گمراهی انسان

جوان و گمراهی (مواجهه با شبهه در فضای مجازی)

با سلام. من یک پسر شانزده ساله هستم. من تقریبا از دوازده سیزده سالگی نماز هایم را کامل می خواندم قران را با معنی می خواندم و با خدا حسابی دوست بودم. اما الان حدود یکسال است که از راه خارج شدم و خدا را گم کرده ام . اما چه شد که اینجوری شد؟ من چند تا کتاب خواندم و در فضای مجازی یکسری مطالب راجب حمله ی اعراب به ایران خواندم و همچنین در یک سری جاهای قران مثل وعده های حورییان دست نخورده یا بهشت با نهرهای عسل به این نتیجه رسیدم که شاید وعده بهشت برای اعراب بیابانگرد خوب باشد اما برای کسانی که در غرب تمام این نعمت ها را دارند چه ؟ یا اینکه چرا در تمام ملل مسلمان جنگ است و هیچ خبری از پیشرفت نیست و تمام علم و تکنولوژی در کشور ها با ادیان دیگر است؟ تمام گرسنگی ها و بدبختی ها مال مسلمانان است و پول و خوشبختی برای غربیان؟و دیدن صحنه های مثل اینکه هزینه چند میلیاردی برای علامت ها می کنند ولی حواسشان به گرسنه ها نیست؟دیدن ناعدالتی های اجتماعی و اختلاف طبقاتی و کم کم به این نتیجه رسیدم که کسی که دعا می کند دیگر تلاش نمی کند. و توکل جای سخت کوشی و خرافه جای علم را می گیرند . خدایم را گم کرد ه ام و نمی توانم پیدایش کنم کمک می خواهم.

گمراهی تنبیهی

سلام. آیاتی از قرآن اشاره به گمراه شدن انسان توسط خدا دارند. در توضیح این مسئله گفته می شود که خدا ابتدا هدایت را می دهد، اگر فرد هدایت را پذیرفت به عنوان پاداش بیشتر هدایتش می کند و اگر انکار کرد، به عنوان تنبیه، گمراهش می کند.

1. این تفسیر از گمراهی انسان توسط خدا، در کدام آیه از قرآن ذکر شده است؟

2.آیا این تفسیر به معنای این نخواهد بود که فعل خدا مشروط به فعل انسان است؟

متشکرم

میزان آزادی شیطان در اغوای انسانها

از یکسو می بینیم که خداوند به شیطان می فرماید برو تا قیامت هر کاری می خواهی بکن و آزادی ،و از سوی دیگر می بینیم که پروردگار متعال می فرماید فینسخ الله ما یلقی الشیطان ،علاوه بر بحث کلامی این قضیه و تناقض آن با جبر و اختیار ،چگونه این آیه با بحث آزادی شیطان در اغوای انسانها سازگار است ؟ لطفا جوابی بدهید که در خور باشد و مختصر هم نباشد .