آیا هنوز هم معتقد هستید که: «مادر را ببین، دختر را بگیر» ؟
تبهای اولیه
[/B]
[B] بسم الله الرحمن الرحیم السلام علیک یا رسول الله(ص)
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
[/B]
[B]السلام علیک یا امیرالمومنین (ع)
السلام علیکم یا اهل بیت نبوه (ع)
السلام علیک یا صاحب الزمان (عج)
================================
[B][RIGHT] مادر را ببین دختر را بگیر!
حتما این ضرب المثل معروف رو در امر مقدس ازدواج شنیدید،چون دختر ها بسیار شبیه مادران خودشان می شوند،می گویند مادر را ببین و دختر را بگیر.
بنده که در حق بودن این ضرب المثل شکی ندارم! منتهی نه دیگه الان!:khaneh:
#صد_رحمت_به_قدیم
قدیما نگاه می کردی به حجاب مادره و می گفتی دخترش هم همین طوری با حجاب و با حیاست! اما الان سهوا تو خیابون می بینیم که مادره با چادر و حجاب کامل هست ولی دختره با بلوز شلوار کنارش راه می ره!
حالا بازم می شه گفت که مادر را ببین و دختر را بگیر؟
[/RIGHT]
[/B][/B]
سلام
این ضرب المثل ناظر به نقش پررنگ مادر در تربیت فرزند و به نوعی پیش بینی آینده این دختر است. البته شاید بتوان گفت به تاثیر ژنتیکی مادر در دختر هم اشاره دارد؛ چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ رفتاری و خلقی. با این حال معنای آن چه در زمان گذشته و چه در زمان حال این نبوده و نیست که صرفا با دیدن مادر می توان در مورد دخترش نظر داد. همانطور که شما هم گفتید موارد نقض این قضیه زیاد است و دختران زیادی وجود دارند که با مادرشان از لحاظ فکری و اعتقادی و ... تفاوت چشم گیری دارند؛ به خصوص که این تفاوت ها در دنیای امروز بیشتر هم شده و علت آن هم به وسعت عوامل موثر در تربیت بر می گردد.
با این حال می توان از خوب بودن مادر حدس زد که دختر خوبی هم دارد و حداقل برای اقدام اولیه کارساز است؛ هر چند برای تصمیم نهایی باید تمام مراحل شناخت به دقت طی شود.
پیروز و سربلند
سلام.
اگه منظور به این باشه که به جای گشتن دنبال دختر مناسب برای ازدواج، دنبال مادر دختر مناسب بگردیم!!!!! و اگر مادر دختری خوب بود با دخترش ازدواج کنیم، خوب این نادرسته چون موارد نقض زیاد داره
اما اگر به خواستگاری دختری رفتیم و بخواهیم درموردش تصمیم گیری کنیم میشه در مورد مادر دختر تحقیق و بررسی کرد و گفت دختر شبیه مادرش هست به احتمال زیاد
قدیم ها ممکن بود صدق کنه
اما الان خیر! مخصوصا خانم هایی که تشریف می برند سایر شهرها بر ای ادامه تحصیل
(در مورد آقایون هم صدق می کنه این قضیه)
اما الان خیر! مخصوصا خانم هایی که تشریف می برند سایر شهرها بر ای ادامه تحصیل
واقعا این حرف دل من.دختر بره یه شهره دیگه.دیگه دختر بشو نیست.مخصوصا اگه اونجا خونه بگیره.و مخصوصا اگه کار هم بکنه.
ولی مادر دختر اگه واقعا خوب باشه و ظاهری نباشه.دخترهم به هرحال اون ته وجودش اون خوبی را داره.صرفا چادری بودن یا نبودن مادر و کلا ظاهر مادر نمیتونه نشون دهنده درونش باشه.ممکنه مادر چادری باشه ولی از دخترش که مانتویی و یا بی حجاب هست بدترباشه.
بعضی دخترا واقعا آی کیوشون در حد هویجه.با اینکه اینهمه گفته میشه نرین خونه خالی یا گول ازدواج را نخورین که بعضی پسرا میدن ومیبرن خونه خالی بازم گول میخورن.این از خونواده و مادر نیست از خنگیه خود دختره.
[="Tahoma"][="Black"]سلام
استاد امین مثل همیشه عالی جواب دادند.
این ضرب المثل و ضرب المثل هایی مثل:
پسر کو ندارد نشان از پدر
دختر به عمه اش میره
و...
اینا همه ضرب المثل هایی هستند که در زمان قدیم کاربرد داشته و در این دوره و زمانه صدق نمیکنه مگر در مواردی نادر و کمیاب!
ما دختر خانمی داریم توی فامیل که مادرش رو امر به معروف و نهی از منکر میکنه!!!
برای امر مهم و سرنوشت سازی مثل ازدواج نباید صرفا به دیده ها و شنیده ها توجه کرد.[/]
[B] اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم السلام علیک یا رسول الله(ص)
[/B][=arial]
[=arial][B]السلام علیک یا امیرالمومنین (ع)
السلام علیکم یا اهل بیت نبوه (ع)
السلام علیک یا صاحب الزمان (عج)
[=arial]================================
[/B]
قدیم ها ممکن بود صدق کنهاما الان خیر! مخصوصا خانم هایی که تشریف می برند سایر شهرها بر ای ادامه تحصیل
(در مورد آقایون هم صدق می کنه این قضیه)
[=arial]بنده خودم دیدم دخترانی که رفتند شهر دگیر و کلا از این رو به اون رو شدند
دختر چادری و محجبه دیدم آمده تو دانشگاه به قول خودش درس بخونه،اما ازاین رو به اون رو شده بود!
سلام
[=arial]استاد می شه بفرمایید چه طور می شه که این اتفاق می افته؟
مگه اصالت خانوادگی چیزی هست که این طوری تغییر پیدا کنه؟
با سلام
واقعیت این است که ژنتیک و یادگیری 2 موردی است که تاثیر آن بر رفتار و شخصیت ما اجتنابناپذیر است بنابراین شباهتهایی از نظر رفتاری و فیزیکی معمولا بین پدر و پسر و مادر و دختر وجود دارد اما همیشه اینطور نیست. کم ندیدهایم که پدری آرام و متین، پسری پرخاشگر و سختگیر داشته باشد یا دختری با مطالعه و مشاوره گرفتن و شرکت در کلاسهای روانشناختی شخصیتی رشد یافته داشته باشد اما مادرش رفتارهای درست و سنجیدهای از خود بروز دهد و اگر بخواهیم بر اساس این باور شریک زندگیمان را انتخاب کنیم پس باید چنین دختری را به خاطر مادرش کنار بگذاریم. این باور نمیتواند در همه موارد باوری منطقی باشد و نمیتوان همیشه از آن استفاده کرد پس بهتر است بگوییم در انتخاب برای ازدواج شناخت خانوادهها برای هر دو طرف اهمیت زیادی دارد اما در این میان نباید اهمیت بیشتر شناختن خود فرد را انکار کرد. از طرف دیگر باید بیشتر از هرچیز به مدل رابطه شخص با خانوادهاش و خانوادهاش با او توجه داشت.حساب و کتاب زندگی وظیفه مرد است شاید 50 سال پیش در شرایطی که اغلب افراد و به خصوص خانمها از سواد بالایی برخوردار نبوده و فقط به کار خانه و بچهداری مشغول بودند و مردان به عنوان تنها نانآور خانواده شناخته میشدند، چنین باوری مشکل خاصی ایجاد نمیکرد. آن روزها در بسیاری از خانوادهها زنان حق مداخله زیادی در مسائل مالی نداشتند اما امروزه که بسیاری از خانمها پا به پای مردان کار میکنند و در اقتصاد خانواده نقش مهمی ایفا میکنند، چنین باوری جایی ندارد. از طرف دیگر ما با زنانی مواجه هستیم که اگرچه شاغل نیستند اما نبوغ درک و استعداد بالایی در زمینههای اقتصادی دارند و بسیاری اوقات مشورتهای خوب و سنجیدهای به همسرانشان میدهند. چنین باوری هیچ جایگاهی در زندگی امروز ندارد. از یاد نبریم که در این چند سال اخیر برخی از کارآفرینان نمونه کشور را زنان تشکیل میدهند.
سلام
الان متاسفانه شکافی عمیق بین نسل ها به وجود آمده که خیلی عجیب است . الان هم می شود به این ضرب المثل عمل کرد اما باید هرچی در مادره دیدی برعکسش رو در ختر نتیجه بگیری. البته شوخی می کنم اما با وجود این شکاف نسلی این ضرب المثل کارایی نداره. اما شاید بتوان بین نسل ما و نسل فرزندانمان این شکاف را ندید و دوباره به این ضرب المثل عمل کرد.
با سلام
ببینید مادره فکر میکنم دیگه حکم یه بیسواد رو داره تو این زمونه .واسه اینکه سر از این سایتهای اجتماعی وکامپیوترودانشگاه و..... در نمیاره و اسه
همین از عواقب این کارا بی خبره وکاری هم از دستش برنمیاد .
منتها اگه دختر با وجدان باشه نمیبایست از این موقعیتها سوءاستفاده کنه .هر چند اگه بخواد از این کارها بکنه
بیشترین ضرر رو خود دختره میبینه وبیشترین آسیب رو .
سلام خدمت همه ی بزرگواران
این مثل قدیمی که دختر و مادر به هم شباهت داده شده اند، مثل همه ی مسائل قدیمی ها که کلی فکر پشتش بوده فقط در این مسئله ظاهری خلاصه نمیشه که به فرض ظواهری از دختر با مادر متفاوت است.دختر در دامان این مادر تربیت پیدا کرده است، و دختر خاستگاه آرزو های مادر است، شاید ظاهر امروزش بر فرض مثال با خاسته مادر متفاوت است اما این خاسته متفاوت هم بنیانش توسط مادر بنا نهاده شده است و این دختر شالوده افکار و ذهنیات مادر است.
این تربیت کودکی و آغوش های نوزادی بنیان شخصیت او را چیده است و فرض مثل بر این عنوان است.
اینا همه ضرب المثل هایی هستند که در زمان قدیم کاربرد داشته
در همان زمان قدیم هم قطعی و صددرصد نبوده (گر چه احتمالش بیش از الان بوده)
اما الان سهوا تو خیابون می بینیم که مادره با چادر و حجاب کامل هست ولی دختره با بلوز شلوار کنارش راه می ره!
ببینید مادره فکر میکنم دیگه حکم یه بیسواد رو داره تو این زمونه .واسه اینکه سر از این سایتهای اجتماعی وکامپیوترودانشگاه و..... در نمیاره و اسه همین از عواقب این کارا بی خبره وکاری هم از دستش برنمیاد
قدیم ها ممکن بود صدق کنه اما الان خیر! مخصوصا خانم هایی که تشریف می برند سایر شهرها بر ای ادامه تحصیل
الان متاسفانه شکافی عمیق بین نسل ها به وجود آمده که خیلی عجیب است
سلام به همه
البته شما بزرگواران فقط یک سر موضوع را گرفتید. اینکه اگر فرزندان شباهت به والدین ندارند ، معنایش این است که والدین در راه درست هستند و فرزندان در راه نادرست
اما این موضوع دو حالت دارد. گاهی آنچه که شما عزیزان فرمودید صدق می کند و گاهی هم برعکس ، آنچه که دو کاربر دیگر به درستی اشاره کردند:
ممکنه مادر چادری باشه ولی از دخترش که مانتویی و یا بی حجاب هست بدترباشه
ما دختر خانمی داریم توی فامیل که مادرش رو امر به معروف و نهی از منکر میکنه!
اما همانطور که استاد "امین" نیز اشاره فرمودند ، هیچکدام از این روش ها که افراد را با معیاری بجز خودشان بسنجیم ، جای بررسی مستقیم را نمی گیرد
به عبارتی جایی که آب هست تیمم باطل است
البته برای رسیدن به شناخت دقیق تر ، یک سری راهکارها کاربرد خواهد داشت. مثل کلام امیرالمؤمنین(ع) که فرمود انسان را از روی دوستانش بشناسید ، یا ضرب المثل هایی مثل موضوع همین تاپیک ، یا دقت ریزبینانه ای مثل آنچه خواهر گرامی فرمودند
این مثل قدیمی که دختر و مادر به هم شباهت داده شده اند، مثل همه ی مسائل قدیمی ها که کلی فکر پشتش بوده فقط در این مسئله ظاهری خلاصه نمیشه که به فرض ظواهری از دختر با مادر متفاوت است.دختر در دامان این مادر تربیت پیدا کرده است، و دختر خاستگاه آرزو های مادر است، شاید ظاهر امروزش بر فرض مثال با خاسته مادر متفاوت است اما این خاسته متفاوت هم بنیانش توسط مادر بنا نهاده شده است و این دختر شالوده افکار و ذهنیات مادر است. این تربیت کودکی و آغوش های نوزادی بنیان شخصیت او را چیده است و فرض مثل بر این عنوان است
اما مواردی مثل مدرک تحصیلی ، موقعیت شغلی ، خانواده ، ظاهر و نوع پوشش ، میزان اَعمال ظاهری و...... همه در مرحلهء دوم هستند و بهترین و کاملترین شناخت این است که خود طرف را بصورت مستقیم مورد ارزیابی قرار بدهیم. چرا که اگر قرار باشد صرفاً بر اساس راهکارهای بالا تصمیم گیری کنیم ، آن وقت باید بگوییم که:
پسر حضرت نوح(ع) آدم خوبی بود چون پسر نوح است!محمد پسر ابوبکر دشمن امام علی(ع) بود چون پسر ابوبکر است!
[=arial]استاد می شه بفرمایید چه طور می شه که این اتفاق می افته؟
مگه اصالت خانوادگی چیزی هست که این طوری تغییر پیدا کنه؟
سلام
دو عامل اساسی روی رفتار و کردار انسان اثر می ذاره. یکی ژنتیکه و دیگری محیط. هر چند پدر و مادر در هر دوی اینها نقش دارند ولی تاثیر آنها نمی تونه مانع تاثیرات ژنتیکی و محیطی دیگه بشه. گاهی اوقات جهشی که در ژن ایجاد میشه یا بروز یک ژن نهفته باعث ایجاد رفتاری کاملا متفاوت از والدین میشه. در بحث محیط هم همینه. به خصوص در دنیای امروزی دیگه محیط تربیتی فرزندان فقط منحصر به محیط تربیتی خانواده نیست؛ بلکه این فرزند از طریق ابزارهای ارتباطی با کل دنیا در ارتباطه و همه اونها می تونن در تربیت اون نقش داشته باشن. حتی گاهی اوقات علت تربیت نادرست فرزند به خاطر این نیست که با محیط ناسالمی بیرون از خانواده در ارتباطه؛ بلکه به خاطر اینه که والدین با اینکه خودشون از جهات مختلف خوبن؛ اما به دلیل نداشتن مهارت های لازم نتونستن فرزند رو درست تربیت کنن. همه اینها دست به دست هم میده تا به قول دوستمون شکاف تربیتی بین والدین و فرزندان ایجاد بشه.
جهشی که در ژن ایجاد میشه یا بروز یک ژن نهفته
در این صورت آیا جبر اتفاق نیفتاده است؟ یا اگر نگوئیم جبر مطلق (به این دلیل که انتخاب بطور کامل از فرد گرفته نشده است) لااقل نمیشود گفت که راه برای فردی که تحت تاثیر مسائل ژنتیکی قرار گرفته ، ناخواسته دشوار شده است؟ چون این شخص هیچ دخالتی در بوجود امدن احساسات ناشی از ژن نداشته است
[="Tahoma"] [B] [=arial]#صد_رحمت_به_قدیم [=arial]قدیما نگاه می کردی به حجاب مادره و می گفتی دخترش هم همین طوری با حجاب و با حیاست! اما الان سهوا تو خیابون می بینیم که مادره با چادر و حجاب کامل هست ولی دختره با بلوز شلوار کنارش راه می ره!
[/B]
بنده که در حق بودن این ضرب المثل شکی ندارم! منتهی نه دیگه الان[=arial]!:khaneh:
حالا بازم می شه گفت که مادر را ببین و دختر را بگیر؟
سلام
این ضرب و المثل درسته اما معنی و مفهوم این نیست که فتوکپی گرفتن
سلام استاد
در این صورت آیا جبر اتفاق نیفتاده است؟ یا اگر نگوئیم جبر مطلق (به این دلیل که انتخاب بطور کامل از فرد گرفته نشده است) لااقل نمیشود گفت که راه برای فردی که تحت تاثیر مسائل ژنتیکی قرار گرفته ، ناخواسته دشوار شده است؟ چون این شخص هیچ دخالتی در بوجود امدن احساسات ناشی از ژن نداشته است
سلام
چرا جبر است؛ اما هر جبری که بد نیست. مثلا اصل خلقت انسان هم جبر است. مونث و مذکر بودن انسان هم جبر است. معلولیت یک فرد نسبت به خود فرد جبر است؛ هر چند ممکن است پدر و مادرش مقصر باشند. اینها همه جبر است؛ اما منافاتی با اختیار فرد ندارد. هر فردی می تواند با اختیار خود در مسیر کمال حرکت کند. بله اگر مشکلی که جبرا برای او ایجاد شده مانع از سیر و سلوک او شود، در این صورت خداوند با لطف و کرم خود آن را جبران می کند. ممکن است این جبران در این دنبا باشد و ممکن هم هست در آن دنیا باشد.
البته تاثیر ژنتیکی در رفتار تا حدود زیادی قابلیت اصلاح دارد و اینگونه نیست که غیر قابل تغییر باشد. حتی تربیتی محیطی هم به نحوی نسبت به فردی که مشکل خاصی دارد جبر است؛ چون خود او که نمی توانسته محیطش را ابتدئاً کنترل کند؛ به خصوص سال های اولیه زندگی اش را. قطعا کار او سخت تر از کسی است که در محیطی سالم و آرام رشد و تربیت یافته. اما هیچ کدام از اینها دلیل بر این نمی شود که فرد تسلیم اخلاق و رفتار ناپسند خود شود و هر زمان که توان مقابله با آن را یافت باید برای اصلاح آن اقدام کند و قطعا اقدام او نتیجه بخش خواهد بود. بله سختی داد؛ اما تحمل این سختی منجر به اجر مضاعف برای او خواهد شد و حقی از او ضایع نخواهد شد. البته این یک بحث اعتقادی است و اگر سوال تخصصی تری دارید به کارشناسان اعتقاد مراجعه کنید.
حتما این ضرب المثل معروف رو در امر مقدس ازدواج شنیدید،چون دختر ها بسیار شبیه مادران خودشان می شوند،می گویند مادر را ببین و دختر را بگیر.
سلام
تا حدی میتونه درست باشه .. یعنی باید اینطور به قضیه نگاه کرد که یکی از جنبه های تحقیق در مورد اخلاق و منش فرزندان رو بهتره بررسی مادر درنظر گرفت .. حتی اگر هم از لحاظ خلق و خو بین فرزند و مادر تفاوت هایی باشه ، اگر نیت ازدواج هست ، برخورد و نگاه همین مادر در آینده در زندگی زوجین اثراتی میزاره !
البته بصورت عینی و تجربی ، زیاد دیدم فرزندانی رو که در حد 20 ، 30 درصد تاثیراتی گرفتن اما باز همون چنددرصد هم مهمه ..
ولی ابعاد شخصیتی انسان پیچیده تر از اونیه که بخوایم دو انسان رو کاملا منطبق با هم بدونیم و دیگه چشممون رو بروی حقایق جانبی ببندیم !
قدیم ها خانواده کنترل بیشتری رو بچه ها داشتن ، الان بنیان خانواده ، بدلیل نفوذ تکنولوژی ، از درون آسیب دیده و یک مادر نمیتونه کنترل گر کاملی باشه مثل گذشته ها .. درنتیجه شاید بشه این ضرب المثل رو اینطور تغییر داد که : " گوشی و لپ تاپ طرف رو ببین ، میشناسیش .. "
[B] [B] بسم الله الرحمن الرحیم السلام علیک یا رسول الله(ص) [=arial][B]السلام علیک یا امیرالمومنین (ع) السلام علیکم یا اهل بیت نبوه (ع) السلام علیک یا صاحب الزمان (عج) [B][RIGHT] [=arial]مادر را ببین دختر را بگیر! [=arial]#صد_رحمت_به_قدیم [=arial]قدیما نگاه می کردی به حجاب مادره و می گفتی دخترش هم همین طوری با حجاب و با حیاست! اما الان سهوا تو خیابون می بینیم که مادره با چادر و حجاب کامل هست ولی دختره با بلوز شلوار کنارش راه می ره!
[/B]
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
[/B][=arial]
[=arial]================================
[=arial]حتما این ضرب المثل معروف رو در امر مقدس ازدواج شنیدید،چون دختر ها بسیار شبیه مادران خودشان می شوند،می گویند مادر را ببین و دختر را بگیر.
بنده که در حق بودن این ضرب المثل شکی ندارم! منتهی نه دیگه الان[=arial]!:khaneh:
حالا بازم می شه گفت که مادر را ببین و دختر را بگیر؟
[/RIGHT]
[/B][/B]
سلام
شما به مادر فقط به ظاهرش ( یعنی پوشش او نگاه می کنید) برای همین است که اینگونه می فرمایید
جمع نمی بندم اما
خیلی از مواقع
( استثناء هم هست البته)
همان مادر به ظاهر چادری چون نمی تواند خودش را آنگونه درست کند دخترش را به بدحجابی تشویق می کند( به قول خودشان از آنها گذشته! و دخترشان باید جوانی کند!)
اگر می گویند مادر را ببین
منظور صرفا پوشش او نیست، افکار و عقاید او هم هست
ببینید آن مادر
پیش نامحرمان مهمان جوراب هم می پوشد؟
با نامحرمان فامیل شوخی نمی کند؟
نمازش را اول وقت می خواند یا آخر وقت؟
اهل غنا هست یا نه؟
صرف چادری بودن به معنای با حیا بودن نیست همان طور که صرف ریش داشتن به معنای متدین بودن نیست