جمع بندی شرایط مناسب برای ورود به حوزه ، از لحاظ علمی ، جسمی و روحی و روانی
تبهای اولیه
***
میخواستم امسال به حوزه برم اما دوستان خیلی میترسونن که نتونم ادامه بدم اما خودم خیلی علاقه دارم و خیلی هم مشورت کردم با دوستان طلبه و معمم
با این حال میخواستم ازتون کمک بگیرم و ببینم با این شرایط (متولد1379"سوم راهنمایی"معدل17/80"عالاقه زیادبه حوزه) به حوزه رفتنم چطوره؟
***
سلام خدمت شما برادر عزيز
بزرگوار كشاورزي را در نظر بگيريد كه تصميم مي گيرد زمينش را برنجكاري كند. اين كشاور به چند چيز دقت دارد مساعد بودن زمين و آب و هوا براي اين كشت، استفاده از تجربه ديگران، هدف از برنجكاري. براي تحصيل در حوزه بايد به استعداد، علاقه، پشتكار، اهداف، ارتباط با خدا توجه داشت.
نيز به اين امور دقت كنيد:
حوزه مانند دانشگاه شرايط خاص و امتحان ورودي دارد ( به اضافه مصاحبه) . شرايط را بايد از حوزه علميه شهرتان يا سايت آموزش مركز مديريت حوزه علميه بگيريد.
سنوات تحصيلي حوزه طولاني است و در اين سنوات شهريه كم طلبگي مي گيريد.
از سال ششم به بعد مي توانيد گرايش تخصصي خود را متناسب با استعداد و علاقه خود با شركت در آزمون ها انتخاب كنيد.
طلاب متناسب با توان و استعداد و گرايش تخصصي مي توانند تبليغ، پژوهش و تدريس كنند.
براي وارد شدن در عرصه تبليغ و جذب شدن در مراكز تبليغي حداقل بايد سال ششم حوزه را تمام كرده باشيد.
توجه داشته باشيد كه هر شغل و كاري زحمت دارد بنابراين فردي كه وارد حوزه مي شود هم بايد اهل تلاش علمي باشد.
جو دوستانه طلاب و رابطه صميمي استاد و شاگردي در حوزه بسياري از سختي ها را آسان مي كند
مباحثه طلبگي و امكانات ديجيتال سايت ها و نرم افزارهاي كمك آموزشي نقش مهمي در پيشرفت تحصيلي دارد.
پيشنهاد مي كنم با طلاب متعدد گفتگو كنيد و كتاب هاي آنها را كه در سال هاي مختلف مي خوانند تورق كنيد و از اهداف هر كتاب سؤال كنيد كه مثلا چرا صرف و يا نحو يا اصول فقه و.. مي خوانند.
البته دوره هاي فشرده حوزوي هم تحت عنوان سفيران هدايت هست
براي اطلاع بيشتر رك:
http://hawzahqom.ir/index.aspx?fkeyid=&siteid=247&pageid=12107
موفق باشيد
سلام دوست عزیز
اینکه تصمیم گرفتی بیایی حوزه خیلی خوبه و با همه ی سختیهایی که داره ولی اگه علاقه ی زیادی داشته باشی میبینی زندگی خیلی برات لذت بخش میشه و طلبگی رو مثل نفس کشیدن برای خودت ضروری میبینی و جدایی از طلبگی رو برای خودت مساویه با مردن میدونی. به نظر خودم طلبگی یعنی اینکه خودت رو وقف اسلام کنی و دیگه برای خودت زندگی نکنی و تلاشت تو زندگی کمک کردن به دین خدا میشه (ان تنصرالله ینصرکم).
حوزه اومدن تنها نیاز به علاقه نداره بلکه باید بدونی که چرا میایی حوزه؟ و وظیفت تو حوزه چیه و میخواهی تو حوزه چیکار کنی و هدفت از انواع درس ها من جمله ادبیات و فقه و اصول و ... خوندن چیه و به چه دردت میخوره؟ هر چند علاقه مثل بنزین برای ماشین میمونه و اگه علاقه نداشت باشی هرچند استعداد و شرایط رو داشته باشی ولی جلو نمیری میبری.
خیلی از افرادی که تو این سنین 14و15 سالگی میخوان بیان حوزه طبق احساسات شدید تصمیم میگیرن و وقتی میان حوزه علاقشون رو از دست میدن و تلف میشن چون تقریبا راه بازگشتشون خیلی سخته چون دیپلم ندارن ولی این حرف کلی نیست چون بعضیاشون به خاطر یرخی شرایط مثل استعداد و خانواده و ... سریع خودشون رو با فضای حوزه وفق میدن و از اون افرادی که تو دیپلم میان چند سال تو زندگی جلو میفتن. ولی این افراد انصافا خیلی کمن. به نظرم چند سال صبر کن و سعی کن هر روز ساعتی رو به مطالعه ی کتب مذهبی بذار و نسبت به زندگی طلبگی و مشکلاتش و اهداف طلبگی خیلی تحقیق کن.
و ان شاالله وقتی دیپلم گرفتی برو قم چون اولا با مدرک سیکل از شهرستان نمی تونی بری قم ثانیا وضعیت مدارس سیکلی هم از جهات مختلف زیاد جالب نیست غیر از چند مورد که اونها هم فکر نمیکنم با معدل 17.5 سوم راهنمایی ثبتنام کنن.
التماس دعا
یاعلی
به نظر می رسد: هر کاری که با انگیزه قوی و همت بالا و هدف متعالی و با یک مشورت حسابی انجام بگیرد، و در عین حال استعداد و توانایی ذهنی متناسب با آن کار باشد،شخص موفقیت هایی خوبی را می تواند کسب کند،البته برای طلبگی که مسیر علم و معرفت هست داشتن توانایی ذهنی در کنار انگیزه قوی، امر مهمی است،شما توانایی و استعداد را بحمدالله دارید، منتها اگر شما مختصری مشورت با افراد با تجربه ،(نه با دوستان پایه اول و یا دوم و... ) را داشته باشید، می توانید بهترین تصمیم را بگیرید، البته لازم است که بگوییم؛ هدف و انگیزه آمدن شما به حوزه باید بررسی وتحلیل شود،همین کار به نفع شماست چرا که باعث می شود شما بانگاه و افق واقعی وارد حوزه شوید نه با احساس و خیال
[=arial black]اینو همه بخونن حتی غیر طلبه ها
فلولا نفر من کل فرقة منهم طائفة لیتفقهوا فی الدین و لینذروا قومهم اذا رجعو الیهم لعلهم یحذرون (توبه 122)
طبق آیه ی شریفه بالا باید عده ای از جامعه ای اسلامی کوچ کنند (نه به این معنا که حتما بروند شهر دیگه بلکه به سمت حوزه حرکت کنند) تا دین را عمیقا یاد بگیرند و سپس دین را در متن جامعه جاری کنند.
و بنابر فتوای مراجع این کار واجب کفائی است (یعنی برای همه واجب است تا زمانی که عده ای که کفایت انجام کار رو دارند بهش اقدام کنند و اونموقع از بقیه وجوبش ساقط میشه و واقعا الان این نیاز دیده میشه که ما خیلی کم تر از نیاز، عالم داریم) و حتی برخی مراجع واجب عینی دانسته اند ( آیت الله مکارم) حتی رضایت پدر و مادر هم در این مورد که تبدیل به واجب عینی شده شرط نیست و همین الان عده ای که کفایت دارند و طلبه نمیشوند لحظه به لحظه گناه میکنند
نگران نباشد و توسل کنید به امام زمان
بنده طلبه ی حوزه علمیه بناب (آ.شرقی) هستم و به شما تبریک میگم که چنین توفیقی نصیبتون شده که به حوزه و طلبگی علاقه دارید ولی درمورد الان آمدنتان یا کمی صبرکردنتان چیزی نمیگم چون واقعا در اون حد نیستم که بتونم تشخیص بدم چه چیز براتون خوبه ولی اگر هرزمان وارد حوزه شدید این آیه (فصلت 30) را فراموش نکید: «ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکة الا تخافوا و لا تحزنو و ابشروا بالجنة التی کنتم توعدون» که بر لزوم استقامت در مسیر ایمان تاکید دارد
پرسش:
میخواستم امسال به حوزه برم اما دوستان خیلی میترسونن که نتونم ادامه بدم اما خودم خیلی علاقه دارم و با این شرایط (متولد1379"سوم راهنمایی"معدل17/80"عالاقه زیادبه حوزه) به حوزه رفتنم چطوره؟
پاسخ:
سلام خدمت شما برادر عزيز
پاسخ سؤالاتان را در قالب نكات زير بيان مي كنم:
*دوست بزرگوار! اگر فردي كه تصميم گرفته در زمينش كشت كند. براي موفقيتش به چند عامل نياز دارد: علاقه به كشاورزي، هدف از كشت برنج، مساعد بودن زمين و آب و هوا براي اين كشت، استفاده از تجربه ديگران و... براي تحصيل هم در حوزه بايد به استعداد، علاقه، پشتكار، اهداف، ارتباط با خدا توجه داشت. براي كشف استعدادهاي خود با مشاوران حوزوي مشورت كنيد( مشاوره تلفني 09640 و مشاوره حضوري)
* اگرچه استعداد مهم است ولي علاقه و پشتكار قسمت عمده موفقيت را رقم مي زند.
*حوزه مانند دانشگاه شرايط خاص و امتحان ورودي دارد ( به اضافه مصاحبه) . شرايط را بايد از حوزه علميه شهرتان يا سايت آموزش مركز مديريت حوزه علميه بگيريد.
*سنوات تحصيلي حوزه طولاني است و در اين سنوات شهريه كم طلبگي مي گيريد.
*از سال ششم به بعد مي توانيد گرايش تخصصي خود را متناسب با استعداد و علاقه خود با شركت در آزمون ها انتخاب كنيد.
*طلاب متناسب با توان و استعداد و گرايش تخصصي مي توانند تبليغ، پژوهش و تدريس كنند.
*براي وارد شدن در عرصه تبليغ و جذب شدن در مراكز تبليغي حداقل بايد سال ششم حوزه را تمام كرده باشيد.
*توجه داشته باشيد كه هر شغل و كاري زحمت دارد بنابراين فردي كه وارد حوزه مي شود هم بايد اهل تلاش علمي باشد.
*جو دوستانه طلاب و رابطه صميمي استاد و شاگردي در حوزه بسياري از سختي ها را آسان مي كند
*مباحثه طلبگي و امكانات ديجيتال سايت ها و نرم افزارهاي كمك آموزشي نقش مهمي در پيشرفت تحصيلي دارد.
*پيشنهاد مي كنم با طلاب و روحانيون متعدد گفتگو كنيد و كتاب هاي آنها را كه در سال هاي مختلف مي خوانند تورق كنيد و از اهداف هر كتاب سؤال كنيد كه مثلا چرا صرف و يا نحو يا اصول فقه و.. مي خوانند.
*دوره هاي فشرده حوزوي هم تحت عنوان سفيران هدايت وجود دارد.
* اگر صرفا تمايل داريد دانش ديني خود را افزايش دهيد نيازي نيست كه دروس تخصصي حوزه را بخوانيد با مشورت با كارشناسان ديني اين سايت يا مراكز معتبر ديگر براي خود برنامه مطالعه روشمند بگيريد.
براي اطلاع بيشتر رك:
http://hawzahqom.ir/index.aspx?fkeyi...7&pageid=12107
موفق باشيد