟
پس تعدد زوجات باید در حیطه صیغه هم بررسی بشه
سوال آیدی محترم منتقد سوال مهمی هست که کمک میکنه به باز شدن جنبه های مهمی از زندگی دینی یا زندگی همراه با ایمان. اما ربط چندانی به بحث نداره. سوالات و مطالب مسکوت مانده زیادی در این تاپیک هنوز هست.
جناب منتقد این فرق ظاهری ساده بین زنا و صیغه، فرق بین در نظر گرفتن و در نظرنگرفتن نظارت بر اعمال هست. فرق بین مقید بودن و لاابالی و نترس بودن هست. این فرق بسیار ساده همون عقالی (طناب باریک) هست که به پای شتر می بندد و مانع از گم شدنش میشن:Cheshmak:
تمام اینها در ازدواج موقت هم هست،فرق بین ازدواج موقت با زنا فقط اینه: بستگی به آدمش داره!
با سلام
بنابر عقیده منتقد ، همه ازدواجها زنا وهمه مردم حرامزاده هستند زیرا فرقی بین آنها نیست ؟!
بالاخره جناب خیر البریه امروز در ایران ما اجازه برده داری داریم یا نداریم؟؟؟دقیقا من میخواستم همین رو بشنوم بزرگوار فقه امروز فقه پویاست فقهی ای ست که میتونه با شرایط زمان و مقتضای جامعه قوانین متغیر داشته باشه درسته حاکم شرع برده داری رو حلال دونستند اما فقه پویا با استناد به شرایط کلی و مبنای قوانین اسلامی امروز اجازه ی این کار نمیدهند و یا للعجب از شما که برده داری رو به اسم کارگری میبینید
دوست گرامی ، شما در اصل مطلب اشتباه کرده اید زیرا که اسلام از همان اول ریشه برده داری را زد و بدترین کار دانست اما آیا ریشه تعدد زوجات را هم زد ؟
در اخبار آمده که بدترین مردم آدم فروشان وبدترین شغل کار برده داری و فروشی است اما در مقابل آمده که از اخلاق انبیاء کثرت زن و جماع است .
در اخبار آمده که بدترین مردم آدم فروشان وبدترین شغل کار برده داری و فروشی است اما در مقابل آمده که از اخلاق انبیاء کثرت زن و جماع است .
سلام بر بقیةالله الاعظم ومنتظرانش
واقعا" العجب که پیروی از انبیاء در همین یک عمل بهشت را تضمین میکنندبرای ؟؟؟؟ . چرا به دیگر اخلاق اننباء تمسک نمی جویید ؟چنان در این مورد رجز خوانی میکنید گویی که خداوند قران را فقط به خاطر همین یک آیه نازل کرده بس است دیگر کمی هم به دورو برتان نگاه کنید و .... حکم خداست بله اما حکم شرطی نه حکم قطعی چه خبر است آیا بقیه ی تکالیفتان را انجام میدهید ؟ که همین یک تکلیف محصور شده و لازم کفایی نه واجب عینی را چسبیده اید ؟
ببخشید دیدم با هر لحن دیگر که سخن میگویم گوشی شنوا نیست بلکه توهین هم باید بپذیریم . جنابان محترم شما را برای روشن تر شدن بحث به این تاپیک دعوت میکنم تا بعد به این مطلب هم ازدیدگاه قلمرو فقه بپردازیم « حاکمیت فقه سنتی و مرزهای استنباطی از آن » چرا مثلا"به همین ازدواج علی ابن الحسین با ارینب و یا آباد کردن نخلستانها توسط خود علی (ع) و وقف آنها برای مستمندان و.......تمسک نمیجویید ؟
با شرایط امروز گرفتن یک زن هم عدالت رعایت نمی شود گیریم که حرف شما درست!!!!کدام مرد می تواند بعد از کسب مخارج سنگین دوخانواده بعد از ورود به خانه اصلا" بیدار بماند که کمی با خانواده اش صحبت کند چه برسد به اینکه بخواهد عدالت در......برقرار کند . خوابهای خوش ورویاهای شیرین انسان را از پیشرفت باز میدارد کمی به هوش باشید . تحولات را دریابید و حکم شرطی را مگر در برقرار بودن شرط ترویج نکنید که گناه بدبختی وفرو پاشی خانواده هایی که تبلیغ نابجای شما به نام دین از هم می پاشد بر ذمه ی شماست .
بزرگواران آنچه شما در آینه می بینید ما در خشت خام می نگریم . موفق وسلامت باشید .
2. در ازدواج موقّت نسبت به دختر باكره، اجازه پدر و يا جد پدرى او لازم است؛ در نتيجه اين كار با اطلاع خانواده و به دور از احساسات و پنهانكارىها صورت مىپذيرد.
با تشکر از نکات بسیار خوبتون.
درباره نکته فوق باید افزود که:البته این نظر همه فقها و مراجع نیست.
از فقهای متأخر(از علامه حلی به بعد) مشهور قائل به عدم نیاز به اذن هستند. البته برای رشیده(کسی که مصلحت و مفسده خود را تشخیص می دهد).
از معاصرین مرحوم بهجت تکلیفا واجب می دانستند یعنی عقد صحیح است اما خود اجازه نگرفتن گناه دارد.
مرحوم فاضل و همچنین آقای مکارم در تألیفات عربیشان! و نیز آقای سید صادق روحانی نیاز به اذن نمی دانند.
صیغه چه فرقی با زنا داره؟ تو هردوتاش مرد میتونه زیربار نره و بچه رو قبول نکنه،بگه که زنا بوده بعد هم با چندضربه شلاق یا بهانه از سر خودش وا کنه چون فرزند زنا متعلق به پدرش نیست و مسئولیتش با مادر و پدرش نیست تو هردوتاش بدون قید و بند برای مرد، یشه با چند نفر ارتباط داشته باشه تو هردوتاش خانواد ه نادیده گرفته میشه زشتی هوس گرایی در صیغه نیست؟چه فرقی میکنه؟ اگه دونفر با علاقه و پایبندی بهم صیغه خوندن، فرقش با دوستی ای که دو نفر بهم پایبند هستن چیه؟ دقیقا میخوام برام توضیح بدین و حکمت تفاوت ارتباط همراه دو سه تا جمله (خطبه محرمیت) با ارتباط بدون این کلمات در چه چیزیش هست؟
چند وقتیه سایت نیومدم الان که اومدم دارم حرفای عجیبی از یک سایت دینی می شنوم !!!!!!!
خیلی فرقه بین صیغه و زنا !
تو یک کلمه زنا بی دینی محضه و صیغه دینداریه ! آدمی که بی دینه میره زنا می کنه آدمی که یکم دین سرش می شه دنبال صیغه است خدا هم که اجازه داده بعضی از ما خانما داریم شورشو در می آریم خانمای محترم اینقدر در مقابل آقایون احساساتی بحث نکنید همه بحث ها رو خوندم کمتر منطق دیدم بیشتر احساسات بودش !!
من قبول دارم که صیغه نباد وسیله هوس بازی بشه درست نیست که ترویج بشه باید تو شرایط خاص باشه مواردی اضطراری خصوصا تو جامعه امروزی اما نمیشه دینی بودنش رو انکار کرد مراجع اجازه دادند خدا اجازه داده واقعا که ! خیلی ناراحتم از اینکه اینقدر ما زنها در مقابل حکم خدا می ایستیم آخه چرا یکم منطقی باشیم به عاقبتش فکر کنیم !
من از صیغه کردن خوشم نمی آد خیلی زندگی ها رو پاشونده نمونش تو فامیل خودمون دختر خالم بیچاره ! شوهرش رفته این کارو کرده دخترای فامیل خیلی راجع بهش بد می گن اما من می گم شاید دلیلی داشته واسه این کارش دختر خاله ام که اصلا لام تا کام حرف نمی زنه بیچاره مثل شمع داره آب میشه ! نمی دونم دلیل شوهرش چی بودش من از تو زندگیشون خبر ندارم کار هر کی پای خودش ! اما شرعی بودنش رو هم انکار نمی کنم هر مردی اگر شرایطش رو داشت انجام بده آزاده خدا آزادش گذاشته من چیکاره ام که بگم نه !
بعضی از خانم ها هی می گن امروز شرایطش رو نداریم و امروز نباید اجراء بشه خب چرا !؟ مگه میشه حکم خدا رو به همین راحتی تعطیل کرد اگه هم کسی باید این کار و بکنه اونم مراجع هستند نه من و شما !
حکم خداست و مشروط است اما نه مشروط به شروط من درآوردی!
مشروط است به عدالت و عدالت را هم خود دین تعریف کرده: نفقه و عدالت در همخوابگی.
چه خبر است آیا بقیه ی تکالیفتان را انجام میدهید ؟ که همین یک تکلیف محصور شده و لازم کفایی نه واجب عینی را چسبیده اید ؟
این چه مغالطه عوامانه ایست؟! الان بحث ما تعدد زوجات است و به همین دلیل همگی در این موضوع صحبت می کنیم. این چه ربطی دارد که بقیه تکالیفمان را انجام می دهیم یا نه؟!! چنانچه مثلا در تاپیک انفاق درباره انفاق سخن می رود و در تاپیک نماز شب درباره نماز شب! اینجا موضوع اقتضا می کند از همین سنت پیامبر دفاع کنیم و این به معنای نفی سایر سنن نیست.
کدام مرد می تواند بعد از کسب مخارج سنگین دوخانواده بعد از ورود به خانه اصلا" بیدار بماند که کمی با خانواده اش صحبت کند چه برسد به اینکه بخواهد عدالت در......برقرار کند . خوابهای خوش ورویاهای شیرین انسان را از پیشرفت باز میدارد کمی به هوش باشید .
آخه خانم استاد این حرفا که دلیل نمیشه برا کنار گذاشتن حکم خدا همه مردا که اینجوری نیستن منم میگم الان کمه ازدواج متعددی که موفق باشه اما این دلیل نمیشه حکم خدا رو بشه کنار گذاشت .
آیا واقعا نظر شما اینه که هر مردی که صیغه کنه یا ازدواج مجدد بکنه تو جامعه امروزی گناهکاره ؟
سلام
ابتدا عرض شود پست شما بی ارتباط با تاپیک است
ثانیا مواظب پیش گوییها و قضاوتهای خود باشین
ثالثا نتایج اندیشمندانه و تیربینانه خود را در مورد جامعه مردان نیز به سمع نظر برسانید
مشتاقیم
والسلام
این استدلال که اگر شرایط ازدواج دوم را سختگیرانه کنیم باعث گناه می شود، توجه ندارند که این استدلال پایه بسیاری از اصول دیگر را سست میکند.
مثلا ممکن است کسی بگوید خوب در طلاق گرفتن زن از مرد هم سختگیری نکنیم چون ممکن است زنی بخواهد از مردی جدا شود و اگر ما نگذاریم آنگاه زن به گناه می افتد! (این مثال را از این جهت زدم که در جریان یک پرونده حقوقی بودم که قاضی دادگاه دقیقا با این استدلال بر اساس تقاضای زنی حکم طلاق را داده بود)
از این که بگذریم، دو طرف این بحث حداقل بر یک چیز اشتراک دارند که برقراری عدالت عاطفی بین همسران ممکن نیست. سوال من این است که متضاد کلمه عدالت چیست؟
کسی نگفته به صرف اینکه فلان کار باعث گناه می شود پس خوب نیست یا به صرف اینکه فلان کار از فلان گناه جلوگیری می کند پس خوب است! بلکه ابتدا باید حکم خدا را از منابع آن فرا گرفت و آنگاه اگر خواستیم به فوایدش یا مضارش ـ مثلا محرمات ـ بیندیشیم.
مثلا ما ابتدا می دانیم تعدد زوجات از مسلمات اسلام است آنگاه می آییم و به فوایدش می اندیشیم و به ضررهای محدود کردنش و آنگاه نتایجی می گیریم.
به عبارت دیگر ما نمی آییم به ذهن خود حکمتی بتراشیم و یعد از روی آن حکمی بسازیم! آنهم حکمی خلاف حکم خدا مثل آن خانم در دادگاه! بلکه ما ابتدا از شریعت, حکم خدا را می گیریم و بعد روی آن می اندیشیم که حتی اگر نتیجه اندیشه مان هم درست نباشد و مثلا آن حکم خدا آن فواید مورد نظر ما را نداشته باشد باز هم حکم خدا به جای خود محفوظ است و خللی در آن ایجاد نمی شود. ـ دقت کنید ـ
پس تعدد زوجات حلال است چه فواید مورد نظر ما را داشته باشد و چه نه و از آنطرف مثلا شراب حرام است چه ضررهای مورد نظر ما را داشته باشد و چه نداشته باشد. حکم خدا با ذهنیات بشر تغییر نمی کند!
سلام
اگر در شکل اجرای این حکم هیچ بحث و شکی نبود که اصلا همچین تاپیکی ایجاد نمی شد. همین ایجاد شدن این تاپیک یعنی در شکل صحیح اجرای این مسئله اتفاق نظر نیست. آنهایی که آن استدلال را میکنند بر شکلی از اجرا اصرار دارند که ازدواج مجدد را فقط به شرط عدالت در نفقه میدانند. در حالی مثلا در مورد شراب که مثال زدید اما و اگری در کار نیست.
علیک سلام.
بی ربط بودنش را می پذیرم. چون میخواستم در تاپیک دیگری بزنم اشتباهی در این تاپیک زدم.
اما بقیه مواردی که فرمودید............
بنده یک مطلب فقهی را نقل کردم. احتمالاً ناراحتی شما به میل "دفاع از همجنس" برمی گردد.
ولا يجرمنكم شنئان قوم على ألا تعدلوا اعدلوا هو أقرب للتقوى و اتقو الله ان الله خبیر بما تعملون.
با سلام به همه بزرگواران
در مورد تعدد زوجات بزرگان ,طبق نقل موثق خبر دارم که برخی از مراجع عظام تقلید ,تعدد زوجات داشتند و اینکه چیزی پخش نشده دلیل بر عدمش نیست.
درباره حضرت امام رحمه الله و مقام معظم رهبری هم باید بگم مهر تایید ایشان کافی است. همانطور که حضرت امام رحمه الله در حاشیه حکم زیر در عروه ایرادی وارد نکردند:
در مساله دو می فرماید: استحباب[نکاح]با یکی, از بین نمی رود بلکه تعدد نیز مستحب است خداوند متعال فرمود: "فانکحوا ما طاب لکم من النساء مثنی و ثلاث و رباع" و ظاهر این است که استحباب, اختصاص به ازدواج دائم یا ازدواج موقت ندارد بلکه مستحب اعم از این دو است و این استحباب به کنیز نیز سرایت می کند.
در مساله سوم می فرماید: مستحب , طبیعت[نكاح]است , اعم از اینكه قصد قربت داشته باشد یا نه [یعنی چه نیت ثواب داشته باشد یا نداشته باشد ازدواج مستحب است].....
العروه الوثقی ج 2 كتاب نكاح
بنابراین معلوم شد طبق نظر امام راحل :
مستحب بودن تعدد زوجات (فی نفسه) یک حکم اولی است نه یک حکم ثانوی اضطراری
با سلام وتشکر از همه دوستان
هرچند که مطالب گوناگون به غنای بحث کمک میکند اما چون در بخش قرآن و حدیث هستیم هدف تکیه بر ایندو است . دوستانی که صرفا توجه به قرآن را بدون اخبار تاکید کردند از این نکته غفلت نمودند که اگر بخواهیم آیات مربوطه را بدون احادیث ببینیم دچار تناقض میشویم همچنانکه در صدر بحث آمد :
ابن ابی العوجاء میپرسد : پس به من بگو چرا خدا وند در جایی از قرآن میفرماید : فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً
ایا این مسئله مسلم وقطعی نیست ؟
هشام : بلی
ان ابی العوجاء: پس بگو چرا خداوند در این آیه چنین میفرماید : وَ لَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّساءِ وَ لَوْ حَرَصْتُمْ فَلا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ
بگو ببینم کدام حکیمی چنین سخن میگوید؟
اما هشام جواب آنرا نمیدانست تا اینکه به مدینه سفر کرد .
.....
وامام علیه السلام جواب او را چنین فرمودند : اینکه خدا میفرماید : فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً
منظورش از این عدالت عدالت در نفقه است
اما اینکه میفرماید وَ لَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّساءِ وَ لَوْ حَرَصْتُمْ فَلا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ فَتَذَرُوها كَالْمُعَلَّقَة
منظورش عدالت در محبت است .
بنابراین ما فعلا کاری به مشکلات کنونی جامعه و قوانین و.... نداریم زیرا که مشکلات ناشی از بی عدالتی هستند یعنی تغییر مکان صحیح اجزاء .
اینکه زن و مرد طالب چه چیز هستند ملاک درستی نیست.
بزبان دیگر چه چیزی عدل و صحیح است وچه چیزی نادرست ؟ ومرجع صالح این امر کیست وکجاست ؟
اگر منتقدین ومخالفین تعدد زوجات از آیات وروایات دلیل دارند ارائه دهند تا بررسی کنیم .
نقل قول از: http://manmote.com/post/351039262
چندی پیش نظر آیةالله العظمی صافی گلپایگانی پیرامون ازدواجمجدد و قانونی که نمایندگان در صدد تصویب آن بودند را در این مطلب درج کردم.
این روزها ایمیل دیگری از دفتر ایشان به دستم رسید که در آن پاسخ دیگری که ایشان به همان سوال فرمودهاند را درج کرده بود. با کلیک بر تصویر روبرو میتوانید اصل پاسخ را مشاهده بفرمائید.
متن پاسخ ایشان چنین است:
[INDENT]بسم الله الرحمن الرحیم
علیکم السلام و رحمةالله
جواز ازدواج با بیشتر از یک زن تا چهار زن دائم بر حسب کتاب و سنت و اجماع مسلمین ثابت است و مجلس و هیچ مقامی نمیتواند آن را محدود و مقید به شرایط خاص بنماید یا برای او مجازات معین کند.
این قوانین اسلامی از افتخارات مسلمین است. متاسفانه غربگرائی و جهل برخی موجب این گرایش شده است درحالیکه اگر در غرب و نظامات لائیکی، ازدواج باصطلاح مجدد را ممنوع میدانند ارتباط زن را با رضایت او با مردهای متعدد و ارتباط جنسی مرد را با زنهای شوهردار، بدون عُنف (اجبار) جرم نمیدانند و روابط [نا]مشروع مرد را با هر زن و زن با هر مرد آزاد میدانند.
اسلام رابطه زنشوهردار را با مرد دیگر و مرد را با زنشوهردار را حرام کرده و ازدواج با چهار زن به عقد دائم را مشروع فرموده است که باید این استثناء در روابط زن و مرد باشد.
مطالب مهم در این رابطه زیاد است که در جواب مجال شرح آن نیست.
[/INDENT]/ پایان پاسخ آیةالله صافی /
1- بدون اجازه مرد از خانه او بیرون نرود
2- در مسائل زناشویی از مرد تمکین کند.
اگر زنی در این دو مورد، از مرد اطاعت نداشت حق نفقه ندارد.
این درست است؟
اگر درست باشد که 99.99999999% زنها حق نفقه ندارند.
در این صورت، میشه اون چیزهایی که مرد در طول سالها صرف نفقشون کرده، جزء مهر حساب بشه و از مهر کم بشه؟
این مسئله اول باید ثابت بشه،منم ادعا میکنم طبق خبر موثق اطلاع دارم که بعضی مراجع ازدواج مجدد تشکیک کردند ولی جایی نگفتن تا سواستفاده نشهنخیر
نفقه باید در شان زن باشه،ارث زن نصف چون نفقه میگیره،همین اقایی که ارث دوبرابر خواهرش گرفته باید جوابگوی هرجح زن و بچش باشه ،بیخود که ارثش دوبرابر نیست،هر باجی یه بازخواستی داره ،یه تکلیفی میاره
پس اگه کسی نفقه در شان نداد،باید از ارثش کم بشه ؟؟
مهریه شرط ضمن عقده،باید پرداخت بشه،اون موقعی که طلاق میگیرن مهریه از گردن مرد ساقط نمیشه چه برسه به زمانی که هنوز زنشه
اون زمانهایی که مرد پول نداره،زن با دار و ندار مرد میسازه اون موقع پس هیچ حقی بر زنش نداره!
تمام این زمانای بی پولی و ندادن نفقه روجمع کنین به اندازه یک سوم درصد عدم تمکین تو زندگی نمیشه
شما با این ادعاهاتون آبروی علما رو هم میبرین
آیت الله صافی برخلاف خیلی از علما،شرکت کردن بانوان در مسابقات بین المللی رو منع کردن و بهش اعتراض کردن، فتواهای خیلی قدیمی و تندی دارن
فتواهاشون بروز نیست
با سلام
وقتیکه بعضیا قصد دارند موضوع منحرف بشه وتوجهی به اصل مطالب ندارند وراه خودشان را میروند ما هم مجبور یم که بحث را کنترل کنیم ، حداقل از تذکر وحذف که بهتره !
[QUOTE]
مبحث چند همسری (تعدد زوجات) را میتوان یکی از شایعترین دیدگاههای نادرست نسبت به اسلام دانست. اگر از ما – که در یک جامعه اسلامی بزرگ شدهایم –
[/QUOTE]
کپی پیست از :
http://www.bazkhani.com/
دوباره تکرار میکنیم دقت کنید تا سه باره نشود :
[QUOTE]
اگر منتقدین ومخالفین تعدد زوجات از آیات وروایات دلیل دارند ارائه دهند تا بررسی کنیم .
[/QUOTE]
با سلام ، طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار جمهوری اسلامی ایران تعداد مردان بیشتر از زنان می باشد :
4-2- جمعيت برحسب جنس و گروههاي عمده سني: آبان 1385
جمع.................................
مأخذ - مركز آمار ايران. دفتر آمارهاي جمعيت، نيروي كار و سرشماري.
منبع
می توانید در نشریات جستجو کنید.
این سوال رو هم بهش توجه کنید. در اون عدالتی که خداوند فرموده نمیتوانید، نبود عدالت یعنی چی؟ متضاد عدالت چیست؟
و اما مقوله ی دیگری که نشان می دهد به طور طبیعی تعداد مردان بر تعداد زنان فزونی دارد نسبت جنسی نام در بدو تولد نامیده می شود:
نسبت (Proportion) در لغت بهمعنای سهم است و در اصطلاح کمیت نسبی یک عدد را به عدد دیگر نشان میدهد.[1] نسبت جنسی (Sex Rashio)، نیز یک اصطلاح جمعیتشناسی است که، عبارت است از تعداد مرد در برابر هر صد نفر زن، که برحسب سن و گروههای سنّی محاسبه میشود:
نسبت جنسی در بدو تولد
نسبت موالید پسر به موالید دختر نسبت جنسی در بدو تولد نامیده میشود:[2]
جمعیت از افراد جنس مرد و جنس زن تشکیل میشود. معمولا در هنگام تولد، نسبت موالید پسر به دختر مساوی 05/1 است. به این عبارت که در مقابل 100 تولد دختر، 105 تولد پسر وقوع مییابد. لیکن نسبت موالید دو جنس همیشه مساوی 05/1 نیست و تفاوتهایی در زمان و مکان از این لحاظ به چشم میخورد.
[1] . کلانتری، صمد؛ روشهای مقدماتی تحلیل جمعیت، تهران، مانی، 1375، ص36.
[2] . همان، ص24.
http://www.bazkhani.com/
دوباره تکرار میکنیم دقت کنید تا سه باره نشود :
بله،من کپی کردم از اون لینک چون مطلب عالی داشت
ولی شما یه مطلب رو سه بار کپی پیس کردین
از آیات همین که ما گفتیم در میاد
معنای قوام در آیه 135 سوره نساء(ادامه آیات قبلی):
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُونُواْ قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاء لِلّهِ وَلَوْ عَلَى أَنفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالأَقْرَبِينَ إِن يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقَيرًا فَاللّهُ أَوْلَى بِهِمَا فَلاَ تَتَّبِعُواْ الْهَوَى أَن تَعْدِلُواْ وَإِن تَلْوُواْ أَوْ تُعْرِضُواْ فَإِنَّ اللّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا ﴿۱۳۵﴾
اى كسانى كه ايمان آورده ايد پيوسته به عدالت قوام (قیام کرده) باشید و براى خدا گواهى دهيد هر چند به زيان خودتان يا [به زيان] پدر و مادر و خويشاوندان [شما] باشد اگر [يكى از دو طرف دعوا] توانگر يا نيازمند باشد باز خدا به آن دو [از شما] سزاوارتر است پس از پى هوس نرويد كه [درنتيجه از حق] عدول كنيد و اگر به انحراف گراييد يا اعراض نماييد قطعا خدا به آنچه انجام مىدهيد آگاه است
(۱۳۵)
صفحه آیات
نکته:
1) این قوام همون قوامیه که خدا در سوره بقره میگه:
ان الرجال قوامون علی النسا
پس باید پشتیبان زنها باشند نه باعث اذیتشون ،باید مشکلاتشون رو حل کنند نه باری بر دوششون ،قوام بودن به معنای پشتیبانیه نه سواستفاده و هوس گرایی
2)نهی از رفتن در پی هوس(ازدواج بخاطر زیاده خواهی)، در ادامه آیات 3 و 4 سوره نسا بعد از آیات تعدد زوجات هم اومده، یعنی در سوره نسا چندبار تاکید و تکرار شده
به نظر شما این همه تاکید خدا بر نفی هوس و رعایت عدالت و یادآوری نظارت خدا برای چیه؟؟؟
با سلام و عرض ادب
عجبا که تا به حال چنین اشکالی به فکر هیچ مفسری نرسیده که جواز تعدد زوجات رو از این آیه استفاده می کنند حتی به فکر امام معصوم علیه السلام نرسیده که به این آیه برای جواز تعدد زوجات استفاده کرده.
اما پاسخ این ایراد که در جمله شرطیه جزاء معلق بر شرط است لذا "تعدد زوجات" معلق بر"ترس از عدم عدالت در مورد یتیمان" اینگونه است که :
مرحوم علامه طباطبایی فرمودند: شرط و جزاء اصلی محذوف اند و سبب بجای مسبب ذکر شده تا به علت شرط اشاره شود.
در واقع شرط و جزا اینگونه است "اگر از ازدواج با یتیمان کراهت دارید پس با آنها ازدواج نکنید" که علت کراهت داشتن .ترس از بی عدالتی در مورد آنهاست.
نوع تفسیر گوناگون ( که شما آنرا به ازدواج با مادران ایتام و بقیه به ازدواج با خود ایتام و ... تفسیر کرده اند)حکایت از امری برای برقراری ارتباط بین دو قسمت آیه دارد تا معنی آیه نامفهوم نباشد.
اگر شما اصرار کنید که شرط و جزا حذف نشده و همانی است که در آیه آمده اینگونه می شود که خودتان ترجمه کردید: "اگر میترسید که نسبت به یتیمان منصف نباشید، میتوانید با زنانی که دلخواه شما افتاده اند ازدواج کنید"
خب این یک جمله کاملا نامفهوم وبی ربط می شود که تعدد زوجات چه ربطی به ترس از عدم انصاف با یتیمان دارد .
لذا از اینجا معلوم میشود که "جواز تعدد زوجات" در آیه شریفه متوقف بر "ترس از عدم عدالت نسبت به ایتام" نیست.
با سلام بنظر بنده اگرچه این حکم حلال است ولی خداوند متعال خود ان را بشدت نکوهش کرده یعنی یک مرد باتقوا این کار را انجام نمیدهد مگر در شرایطی خاص و هر انسانی به هر اندازه که به تمایلات دنیویش تن دهد به همان میزان نیز از خداوند دور میشود بنظر من اگر در میزان محبت هم عدالت رعایت نشود گناه است
آخجون
دعوا کجا کشیده؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چرا سر تعدد ان قدر بحث می کنید
می بینم که بحث به اداره امار هم رسیده
آماری از تعدد زوج ها نیز می گذارید؟
سلام بر بقیةالله الاعظم ومنتظرانش
دوستان را فعلا" به مطالعه ی منابعی که سرکارگل گیسو ومنتقد بزرگوار قرار داده اند توصیه می نمایم انشاءالله به زودی خدمت دوستان گرامی باشم . تا بحث را دنبال کنم .
........................................................................... حق یارتان :roz:.......................................................................................
کسایی که فقط ظاهر دین را میبینن ازدواج مجدد را قبول دارن بنظر منم عدالت باید از همه نظر رعایت شه که خدا فرموده نمیتونید اینکه ما همدیگر ا به نیکی و کار بهتر دعوت کنیم حلال خدا را حرام کردن نیست
سلاممممممم بر عزیزان اسک دین
اولا اینکه خوشبختانه ما در مملکت اسلامی زندگی میکنیم و سعی شده قوانین بر طبق شرع باشه و برخلاف دستورات اسلام نباشه مثل سیستم بانکداری ما که با دنیا متفاوته چرا چون در مملکت اسلامی و طبق قوانین شرعی و فقه تنظیم شده پس ما نمیتونیم به همین راحتی قید قوانین اسلامی رو بزنیم و بگیم برای ما قابل قبول نیست بله اگر در کشور کفر بودیم حرف شما متین و درست بودیم اما ما در مملکت اسلامی هستیم اما اگر قانون رو هم قبول نداشته باشیم من از شما یک سوال خواهم داشت
و سوالم اینه آیا برده داری در اسلام ممنوعه؟؟؟چه حکمی داره؟؟
از نظر اسلام برده داری و داشتن کنیز و غلام اشکالی نداره و قوانینی رو هم برای این مساله مطرح کرده
خب من الان برده میخوام باید از کجا تهیه کنم؟؟؟برخلاف شرعه؟؟؟؟هرگز
اما چرا الان منسوخ شده است؟؟؟چون جامعه این اجازه رو نمیده
همونطور که شرایط جامعه مسئله تعدد زوجات رو نمیپذیره
و هیچ منافاتی هم با شرع و دستورات خداوند نداره
یا علی
شما از کجا میدونین؟
تعدد زوجات از این ایه در میاد ولی نه اون تعددی که شما فکر میکنین
فکرشو کرده بودم که نامفهوم در میاد ولی بیشتر که فکر کردم دیدم همونی که خودم گفتم درست تره
آخه ربطی نداره درباره یتیم کلی حرف بزنه بعد درست زمانی که از کمک کردن به یتیمان و دادن حقشون صحبت میشه از ازدواج نکردن باهاشون حرف بزنه! و بعد بگه اگه ترسیدین حق یتیم رو بخورین پس بیشتر از یکی میتونین تا سقف چهارتا زن بگیرین!
یعنی یا یتیم یا تا سقف چهارتا زن؟؟؟
منطقی تر اینه که به یتیم ربط عمیقتری داشته باشه
دیگه اینکه تو آیه 127 سوره نسا تخصیص میخوره به زنانی که یتیم هستن یا یتیم دارن
وقتی میخواین بگین چرا تعدد زوجات در اسلام هست،میگن چون تعداد زنها بیشتره و زنها زودتر بیوه میشن و ..
ولی تو قانون ازدواج خبری ازین حرفا نیست
میشه دلبخواهی
اینی که شما جایز دونستین یعنی این:
داخل هر روستایی میتونن برن یه ترگل ورگلشو مثل ناصرالدین شاه انتخاب کنن ،یعنی چهل تا صیغه و چهارتا دائم
صیغه ها رو هی عوض کنن تا بینهایت،چهارتاهم که قربونش برم هرموقع بخوان یه عیب بذارن روش و بدون مهریه طلاق بدن
یعنی اگه پولشو داشته باشن،همه اینا جایزه
اون مردیم که پول نداره راه برای سواستفاده و در رفتن از زیر قانون داره
الان اگه مردان جامعه از قانونها و شرایط ضمن عقد که بطور پیشفرض قرار دادن،باخبر بشن،چنتا از خانواده ها از هم پاشیده میشن
[quote]اما چرا الان منسوخ شده است؟؟؟چون جامعه این اجازه رو نمیده
همونطور که شرایط جامعه مسئله تعدد زوجات رو نمیپذیره
و هیچ منافاتی هم با شرع و دستورات خداوند نداره[/quote]
با سلام
بهتر بود که خیال همه را راحت میکردید ومیگفتید که جامعه امروزی اجازه زنا ولواط ومساحقه و خونخواری وشیطان پرستی و .... را میدهد اما اجازه متعه و ازدواج مجدد را نمیدهد !
متاسفانه کوتاهی مومنین در برابر حلال و حرام باعث تبدیل تدریجی منکرات به معروف و بالعکس شده است وماهوارها و.... و سعایت دشمنان اسلام هم به این امر دامن زده است.
وچون دوستان شیطان همواره در اکثریت هستند فریاد مومنین بجایی نمیرسد .
از اصل سخن دور نشویم ما از قرآن و سنت دلیل تحریم تعدد زوجات را میخواهیم نه از شرق و غرب !
با سلام
عن ابی عبد الله علیه السلام قال : فی کل شیء اسراف الا فی النساء قال الله فانکحوا ما طاب لکم من النساء مثنی و ثلاث و رباع ...
وسائل الشیعه ج 20 ص 245
سلام ، بر اساس سرشماری سال 1385 تعدد زوجات حدود سه درصد گزارش شده است. (1)
بر اساس آمار جمعیت زنان و مردان ایران و با توجه به اینکه تعداد مردان بیشتر از تعداد زنان می باشد، در ایران چند زنی نمی تواند گسترش یابد ، در صورت گسترش چند شوهری ایجاد خواهد شد.
(1) ویژگی های جمعیت شناسی ایران ، بخش وضعیت زناشویی در ایران
خیلی از اقایون هستند که بدون هیچ کار نامشروعی به همون زن خود اکتفا کردن و زندگی خوبی دارن حس میکنم دارید به میل خودتون دین را تفسیر میکنید یه کم منصف باشید
سلامممممممم بر عزیزان اسک دین
بزرگوار اتفاقا به نکته خوبی اشاره کردید که جواب مبحثی که من مطرح کردم هم نبود اما مبحث مهمیه
من از شما ی سوال دارم؟؟؟؟آیا اینترنت و ماهواره فقط برای آقایون تحریک کننده و خطرناک هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
امروز بیشتر دارند روی خانمهای مسلمون کار میکنند فقط کافیه شبکه فارسی وان رو نگاه کنید
شما میدونید در ماهواره 54 شبکه مدام فیلم سینمایی پخش میکنند که بیستاش به زبون فارسیه؟؟؟و قهرمان این فیلمها زنی هس که به همسرش خیانت کرده!!!
جا داره سخن نیایش عزیز رو نقل کنم
البته لطف میکنید به این تاپیک هم سری بزنید که آماری داده از همسر کشی توسط خانمها در ایران
http://www.askdin.com/showthread.php?t=10277
که از اثرات مخرب همین مواردی که اشاره کردید
اما ی مساله دیگه درباره فقه و قوانین و استنتاجات فقهی
شما مدام تذکر میدهید که از قران و حدیث موارد رو ذکر کنیم
اگر همه چیز رو میشد از قران ذکر کرد اساسا چرا ی عده ای نشستند قوانین تنظیم کردند خب همه چیز رو از قران استخراج میکردیم دیگه نیازی هم به فقه نبود
یک شرایط کلی هست که بنیاد قوانین و شرع رو میسازه
امیدوارم متوجه منظورم شده باشید البته من از پاسخ شما درباره پست قبلیم قانع نشدم هنوز
جناب خیرالبریه شما به من بفرمایید که چرا با اینکه برده داری شرعا اشکالی نداره اما در دوره ما ممنوعه؟؟
صیغه چه فرقی با زنا داره؟ تو هردوتاش مرد میتونه زیربار نره و بچه رو قبول نکنه،بگه که زنا بوده بعد هم با چندضربه شلاق یا بهانه از سر خودش وا کنه
چون فرزند زنا متعلق به پدرش نیست و مسئولیتش با مادر و پدرش نیست
تو هردوتاش بدون قید و بند برای مرد، یشه با چند نفر ارتباط داشته باشه
تو هردوتاش خانواد ه نادیده گرفته میشه
زشتی هوس گرایی در صیغه نیست؟چه فرقی میکنه؟
اگه دونفر با علاقه و پایبندی بهم صیغه خوندن، فرقش با دوستی ای که دو نفر بهم پایبند هستن چیه؟
دقیقا میخوام برام توضیح بدین و حکمت تفاوت ارتباط همراه دو سه تا جمله (خطبه محرمیت) با ارتباط بدون این کلمات در چه چیزیش هست؟
چیزی که باعث میشه موقع حجدایی زن ،عده نگه داره قانونه،چیزی که از فحشا،گسستگی خانواده و فساد و هرج و مرج جلوگیری میکنه،ثبت قانونیه که حق و حقوق قانونی ایجاد میکنه
تو ازدواج موقت و زنا عقد،ثبت محضری نشده
زن میتونه دروغ بگه و پایبندیش رو بشکنه و با دیگران هم رابطه داشته باشه،زنهایی که تن به صیغه میدن یا بدون پایبندی فقط و فقط برای دفع نیاز مالی یا جنسی عقد مدت دار میخونن و علاقه ای به طرف ندارند،احتمالش زیاده که این قانون رو نقض کنند
در رابطه بین دونفر بدون عقد و صیغه دو حالت وجود داره:
اگه زن خوبی نباشه در صیغه براحتی میتونه اینو نقض کنه و دروغ بگه در زنا هم همینطور
اگه زن خوبی باشه و علاقه بین دوطرف و تعهد باشه ،رابطه با افراد دیگه خارج از محدوده پیش نمیاد و عده هم نگه داشته میشه
چیزی که جلوی بی بند و باری برای افراد هوس باز رو میگیره هیمن ثبت قانونیه که دستشونو میبنده
این موارد تو صیغه و زنا مشترکه و در هردوتا رابطه تمام شرایط خطرساز هست
میخوام بدونم فرق دو سه تا کلمه عربی با ارتبط بدون آن در چیه؟ و مردی که با وجود داشتن زن،با چند زن دیگه به صرف خوندن چندکلمه عربی رابطه برقرار میکنه، فرقش با زناکار در چه چیزی هست؟
تعریف فساد چیه؟
در صیغه هم شیوع بیماری هست،فرزند ناخواسته هست،معمولا مردان همسرداری که میخوان صیغه کنن،به یه هر دیگه میرن یا جایی میرن که کسی نشناسشون، چند فرزند به این صورت بدنیا اومدن و تنها با مادرشون زندگی کردن؟
تحریم یا محدودیت؟تحریم یا ضابطه مندی؟
باید بدانیم که اصل قرآنه و از سه چهارتا روایت نمیشه حکم قطعی داد
معنی روایت:
در هر چیزی اسرافی است جز در زنان!! که خدای تعالی فرمود یک ،دو ...
از نظر شما مفهوم این روایت یعنی چی؟
ای کاش مهجوریت قران کنار میرفت و بیشتر روی قران تمرکز میشد،غیر از اینه که راه خروج از مشکلات فقه پویا با محوریت قرآنه؟
با سلام
هرچه تکرار میکنیم که از قرآن وسنت دلیل بیاورید بازهم حاشیه بروید ! خوب معلوم است که نمیتوانید .
[quote]
اگه دونفر با علاقه و پایبندی بهم صیغه خوندن، فرقش با دوستی ای که دو نفر بهم پایبند هستن چیه؟
دقیقا میخوام برام توضیح بدین و حکمت تفاوت ارتباط همراه دو سه تا جمله (خطبه محرمیت) با ارتباط بدون این کلمات در چه چیزیش هست؟
[/quote]
مشکل شما برداشت سطحی از شرع است بمن بگویید که چطور با گفتن دو کلمه بسم الله هنگام ذبح ؛ حلال میشود اما اگر همین دو کلمه را نگویید حرام ؟؟؟؟؟؟؟
اگه زن خوبی باشه و علاقه بین دوطرف و تعهد باشه ،رابطه با افراد دیگه خارج از محدوده پیش نمیاد و عده هم نگه داشته میشه
شما اساسا در اصول عقاید واحکام شرع ضعیف هستید و فقط یک مساله را بدلخواه انتخاب ومانور میدهید اصلا شما میدانید صیغه چیست وشرایط وحدودش کجاست ؟
ابتدا مطالعه سپس اظهار نظر .
کنوانسیون حقوق بشر ممنوعش کرده یا خالق حکیم ؟
ضمنا برده داری شکلش عوض شده و به اسم کارگری و تامین اجتماعی و... در آمده !
خیلی مدرن تر و بهینه تر !
با سلام و احترام
سرکار منتقد این چه حرفیه؟! :Moteajeb!:
این دوتا به هیچ عنوان قابل مقایسه با هم نیستند!
اینکه امیر المؤمنین«علیه السلام» فرمودند :لولا أن عمر نهى عن المتعة ما زنى الا شقي؛ اگر عمر«متعه » را حرام نمی كرد كسی زنا نمی كرد مگر انسان شقاوتمند و بدبخت؛
حالا شما می فرمایید چه فرقی با هم داره؟
کمترین فرقش این هست که اگر مردی حتی همسردار در صورت نیاز بره صیغه کنه نه تنها مورد مواخذه قرار نمی گیره بلکه پاداش هم براش داره ولی زنا آثار سوء اخروی و دنیوی بسیار زیادی داره؛
با سلام و احترام مجدد
نکات مهمی در این بین هست.
اگر چه برخی آقایون و حتی خانم ها بنا بر دلایلی نیاز به ازدواج موقت دارند، ولی داستان زیر و نکات بعدی داستان رو که نوشته دکتر حامی (مدیریت محترم انجمن مشاوره و خانواده) هست رو حتما مطالعه کنید:
ازدواج مدت دار: زهر و عسل
شب ها ماشین را تو کوچه پارک میکردم، آخر شب میرفتم و سری به آن می زدم و آن را قفل میکردم. خیلی از شب ها با پسر همسایه که با ماشین خودش مسافرکشی می کرد، چند لحظه ای صحبت میکردیم وقتی او فهمید که مشاورم از زندگیاش بیشتر برایم گفت. گاهی وقتها خانمهای بیوهای را مییافت و به ازدواج موقت در میآورد که چند موردش هم از طرف خود خانمها پیشنهاد شده بود. گاهی به او میگفتم شهوت کر و کورت کرده، چون راحت به هر خانمی که پیشنهاد میداد، اعتماد میکرد. چندین بار از ضررهای این کار برایش گفتم، ولی او به این کار معتاد شده بود.
یکی از هشدارهایی که به او میدادم این بود که بالاخره این تنوع طلبی بلای زندگیات میشود. تو که با خانمهای جور وا جوری سر و کار داری، برایت سخت میشود با یکی به سر ببری.
ماهها گذشت، شبی در حالی که میخندید به سراغم آمد و گفت: دختر عمویم را به عقدم در آوردم. بعد از ازدواج به شدت نگران و بد بین به همسرش بود. نمیگذاشت او را آفتاب و مهتاب ببینند. حتی اجازه نمی داد خاله همسرش به دیدنش بیاید. روزی پدر خانمش به من گفت: متوجه شدهام گاهی با او صحبت میکنید اگر برایتان مقدور است، کمی نصیحتش کنید با همسرش مهربان باشد و با او مثل برده برخورد نکند.بعد متوجه شدم که اختلاف او با همسرش جدی است. شبی به بهانهای سخنان را به موضوع مشاجره در خانه کشیدم او گفت: نمیدانم چه کنم، هرچه میکنم که او را دوست داشته باشم، نمیتوانم دنبال دعا نویس هم رفتهام فایده ندارد و...و مدتی بعد پدر خانمش گفت: دخترم را طلاق داد.
ازدواجمدتدار زهر و عسل مخلوط است باید مراقب بود، زهر ننوشیم.هرکسی با هر شرایطی و با هر شخصیتی نباید سراغ این ازدواج برود.
:ok!: افرادی که مدیریت هیجانی ضعیفی دارند، در امواج هیجانی ازدواج مدت دار غرق میشوند،
:ok!: افراد مجردی که شرایط ازدواجشان مهیا نیست، ممکن است از نظر روان شناختی درگیر این ازدواج شود و اصالت راحت طلبی که در نهاد افراد است، ترغیب میکند که با محاسبه سرانگشتی از سختیهای ازدواج دایم فرار کنند و از ازدواج مدتدار کام گیرند.
:ok!: گاهی امواج تخریبگر ازدواج موقت تا رابطه همسران هم کشیده میشود یعنی مرد در زندگی تا بحث و دلخوریای میشود، به جای آن که به راه حل ها فکر کند، کینه به دل میگیرد و برای رسیدن به آرامش از «مسکن های موقتی» مدد میگیرد. این مسکنها هم مانند همه مسکنهای دیگر اعتیاد آور است.
البته نمیگویم که به هیچ وجه این ازدواج برای مجردان ساخته نشده است. حرف من این است به خودتان هم نگاهی بکنید اگر قدرت کنترل هیجانی ندارید برای شما تجویز نمیشود که اصل زندگی زناشوییتان را ممکن است بر باد دهد. در اینجا پیشنهاد میکنم از تکنیکهای کنترل شهوت زیر کمک بگیرید: روزه، ورزش مستمر، پرهیز از بیکاری و اوقات فراغت بدون برنامه، اجتناب از محرک های سمعی و بصری و تخیلی و...، اجتناب از دوستان ناسالم، جدی گرفتن عبادات به ویژه نماز و..
ناگفته نماند که اگر با عمل به تکنیک های بالا باز هم مشکل باقی بود آن وقت «باید» ازدواج مدت دار را بر گناه (چشمی و بدنی و...) مقدم کنید. اینجا نیازی نیست در بوق و کرنا کنید و عالم و آدم بفهمند، تا خانواده ها متوجه شوند. از سوی دیگر، اگر خانواده متوجه شد کنایتا بفهمانید که بین گناه و ازدواج مدت دار گیر افتاده اید.البته برخی هم از مشاوران میپرسند از کجا پیدا کنیم مشاوران هم ضمن هشدار دادن نسبت به بیماری های مقاربتی میگویند: ما کار اجرایی نداریم ولی در کل میدانیم که جوینده یابنده است.
سلام
سرکار منتقد باز که همه چیزو باهم قاطی کردید که نتیجه بگیرید !!!!
چطور فرق نمیکنه ؟
عدم درک شما به مسائل احکامی و فقهی دلیل نمیشود که چنین تصوری کنید !!!
1. صيغه موقّت يك نوع ازدواج است؛ همان طور كه ازدواج دائم نوع ديگرى از ازدواج است و هر دو شرايط و احكام خاص خود را دارد كه از جمله آن ذكر صيغه عقد، مهريه و مدت است. اما زنا بدون توجه به اين شرايط (مثل نخواندن صيغه عقد) كارى صورت مىگيرد.
2. در ازدواج موقّت نسبت به دختر باكره، اجازه پدر و يا جد پدرى او لازم است؛ در نتيجه اين كار با اطلاع خانواده و به دور از احساسات و پنهانكارىها صورت مىپذيرد.
3. در ازدواج موقت، زن بايد بعد از تمام شدن مدت عقد، عده( ومدت عده بستگي به موارد خاص دارد و حداقل از دو ماه كمتر نيست) نگه دارديعني بعد از هر صيغه موقت بايد مدت نسبتا تقريبا طولاني را از صيغه شدن خودداري كند ؛ ولى در زنا اين قانون وجود ندارد.
5. در ازدواج موقت، مرد مسئوليتپذير است و توابع اين ارتباط را از جهت فرزنددار شدن احتمالى مىپذيرد؛ در حالى كه در عمل نامشروع اين امر وجود ندارد.
6. در ازدواج موقت «روابط» براساس «ضوابط» شكل مىگيرد و ارضاى جنسى به صورتى نظاممند و قانونى، پاسخ داده مىشود، در حالى كه در زنا ضابطهاى وجود ندارد و غيرقانونى است.
7. اعتبار زن در زنا از بين می رودواو به موجودی بی ارزش ودر دسترس تبديل می گردد در حالی که ازدواج موقت شرايط خاص را دارد که اين شرايط موجب آبرومندی زن می گردد
8. در زنا فرزند نا مشروع به وجود می آيد ولی در صيغه فرزند حلال زاده است
9. در زنا فرزندی اگر متولد شد والدين مسئوليت تربيت او را عهده دار نمی شود مگر اينکه او را نيز وسيله ای برای شهوت های بعدی خود قرار دهند درحالی که فرزند حاصل از صيغه در خانواده ای پاک قابل تربيت است
10. احتمال بيمار بودن فرزند حاصل از زنا بيشتر از صيغه است
11. در زنا چون احساس گناه وجود دارد پرده های حائل ميان انسان وخداوند از بين می رود وانسان شقی می گردد در حالی که در ازدواج موقت چون اين عمل مطابق با قوانين الهی است اين خطر وجود ندارد
12. صيغه چون محدوديت هائی دارد باعث جلوگيری از هم پاشيدگی خانواده می گردد در حالی که زنا بنيان خانواده را متزلزل می کند
با سلام و احترام
یک نکته مهم در این بین هست که باید مورد توجه ویژه آقایون قرار بگیره.
اگر مرد متاهلی بنا بر دلایلی نیاز داره و میخواد ازدواج موقت کنه با توجه به شرایط جامعه ی امروزی و روحیه ی حساس زنان نسبت به این موضوع, حتی الامکان باید سعی بر مخفی بودن این ازدواج داشته باشه.
نیازی هم نیست که همسرتون بفهمه و بعد، هم همسرتون از لحاظ روحی روحی و روانی ضربه بخوره و گاهی از دین و خدا و... زده بشه و هم زندگی تون به اختلاف بیفته.
نکته مهم:
حضرت امام موسی کاظم (ع) می فرمایند :
نسبت به متعه گرفتن اصرار نکنید و از زنان دائم خود رویگردان نشوید تا آنها از شما بیزاز شوند و نفرین کنند به کسی که امر به متعه نموده است و او را لعنت کنند .
موفق باشید.
ضمنا برده داری شکلش عوض شده و به اسم کارگری و تامین اجتماعی و... در آمده !
خیلی مدرن تر و بهینه تر ! اصلا قابل مقایسه نیست
دیش کمتر بود اگه صاحبش میکشتش اعدام نمیشد وووو
آخه تو قرانم برده داری نیست
ایراد شما اینه که هیچ وقت نخواستین عمیق نگاه کنینبعدا اثبات میکنم
اون ازدواج موقتی که دین با شرط و شروط قبول داره خیلی با زنای محصنه،رابطه با زن شوهردار،تجاوز و .. فرق میکنه
اون ازدواج نیست،اسمشم فرق میکنه
صیغه هم همون اثار رو داره فقط فرقش اینه که یه ذره عذاب وجدانش کمتر میشههوس توش نیست؟ کسی که به قول شما نیاز داشته باشه! و با وجود همسر با فرد دیگه رابطه برقرار کنه ،فرقش چیه؟؟
قبلا گفتم که خوندن خود صیغه اهمیتی نداره،فقها هم بیشتر روی مهریه،عده و ..تاکید میکنن
مهریه و عده هم بسته به خود فرد امکان نقش شدنش زیاده
در کدوم ازدواج موقتی مهریه ثبت میشه و حق قانونی ایجاد میکنه؟
رابطه ای که صیغه نخونن ولی خانواده دختر راضی باشن چه فرقی با صیغه داره؟
در ضمن صیغه هم اجازش بستگی به این داره پدر دختر مشکلش با اون پسر یا اقا باشه نه خود ازدواج
اگه پدری کلا مخالف ازدواج موقت دخترش باشه،دختر میتونه بدون رضایت پدرش صیغه بشه!!
این فتوا رو مراجع تقلید دادن:
http://f.manmote.com/img/ezn/mote_sistani.gif
کی گفته؟؟شما شاهد بودین؟
اگه موقع صیقه شرط شده باشه که رابطه جنسی هم برقرار نشه اگه مرد قهرا (تجاوز) انجام بده،هیچ مجازاتی نداره! فقط کار حرام انجام داده! همین!!
چه در زنا چه در صیغه بستگی به طرفین داره
ازدواج موقت که بدتره
پول هم میدن،زن خرید و فروش میشه!(شبیه روسپی گری) البته حق چنین زنهایی بیشتر از این نیست
فقط رابطه متعهدانه همراه با علاقه طرفین، شاید بشه یه ذره بهتر از زنا و صیغه دونستش
چون اگه توهینی باشه هردو طرف شاملش میشن
ندیدین چجوری دنبال زن صیغه ای میگردن؟
""حاج آقا! زن صیغه ای سراغ دارین؟""
انگار زن یه کالاست!
این دید کسانی هست که طرفدار صیغن!
چون تعهد نیست،چون بی بند و باریه، اگه تعهد باشه زنا نیست
اگه نباشه تو هردوش فرزند زنا زاده است
(نکته: فرزند زنازاده با حرام زاده فرق داره)
تمام اینها در ازدواج موقت هم هست،فرق بین ازدواج موقت با زنا فقط اینه:
بستگی به آدمش داره!
هرکس انسان باشه، ضابطه ها رو رعایت میکنه هرکس نباشه،رعایت نمیکنه
چه صیغه باشه چه بدون خوندن صیغه در هردوش میشه ضابطه مند یا بی بند و بار رفتار کرد
چون ثبت نمیشه امکان پیگیری قانونی هم نیست!
با سلام:Gol:
عجب!
بله...
در تایید صحبت های جناب رضا..
اصلا به نظر من صیغه شدن به زنان اعتبار هم میبخشد!!!
110% !!!
کاش همه ی دوستان این بصیرت را داشتند و برای ثوابش هم که شده به دنبال صیغه کردن این آن میرفتن!!!
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت جناب عمر زمان منتقد گرامی
جناب عمر منتقد الممالک شما چکاره دین هستید که خوب بدانید یا بد بدانید؟!!!
ما شاء الله کمالاتتان بحدی ست که قیاس میکنید در حد تیم ملی افغانستان
این چه طرز مباحثه است؟!!!
بعدم به شنیده استناد میکنید که معلوم نیست از کیست
شما هم لطف بفرمایید خیلی عمیق نگاه نکنید
روی عمر رو کم کردید با این پاسخگوییتون
حلال محمد حلال الی یوم القیامه و حرامه حرام الی یوم القیامه
در دین منیت نداریم اطاعت داریم
نمیپسندید میتوانید از همان راهی که فرمودید بانوان از اسلام فرار میکنند شما هم فرار کنید.
مگوییم برای شما راه در رو باز کنند
موید باشید حضرت خلیفه!!!!
[indent]
والسلام علی الذین یستمعون القول و یتبعون احسنه و علینا و علی عباد الله الصالحین[/indent]
با سلام و احترام
این توصیه ی خودم نیست! از توصیه های دکتر حامی گرامی هست :
منبع : هشدار برای اکبر
موفق باشید
سرکار منتقد خیلی مواظب باشید حسابی زدید به جاده خاکی!
جمله به جمله ای رو که می نویسین روز قیامت باید در محضر خداوند متعال پاسخگو باشید.
همون روزی که به فرموده قرآن نامه عمل رو به دست مون میدن و میگن:
اقْرَأْ كَتَابَكَ كَفَى بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيبًا.
بخوان نامه ات را، کافی است که امروز خودت حسابرس خود باشی.
همون روزی که "مثقال ذرة خیر یره" و " مثقال ذرة شر یره" به اعمال رسیدگی میشه...
اگر این حکم خدا به ذائقه ی بعضی افراد اصلا خوش نمیاد نباید اینجوری مخالفت کرد!
شما تقریبا ازدواج موقت رو هم ردیف با عمل شنیع زنا کردین!!!
موفق باشید در راه حق :Gol:
با سلام خدمت دوستان گرامی:Gol:
من که نه حرفی زدم و نه اعتراض و نه تایید!
فقط گفتم عجب!!!
با سلام و احترام خدمت هدی عزیز :Gol:
از عجب تون اینطور برداشت کردم که خیلی متعجب شدین، و ضمنا برای اینکه دوستان از نوشته من برداشت منفی نکنند منبع رو پیدا کردم و گذاشتم.
موفق باشید در پناه حق؛
سلاممممممم بر بزرگواران اسک دین
بالاخره جناب خیر البریه امروز در ایران ما اجازه برده داری داریم یا نداریم؟؟؟دقیقا من میخواستم همین رو بشنوم بزرگوار فقه امروز فقه پویاست فقهی ای ست که میتونه با شرایط زمان و مقتضای جامعه قوانین متغیر داشته باشه درسته حاکم شرع برده داری رو حلال دونستند اما فقه پویا با استناد به شرایط کلی و مبنای قوانین اسلامی امروز اجازه ی این کار نمیدهند
و یا للعجب از شما که برده داری رو به اسم کارگری میبینید
بزرگوار حتماااااااا قوانین برده داری رو مطالعه کنید فقط یک اشاره کوچیک میکنم
اگر کارگر امروز همان کنیز دیروز بود پس لزوما اگر شما یک کارگر خانم استخدام کنید بر شما حلال میشه و آیا امروز اینطوریه؟؟؟؟؟
بزرگوار من بلافاصله تا اسم شما رو دیدم قبل ازینکه متن شما رو بخونم
به خودم گفتم واوبلا که ایشون اومدند و قراره برچسبهاشون به کاربرا بچسبونند
بزرگوار سرکار منتقد از کاربرای خوب اینجا هستند هرچد که بعضی وقتا به قول دوستان میزنند جاده خاکی
اما شما حق توهین ندارید
واقعا فهمیدید که چه توهین بزرگی به ایشون کردید؟؟؟یه لحظه خودتون رو بذارید جای سرکار منتقد
به خدا قسم این همه تندروی شما فقط دیگران رو از دین زده و رونده میکنه
شما پاسختون رو بدهید به دور از توهین مثل همه دوستان دیگه
و من الله التوفیق
یا علی
اینجا هرکس کم میاره شروع میکنه به تکفیر و حواله کردن به اخرت و ..!
هرچیز ضابطه مندی با شرایط خاص صحیحیه اما هرچیز غیرضابطه مندی چه زنا چه صیغه اگه بدون حد و حصر باشه،عین فساد،تباهی و فحشاستخدا میدونه بخاطر این جو تکفیری تا حالا چندنفر حرفاشونو قورت دادن،یه زمانی علامه طباطبایی درحال نوشتن شرح و نقد بر بحار الانوار بود ولی سیل نامه ها بسوی ایشان روانه شد که ننویسید!
ننویسید و نقد نکنید!
علامه طباطبایی جواب دادن که : من اگه قرار باشه بین علامه مجلسی و امام صادق یکی رو انتخاب کنم،امام صادق رو انتخاب میکنم،و احادیثی که به نظرم خدشه به چهره امام صادق وارد میکنه و دین رو زیر سوال میبره نقد میکنم چه اینکه خیلیاشون سند پراشکالی دارن
آخر سر هم نذاشتن بنویسن و با تهدید به تکفیر و التماس و ..جلوشو گرفتن
مشابهش برای امام خمینی هم تکرار شده وقتی برای قران تفسیر مینوشتن با تهدید به تکفیر جلوشونو گرفتن،الان فقط تفسیر سوره حمد و توحید از ایشون مونده
اگر دنبال حقایق نباشید،هرگز متوجه پشت پرده و جو موجود نخواهید شد
همین تکفیرهاست که نمیذاره متوجه بشید که حق چیه
چهل تا زن صیغه ای ،؛فکر کنم هرکس بخواد از این قانون استفاده کنه میتونه تا مرز چهل تا بره،حتی تو بعضی رساله ها صیغه بدون مرز چهل تاست
صیغه ای که شما تعریف میکنین یعنی هر مردی چشماشو ببنده موقع ازدواج حواسشو جمع نکنه و تن به ازدواج با ادمی بده که خیلی نمشناستش چون حتما بعدا اگه ازش زده شد،بی سر و صدا میره طرف یکی دیگه
و بیچاره اون دختری که این بلا سرش بیاد
دوستم تعریف میکرد که شوهر یکی از دوستاش صیغه میکنه و بدون هیچ ترس یا عذاب وجدانی مرتکب کارهای زشت میشه
کار بجایی رسیده بود که اقای شوهر بدون هیچ اهمیتی صیغه هاش رو میاورد خونه و اصلا کاری به زنش نداشت و محلش هم نمیذاشت
نمونش تو مشاوره ها زیاده
و مردی که صیغه میکنه، مهریه ای که میده،از خرج خانواده میزنه،چقدر خانواده هستن که از خیلی امکانات محروم میشن چون پدر خانواده برای دادن مهریه زنهای دیگش باید از خرج خانواده بزنه
و چه ظلمیه کسی که وضع مالیش خوب نیست،چون توان ازدواج مجدد نداره، بره صیغه کنه و چنتا ارث خور اضافی از ازدواج موقتش بوجود بیاد، بیچاره بچه های دیگش
ازدواج مجدد شرطش توان مالیه،اما در ازدواج موقت اگه فرزند دیگه ای متولد بشه،توان نداشته مالی رو چیکار باید کرد؟؟
پس تعدد زوجات باید در حیطه صیغه هم بررسی بشه
سوال آیدی محترم منتقد سوال مهمی هست که کمک میکنه به باز شدن جنبه های مهمی از زندگی دینی یا زندگی همراه با ایمان. اما ربط چندانی به بحث نداره. سوالات و مطالب مسکوت مانده زیادی در این تاپیک هنوز هست.
جناب منتقد این فرق ظاهری ساده بین زنا و صیغه، فرق بین در نظر گرفتن و در نظرنگرفتن نظارت بر اعمال هست. فرق بین مقید بودن و لاابالی و نترس بودن هست. این فرق بسیار ساده همون عقالی (طناب باریک) هست که به پای شتر می بندد و مانع از گم شدنش میشن:Cheshmak:
با سلام
بنابر عقیده منتقد ، همه ازدواجها زنا وهمه مردم حرامزاده هستند زیرا فرقی بین آنها نیست ؟!
دوست گرامی ، شما در اصل مطلب اشتباه کرده اید زیرا که اسلام از همان اول ریشه برده داری را زد و بدترین کار دانست اما آیا ریشه تعدد زوجات را هم زد ؟
در اخبار آمده که بدترین مردم آدم فروشان وبدترین شغل کار برده داری و فروشی است اما در مقابل آمده که از اخلاق انبیاء کثرت زن و جماع است .
سلام بر بقیةالله الاعظم ومنتظرانش
واقعا" العجب که پیروی از انبیاء در همین یک عمل بهشت را تضمین میکنندبرای ؟؟؟؟ .
چرا به دیگر اخلاق اننباء تمسک نمی جویید ؟چنان در این مورد رجز خوانی میکنید گویی که خداوند قران را فقط به خاطر همین یک آیه نازل کرده بس است دیگر کمی هم به دورو برتان نگاه کنید و ....
حکم خداست بله اما حکم شرطی نه حکم قطعی چه خبر است آیا بقیه ی تکالیفتان را انجام میدهید ؟ که همین یک تکلیف محصور شده و لازم کفایی نه واجب عینی را چسبیده اید ؟
ببخشید دیدم با هر لحن دیگر که سخن میگویم گوشی شنوا نیست بلکه توهین هم باید بپذیریم . جنابان محترم شما را برای روشن تر شدن بحث به این تاپیک دعوت میکنم تا بعد به این مطلب هم ازدیدگاه قلمرو فقه بپردازیم « حاکمیت فقه سنتی و مرزهای استنباطی از آن »
چرا مثلا"به همین ازدواج علی ابن الحسین با ارینب و یا آباد کردن نخلستانها توسط خود علی (ع) و وقف آنها برای مستمندان و.......تمسک نمیجویید ؟
با شرایط امروز گرفتن یک زن هم عدالت رعایت نمی شود گیریم که حرف شما درست!!!!کدام مرد می تواند بعد از کسب مخارج سنگین دوخانواده بعد از ورود به خانه اصلا" بیدار بماند که کمی با خانواده اش صحبت کند چه برسد به اینکه بخواهد عدالت در......برقرار کند . خوابهای خوش ورویاهای شیرین انسان را از پیشرفت باز میدارد کمی به هوش باشید . تحولات را دریابید و حکم شرطی را مگر در برقرار بودن شرط ترویج نکنید که گناه بدبختی وفرو پاشی خانواده هایی که تبلیغ نابجای شما به نام دین از هم می پاشد بر ذمه ی شماست .
بزرگواران آنچه شما در آینه می بینید ما در خشت خام می نگریم .
موفق وسلامت باشید .
...................................................................................... حق یارتان :roz: ...................................................................................
با تشکر از نکات بسیار خوبتون.
درباره نکته فوق باید افزود که: البته این نظر همه فقها و مراجع نیست.
از فقهای متأخر(از علامه حلی به بعد) مشهور قائل به عدم نیاز به اذن هستند. البته برای رشیده(کسی که مصلحت و مفسده خود را تشخیص می دهد).
از معاصرین مرحوم بهجت تکلیفا واجب می دانستند یعنی عقد صحیح است اما خود اجازه نگرفتن گناه دارد.
مرحوم فاضل و همچنین آقای مکارم در تألیفات عربیشان! و نیز آقای سید صادق روحانی نیاز به اذن نمی دانند.
بقیه آقایان هم اکثرا احتیاط واجب داده اند و نه فتوا.
بحثی کامل در اینجا:http://manmote.com/post/33640431
چند وقتیه سایت نیومدم الان که اومدم دارم حرفای عجیبی از یک سایت دینی می شنوم !!!!!!!
خیلی فرقه بین صیغه و زنا !
تو یک کلمه زنا بی دینی محضه و صیغه دینداریه ! آدمی که بی دینه میره زنا می کنه آدمی که یکم دین سرش می شه دنبال صیغه است خدا هم که اجازه داده بعضی از ما خانما داریم شورشو در می آریم خانمای محترم اینقدر در مقابل آقایون احساساتی بحث نکنید همه بحث ها رو خوندم کمتر منطق دیدم بیشتر احساسات بودش !!
من قبول دارم که صیغه نباد وسیله هوس بازی بشه درست نیست که ترویج بشه باید تو شرایط خاص باشه مواردی اضطراری خصوصا تو جامعه امروزی اما نمیشه دینی بودنش رو انکار کرد مراجع اجازه دادند خدا اجازه داده واقعا که ! خیلی ناراحتم از اینکه اینقدر ما زنها در مقابل حکم خدا می ایستیم آخه چرا یکم منطقی باشیم به عاقبتش فکر کنیم !
من از صیغه کردن خوشم نمی آد خیلی زندگی ها رو پاشونده نمونش تو فامیل خودمون دختر خالم بیچاره ! شوهرش رفته این کارو کرده دخترای فامیل خیلی راجع بهش بد می گن اما من می گم شاید دلیلی داشته واسه این کارش دختر خاله ام که اصلا لام تا کام حرف نمی زنه بیچاره مثل شمع داره آب میشه ! نمی دونم دلیل شوهرش چی بودش من از تو زندگیشون خبر ندارم کار هر کی پای خودش ! اما شرعی بودنش رو هم انکار نمی کنم هر مردی اگر شرایطش رو داشت انجام بده آزاده خدا آزادش گذاشته من چیکاره ام که بگم نه !
بعضی از خانم ها هی می گن امروز شرایطش رو نداریم و امروز نباید اجراء بشه خب چرا !؟ مگه میشه حکم خدا رو به همین راحتی تعطیل کرد اگه هم کسی باید این کار و بکنه اونم مراجع هستند نه من و شما !
حکم خداست و مشروط است اما نه مشروط به شروط من درآوردی!
مشروط است به عدالت و عدالت را هم خود دین تعریف کرده: نفقه و عدالت در همخوابگی.
این چه مغالطه عوامانه ایست؟!
الان بحث ما تعدد زوجات است و به همین دلیل همگی در این موضوع صحبت می کنیم. این چه ربطی دارد که بقیه تکالیفمان را انجام می دهیم یا نه؟!!
چنانچه مثلا در تاپیک انفاق درباره انفاق سخن می رود و در تاپیک نماز شب درباره نماز شب!
اینجا موضوع اقتضا می کند از همین سنت پیامبر دفاع کنیم و این به معنای نفی سایر سنن نیست.
آخه خانم استاد این حرفا که دلیل نمیشه برا کنار گذاشتن حکم خدا همه مردا که اینجوری نیستن منم میگم الان کمه ازدواج متعددی که موفق باشه اما این دلیل نمیشه حکم خدا رو بشه کنار گذاشت .
آیا واقعا نظر شما اینه که هر مردی که صیغه کنه یا ازدواج مجدد بکنه تو جامعه امروزی گناهکاره ؟
اگه بگین آره که حرف خدا رو کنار گذاشتین
اگه بگین نه که حرف خودتونو کنار گذاشتین !