جمع بندی علت حرام نبودن این نوع رابطه زناشویی

تب‌های اولیه

6 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
علت حرام نبودن این نوع رابطه زناشویی

با سلام و احترام

با توجه به اینکه طبق فرمایش آیات عظام آمیزش مقعدی زن و شوهر در صورت رضایت هر دو طرف دارای کراهت شدید است ( و در صورت عدم رضایت یکی از طرفین حرام می باشد) چرا در حالی که مضرات این نوع آمیزش در علم پزشکی به وضوح ثابت شده است مراجع تقلید حکم به حرمت این عمل (حتی در صورت رضایت طرفین) نداده اند؟

با نام و یاد دوست


کارشناس بحث: استاد کریم

سؤال:
با توجه به این که طبق فرمایش آیات عظام (رفع مقامهم) آمیزش مقعدی زن و شوهر در صورت رضایت هر دو طرف دارای کراهت شدید است و در صورت عدم رضایت یکی از طرفین حرام است، چرا در حالی که مضرات این نوع آمیزش در علم پزشکی به وضوح ثابت شده است، مراجع تقلید حکم به حرمت این عمل (حتی در صورت رضایت طرفین) نداده‌اند؟

پاسخ:
فتوای فقهاء بر اساس کشفیات طبی نیست؛ بلکه تابع احادیث و منابع دینی که شامل کتاب، سنت، عقل و اجماع می‌شود، هست.
از نظر فقهی، حرام چیزی است که دارای مفسده ملزمه باشد و ضرر آن قابل جبران و دارای خطر باشد. از این رو، اگر دارای ضرر باشد که این ضرر به حد ملزمه که خطر جانی دارد، نرسد، کراهت خواهد بود نه حرمت.

کریم;592832 نوشت:
فتوای فقهاء بر اساس کشفیات طبی نیست بلکه تابع احادیث ومنابع دینی که شامل کتاب، سنت، عقل واجماع می شود هست.
از نظر فقهی حرام چیزی است که دارای مفسده ملزمه باشد وضرر آن قابل جبران ودارای خطر باشد. لذا اگر دارای ضرر باشد که این ضرر به حد ملزمه که خطر جانی دارد نرسد کراهت خواهد بود نه حرمت.

با سلام و تشکر به خاطر پاسخ شما

بیشتر سوال بنده این است که این کراهت از کجا ناشی می شود. همانگونه که شما فرمودید فتوای فقها بر اساس منابع پنجگانه می باشد و علم طب دلیل قاطعی بر یک حکم فقهی نیست. بنده به دنبال ریشه این حکم فقهی هستم که از چه چیزی منشأ و سرچشمه گرفته. اگر در این زمینه روایت و یا حدیثی سراغ دارید ممنون می شوم معرفی بفرمایید.

javaneh1986;594138 نوشت:
بیشتر سوال بنده این است که این کراهت از کجا ناشی می شود. همانگونه که شما فرمودید فتوای فقها بر اساس منابع پنجگانه می باشد و علم طب دلیل قاطعی بر یک حکم فقهی نیست. بنده به دنبال ریشه این حکم فقهی هستم که از چه چیزی منشأ و سرچشمه گرفته. اگر در این زمینه روایت و یا حدیثی سراغ دارید ممنون می شوم معرفی بفرمایید.

بله در احادیث ما این مساله وجود دارد ودلیل آن جایز بودند آن وکراهت بیان شده است، شیخ حر عاملی در جلد 20 وسائل الشیعه از مجلدات 30جلدی در دو باب احادیث مربوط به این بحث را بیان داشته که بنده در اینجا 4حدیث را نقل می کنم.
1- حدیثی از رسول خدا که رد آن فرموده دخول از مقعد حرام است:
[=Noor_Nazli]عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْعَبَّاسِ بْنِ مُوسَى عَنْ يُونُسَ أَوْ غَيْرِهِ عَنْ هَاشِمِ بْنِ الْمُثَنَّى عَنْ سَدِيرٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع يَقُولُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص‏[=Noor_Nazli] مَحَاشُ‏[=Noor_Nazli] النِّسَاءِ عَلَى أُمَّتِي حَرَامٌ.

[=Noor_Nazli]أَقُولُ: حَمَلَهُ الشَّيْخُ وَ غَيْرُهُ‏[=Noor_Nazli] عَلَى الْكَرَاهَةِ لِمَا يَأْتِي‏[=Noor_Nazli] وَ جَوَّزُوا حَمْلَهُ عَلَى التَّقِيَّةِ[=Noor_Nazli] يَعْنِي فِي الرِّوَايَةِ قَالَ الشَّيْخُ لِأَنَّ أَحَداً مِنَ الْعَامَّةِ لَا يُجِيزُ ذَلِكَ‏[=Noor_Nazli] انْتَهَى وَ يَحْتَمِلُ النَّسْخُ([=Noor_Nazli]وسائل الشيعة ؛ ج‏20 ؛ ص142)
محاش یعنی دخول از مقعد.
رسول خدا(ص) می فرمایند: پشت زنان(دخول از مقعد) بر امتم حرام است. شیخ حر عاملی در توضیح حدیث می فرماید: شیخ طوسی وغیر او از فقهاء این حدیث راب ر کراهت حمل کرده اند بخاطر احادیث دیگری که در جواز آن نقل شده است. واحتمال داده اند که نقل این حدیث بخاطر تقیه بوده است چون یکی از اهل سنت (در عصر امام باقرع) این نوع مقاربت را جایز نمی دانست.

2- دو حدیث که نقل شده از امام صادق ورضا(ع) که فرموده اند اشکالی ندارد:

[=Noor_Nazli]عَنِ الْبَرْقِيِّ يَرْفَعُهُ عَنِ ابْنِ أَبِي يَعْفُورٍ قَالَ:[=Noor_Nazli] سَأَلْتُهُ عَنْ إِتْيَانِ النِّسَاءِ فِي أَعْجَازِهِنَّ فَقَالَ لَيْسَ بِهِ بَأْسٌ وَ مَا أُحِبُّ أَنْ تَفْعَلَهُ.(وسائل الشیعه، ج20، ص147)

[=Noor_Nazli]مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ بِإِسْنَادِهِ (عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى)[=Noor_Nazli] «4»[=Noor_Nazli] عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ قَالَ سَمِعْتُ صَفْوَانَ يَقُولُ‏[=Noor_Nazli] قُلْتُ لِلرِّضَا ع إِنَّ رَجُلًا مِنْ مَوَالِيكَ أَمَرَنِي أَنْ أَسْأَلَكَ عَنْ مَسْأَلَةٍ فَهَابَكَ وَ اسْتَحْيَا مِنْكَ أَنْ يَسْأَلَكَ عَنْهَا قَالَ مَا هِيَ قَالَ قُلْتُ الرَّجُلُ يَأْتِي امْرَأَتَهُ فِي دُبُرِهَا قَالَ نَعَمْ ذَلِكَ لَهُ قُلْتُ وَ أَنْتَ تَفْعَلُ ذَلِكَ قَالَ لَا إِنَّا لَا نَفْعَلُ ذَلِكَ.([=Noor_Nazli]وسائل الشيعة ؛ ج‏20 ؛ ص145)
در این دو حدیث این دو امام همام می فرمایند: این نوع نزدیکی ایرادی ندارد امام امام صادق(ع) می فرماید: من دوست ندارم شما این کار را انجام دهید. وامام رضا علیه السلام به راوی که می گوید: آیا شما این کار را انجام می دهید؟ حضرت می فرمایند: ما انجام نمی دهیم.

اما دلیل بر جواز این نوع مقاربت چیست؟ فقهاء با توجه به احادیث استناد کرده اند به آیه ای از قرآن:
[=Noor_Nazli]عَنْ مُوسَى بْنِ عَبْدِ الْمَلِكِ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ يَقْطِينٍ وَ عَنْ مُوسَى بْنِ عَبْدِ الْمَلِكِ عَنْ رَجُلٍ قَالَ:[=Noor_Nazli] سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا ع عَنْ إِتْيَانِ الرَّجُلِ الْمَرْأَةَ مِنْ خَلْفِهَا فَقَالَ أَحَلَّتْهَا آيَةٌ مِنْ كِتَابِ اللَّهِ قَوْلُ لُوطٍ[=Noor_Nazli] هؤُلاءِ بَناتِي هُنَّ أَطْهَرُ لَكُمْ‏[=Noor_Nazli] وَ قَدْ عَلِمَ أَنَّهُمْ لَا يُرِيدُونَ الْفَرْجَ.([=Noor_Nazli]وسائل الشيعة ؛ ج‏20 ؛ ص146)
می گوید: از امام رضاع سوال کردم از نزدیکی از مقعد؟ فرمود: آیه ای زا قرآن این مساله را حلال کرده، وآن سخن حضرت لوط است که وقتی قومش فرشتگانی را که به شکل پسران جوان به خانه اش آمده بودند می خواستند به آنها گفت: اینها دختران من هستند که بر شما حلال هستند. در حالی که می دانست آنها مرادشان دخول زا جلو نیست بلکه دخول از مقعد است.
اینها بخشی از روایاتی بود که می توان از آنها کراهت دخول از مقعد را به دست آورد.

کریم;594673 نوشت:
بله در احادیث ما این مساله وجود دارد ودلیل آن جایز بودند آن وکراهت بیان شده است

با سلام

از اینکه بسیار خوب و با ذکر منابع این سوال را پاسخ دادید از شما متشکرم

خدا خیرتان دهد.

موضوع قفل شده است