حکم مصرف گوشت مصنوعی
تبهای اولیه
سلام
خبری در مورد تولید گوشت مصنوعی دیدم که می خواستم حکم اسلام در موردش رو بدونم
مرجع حضرت آقا
خبرکاملش در لینک زیر هست که بخشی از اون رو اینجا کپی کردم. ظاهرا تا سال 2018 (سال بعد) به تولید انبوه میرسه
http://ostadha.com/science/science-science/cultured-meat-comprehensive-review/
گوشت مصنوعی، گوشت آزمایشگاهی، گوشت پرورشی سلولی یا به عبارت دقیقتر، گوشت کشت دادهشده در آزمایشگاه؛ فرقی نمیکند چه نامی برای آن به کار ببرید، چراکه بهزودی آن را در فروشگاهها خواهید دید.
در سال ۲۰۱۳ بود که باخبر شدیم سرگی برین، یکی از بنیانگذاران گوگل میخواهد در حوزهی گوشتهای آزمایشگاهی سرمایهگذاری کند.
اکنون در جدیدترین اخبار متوجه شدیم این گوشتها را بسیار زودتر از آنچه فکر میکردیم در فروشگاهها خواهیم دید! بنابراین، بر آن شدیم تا به بررسی جامع موضوع گوشتهای کشت دادهشده در آزمایشگاه بپردازیم.
گوشت کشت دادهشده در آزمایشگاه چیست؟
برای کشت گوشت در آزمایشگاه ابتدا مقداری از سلولهای گاوی، بدون صدمه به حیوان، از بافت آن گرفته میشود. سپس در شرایط آزمایشگاهی کنترلشده، این سلولها رشد و تکثیر داده میشوند تا به فرم بافت ماهیچهای درآیند. بافت ماهیچهای قسمت عمدهی گوشتهای معمول است که هر روز مصرف میکنیم. از نظر زیستی، گوشت کشت دادهشده در آزمایشگاه هیچ تفاوتی با گوشت دام ندارد.
در فرآیند کشت، سلولها در داربستهایی رشتهای یا حلقوی رشد و تکثیر داده میشوند. همچنین گرسنگی دادن زمانبندیشده به این سلولها باعث تراکم آنها و شکلگیری بافتی منسجم مانند گوشتهای عادی میشود. از کنار هم قرار گرفتن هزاران رشتهی کشت دادهشده مانند این، یک تکه گوشت عادی تولید خواهد شد.
جالب است که بدانید ایدهی تولید این نوع گوشت برای نخستین بار در سال ۱۹۳۱ توسط وینستون چرچیل مطرح شده است!
نخستین همبرگر طبخ شده از این نوع گوشت، در سال ۲۰۱۳ توسط دکتر مارک پست از دانشگاه ماستریخت هلند درست شده بود. ناسا نیز از سال ۲۰۰۱ پروژهای برای کشت آزمایشگاهی گوشت بوقلمون در دست کار دارد. در سال ۲۰۰۱ پژوهشگران هلندی سازوکاری جدید برای کشت انواع گوشت در آزمایشگاه پیشنهاد دادند. در این سازوکار شبکهای از کلاژن با سلولهای ماهیچهای بارور میشود و سپس توسط مواد مغذی گوناگون تغذیه میشود. در این پژوهش، دانشمندان دانشگاه آمستردام به بررسی محیط کشت، دانشمندان دانشگاه اوترخت به بررسی تقسیم سلولهای ماهیچهای و دانشمندان دانشگاه آیندهوون به توسعهی راکتورهای زیستی این فرآیند پرداختند.
همچنین اولین مقالهی علمی معتبر در این زمینه در سال ۲۰۰۵ و در مجلهی علمی تیشو انجینیرینگ به چاپ رسید. در سال ۲۰۱۲، سی آزمایشگاه مختلف از سراسر جهان روی موضوع کشت گوشت آزمایشگاهی کار میکردند.
با تشکر
سلام
خبری در مورد تولید گوشت مصنوعی دیدم که می خواستم حکم اسلام در موردش رو بدونممرجع حضرت آقا
خبرکاملش در لینک زیر هست که بخشی از اون رو اینجا کپی کردم. ظاهرا تا سال 2018 (سال بعد) به تولید انبوه میرسه
http://ostadha.com/science/science-science/cultured-meat-comprehensive-review/گوشت مصنوعی، گوشت آزمایشگاهی، گوشت پرورشی سلولی یا به عبارت دقیقتر، گوشت کشت دادهشده در آزمایشگاه؛ فرقی نمیکند چه نامی برای آن به کار ببرید، چراکه بهزودی آن را در فروشگاهها خواهید دید.
در سال ۲۰۱۳ بود که باخبر شدیم سرگی برین، یکی از بنیانگذاران گوگل میخواهد در حوزهی گوشتهای آزمایشگاهی سرمایهگذاری کند.
اکنون در جدیدترین اخبار متوجه شدیم این گوشتها را بسیار زودتر از آنچه فکر میکردیم در فروشگاهها خواهیم دید! بنابراین، بر آن شدیم تا به بررسی جامع موضوع گوشتهای کشت دادهشده در آزمایشگاه بپردازیم.
گوشت کشت دادهشده در آزمایشگاه چیست؟
برای کشت گوشت در آزمایشگاه ابتدا مقداری از سلولهای گاوی، بدون صدمه به حیوان، از بافت آن گرفته میشود. سپس در شرایط آزمایشگاهی کنترلشده، این سلولها رشد و تکثیر داده میشوند تا به فرم بافت ماهیچهای درآیند. بافت ماهیچهای قسمت عمدهی گوشتهای معمول است که هر روز مصرف میکنیم. از نظر زیستی، گوشت کشت دادهشده در آزمایشگاه هیچ تفاوتی با گوشت دام ندارد.
در فرآیند کشت، سلولها در داربستهایی رشتهای یا حلقوی رشد و تکثیر داده میشوند. همچنین گرسنگی دادن زمانبندیشده به این سلولها باعث تراکم آنها و شکلگیری بافتی منسجم مانند گوشتهای عادی میشود. از کنار هم قرار گرفتن هزاران رشتهی کشت دادهشده مانند این، یک تکه گوشت عادی تولید خواهد شد.
جالب است که بدانید ایدهی تولید این نوع گوشت برای نخستین بار در سال ۱۹۳۱ توسط وینستون چرچیل مطرح شده است!
نخستین همبرگر طبخ شده از این نوع گوشت، در سال ۲۰۱۳ توسط دکتر مارک پست از دانشگاه ماستریخت هلند درست شده بود. ناسا نیز از سال ۲۰۰۱ پروژهای برای کشت آزمایشگاهی گوشت بوقلمون در دست کار دارد. در سال ۲۰۰۱ پژوهشگران هلندی سازوکاری جدید برای کشت انواع گوشت در آزمایشگاه پیشنهاد دادند. در این سازوکار شبکهای از کلاژن با سلولهای ماهیچهای بارور میشود و سپس توسط مواد مغذی گوناگون تغذیه میشود. در این پژوهش، دانشمندان دانشگاه آمستردام به بررسی محیط کشت، دانشمندان دانشگاه اوترخت به بررسی تقسیم سلولهای ماهیچهای و دانشمندان دانشگاه آیندهوون به توسعهی راکتورهای زیستی این فرآیند پرداختند.همچنین اولین مقالهی علمی معتبر در این زمینه در سال ۲۰۰۵ و در مجلهی علمی تیشو انجینیرینگ به چاپ رسید. در سال ۲۰۱۲، سی آزمایشگاه مختلف از سراسر جهان روی موضوع کشت گوشت آزمایشگاهی کار میکردند.
با تشکر
سلام علیکم
این موضوع را در حال پیگیری می باشد.
ولی حکم ابتدایی آن با بررسی های انجام شده، از جهت شرعی اشکالی ندارد.
پاسخ در حال بررسی و تکمیل شدن است .........