جمع بندی بهترین راه حل برای نماز خواندن سر کار و یا در کلاس چیست؟
تبهای اولیه
سلام
من بعضی مواقع نماز های یومیه یا سرکلاس یا کار هستم. فکر کنید مثلا 12.5 وقت اذان هست اما 12 تا 2 کلاس هست و بعدش هم 2 تا 4 مثلا کلاسم. متاسفانه دانشگاه هم به این مسئله اصلا دقتی نداره، منم برناممو طوری چیدم تا موقع اذان دیگه جایی مشغول نباشم و برام خیلی مهمه که سر وقت نمازمو بخونم، نمازمون که نماز نیست حداقل سروقت باشه،اما هفته ای 2 3 بار این مشکلو دارم
پیشنهادت دوستان چیه؟
[="Arial Black"][="Blue"]با عرض سلام خدمت دوست خوبم علی آقا
از آنجا که حقیر خود در دانشگاه مشغول به کارم می دانم که آیین نامه ای وجود دارد مبنی بر اینکه اگر دانشجویی بخواهد بخاطر شرکت در نماز اول وقت، کلاس را ترک کند ونماز را سریع بخواند وبرگردد برایش غیبتی منظور نخواهد شد پیشنهاد من به شما این است که در این امر کوتاهی نکنید و سعی کنید نمازتان را در اول وقت ولو خیلی سریع بخوانید یعنی از قبل کلاس وضو بگیرید وآماده باشید و به محض اذان اجازه بگیرید و در عرض چند دقیقه نمازتان را بخوانید و هرگز از این مهم غافل نشوید مگر اینکه مطالب درس آنچنان سخت باشد که نتوان عدم حضور در چند دقیقه از درس را جبران نمود که در این صورت حضور در کلاس از نماز اول وقت مهمتر خواهد بود.[/]
-
[/liسلام
اولا تبریک میگم به همه ی کسایی که نماز اول وقت می خونن.
دوما نظر و پیشنهاد اقای اویس منطقی به نظر می رسه.جای بحثی نیست.متشکریم.
سوما خواستم یه توصیه ی خوب به دوستان بکنم.برای دوستانی که نماز اول وقت می خونن و اگر گاهی جایی هستن که امکان نماز اول وقت نیست بتونن از این راه حداقل کمی دل رو اروم کنن .چون تجربه ها دارم که شده مثلا در موقع اذان امکان خوندن نماز نداشته باشم و اصلا ارامش ام به هم بخوره که چرا موقع اذان است و من اینجام و نمی تونم نماز بخونم.
چند روز پیش کتابی مطالعه کردم که در اون کتاب نوشته شده بود که در زمان جنگ پرستاری این را نقل کرده بود که جوانی بدحال و زخمی را به بیمارستان اوردند و دکتر هرچه از او پرسید که کجایت درد می کند او جواب نداد و فقط به یک گوشه زل زده بود و پلک هم نمی زد.سپس دکتر که این شرایط رو دیده به پرستار گفته که خانم این مریض هر وقت زبونش باز شد خبرم کن.پرستار می گفت فکر کردم لج کرده و حرف نمی زند.بعد از سرم اوردن پرستار، همان جوان به پرستار گفته که می بخشید خواهر نماز می خواندم من در خدمتم.
کمی که فکر کردم دیدم درست است که این گونه نماز خواندن برای فرد سالم صحیح و جایز نیست اما حداقل می شود در محیط هایی که شرایط نماز اول وقت نیست اینگونه در دل نجوا کرد تا ارامش یابد و سپس در اولین فرصت نماز واجب و صحیح خوانده شود.
اکنون مدت هاست که من در هنگام برگشت از کلاس ها که اکثرا در موقع نماز است ، در ماشین این چنین مثل رزمنده ی جوان برای یاد خدا در سر وقت نماز می خوانم.البته نه اینکه نماز واجبی ام را بلکه برای ارامش دل خودم.نماز صحیح برای فرد سالم هم جای خود دارد..
ببخشید طولانی شد.
سلام به دوست عزیز ، تشکر بابت جواب ها تون ، اتفاقا من اینکار رو کردم قبلا، و سر کلاس شروع کردم، البته سر کلاس همیشه پارازیت هست اما سعی مردم توجه نکنم،اما تو این شرایط قبوله؟ ما که سالمیم می تونیم بریم بیرون، نظرتون چیه؟
[="Arial Black"][="Blue"] از جهت فقهی برای فرد سالم نمازی که صرفا با ایما و اشاره و یا در دل نجوا کردن باشد صحیح نیست بهتر است شما هم برای ارامش حقیقی و کامل قلبی خود، همان پیشنهاد ما را انجام دهید که به خیر نزدیک تر است[/]
شما درست می فرمایید، این کار رو می تونم برای نماز ظهر و عصر انجام بدم اما برای نماز مغرب عشا نمی تونم، چون نماز خونه اون موقع دیگه بسته هست، واقعا ممنونم بابت کمک
سلام مجذ
خوبه من چند بار گفتم که این گونه نماز خوندن برای فرد سالم قبول و جایز و صحیح نیست.
علی اقا مگه نگفتم این گونه نماز خوندنت فقط برای ارامش دله..چون ادم که نمی تونه تو اتوبوس اجازه بگیره بره نماز بخونه.
خلاصه ی کلام طبق فرموده ی کارشناس : باید تا جایی که امکانش هست زورت رو بزنی که نماز ت اول وقت باشه.حالا نشد که ایرادی نداره.
الان ما نماز خونه نداریم ، قرار نیست که خودم رو بکشم و برم به زور کلاس رو تعطیل کنم.ولی اگه جایی مثل دانشگاه باشه،به نظرم ،ناتوانی در خوندن نماز اول وقت بهانه هست.
موفق باشید.
[="navy"] ذره اي تاخير انداختن نماز دور از شان خداونده!
امام رضا عليه السلام در يكي از بزرگترين محافل علمي با شنيدن صداي اذان بلند شدند! اين براي ما حجت است!
مومن حقيقي را به گفته ي معصوم در هنگام نماز بشناسيدو شفاعت ما به سبك شمارندگان نماز نمي رسد!
پيشنهاد: سعي كنيد با چند تا از دانشجويان و اساتيدمومن دانشگاه جهت تبيين جايگاه نماز فعاليت كنيد !مثلا از اساتيد و روحانيوني كه حرفشون حجته دعوت كنيد! چه بهتر كه در يكي از ماه هايي كه همه تحت تاثيرن اين اتفاق بيوفته!مثل : محرم و ماه رمضان....
يك روحاني اگاه و كاردان به اصطلاح عموم با حال مي تونه همه را به جنبش بياره! پس يك امام جماعت با حال براي دانشگاهتون پيدا كنيد!
مطمئن باشيد اگر يك نفر با قدرت قيام كنه بقيه هم كه دوست دارند با اتكا به قدرت اون قيام مي كنند!
فقط در اين مدت در هر شرايطي نمازتون بايد اول وقت باشه! خجالت يا توهين و تمسخر اصلا دلايل خوبي براي ترك نماز اول وقت نيست و از حيله هاي شيطان غافل نباشيد:
كه مدام يك دقيقه بعد و دو دقيقه بعد مي كنه!
و به بهونه ي ارامش بيشتر يا وجهه ي مردمي نماز شما را به تاخير مياندازه!
پس محترمانه از استاد خواهش كنيد و در مقابل نه او محكم بايستيد اما با احترام و مهرباني!!!!![/]
اگر در دانشگاه یا هر مکان دیگری که درس میخونیم یا کار میکنیم (یا در کلاس های اموزشی زبان های خارجه)
نماز خونه نبود میتونیم بدون اجازه مدیر ان مکان یک جا نماز یه گوشه ای خلوت پهن کنیم نماز بخونیم؟
سلام ما هم مثل شما این مشکل رو داشتیم بلاخره تصمیم گرفتیم قبل از کلاس وضو داشته باشیم موقع اذان حداقل نماز ظهر رو بریم بخونیم برگردیم.
[="Georgia"][="Blue"][=georgia]جمع بندی[=georgia]
سوال
[=georgia]متاسفانه برنامه کلاس درسی دانشگاهی من به گونه ای تنظیم شده که با اذان تداخل دارد با توجه به این که بنده اهتمام بسیاری به نماز اول وقت دارم و حضور در کلاس نیز لازم است شما بفرمایید که چه باید بکنم؟
پاسخ
درد انشگاه ها آیین نامه ای وجود دارد مبنی بر اینکه اگر دانشجویی بخواهد بخاطر شرکت در نماز اول وقت، کلاس را ترک کند ونماز را سریع بخواند وبرگردد برایش غیبتی منظور نخواهد شد پیشنهاد من به شما این است که در این امر کوتاهی نکنید و سعی کنید نمازتان را در اول وقت ولو خیلی سریع بخوانید یعنی از قبل کلاس وضو بگیرید وآماده باشید و به محض اذان اجازه بگیرید و در عرض چند دقیقه نمازتان را بخوانید و هرگز از این مهم غافل نشوید مگر اینکه مطالب درس آنچنان سخت باشد که نتوان عدم حضور در چند دقیقه از درس را جبران نمود که در این صورت حضور در کلاس از نماز اول وقت مهمتر خواهد بود.
امام محمد باقرعلیه السلام می فرمایند:"هر كس نماز واجب را در حالی كه عارف به حق آن است در وقتش بخواند، به گونه ای كه چیزی دیگر را بر آن ترجیح ندهد، خداوند برای وی برائت از جهنم می نویسد كه او را عذاب نكند، و كسی كه درغیر وقتش به جا آورد در حالی كه چیزی دیگر را بر آن ترجیح دهد، خداوند می تواند او را ببخشد یا عذابش كند(1)
پینوشت:
1-وسائل الشیعه، ج 3، ص 81، ح 23و ص 78، ح 1