جمع بندی شعائر دینی چیست؟

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
شعائر دینی چیست؟

شعائر دینی یعنی چه؟به چیا تو دین می گن شعائر دینی؟

با نام الله


کارشناس بحث: استاد صادق

ospanooo;476746 نوشت:
شعائر دینی یعنی چه؟به چیا تو دین می گن شعائر دینی؟

پاسخ ::Hedye:
باسلام وتقدیر از سوال خوب شما
:Gol:
در ابتدا باید اشاره شود که خاستگاه این بحث قران کریم است که در این باب فرمود : « وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ؛ (1) و هر کس نشانه های خداوند را تکریم کند ، از تقوای قلب ها است »
مقصود از شعائر در این آیه، نشانه‏ های دین الهی است. اولیای خدا ـ به ویژه آنان که در راه گسترش دین جانبازی کرده ‏اند ـ از شعائر و نشانه‏ های دین او هستند.
افزون بر آن بزرگداشت مقام بزرگان دین ـ از طریق آبادانی و زیباسازی قبور آنان و به وجود آوردن امکانات رفاهی برای زائران و ارائه خدمات فرهنگی و مادی و... ـ می‏تواند نقش ارزنده‏ای در گسترش و ترویج فرهنگ و ارزش‏های اسلامی و اسوه قرار دادن ائمه اطهار(ع) و اولیا و تمسّک به سیره آن بزرگواران داشته باشد. این خود، نتایج مهم و ارزشمندی در حوزه فردی و اجتماعی به دنبال دارد و در نهادینه کردن ارزش‏های الهی و انسانی مؤثر است.
بسیاری از امور عام‏ المنفعه (مانند خیرات، نذورات، اوقاف، مدرسه‏ سازی، سرپرستی ایتام، پرداخت وجوهات شرعی، کمک به نیازمندان و...) از تأثیرات و نتایج بسیار ارزنده ساخت و ساز صحن و بارگاه امامان و امامزاده‏ها و مقبره اولیای خدا است. زیرا شکوه این مکان‏های مقدس، در جذب مردم برای زیارت و انجام دادن خیرات مؤثر است.
به علاوه همه این امور عاملی برای توجه و تکریم و اظهار مودت و محبت به بزرگان دین محسوب می گردد که از سفارش مهم قرآن و دستور مسلم دینی ماست که عامل مهمی برای ادامه دادن مسیر این بزرگواران و توجه به اهداف و فرامین و راهکارهای ایشان در راه عبادت و بندگی خداوند متعال است ؛
صرفا اگر به میزان توجهات دینی و عبادات و توجهات مردم به بارگاه خداوند در کنار مرقد منور ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه السلام توجهی بکنید ،تایید خواهید نمود که این بارگاه و عظمت ظاهری آن در زدودن غبار غفلت ها از قلوب توده مردم و بازگشت دادن ایشان به دامان اولیای خدا و مسیر و اهداف انبیا نقشی بی بدیل ایفا می کند .
در ضمن فراموش نشود که در فرهنگ دینی ما این بزرگواران که غالبا به درجه شهادت رسیده اند و از ارواح بلند آسمانی برخوردارند ،مرده به معنای رایج در ذهن ها محسوب نمی شوند تا تکریم آنهاچلش برانگیز باشد، بلکه ایشان زندگان شاهد و ناظر بر ما و اعمال ما هستند که در کنار بارگاه ایشان زمینه پرستش خداوند بهتر از هر جای دیگری فراهم است .

پی­نوشت­ها:
1. کهف(18) آیه 21.

موضوع قفل شده است