گوشت

تعارض علم و دین در مورد گیاه خواری

انجمن: 

[="Black"]سلام علیکم

گفته می شود گیاه خواری از نظر علمی تقریبا بدون اشکال مطرح شده و بعضا بعنوان بهترین رژیم غذایی نام برده اند؛ همچنین گویا مراجع مخالفتی با گیاه خواری ندارند
از نظر علمی گفته می شود گوشت خواری آسیبهای جدی به محیط زیست و سلامتی انسان میزند؛ در اسلام گوشت خواری توصیه شده و مستحب و در مواردی واجب ذکر شده است
گیاه خواران مدعی انسانیت هستند و کشتن و سواستفاده از حیوانات را غیراخلاقی دانسته و میگویند حیوانات در رده انسان ها دارای سیستم اعصاب مرکزی و حس میباشند

آیا اگر گیاه خوار شویم به روایات و دین اسلام که به خوردن گوشت توصیه کردند عمل نکرده ایم؟
اگر گوشت خواری آسیبی دارد چرا در دین به آن توصیه شده است؟ (مگر روایت نداریم که در هر چه ضرری باشد در آن شفا نیست پس چرا به خوردن گوشت که در آن آسیب وجود دارد سفارش شده است؟)
آیا کشتن و خوردن حیوانات با رحمانیت خداوند و انسانیت در تناقض نیست؟
زندگی اهلبیت علیهم السلام که بیشتر با ساده زیستی و خوردن غذاهای بسیار ساده بوده این خود با توصیه های دین به خوردن گوشت در تناقض نیست؟
آیا در نتیجه تقابل علم و دین بوجود نمی آید؟
با نگاهی وسیع تر میتوان گفت چرا قانون آفرینش اینگونه است که هر موجود برای زنده ماندن باید دست به کشتن و از بین بردن بزند به دندان گرفتن گوزنی توسط شیر جلوی فرزندانش حتی دل ما را میلرزاند چگونه خداوند اینگونه قانون دنیا را نوشته است

تشکر[/]

حکم مصرف گوشت مصنوعی

سلام
خبری در مورد تولید گوشت مصنوعی دیدم که می خواستم حکم اسلام در موردش رو بدونم

مرجع حضرت آقا

خبرکاملش در لینک زیر هست که بخشی از اون رو اینجا کپی کردم. ظاهرا تا سال 2018 (سال بعد) به تولید انبوه میرسه


http://ostadha.com/science/science-science/cultured-meat-comprehensive-review/

گوشت مصنوعی، گوشت آزمایشگاهی، گوشت پرورشی سلولی یا به عبارت دقیق‌تر، گوشت کشت‌ داده‌شده در آزمایشگاه؛ فرقی نمی‌کند چه نامی برای آن به کار ببرید، چراکه به‌زودی آن را در فروشگاه‌ها خواهید دید.

در سال ۲۰۱۳ بود که باخبر شدیم سرگی برین، یکی از بنیان‌گذاران گوگل می‌خواهد در حوزه‌ی گوشت‌های آزمایشگاهی سرمایه‌گذاری کند.
اکنون در جدیدترین اخبار متوجه شدیم این گوشت‌ها را بسیار زودتر از آنچه فکر می‌کردیم در فروشگاه‌ها خواهیم دید! بنابراین، بر آن شدیم تا به بررسی جامع موضوع گوشت‌های کشت داده‌شده در آزمایشگاه بپردازیم.


گوشت کشت داده‌شده در آزمایشگاه چیست؟

برای کشت گوشت در آزمایشگاه ابتدا مقداری از سلول‌های گاوی، بدون صدمه به حیوان، از بافت آن گرفته می‌شود. سپس در شرایط آزمایشگاهی کنترل‌شده، این سلول‌ها رشد و تکثیر داده می‌شوند تا به فرم بافت ماهیچه‌ای درآیند. بافت ماهیچه‌ای قسمت عمده‌ی گوشت‌های معمول است که هر روز مصرف می‌کنیم. از نظر زیستی، گوشت‌ کشت داده‌شده در آزمایشگاه هیچ تفاوتی با گوشت دام ندارد.
در فرآیند کشت، سلول‌ها در داربست‌هایی رشته‌ای یا حلقوی رشد و تکثیر داده می‌شوند. همچنین گرسنگی دادن زمان‌بندی‌شده به این سلول‌ها باعث تراکم آن‌ها و شکل‌گیری بافتی منسجم مانند گوشت‌های عادی می‌شود. از کنار هم قرار گرفتن هزاران رشته‌ی کشت داده‌شده مانند این، یک تکه گوشت عادی تولید خواهد شد.

جالب است که بدانید ایده‌ی تولید این نوع گوشت برای نخستین بار در سال ۱۹۳۱ توسط وینستون چرچیل مطرح شده است!
نخستین همبرگر طبخ شده از این نوع گوشت، در سال ۲۰۱۳ توسط دکتر مارک پست از دانشگاه ماستریخت هلند درست شده بود. ناسا نیز از سال ۲۰۰۱ پروژه‌ای برای کشت آزمایشگاهی گوشت بوقلمون در دست کار دارد. در سال ۲۰۰۱ پژوهشگران هلندی سازوکاری جدید برای کشت انواع گوشت در آزمایشگاه پیشنهاد دادند. در این سازوکار شبکه‌ای از کلاژن با سلول‌های ماهیچه‌ای بارور می‌شود و سپس توسط مواد مغذی گوناگون تغذیه می‌شود. در این پژوهش، دانشمندان دانشگاه آمستردام به بررسی محیط کشت، دانشمندان دانشگاه اوترخت به بررسی تقسیم سلول‌های ماهیچه‌ای و دانشمندان دانشگاه آیندهوون به توسعه‌ی راکتور‌های زیستی این فرآیند پرداختند.

همچنین اولین مقاله‌ی علمی معتبر در این زمینه در سال ۲۰۰۵ و در مجله‌ی علمی تیشو انجینیرینگ به چاپ رسید. در سال ۲۰۱۲، سی آزمایشگاه مختلف از سراسر جهان روی موضوع کشت گوشت آزمایشگاهی کار می‌کردند.

با تشکر

برچسب: 

روایت از پیغمبر اکرم (ص): گوشت گاو باعث مرض است و شیر آن شفا

انجمن: 

به نام خدای مهربان

عزیزان بزرگواران گرامی منبع این روایت کجاست؟؟؟چندی پش دکتر روازاده این رو بیان کردند ...

از پیغمبر اکرم (ص) روایت است :گوشت گاو مرض است شیر آن شفا
http://www.aparat.com/v/n3Ez5

آیا کراهت گوشت گاو از نظر منابع اسلامی شیعی معتبر و موثق است یا خیر؟

سلام
آیا در مورد کراهت گوشت گاو حدیث معتبری وجود دارد؟ یا اینکه این مطلب سند و مدرک معتبری ندارد؟
اگر واقعا مکروه است پس چرا در قرآن گفته شده است که حضرت ابراهیم (ع) برای مهمانهای خودش گوساله فراهم کرده است؟

تاثیر مال شبهه ناک در زندگی دنیا و آخرت

با سلام به کارشناسان محترم و دوستان عزیز
بنده طبق فتوایی که علما دادند هیچگونه تفحصی در مال افراد نمیکنم و همه را بر فرض حلال و پاک بودن میدونم اما شنیدم که طیب بودن بالاتر از این است مثلا ممکنه شخصی خمسش رو نده و من هم از این امر بی خبر باشم اگر به منزل این فرد برم و از غذایش بخورم میدونم از نظر شرعی گناهی بر من نیست چون نمیدونستم و تجسس هم جایز نیست اما سوال من این است که آیا این غذا اثری بر روح من میگذارد یا خیر؟ وقتی این لقمه جزئی از گوشت و پوستم شد چه؟
بالاخره برای استجابت دعا هم شرایطیست!


کارشناس بحث : سینا

هشدار به دوستان جهت برخی از گوشت های موجود در بازار...لطفا اطلاع رسانی کنید

سلام به همه دوستان
عنوان تاپیک این بود:هشدار به دوستان جهت گوشت های موجود در بازار....

حدود دو ماه پیش اتفاقی مطلبی رو دیدم که یکی از کاربران از استاد سجاد پرسیده بود که استاد گوشت کوسه حلال هست یا حرام؟؟
پاسخ استاد سجاد این بود که خوردن این گوشت حرام است.

بنده تا قبل از این فکر میکردم که گوشت همه ماهی ها یا حلال است یا مکروه و خب این برمیگرده به کوتاهی خود من از جدیت در فراگیری احکام و ضربه این موضوع رو هم خوردم
........