سیره تربیتی و معنوی آیت الله سید علی آقا طباطبایی
تبهای اولیه
باسلام
عرض خسته نباشید خواستم درمورد زیر چنانچه مقدورتان می باشد راهنمایی فرمایید
الف:چنانچه مطالبی درمورد کیفیت تربیت شاگردان ازجانب وی دراختیار دارید به بنده مبذول فرمایید.
ب: اگرمطالبی دراختیارندارید حداقل منابعی رامعرفی فرمایید که پی گیری درانجا صورت گیرد.
ازبذل توجه پیشاپیش تشکر می گردد. موفق باشید.:Kaf:
الف:چنانچه مطالبی درمورد کیفیت تربیت شاگردان ازجانب وی دراختیار دارید به بنده مبذول فرمایید. ب: اگرمطالبی دراختیارندارید حداقل منابعی رامعرفی فرمایید که پی گیری درانجا صورت گیرد.
سلام
می خواهید استادی کنید یا شاگردی ؟
مطمئنا نمی خواهید استادی کنید وگرنه این سوال را اینجا مطرح نمی فرمودید
اگر می خواهید شاگردی کنید باید بدانید که شاگردی در نزد اهل معرفت باید در تحت نظر استاد زنده باشد وقتی در تحت نظر استاد زنده قرار گرفتید از فیض عرفای مرحوم شده هم می توان بهره مند شد .
موفق باشید
جناب حامد سلام باشیدمگر جناب قاضی مرده اند؟
با سلام
میرزا علی آقا قاضی پس از سالها تدریس معارف بلند اسلامی و تربیت شاگردان الهی، در روز دوشنبه چهارم ماه ربیع المولود سال 1366 مطابق هفتم بهمن ماه در نجف اشرف وفات کرد و در وادی الاسلام نزد پدر خود دفن شد.
مدت عمر شریف ایشان هشتاد و سه سال و دو ماه و بیست و یک روز بوده است.
ایشان در سال های آخر عمر عطش و بی تابی، جسم و روحش را با هم می سوزاند و او مرتب آب می خواهد و می گوید: « در سینه ام آتش است ساکت نمی شود. »
و دائم با خود تکرار می کند:
گفت من مستسقی ام آبم کشد
گر چه می دانم که هم آبم کشد
طبیبش به وی می گوید:
« آقا من طبیب شما هستم، به شما می گویم در این ماه رمضان روزی 3-2 لیوان آب بخورید. »
و او که می داند این آب آن آتش را خاموش نمی کند تا آخر روزه هایش را کامل می گیرد و می گوید:
« رها کن تا که چون ماهی گدازان غمش باشم »
لحظات احتضار سخت ترین لحظات برای زمین و زیباترین لحظات برای عارف است.
آیت الله کشمیری می فرمودند:
هنگام احتضار، خودش با اشاره به بدن خود می فرمود:
« این دارد می رود. »
و هنگام غسل مشاهده شد که صورتش باز و لبانش خندان بود.
باز آیت الله کشمیری فرمودند:
« بعد از وفاتش خواستم بفهمم مقام ایشان چقدر است، در رؤیا دیدم از قبر آقای قاضی تا به آسمان نور کشیده شده است، فهمیدم خیلی مقام والایی دارد. »
سید عبدالحسین قاضی نوه ایشان جریان شب رحلت آقای قاضی را این طور بیان می کند:
« ایشان مدتی بیمار بودند. یک شب به پدرم که در آن زمان 20 ساله بودند می گویند که امشب نخواب و بیدار باش. پدرم هم متوجه نمی شود که جریان چیست.
ایشان نقل می کند که ساعتی از نیمه شب آقای قاضی او را صدا می زنند و رو به قبله دراز می کشند و می گویند من در حال مرگ هستم و به او سفارش می کنند که همسر و بچه های دیگرشان را بیدار نکند و تا صبح بالای سرشان بنشیند و قرآن بخواند.
پدرم می گوید علی رغم این که اگر کسی بداند که پدش در حال مرگ است و هیچ نگوید، سخت است، اما من این موضوع را با کمال آرامش پذیرفتم و به کسی هیچ نگفتم و پیش او نشستم.
آقای قاضی به من فرمودند که دارم راحت می شوم و این راحتی از طرف پاهایم شروع شده و به طرف بالا می آید. سپس فرمودند فقط قلبم درد می کند بعد فرمودند که رویم را بپوشان، من هم روی صورتشان را پوشاندم و ایشان از دنیا رفتند.
من بدون هیچ دغدغه و اضطراب تا صبح پیش ایشان نشستم و قرآن خواندم تا آن که هنگام اذان صبح شد و خانواده آمدند و پرسیدند که جریان چیست و من هم گفتم که پدر فوت شده است و فریاد و سر و صدا از اهل خانه بلند شد و در آن لحظه تازه متوجه تصرف او شدم و فهمیدم چه اتفاقی افتاده است و از مرگ پدرم بسیار متأثر شدم. »
او که عمری با عشق و سر سپردگی به مولایش امام حسین علیه السلام سر کرده، غریب نیست اگر حضرتش، کریمانه، خود کسی را سراغش بفرستد تا کارهای دفن و کفن او را بجا آورد. آقا یحیی هرگز آقای قاضی را نمی شناخته ولی از طرف امام حسین علیه السلام در حالت خواب یا مکاشفه برای این امر مأموریت پیدا می کند و تمام کارهای کفن و دفن ایشان را انجام می دهد.
آیت الله بهجت می فرمودند:
« شب قبل از وفات آقای قاضی، کسی خواب دیده بود که تابوتی را می برند که رویش نوشته شده بود « توفی ولیّ الله » فردا دیدند آقای قاضی وفات کرده است. »
تناثر نجوم در رحلت ایشان
مرحوم علامه آقا سید عبدالعزیز طباطبائی یزدی نقل نمود که از استادم مرحوم آیت الله العظمی خوئی شنیدم که فرمود:
« در ایام وفات استاد اخلاق آقا سید علی قاضی تبریزی تناثر نجوم رخ داد و این به جهت رفعت مقام آن مرحوم بود.
مرحوم طباطبائی یزدی نقل کرد که ما گفتیم: این اصلاً محال است که ستاره ها به خاطر کسی ریزش کنند و سقوط نمایند ولی استادمان آقای خوئی تأکید نمود، شما انکار کنید من که خودم این واقعه شگفت انگیز را با چشمان خود دیدم و نمی توانم چیزی را که در پیش من یقینی است، انکار نمایم. »
میرزا علی آقا قاضی پس از سالها تدریس معارف بلند اسلامی و تربیت شاگردان الهی، در روز دوشنبه چهارم ماه ربیع المولود سال 1366 مطابق هفتم بهمن ماه در نجف اشرف وفات کرد و در وادی الاسلام نزد پدر خود دفن شد.
سلام باشید
سوال بنده این نبود که اظهر من الشمس است وسوال کننده به این امر واقفند منظور اینکه ایشان نمرده اند وارتباط با ایشان هم برقراراست فقط باید شماره اش را بلد باشی
سلام باشیدسوال بنده این نبود که اظهر من الشمس است وسوال کننده به این امر واقفند منظور اینکه ایشان نمرده اند وارتباط با ایشان هم برقراراست فقط باید شماره اش را بلد باشی
با سلام
عزیز برادر سوال را متافیزیکی نکنید؟؟
سلام شما مي تونيد از كتاب عطش انتشارات شمس الشموس استفاده كنيد ،بسيار زيبا و فوق العاده از ايشان و زندگيشان و.... نوشته اند.التماس دعا
جناب حامد سلام باشید مگر جناب قاضی مرده اند؟
سلام
به حسب وجود جسمانی بله و به حسب وجود روحانی خیر . اما هرچیزی حسابی دارد و حساب بهره مندی از ولایت بر مدار حیات جسمانی روحانی است . ولی زنده مصطلح مدار همه ارتباطات معنوی و ارتقائات است . عجب که این حقیقت در بحث تقلید فقه هم منعکس است و علمای شیعه تقلید ابتدایی از عالم مرده را جایز نمی دانند اما استمرار تقلید از او را با جواز مرجع زنده مجاز ی شمرند .
موفق باشید
سلام به حسب وجود جسمانی بله و به حسب وجود روحانی خیر . اما هرچیزی حسابی دارد و حساب بهره مندی از ولایت بر مدار حیات جسمانی روحانی است . ولی زنده مصطلح مدار همه ارتباطات معنوی و ارتقائات است . عجب که این حقیقت در بحث تقلید فقه هم منعکس است و علمای شیعه تقلید ابتدایی از عالم مرده را جایز نمی دانند اما استمرار تقلید از او را با جواز مرجع زنده مجاز ی شمرند . موفق باشید
ممنون دقیق فرمودید
فقط برای اهلش صریح تر عنوان شده که جسم اولیاء وقدیسین غیر از جسم دیگران است درمراتب هستی ونکاتی دیگر که
بماند
درجواب ارشاد عرض شود که جنابش به نماز اول وقت بخصوص صبح عنایت داشتندو دنیا نداشت تاحتی برایچه های خودش دنیا بخواهد
چیزی که در جناب بهجت هم عینا می دیدی و سالها حتی خال صورت خود راندیده بود به فرموده جناب کشمیری فانی فی الله بود
جگرشیر نداری سفر عشق مرو(پشت لباس رزمنده ای نوشته شده بود)
بسم الله تعالی
فرزند ایشان آقای سید محمد حسن قاضی که الان در تهران ساکنند 10 جلد کتاب راجع به ایشان نوشته اند که فعلا یک جلد آن که بیش از 500 صفحه است چاپ شده است
باسلام
عرض خسته نباشید خواستم درمورد زیر چنانچه مقدورتان می باشد راهنمایی فرماییدالف:چنانچه مطالبی درمورد کیفیت تربیت شاگردان ازجانب وی دراختیار دارید به بنده مبذول فرمایید.
ب: اگرمطالبی دراختیارندارید حداقل منابعی رامعرفی فرمایید که پی گیری درانجا صورت گیرد.ازبذل توجه پیشاپیش تشکر می گردد. موفق باشید.:kaf:
سلام دوست من این یکی از دستورالعمل ها ی آیت الله قاضی به شاگردانشان می باشد
امیدوارم مورد توجه شما قرار گیرد
التماس دعا
منبع: محمد حسین، حسینی طهرانی، مهر تابان قم، انتشارات باقرالعلوم (علیه السلام)، صص 157 - 156
بعد حمد الله جل شأنه و الصلاة والسلام علی رسوله و آله: حضرت آقا! تمام این خرابی ها که از جمله است وسواس و عدم طمأنینه، از غفلت است؛ و غفلت کمتر مرتبه اش، غفلت از اوامر الهیه است و مراتب دیگر دارد که به آن ها إن شاء الله نمی رسید و سبب تمام غفلات، غفلت از مرگ است و تخیل ماندن در دنیا.
و به جهت تسهیل این معنی چند چیز دیگر به سر کار بنویسد بلکه از آن ها استعانتی بجویی:
اول ـ بعد از تصحیح تقلید یا اجتهاد مواظبت تامه به فرایض خمسه و سایر فرایض در احسن اوقات؛
و سعی کردن که روز به روز خشوع و خضوع بیشتر گردد؛
و تسبیح صدیقه طاهره (سلام الله علیها) بعد از هر نماز؛
و خواندن آیة الکرسی کذلک؛
و سجده شکر و خواندن سوره "یس" بعد از نماز صبح؛
و "واقعه" در شب ها؛
و مواظبت بر نوافل لیلیه؛
و قرائت مسبّحات (1) در هر شب قبل از خواب و خواندن معوذات در شفع و وتر و استغفار هفتاد مرتبه در آن و ایضاً بعد از صلاة عصر؛
و این ذکر را بعد از صلوات صبح و مغرب یا در صباح و عشاء ده دفعه بخوانید: " عن أبي عبد الله ع قال الدعاء قبل طلوع الشمس و قبل غروبها سنة واجبة من طلوع الفجر و المغرب تقول لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وحده لا شَرِيكَ لَهُ ... لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ ... يُحْيِي وَ يُمِيتُ و هو حي لا يموت بيده الخير وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ عشر مرات و تقول أعوذ بالله السميع العليم مِنْ هَمَزاتِ الشَّياطِينِ و أعوذ بک رب أَنْ يَحْضُرُونِ إن الله هو السميع العليم عشر مرات"
(غیر از الله خدایی نیست؛ یکتاست؛ شریکی ندارد؛ستایش برای اوست؛حکومت از آن اوست و او بر هر کاری تواناست. از سر به گوشی های شیطان ها به الله پناه می برم به تو ای پروردگار من از این که در برم آیند. همانا خدا شنوانده و داناست؛ فلاح السائل و نجاح المسائل، 222)
مدتی به این مداومت نمایید بلکه حالی رخ دهد که طالب استقامت شوید إن شاء الله تعالی.
پی نوشت:
1)سوره های مسبحات که با یسبح و سبح شروع می شود، پیج عدد است: سوره حدید، حشر، صف، جمعه و تغابن. در روایت است که رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) این پنج سوره را هر شب قبل از خواب می خواندند.
از سبب قرائت این سوره ها سؤال کردند؛ حضرت جواب فرمودند: در هر یک از این سوره ها آیه ای است که به منزله هزار آیه از قرآن است. (محمد حسین، حسینی طهرانی، مهر تابان قم، انتشارات باقرالعلوم (علیه السلام)، صص 157 - 156)
اگر بازم خواستید بگین
باسلام وتشکر از مجید عزیز
لطفا نام کتابی که ازفرزند ایشان چاپ شده را باادرس مرقوم فرمایید.
تامورد مطالعه واستفاده قرار گیرد.
سلام
ابتدای راه این است که ترک محرمات کرده اهتمام در انجام واجبات کنیم و قلب و روح و جان خود را ازغیر خدا پاک کنیم
عشق به او داشته و جز او کسی را نپرستیم (شرک خفی نداشته باشیم دل بسته ی این جهان نباشیم)
به سایت www.darolershad.org هم سری بزنید
سلام باتشکر
لطفا درمورد سیره تربیتی و همچنین معنوی ایشان هم مطالبی مرقوم فرمایید.
با سلام و تشکر:Gol:
رویه مرحوم استاد، آقای قاضی نیز طبق رویه استاد بزرگ آخوند ملا حسینقلی همدانی(ره)، همان طریق معرفت نفس بوده است و برای نفی خواطر در وهله اول، توجه به نفس را دستور می داده اند؛ بدین طریق که سالک برای نفی خواطر باید مقدار نیم ساعت یا بیشتر را در هر شبانه روز معین نموده و در آن وقت توجه به نفس خود بنماید.
در اثر این توجه رفته رفته تقویت پیدا نموده، و خواطر از او نفی خواهد شد و رفته رفته معرفت نفس برای او حا صل شده و به وطن مقصود خواهد رسید، ان شاء الله.
اکثر افرادی که موفق به نفی خواطر شده و توانسته اند ذهن خود را پاک و صاف نموده و از خواطر مصفا کنند و بالاخره سلطان معرفت برای آنان طلوع نموده است در یکی از این دو حال بوده است:
اول در حین تلاوت قرآن مجید و التفات به خواننده آن، که چه کسی در حقیقت قاری قرآن است و در آن وقت بر آنان منکشف می شده است که قاری قرآن خداست جل جلاله.
دوم از راه توسل به حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام، زیرا آن حضرت را برای رفع حجاب و موانع طریق نسبت به سالکین راه خدا، عنایتی عظیم است.
آقای سید محمد حسن قاضی می گوید: « روش ایشان در معرفت نفس بود همان عبارت من عرف نفسه فقد عرف ربه و از آیت الله سید عبدالکریم کشمیری نیز آمده که دستور العمل هایشان در معرفت نفس و رب مؤثر بود، مراقبه و ذکر یونسیه در سجده و تسبیحات اربعه بعد از هر نماز و خواندن سوره قدر در شب جمعه صد بار از سفارشات ایشان بود. می گفتند: مسجد سهله که می گویند شب های چهارشنبه بروید، جمعه بروید. »برای تربیت شاگردان هم از روش اربعینی یا چله هم دستور خوراکی و حیوانی استفاده می کرد، و هم معاشرت با استاد و شرکت در جلساتش را مؤثر می دانست. او بین الطلوعین به وادی السلام می رفت و شاگردان را هم به این کار توصیه می کرد.
منبع: بنقل از سایت شهید سید مرتضی آوینی.
http://www.aviny.com/bozorgan/ghazi/Sireh_tarbiati/Jalasat.aspx
ملتمس دعا ...:Gol:
فرزند ایشان آقای سید محمد حسن قاضی که الان در تهران ساکنند 10 جلد کتاب راجع به ایشان نوشته اند که فعلا یک جلد آن که بیش از 500 صفحه است چاپ شده است
باسلام فرزند ایشان چندماهی است دنیاراوداع کرده اندودوجلد کتاب به عربی نوشته اند که برادردیگرشان که درقیدحیات است ترجمه فارسی کردند
باسلام وآرزوی قبولی طاعات وعبادات
گفته شده که مرحوم سیدعلی آقا قاضی خیلی اصرارداشتند که شاگردانش مجتهد شوند .آیا شما این مطلب را جایی دیده یا شنیده اید؟ ضمننا در صورت تایید چنانچه مطلبی دارید بیان فرمایید یا آدرس مرقوم فرمایید . قبلا اززحمات شما تشکر می گردد.:Sham:
[="Tahoma"][="Navy"]باسلام وآرزوی قبولی طاعات وعبادات
گفته شده که مرحوم سیدعلی آقا قاضی خیلی اصرارداشتند که شاگردانش مجتهد شوند .آیا شما این مطلب را جایی دیده یا شنیده اید؟ ضمننا در صورت تایید چنانچه مطلبی دارید بیان فرمایید یا آدرس مرقوم فرمایید . قبلا اززحمات شما تشکر می گردد.:sham:
با عرض سلام
سوالی در همین رابطه از یکی از فرزندان ایشان شده است، سوال و جواب از این قرار است:
سوال:ظاهراً ایشان مقید بودند که شاگردانشان حتماً به درجه اجتهاد برسند؟
جواب:بله، البته شاگردان غیر مجتهد هم داشتند ولی این قضیه برایشان خیلی مهم بود و می فرمودند در راه سلوک و عرفان دچار مشکلاتی می شوید، اگر مجتهد باشید خودتان می توانید راهتان را تعیین کنید و اگر مقلد باشید باید از مجتهد بپرسید و این در بعضی مسائل مشکل آفرین است.[/]