سیر تکاملی کفر تا شیعه شدن(راهنمای شیعه شدن)
تبهای اولیه
اگر كسي بخواهد سير تكاملي كفر تا شيعه شدن را براي كسي توضيح دهد راهنمايي شما چيست؟اسلام بر اساس يك تقسيم داراى سه بخش عقايد، اخلاق و احكام مىباشد سؤال شما مربوط به حوزه عقايد اسلامى است. در زمينه عقايد اسلامى (از ديدگاه شيعه دوازده امامى) كتابهاى زيادى توسط متفكران مسلمان نگاشته شده كه بعضى بسيار تخصصى و گروهى براى مخاطبان عمومىتر مىباشد ولى حتى دسته دوم نيز نياز به مطالعه دقيق همراه با تأمل و تفكر دارد.
مباحث عقائد اسلامى گستره وسيعى از مسائل را در بر مىگيرد ولى بايد توجه داشت بين بحثها ترتيب منطقى وجود دارد مثلاً گام نخستين خداشناسى است كه در خود اين بخش هم ابتدا وجود ذات خداوند و سپس صفات او بحث مىشود. گامهاى بعدى مترتب بر فهم كامل گامهاى پيشين است پس ترتيب منطقى مباحث را رعايت بايد كرد.
گروهى از كتابها يك دوره مسائل اصلى عقائد دينى را بيان كردهاند و گروهى تنها به يك حوزه و گاه به يك مسئله خاص از حوزه خاص پرداخته است.
با توجه به مقدمه بالا پيشنهاد مىشود ابتدا از كتابهاى خلاصه و سادهتر شروع شود و سپس به كتابهاى مفصل و تحقيقىتر پرداخته شود بر همين اساس ابتدا پيشنهاد مىكنيم كتابهاى زير مطالعه شود:
در خصوص مسئله خداشناسى دو كتاب زير نيز توصيه مىشود
البته معرفى اين كتابها نفى ساير كتابها نيست.
در مرحله دوم كتابهاى زير كه تفصيلىتر است توصيه مىشود:
اما نكته مهم در اين باب طرح يك سرى سؤالات و پرسشهاى اساسى است كه زمينهساز حركت ايشان باشد. مثلاً ما براى چه خلق شدهايم؟ اگر در اين مسير مقصد و غرضى حكيمانه نداشته باشيم چه تفاوتى ميان ما و حيوانات است؟ اين همه نظم و دقت در چينش اساس عالم طبيعت، گردش خورشيد، تغيير فصول، آمد و شد شب و روز، و هزاران نشانه ديگر براى چيست؟ چرا انسان مىميرد و علت مرگ چيست؟ چرا نمىتوان از مرگ پيشگيرى نمود؟ و توصيه اساسى دورى از تعصب و حركت در جاده انصاف و فكر و انديشه است. وقتى ايشان در معرض سؤالات بيشمار اساسى قرار گيرد و حقيقتا طالب واقع باشد براى رهايى از بنبست ابهام و تاريكى مجبور است حركت كند و عقل حكم مىنمايد كه در مسيرى گام بردارد كه مطمئن و پاسخگوى شبهات او باشد. 1- كلام اسلامى دكتر محمد سعيدى مهر، 2 جلد، انتشارات طه، قم، 1377، دورهاى از عقائد اسلامى با بيانى روان و مستدلّ را ارائه نموده است. 3ـ مقدمهاى بر جهانبينى اسلامى، استاد مطهرى، صدرا (بخصوص جلدهاى اول تا سوم اين دوره بسيار مفيد است). 1ـ اثبات وجود خدا به قلم چهل تن از دانشمندان معاصر مترجم احمد آرام. 2ـ آفريدگار جهان، مكارم شيرازى. 1ـ كتابهاى شهيد مطهرى بخصوص: توحيد، معاد، امامت و رهبرى، عدل الهى انسان و سرنوشت (كه به مسئله جبر و اختيار يا قضا و قدر پرداخته است) 2ـ مجموعه معارف قرآن استاد مصباح يزدى. 2ـ آموزش عقايد اسلامى استاد مصباح يزدى، سازمان تبليغات اسلامى.
هر انسانى با اقرار به شهادتين يعنى گفتن "اشهد أن لا اله الا الله" و اشهد أنّ محمداً رسول الله" يك مسلمان محسوب مىگردد و احكام مسلمان بر او جارى مىشود: بدنش طاهر وكودكانش نيز طاهر مىباشند و ازدواج او با زن مسلمان و معاملهى او با مسلمانان مباح است. لازمهى اين اقرار، عمل به أهم فرايض دينى مثل نماز، روزه، خمس و زكوة و حج، ايمان به غيب، پذيرش وجود ملك و معاد و بهشت و جهنم و تصديق همهى انبيا به عنوان پيام آوران الهى مىباشد.
علاوه بر اين ها با توجه به اوامر قرآن و توصيههاى نبى صلى الله عليه و آله و سفارشات و تأكيدات امامان معصوم عليهم السلام، بدون پذيرش "ولايت ائمهى اثنى عشر"، اين اسلام و عمل به احكام آن، ايمان كامل محسوب نمىشود و پذيرفتنى نيست.
روشن است كه در باطن نيز نبايد مشرك و منافق باشد؛ چرا كه اعمال ظاهرى او نيز سودى برايش ندارد، او را به خشم و غضب الهى گرفتار مىسازد و كمال و سعادتى را برايش فراهم نمىكند.
بنقل از سایت اسلام کوئست