قرار ملاقات شبانه

تب‌های اولیه

17 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
قرار ملاقات شبانه

حقیقت اینه که من به این نتیجه رسیدم که خداوند دنبال بهانه بوده تا آدمها رو به بهشت ببره و خیر دنیا و آخرت رو نصیبشون کنه و برای همین نمازی رو قرار داده به نام نماز شب ...


فکر میکنید شوخی میکنم؟ خودتون قضاوت کنید:




* آخه چه عبادتیه که حتی خوابیدن با نیتش صدقه محسوب میشه؟


«کسی که به نیّت بیدار شدن برای نماز شب بخوابد خواب او نوعی صدقه بشمار می‌آید و خداوند متعال برای او پاداش نماز شب را مقرّر می‌دارد»!




* یا حتی این که آدم موقع انجامش از شدت خواب آلودگی تلو تلو میخوره هم ثواب داره:


«امام صادق (ع) : گاهى بنده خدا آخر شب بیدار مى‌شود، درحالیکه از کسالت خواب به چپ و راست خم مى‌شود و یا سرش را خم کرده و چانه‌اش را به سینه مى‌چسباند، پس در این هنگام، خداى تعالى امر مى‌کند، تا درهاى آسمان باز مى‌شود، سپس به فرشتگان مى‌فرماید: به بنده من نگاه کنید، با آن که نماز شب را بر او واجب ننموده‌ام، ولى به سبب تقرب به من، خود را به چه زحمتى وادار نموده است و یکى از این سه خواسته را از من مى‌خواهد: یا گناه او را بیامرزم و یا تجدید توبه نموده با من رابطه برقرار کند و یا آن که روزى بیشترى مى‌خواهد اى فرشتگان! شما شاهد باشید هر سه مورد را به او بخشیدم.»


* و این که از بس پاداشش بزرگه اصلاً به بیان نمیاد. برای همین در قران از اون پاداش با عبارت «قُرّهَ عَین» یاد شده. یعنی چیزی که با دیدنش از شادی چشمها برق میزنه و به زبون بر و بچز، آدم کف میکنه!


«امام صادق (ع) :هیچ عمل نیكى نیست مگر اینكه ثواب روشنى در قرآن براى آن بیان شده، مگر نماز شب كه خداوند بزرگ، ثواب آن را روشن نساخته به خاطر عظمت و اهمیت آن؛ لذا فرموده است: هیچكس نمى‏داند چه ثوابهایى كه مایه روشنایى چشمان است براى کسانی که نماز شب میخوانند، نهفته شده است»




و یک عالمه ثواب دیگه ...
حالا اییییییینهمه ثواب در قبال چیه: فقط 3 یا نهایتاً 11 رکعت نماز، که اون هم هزار جور بونس و تخفیف شامل حالش میشه. خودتون ببینید:




*** زمان نماز:
زمان خوندن نماز شب از نیمه شب شرعی (یعنی 11 ساعت و ربع بعد از اذان ظهر) شروع میشه و تا اذان صبح ادامه داره. الان که ساعتها رو جلو کشیدن حدوداً از ساعت 12 و نیم شب به بعد میشه این نماز رو خوند. اما برعکس نمازهای واجب که هرچی اول وقت تر خونده بشن، فضلیتشون بیشتره، نماز شب هرچی آخر وقت تر خونده بشه، فضیلت بیشتری داره. یعنی هرچی به اذان صبح نزدیکتر میشیم، فضیلت این نماز به صورت تصاعدی بالا میره.


اما خوندن این نماز اینقدر ارزشمنده که خداوند همه جوره کار رو راحت کرده تا هیچکس بهانه ای برای نخوندنش نداشته باشه. مثلاً:
* مسافر و کسى که براى او سخت است نافله شب را بعد از نصف شب بخواند، مى‏تواند آن را در اول شب بخواند.
* جوانی که می‌ترسد خواب بماند و نماز شب از او فوت شود می‌تواند نماز شب را پیش از نیمه شب شرعی بخواند.
* کسانی که برای خواندن نماز شب بعد از نیمه شب عذری دارند، مانند افراد پیر و یا کسی که از سرد شدن هوا می‌ترسد و ... می‌توانند نماز شب را قبل از نیمه شب بخوانند.
و ...


ماحصل کلام اینکه درسته وقت این نماز از نیمه شب تا اذان صبحه، ولی خوندنش از زمانش مهمتره. یعنی اگه میدونین که اگه صبر کنید تا وقتش داخل بشه، خود نماز از دستتون میره، معطل نکنید و در آخر شب ترین وقت ممکن بخونیدش. حتی اگه هنوز نیمه شب نشده باشه.





*** خود نماز:
نماز شب کلاً یازده رکعته. یعنی 4 تا نماز 2 رکعتی (2 رکعتها دقیقا مثل نماز صبح هستند، بدون هیچ سوره یا ذکر خاصی) با نیت نماز نافله ی شب + یک نماز دو رکعتی دیگه (باز هم دقیقا مثل نماز صبح)، به نام نماز شفع + یک نماز یک رکعتی به نام نماز وتر.


تموم شد ... به همین سادگی، و به همین خوشمزگی!




اما خوشمزه تر اینه که میشه بدون هیچ عذر و بهانه ای به جای این 11 رکعت، فقط همون 2 رکعت نماز شفع و یک رکعت نماز وتر رو خوند ... بله درست شنیدید: میشه با 3 رکعت، ثواب کل نماز رو برد ...!
تازه اگه وقت کم باشه و چند دقیقه بیشتر به اذان صبح نمونده باشه، میشه فقط نماز وتر رو خوند (یعنی فقط یک رکعت) و این به عنوان نماز کامل پذیرفته میشه!




*** پس اصل ماجرا همین 11 رکعته ... یا حتی اگه دلتون خواست 3 رکعت ... اما حالا اگه بخواین به قول معروف پلوی زعفرون دار داشته باشین، مستحباتی هست که میتونین انجام بدین و حالش رو ببرین! و یک عالمه ذکرها و مستحباتی که با یه سرچ کوچولو میتونین پیداشون کنید...


این توضیح مهمه که تمام اعمال بجز اصل اون 11 رکعت، حتی قنوت نماز وتر مستحبن و اگه دوست داشتید میتونید نخونید. یا یه قنوت ساده بگین و حتی به زبون فارسی دعا کنید! این رو گفتم که یهو با دیدن اعمال مستحبی هول برتون نداره!


اما خود من چون به غایت تنبلم و میترسم همین پلوی ساده (یعنی همین 11 رکعت) هم از دستم دربره، فعلاً دور و بر مستحبات نمی گردم. و در نتیجه نماز شبم نهایتاً یک ربع طول میکشه. و بعدش دوباره میرم میخوابم. (اعتراف میکنم که یکی دو بار که شیطون داشت گولم میزد و میگفت: «اوووووووه! با اینهمه خستگی چطوری میخوای 11 رکعت نماز بخونی!»، به همون 3 رکعت اکتفا کرده ام!، اما اصلاً ناراحت نیستم.)


در مستحباب اون چیزی که مهمه نشاط هست ... یعنی اگه یک رکعت بخونی، ولی با نشاط و شادابی، بهتره از 10 رکعت با کسالت و از روی اکراه. وقتی خدا خودش اینقدر مهربونه که گفته عیبی نداره، هر وقت برات سخت بود، یا اصلاً هر وقت دلت خواست میتونی به جای 11 رکعت، 3 رکعت بخونی و من همون ثواب رو بهت میدم، من چرا بیخود مته به خشخاش بذارم؟ ... میگن شاه میبخشه، ولی وزیر نمی بخشه، حکایت اینجور وقتهاست!






*** تازه این نماز جزو نمازهای مستحبیه و مشمول تمام قوانین اون نمازها میشه، یعنی:


* میشه اون رو در حالی که رو به قبله نیستیم، یا درحال حرکت هستیم هم بخونیم ... یا حتی درحال دراز کشیدن (در این باره از دفتر مرجعتون سوال کنید تا دقیقاً براتون شرح بدن...)


* میتونیم دیگه سوره رو نخونیم و به حمد کافی اکتفا کنیم.


* برخلاف نمازهای واجب، در نماز مستحبی اگه در تعداد رکعتها شک کردیم میتونیم هر طوری راحتتریم تصمیم بگیریم. یا مثلاً اگه اعمال رو کم و زیاد انجام دادیم نمازمون باطل نمیشه.





*** فکر کردین تموم شد؟ نخیر! یه سورپرایز دیگه هم هست:


حالا اگه با تمام این حرفها خواب موندیم، یا به هر علتی نتونستیم شب نماز شب رو بخونیم، میشه توی روز قضاش رو بخونیم. اونوقت نه تنها خدا ناراحت نمیشه، بلکه تازه بنده ی نورچشمی هم میشیم. به این روایتها توجه کنید:


* «از امام صادق (ع) روایت است که شخصی به آن حضرت عرض کرد: فدایت شوم چه بسا اتفاق می‌افتد که یک، دو، یا سه ماه نماز شب از من فوت می‌شود و من آن را در روز قضا می‌کنم. آیا این کار جایز است؟ فرمودند: به خدا قسم این کار مایه روشنی چشم تو است. و این جمله را سه بار تکرار کرد.»


* «رسول خدا (ص) فرمودند: خدای تعالی به بنده‌ای که قضای نماز شب را بجای می‌آورد مباهات می‌کند و می‌فرماید: ای فرشتگان، این بنده چیزی را که به او واجب نکرده‌ام قضا می‌کند. گواه باشید که من او را آمرزیدم.»


و اینکه قضاى نماز شب بر تقدیم آن (یعنى پیش از نیمه شب خواندن) رجحان دارد. یعنی اگه میدونیم شب خواب میمونیم، لازم نیست قبل از نیمه شب نماز رو بخونیم، بلکه بهتره صبر کنیم فرداش قضاش رو بخونیم. جالبه نه؟

* حالا جالبتر اینه که این وسط برای اونهایی که مشتری دائم باشن یه تخفیفهایی هم هست! مثلاً حاج آقا فاطمی نیا میگن:


«دانشجویی که فردا امتحان دارد و وقت نمی کند، یا زنی که کارهای خانه را انجام داده، شب خسته است و نمی‌تواند برای نماز شب بلند شود، اگر فرزندش از خواب بیدار شد و خواست شیر بخورد، یا باد دری را باز کرد، یا به هر صورتی که نیمه شب بیدار شد،‌ ذکر «یا اکرم الاکرمین» را بگوید و دوباره بخوابد،و مطمئن باشد که ثواب نماز شب را خواهد برد.»

***
یکی از اسامی روز قیامت یوم الحسرت هست ...
یعنی در اون روز آدمها کلی حسرت میخورن که چقدر آسون میشده بهشتی بشن و نشدن. وقتی داشتم درباره نماز شب تحقیق میکردم تمام مدت این موضوع در سرم دور میزد که چرا من تا الان نفهمیده بودم که نماز شب خوندن چقدر راحته و چقدر خدا برامون تسهیلات ایجاد کرده که یه وقت این فیض عظیم رو از دست ندیم. چرا همه فکر میکنن نماز شب خوندن یه چیزیه تو مایه های کوه کندن!


در واقع داشتم فکر میکردم با اینهمه مهربونی خدا، آدم باید چقدر در بد بودن مهارت داشته باشه که از اینهمه همراهی ها و گذشتها و آسان گیری های خدا بی نصیب بمونه و نتونه درست و زیبا زندگی کنه و عاقبت کارش به جهنم ختم بشه!

وقتی ترک نشه اون موقع است که می فهمی تمام عشق دنیا رو خدا نصیبت می کنه اما کافیه یه شب نخونی خودش به استقبالت میاد
امتحان کنید:Gol::hamdel::hamdel::hamdel:

واااااااای!!!! خیلی امید بخش بود! ممنون رنگ خدای عزیز
و من چقدر بدبختم که چندین بار قصد کردم نماز شب بخونم ولی به بهانه های مختلف خودمو معاف کردم!
اینکه گفتی شاه می بخشه وزیر نمی بخشه حکایت منه! من در انجام مستحبات اینجوریم یعنی دوست دارم تمام و کمال انجام بدم. برای همین از همون نصفه نیمه ش هم محرومم!!!
ولی با این پست شما عزمم رو جزم کردم که به هر شکلی هست از این فیض محروم نشم
ممنون
:Gol::Gol::Sham::Sham:

ریحانه سادات;363702 نوشت:
واااااااای!!!! خیلی امید بخش بود! ممنون رنگ خدای عزیز
و من چقدر بدبختم که چندین بار قصد کردم نماز شب بخونم ولی به بهانه های مختلف خودمو معاف کردم!
اینکه گفتی شاه می بخشه وزیر نمی بخشه حکایت منه! من در انجام مستحبات اینجوریم یعنی دوست دارم تمام و کمال انجام بدم. برای همین از همون نصفه نیمه ش هم محرومم!!!
ولی با این پست شما عزمم رو جزم کردم که به هر شکلی هست از این فیض محروم نشم
ممنون
:Gol::Gol::Sham::Sham:

سلام همیشه همین طوره همه ما اگر بگن که بریم استخر دو ساعت با سرعت می ریم اگر بگن یه فیلم قشنگ گذاشتن با سرعت می ریم می بینیم
اگر بگن امشب شام دعوتین فلان جا کل روز همش به فکر اینیم که شام چی می دن
ولی واسه نماز شب که شاید وقت چندانی نگیره می گیم ولش کن خسته ایم حالش نیس بذار واسه بعدا
یه روزی یه روزی از این بعدا گفتن ها پشیمون می شیم ولی اون موقع پشیمونی فایده نداره پس قدر زنده بودن و وجود داشتن خودمون رو بدونیم و قدر این زمانی که می تونیم کارهای کنیم که بعدا بدردمون بخوره
یا علی

سلام
یه سوال
ثواب حق گویی و حق خواهی بیشتره یا نماز شب؟ ( اگه هر دو باهم ادا بشه البته که بهترینه اما اگه کسی فقط یکی از این صفات رو بخواد انتخاب کنه اونوقت کدوم مهمتره؟)

امام علی (ع): خوشا خواب آگاهان و افطار کردنشان

Ali_Shahe_Mardan;363708 نوشت:
ثواب حق گویی و حق خواهی بیشتره یا نماز شب؟ ( اگه هر دو باهم ادا بشه البته که بهترینه اما اگه کسی فقط یکی از این صفات رو بخواد انتخاب کنه اونوقت کدوم مهمتره؟)

باسلام
مسلماً حقگویی و حق خواهی ارزش بالاتری دارد و اصلاً انجام امور مستحبی و نمازشبها برای این است که به حق گویی و حقگرایی برسیم؛ اما از این نکته غافل نشویم که گاهی هم شیطان برای این که ما را از امور عبادی ای چون نماز شب، باز بدارد ما را به مقایسه بین اعمال و ترجیج دادنِ امور دیگر بر امثال نماز شب و عبادات فردی می اندازد؛ بدین بهانه که آن عملِ عبادی را ترک کنیم، در واقع این پله ای است برای تسلط شیطان برنفسِ ما که آن عملِ بهتر را هم ترک کنیم، ولی چون می داند که ما می دانیم مثلا حق گویی بهتر از نماز مستحبی است، ابتدا اهمیت نماز شب را در مقایسه با حق گویی، از بین می برد و سپس در مرحله ی بعدی به سراغ سست کردن حق گویی می رود.
هواسمان به گامهای شیطان باشد که این خود هربه است.

در مناجات خدا با موسی آمده است :دروغ می گوید کسی که گمان بَرَد مرا دوست دارد اما وقتی شب فرا میرسد چشم از (عبادت) من فرو می بندد ، آیا هر دلداده ای خواستار خلوت با حبیب خود نیست؟
وسائل الشیعه ج7 ص 77

وقتی آخر شب می شود خداوند سبحانه و تعالی می فرماید:
کسی نیست که مرا صدا بزند تا جوابش رابدهم؟
کسی نیست که چیزی بخواهد تا خواهشش را برآورده کنم؟
کسی نیست که بخواهد او را بیامرزمش؟
کسی نیست که توبه کند تا توبه اش را بپذیرم؟

هر کس به جایی رسید در سحر رسید؛
از رزق و روزی تا علم و حکمت تا صحت و سلامت و تا سعادت و معرفت را همه و همه در سحر می دهند.
بدبختانه در 24 ساعت شبانه روز، شیطان خواب سحر را بسیار شیرین می کند تا مردم از فیض سحر محروم شوند و در این کار هم موفق بوده است.
دیده اید، روستاییان ماست را می زنند تا کره اش را بگیرند، یعنی از چند مَن ماست، مقداری کره می شود و بقیه اش دوغ؛
حال، انسان هم چنین است،
از 24 ساعت عمر انسان در شبانه روز کره اش در هنگام سحر است، که آن موقع همه درخوابند و شیطان، کره عمرها را می گیرد، آنچه برای مردم می ماند دوغ است.

برادر و خواهر عزیزم! بدبختی ما این است که پای حرف عالم و آدم با ذوق و شوق می نشینیم و فکر می کنیم مرغ همسایه غاز است غافل از این که مرغ خودمان تخم طلا می گذارد. بیایید یکبار هم که شده به خدا و اوصیا و اولیایش اعتماد کنیم، یکبارش که ضرر نداره، داره؟!

ممنونم از جناب رنگ خدا . واقعا یه دید دیگه نسبت به نماز شب داشتم الآن کامل شد.
خیلی زیباست وقتی صفت رئوف و مهربانی خدا رو درک میکنیم.بهترین دوست.بهترین غمخوار.بهترین... . واقعا خدای باحالی داریم اما غافلیم.
این شبهای ماه رمضون بعضی ها بیدار میمونند.بعضی ها هم خوابشون نمیبره.مثل من. خوب میشه با نماز یه کاری کنی که واسه خدا مهم بشی نه واسه یه موجود پلید.
به نظرم این که شهدا واقعا شدند شهدا همین نماز شبها بود.هرکی بیشتر با خداش حال کرد و بیشتر به سمت خداش رفت، خدا هم به سمتش دوید و اون رو قبول کرد و برد.
یه رزمنده که هنوز هم از عقده های جنگ گریه میکنه میگفت : واسه یه عملیات داخل یه پادگان آموزش میدیدم.نیمه شب بیدار شدم گفتم برم نماز شب تا کِسی نیومده. دیدم نماز خونه پر از آدم هست.تعجب کردم گفتم یعنی این همه قبل از من اومدن؟انگار که صدای لانه ی زنبور میومد اون داخل.
آره واسه همین مناجات ها بود که یک شبه خدا امام زمانش رو مامور میکرد تا بیاد به خواب شهدا و بهشون بگه آماده بشن واسه شهادت.
واقعا هم همین طور بود اکثر شهدا فهمیدن کی میخوان برن پیش خدا.
ان شاالله که خودمون اراده کنیم وگرنه که خدا-نعوذبالله-بخیل نیست که ما رو از سعادت محروم کنه.
یاعلی:Gol:

همه شب در اين اميدم که نسيم صبحگاهي
به پيام آشنائي بنوازد و آشنا را
ز نواي مرغ يا حق بشنو که در دل شب
غم دل به دوست گفتن چه خوشست شهريارا
:Sham:

[="Tahoma"][="DarkGreen"]سلام به همه ی دوستان .خواستم از رنگ خدای بزرگوار بابت این پستهای قشنگشون تشکر کنم.وقتی این مطالبشونو میخوندم احساس قشنگ معنوی درونم شعله میکشید. خیلی خوب و اثرگذار مینویسید.خدا خیرتون بده .واقعا ممنونم . دوستان منو هم در نمازتون دعا کنید.:Gol:[/]

مه حنانه;372195 نوشت:
سلام به همه ی دوستان .خواستم از رنگ خدای بزرگوار بابت این پستهای قشنگشون تشکر کنم.وقتی این مطالبشونو میخوندم احساس قشنگ معنوی درونم شعله میکشید. خیلی خوب و اثرگذار مینویسید.خدا خیرتون بده .واقعا ممنونم . دوستان منو هم در نمازتون دعا کنید.

سلام خدمت شما
خدا رو هزار مرتبه شکر.. ممنون از لطف شما بزرگوار، این پست ها نوشته ی خودِ بنده ی حقیر نیست، از جای دیگری برداشته شده. خدا نویسنده ی اصلی رو خیر بسیار بده
التماس دعا

وقتی خداوند از پشت ، دستهایش را روی چشمانم گذاشت
از لای انگشتانش آنقدر محو دیدن دنیا شدم
که فراموش کردم منتظر است نامش را صدا کنم . . .

به قول حاج آقای دولابی(رضوان الله علیه) "در دنیا اگر خودت را مهمان حساب کنی و حق تعالی را میزبان،همه ي غصه ها می رود... چون هزار غصه به دل میزبان است که دل مهمان از یکی از آنها خبر ندارد... از مهمان بابت آنچه در مهمانی خورده است،سؤال و مؤاخذه نمی کنند... مهمان نه در دنیا و نه در آخرت،حساب و کتاب ندارد... پس صلاح در مهمان شدن است که خیر دنیا و آخرت در آن است... ما در دنیا و آخرت مهمان خدا هستیم... آداب مهمانی را باید رعایت کرد... باید در بدو ورود صاحبخانه را ملاقات کرد،بعد هر جا که گفت بنشین،نشست و هر چه پذیرایی کرد،بهره برد و به صاحبخانه فرمان نداد و جز آنچه آماده کرده،نخواست و دل به وسایل و منزل صاحبخانه نبست و آرزوي مالکیت آنها را نکرد... هر وقت هم در زندگی ات گیري پیش آمد و راه بندان شد،بدان خدا کرده است؛زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی...؟ هرکس گرفتار است،در واقع گرفته ي یار است

یه جا فرمودی:

رنگ خدا;363608 نوشت:
و اینکه قضاى نماز شب بر تقدیم آن (یعنى پیش از نیمه شب خواندن) رجحان دارد. یعنی اگه میدونیم شب خواب میمونیم، لازم نیست قبل از نیمه شب نماز رو بخونیم، بلکه بهتره صبر کنیم فرداش قضاش رو بخونیم. جالبه نه؟

یه جا هم فرمودی:

نقل قول:
[=B Yekan]* جوانی که می‌ترسد خواب بماند و نماز شب از او فوت شود می‌تواند نماز شب را پیش از نیمه شب شرعی بخواند.

بالاخره کدامش درسته؟ این یکی قبلی رو نفی میکنه!

باسلام
هر دو درست است ولی آنچه که در رساله ها سفارش شده است مورد دوم است برای کسی که می ترسد خواب بماند.
حال اگر به امید بیدار شدن، قبل از نیمه شب شرعی نماز شب را نخواند و خواب ماند، پسندیده است که قضای آن را به جای آورد. قضا، برای موقعی است که فکر می کردیم بیدار می شویم ولی خواب ماندیم.

[=arial]بسم الله الرّحمن الرّحیم


موضوع قفل شده است