جمع بندی خود تشویقی در مدیریت رفتار
تبهای اولیه
خود تشویقی در مدیریت رفتار
باسلام. من داشتم تاپیک های متفاوتی رو در باره این موضوع مطالعه میکردم تا بتونم کمی درخودم تغییر ایجاد کنم.
به این تاپیک رسیدم: http://askdin.com/thread/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%DB%8C%D9%88%D8%AA%D8%B1-%D9%88-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C
راهکار هایی که استاد "صابر" داده بودن رو مطالعه میکردم ... یکیشون این بود:
. «خود تشويقي؛
ميتوانيد براي هر بار يا مدتي كه موفق به ترك استفاده نادرست از رايانه ميشويد، به تشويق ذهني ـ عملي موفقيتهاي خود در اين خصوص بپردازيد. با كمال سخاوت به تشويق خود بپردازيد. خود تشويقي ميتواند به صورت كلامي يا غير كلامي باشد و سبب ترك رفتار نادرست گردد.»
من به شخصه با انتخاب یک پاداش و تشویق مناسب برای خودم مشکل دارم. و این توضیحاتی که ایشون دادن هم خیلی برام مبهم بود. میشه یک نفر راهنمایی کنه مثلا "تشویق ذهنی" چیه؟ یا مثلا منظور از تشویق کلامی و غیرکلامی چی هست؟ اینکه به خودمون بگیم آفرین؟ بعد به نظرتون کسی با چنین چیزی تشویق میشه یه کاری رو انجام بده واقعا؟
جمع بندی
پرسش:
لطفا راهنمایی کنید که مثلا "تشویق ذهنی" چیست؟ یا مثلا منظور از تشویق کلامی و غیرکلامی چی هست؟ اینکه به خودمان بگوییم آفرین؟ بعد به نظرتان کسی با چنین چیزی تشویق می شود یه کاری را انجام بدهد واقعا؟
پاسخ:
در موضوع خود تشویقی باید عرض کنیم در روانشناسی خود تشویقی و خود تنبیهی دو روش بسیار مهم و کلیدی در تغییر رفتار و حذف عادات هستند. هم کلامی هستند و هم غیر کلامی
البته به تنهایی کافی نیستند و دیگر راهکارها را باید همراه داشته باشند.
جملات تأکیدی مثبت، عبارات امیدبخش و مثبتی هستند که نتایج یا اهداف مطلوب را توصیف میکنند. این جملهها معمولا بهصورت کوتاه، باورپذیر و خاص انتخاب میشوند. این عبارات با تکرار مداوم، در ذهن ناخودآگاه شما ثبت میشوند و توانایی مثبت فکر کردن را در شما بالا میبرند.
نکتهی مهم در این مرحله این است که شما باید عبارات تأکیدی مثبت را با صدای بلند بخوانید و با تمام وجود آنها را حس کنید. تا زمانی که احساسات شما درگیر نشود، گفتن این عبارات تأثیری نخواهد داشت. در واقع زمانی میتوانید از قدرت ضمیر ناخودآگاهتان استفاده کنید که کلمات را همراه با ایمان کامل برای خودتان تکرار کنید. بنابراین، تکرار عبارات تأکیدی مثبت بهعنوان یک تمرین روزانه بسیار مهم است.
بنابراین گفتن کلمه ی آفرین، تو بی نظیری و ... بسیار می تواند تأثیر گذار باشد یا مثلا خوردن یک غذای مورد علاقه یا تفریح مورد علاقه هم می تواند نوعی خود تشویقی باشد و در واقع حذف این موارد می تواند نوعی خود تنبیهی باشد.