زن ، تواناترین مربی در جامعه ای مهدوی

تب‌های اولیه

10 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
زن ، تواناترین مربی در جامعه ای مهدوی


گذری بر سیر تاریخی چگونگی توجه به زن


با گذشت زمان چیزهای بسیاری در دنیا دستخوش تغییرات می شود عقاید و نظرات نیز در زمره همین چیزها بوده و با گذشت زمان و بسته به شرایط متغیر هستند که نگاه جوامع مختلف به موجودی تاثیرگزار و اساسی به زن نیز از دسته همین تغییر عقاید و نظرات است.

چنانچه در عصر جاهلیت زن موجودی موجب خواری و سرافکندگی به شمار می رفت و افراد آن زمان فرزندان دختر خود را در جلوی چشم خود زنده به گور می کردند که در آن دوره با رهنمودهای پیامبر بزرگوار اسلام زن مقام و منزلت والای خود را باز یافت و مورد توجه جامعه قرار گرفت.

با وجود اینکه بنا به دستور دین مبین اسلام مرتبه والای زن به افراد ناآگاه روشن گشت ولی عده ای دست از کوته بینی و کژ فهمی خود دست برنداشته و همچنان زن را بی ارزش و کوچک می شمردند.

با گذشت قرن ها این نوع نگرش به گونه دیگری شکل یافته است و در بسیاری از جوامع کنونی که بیشتر آنها را کشورهای غربی تشکیل می دهند با اینکه زنان در مسائل و امور مهم کشور و جهان به ایفای نقش می پردازند ولی آنگونه که ارزش و منزلت مورد توجه اسلام و پیامبر خداست مورد توجه و احترام واقع نمی شوند.

در طول تاریخ اسلام زنان بسیاری بوده اند که پا به پای مردان و حتی در برخی مواقع پیشگام تر از آنها در راه دفاع از اسلام و ارزشهای دینی مبارزه کرده و جان و مال خود را فدا کرده اند که خدیجه کبری(ع) همسر پیامبر از پیشگامان این دسته از زنان است همچنین زنانی همچون فاطمه زهرا (س) بوده اند که فرزندان و نسلی بی همتا بر جای گذاشته و در راه هدایت بشر و اصلاح جامعه به سوی حق و عدالت بی نظیر بوده اند.

«نرجس (س)» نیز از جمله بانوانی است که فرزندی به دنیا آورد که حکومت جهانی از آن اوست و سعادت دنیوی و اخروی در گرو انتظار و اطاعت از آن موعود عدل گستر است.

حال این پرسش اساسی مطرح است که آیا یاران امام عصر (عج) که بنا به روایات برابر 313 نفر است زاده زنانی همچون نرجس و مادرانی همچون مادران دیگر ائمه خواهند بود؟

باید به رغم چالش ها و تنش های فراوان پیش رو اذعان کرد که در دنیای امروزی که جرم و جنایت و فساد و بی بند و باری بیداد می کند تربیت و پرورش چنین یارانی امکان پذیر است.

اما این پرسش مطرح است که نقش اصلی را در این میان چه کسی و کسانی ایفا می کنند.
ناگفته پیداست که دختران امروز یا زنان فردا و شاید هم مادران خودمان این رسالت را برعهده دارند.

تربیت یعنی چه؟


در نگاه به این موضوع ناخودآگاه موضوع تربیت مطرح می شود که در گام اول بایستی بدانیم که تربیت یعنی چه؟


تربیت از سویی علم است چون دارای موضوع و هدف و روش است.از سویی فن است زیرا جریان نشو و نمای قوای انسانی با فنونی باید تحت مراقبت آید، ممكن است فردی با سواد و عالم باشد ولی معلم نباشد.

تربیت از سویی هنر است چون در آن توجه به لطافت ها و ریزه كاری هایی است كه برای دوباره ساختن و سازمان دادن ضروری است.

از سوی دیگر، خدمت است به خود فرد و به جامعه انسانی است و به وسیله آن می توان فرد را موجودی مفید ساخت و به حقیقتِ آدمیت واصل كرد.

وقتی تربیت از طرف یک مادر یا زن مد نظر قرار گرفته و بررسی شد لاجرم یک وجه بسیار مهم باید بدان افزوده شود که آن هم عنصر عاطفه و دوست داشتن است.

"اگر چه آباد کردن هر بخشی از این مجموعه ی عالم وجود که دست ما به آن می رسد ارزش والایی دارد، اما هیچ آباد کردنی به قدر آباد کردن روان انسان و فکر انسان که در حقیقت راه آیندهی او را ترسیم می کند نمی رسد." (1)

زن تواناترین مربی انسان

آنچه بر همگان هویداست اینکه یک زن در تربیت انسان نقشی بسیار والاتر و ارزشمند تر از دیگر افراد و عوامل جامعه بر عهده دارد.



انسانی که یک انسان دیگر را تربیت می کند و تربیت که نقشی مهم در شکل گیری شخصیت یک انسان ایفا می کند هر دو حائز اهمیت و قابل تعمق هستند به طوری که اگر یک مادر با خصوصیات اخلاقی پسندیده و الهی به تربیت فرزندش بپردازد یقینا فرزندی مشابه به خلق و خوی خویش پرورش داده و فردی مفید به جامعه ارائه خواهد داد مگر مواردی که استثنا بوده و افراد تحت تاثیر عوامل محیطی و اجتماعی در مسیر نا صحیح قرار گرفته و تربیت خانواده تاثیر خود را از دست بدهد.

درست است که علاوه بر خانواده و تربیت مادر، مواردی دیگر نیز می توانند همچون محیط آموزشی، افراد جامعه، دوستان و غیره بر تربیت موثر باشند ولی در نهایت این تعلیم و تربیت مادر و خانواده است که مسیر دوست یابی و حضور در عرصه های مختلف جامعه را رقم می زند و اگر در تربیت مطالب صحیحی آموزش داده شود انتخاب شخص در خارج از محیط خانواده نیز در مسیر درستی خواهد بود.

خداوند متعال زن را موجودی سرشار از عاطفه و محبت خلق کرد و صبر و بردباری تربیت را در دل آن نهاد تا به اصلی ترین وظیفه خود که تربیت افراد صالح است با شکیبایی جامه عمل بپوشانند.

نقش تربیتی زن در اسلام



مسئوليت انسان سازي، بهترين رسالت زن در نظام تربيتي اسلام است، همان نقشي كه معمار انقلاب حضرت امام خميني رحمه الله عليه هم به زيبايي به آن اشاره نموده‌اند كه: همان طور كه قرآن انسان‌ساز است. زن هم انسان ساز است.

به تعبیر دیگر اصيل‌ترين نقشي را كه زن در جامعة كنوني مي‌تواند به عنوان يك زن داشته باشد گويي پرداختن به همين نقش است، يعني نقش انسان سازي.

به اذعان بسیاری اكنون، عمده‌ترين خلأيي كه در جامعة كنوني وجود دارداين است كه دچار يك نوع انفعال در مسئله انسان سازي شده ايم، يعني در عرصه تربيت فعالانه برخورد نمي‌كنيم.

در مقابل كليه فعاليت‌ها و فعل و انفعالاتي كه از طرف بيگانه صورت مي‌گيرد منفعل شده‌ايم، ما بايد اين نقش فعال را كه نقش انسان سازي است را اصالت بدهيم.

"اگر زن، اصالت را به شغل مادري و همسري ندهد از صراط مستقيم خارج است؛‌ يعني برخلاف ديدگاه فمينيستي كه مادري را و همسري را يك نوع بردگي مي‌بينند و يك شغل منفعل مي‌دانند، در نظام مهدوي، مادري و همسري يك شغل كاملاً اصيل است. عمده‌ترين نقشي كه زن مي‌تواند ايفا كند اين نقش است؛ نقش انسان سازي و تأمين نيروي انساني جامعة مهدوي كه اين مي‌تواند بزرگ‌ترين خدمت فرهنگي به يك جامعة مهدوي در عصر حاضر باشد".(2)

اهمیت توجه به نقش بی بدیل تربیتی زن در نظام مدعی زمینه ساز ظهور



اگر بخواهیم آثار تربیتی زنان را در تشکیل جامعه ای مهدوی به وضوح دریابیم بایستی در قدم اول جایگاه زن در جامعه مشخص شود یعنی اینکه چنین جامعه ای می طلبد حق و حقوق و ارزش و کرامت زن بنا به فرمایشات کتاب آسمانی و دین مبین اسلام رعایت شود و به آن به عنوان فردی تاثیرگزار در حیات بشری بها داده شود.

شاید گفته شود که این کار در نظام جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته، ولی این کافی نیست و بایستی پا را فراتر نهاد و جایگاه زن را به عنوان یکی از شاخص ترین عناصر تشکیل جامعه ای مهدوی برای تربیت منتظران موعود (عج) جستجو کرد.

اگر در جامعه به موارد مذکور توجه شود و زن طبق موازین و مقررات اسلامی مورد تکریم و تقدیر قرار گیرد یقینا زنان نیز در مسیر راستین و حق و عدالت قرار گرفته و در ترویج فرهنگ عدالت طلبی و عدالت خواهی که نهایت آرمانی آن تربیت یاران حضرت مهدی (عج) است حرکت خواهند کرد.

فرهنگ سازی معرفت به امام عصر (عج) و زمینه سازی ظهور آن حضرت از جمله مباحثی است که امروزه توجه به آن افزون گشته و به نحوی تلاش می شود تا از سوی هر نهاد و تشکلی مهدوی در این راستا قدمی برداشته شود که در این خصوص زنان می توانند بیشتر و در جای خود بهتر از هر عامل دیگری ایفای نقش کنند.

این خود مستلزم آن است که زنان جامعه اسلامی به اصول تربیت مهدوی واقف بوده و در ایفای مسئولیت و وظیفه خود دچار اشتباه و تعلم خطا قرار نگیرند.

تمرکز زنان بر تربیت منتظران مهدوی

از میان افراد جامعه اسلامی، کسانی جزء بهترین ها هستند که در زمره یاران امام عصر (عج) قرار گیرید و یقینا تربیت زنان در این میان حاوی بهترین تاثیر است.

"زن بایستی جهت اینکه سرشت فرزندانمان با نام امام زمان (عج) عجین شود هویت سازی کند، اگر مي‌بينيم زنان بزرگي مثل مادر سيد رضي با داشتن وضو فرزندان خود را تربيت مي‌كند يك نوع هويت سازي است، در عصر غيبت بايد با قصه، داستان و تذكر، اينگونه زنان هویت سازی کرد.

زن مهدوی باید سوره والعصر را كه بعضي تفسير به حضرت كرده اند براي فرزند تفسير كند و اين هويت را به فرزندش منتقل كند، یک مهدوی باید در اعياد شعبانيه با نشست و برخاست‌ها و زنده نگه داشتن ياد حضرت هويت سازي را تجلي ‌دهد." (3)

"زنانی که در تربیت فرزندان خود اصول تربیتی را رعایت کرده و سعی در پرورش منتظران مهدی (عج) دارند خود از جمله انسان های شایسته و منتظر امام عصر (عج) هستند چرا که این خصوصیت از لوازم انتظار است و تربیت منتظران راستین چهارمین مرحله از لوازم انتظار به شمار می رود که اولین آنها زندگی با یاد امام و مطابق پسند ایشان، دومین مرحله آرزوی یاری امام و پیوستن به ایشان، سومین مرحله آماده کردن خود برای پیوستن به امام و چهارمین مرحله که تربیت افراد منتظر است زیرا منتظران واقعی امام عصر (عج) تنها به آماده کردن خود برای استقبال از ایشان و پیوستن به حضرتش را راضی نمی شوند بلکه خود را موظف می دانند که این آمادگی در سایه مومنان نیز ایجاد کنند و در حقیقت به تربیت منتظران واقعی می پردازند» بنا براین نبایست از موضوع تربیت به سادگی گذر کرد." (4).

پی نوشت ها:
1. سخنرانی رهبر معظم انقلاب در مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان اولین دوره عالی نظامی طح مالک اشتر سپاه 21/3/63 کتاب چهار ساله اول، ص 316.
2. مریم معین الاسلام، کارشناس مباحث مهدوی از آیت الله جوادی آملی در مباحثه مهدوی با حجت الاسلام بهروز لک.
3.حجت الاسلام غلامرضا بهروز لک، دکترای علوم سیاسی و مسئول بنیاد فرهنگی امام مهدی(عج) آذربایجان غربی.
4. سلوک منتظران، نوشته دکتر سید محمد بنی هاشم، ص 283.


سلام
واقعا مطلب مفيدي بود..ممنون
يک سوال:بلاخره در سپاه آقا زنان هم حضور دارند يا نه؟اون 50 نفر که ميگن راسته؟
چون در يکي از نمازهاي جمعه گفته شد که حديثي در اين رابطه نيست!

دلتنگ مهدی (عج);24287 نوشت:
سلام
واقعا مطلب مفيدي بود..ممنون
يک سوال:بلاخره در سپاه آقا زنان هم حضور دارند يا نه؟اون 50 نفر که ميگن راسته؟
چون در يکي از نمازهاي جمعه گفته شد که حديثي در اين رابطه نيست!

با سلام

در روایاتی از اهل بیت علیهم السلام به وجود زن در بین سربازان امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف اشاره شده است. در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است: « با حضرت قائم علیه السلام سیزده زن همراه است.»(1) و در روایتی از امام باقر علیه السلام چنین آمده است: « سوگند به خدا، سیصد و اندی مرد می‌آیند كه در میانشان 50 نفر زن هستند.»(2)
چیزی که مسلم می باشد این است که در بین یاران ویژه امام زن نیز وجود دارد . اما در تعداد آنها اختلاف است. در ضمن گاهی به اشتباه گفته می شود که یاران امام 313 نفر می باشند. حال آن که این تعداد، حکم وزرای امام را دارند و یاران ایشان بیش از این تعداد می باشد.

پی نوشت ها

1- اثبات الهداة، ج7، ص150.
2- بحارالانوار، ج52، ص223.

[=arial][=&quot]بسم الله الرحمن الرحيم و صلي الله علي سيدنا خير النبين و سيد المرسلين و علي آله الطيبين الطاهرين و اللعن الدائم علي ظالميهم أجمعين إلي أبد الآبدين .[/][/]

نقل قول:

«نرجس (س)» نیز از جمله بانوانی است که فرزندی به دنیا آورد که حکومت جهانی از آن اوست و سعادت دنیوی و اخروی در گرو انتظار و اطاعت از آن موعود عدل گستر است.

قضیه نرجس را مورد مناقشه هستش و از نظر ما جای تامل دارد . فتامل .

نقل قول:
سلام
واقعا مطلب مفيدي بود..ممنون
يک سوال:بلاخره در سپاه آقا زنان هم حضور دارند يا نه؟اون 50 نفر که ميگن راسته؟
چون در يکي از نمازهاي جمعه گفته شد که حديثي در اين رابطه نيست!

هیچ تردیدی درش نیست که منظر آل البیت علهیم السلام مردوده و روایات سنی هستن که وارد کتب ما شده اند .
همچنین با سیره آل الله علیهم السلام هماهنگی ندارد .

رجوع فرمایید به کتاب گرانسنگ موسوعة الامام المهدی صلوات الله علیه .

دعاء کنید وقت بشه مفصلا صحبت کنیم .

موفق باشید.

سلام بر دوست جدید ؛زلزله فقه و عقائد
کاش منظورتون رو واضح تر و شفاف تر بیان می فرمودید :Gig:

زلزله فقه و عقائد;28333 نوشت:
[=arial][=&quot]بسم الله الرحمن الرحيم و صلي الله علي سيدنا خير النبين و سيد المرسلين و علي آله الطيبين الطاهرين و اللعن الدائم علي ظالميهم أجمعين إلي أبد الآبدين .

قضیه نرجس را مورد مناقشه هستش و از نظر ما جای تامل دارد . فتامل .

هیچ تردیدی درش نیست که منظر آل البیت علهیم السلام مردوده و روایات سنی هستن که وارد کتب ما شده اند .
همچنین با سیره آل الله علیهم السلام هماهنگی ندارد .

رجوع فرمایید به کتاب گرانسنگ موسوعة الامام المهدی صلوات الله علیه .

دعاء کنید وقت بشه مفصلا صحبت کنیم .

موفق باشید.

سلام به همه ي دوستان:Gol::Gol:

بعد هم به جناب زلزله فقه و عقايد

من كه متوجه فرمايشات جناب زلزله نشدم :Gig:

كاش زودتر زلزله بياد :khandeh!:

سلام باتشکر از مطالب شیرینتان لطفا درباره علائم اخرالزمان برای همه دوستان عزیز مطالبی بنویسید باتشکر :Rose:

گل مریم;28442 نوشت:
سلام باتشکر از مطالب شیرینتان لطفا درباره علائم اخرالزمان برای همه دوستان عزیز مطالبی بنویسید باتشکر :Rose:

با سلام

http://www.askdin.com/showthread.php?t=536

http://www.askdin.com/showthread.php?t=5715

http://www.askdin.com/showthread.php?t=5719

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

دوست گرامی جناب زلزله!!!

زلزله فقه و عقائد;28333 نوشت:
[=arial][=&quot][/][/]قضیه نرجس را مورد مناقشه هستش و از نظر ما جای تامل دارد . فتامل .

میشه بفرمایید کجای قضیه مورد مناقشه هست و در ضمن اینکه فرمودید از نظر ما جای تامل دارد ...

ببخشید شما ؟؟؟!!!

باتشکر - یاعلی

[=tahoma][=tahoma][=arial][=&quot]بسم الله الرحمن الرحيم و صلي الله علي سيدنا خير النبين و سيد المرسلين و علي آله الطيبين الطاهرين و اللعن الدائم علي ظالميهم أجمعين إلي أبد الآبدين .[/][/][/][/]

سلام به شما حمیدی عزیز حالتون خوبه .

این جای قضیه مشکل داره که وقتی موضوعی در کار نباشه دیگه بحث در مورد اون خیلی به جا نیست و این فرق می کنه با جایی موضوعی هست ولی ظهورات برای اشخاص فرق داره و هر کس یه چیزی می فهمه و مثلا ظهور در فلان مساله براش حجته و ...

ما هم که در عقائد مقلد کسی نیستیم عزیز ..

بنده هم بنده ضعیف خدای متعال لا املک لنفسی نفعا و لا ضرا و لا موتا و لا نشورا ...

موضوع قفل شده است