جمع بندی پاسخ به شبهات مطرح شده در کتاب «عبای وارونه»

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
پاسخ به شبهات مطرح شده در کتاب «عبای وارونه»

با سلام و عرض احترام
اخیرا کتابی در فضای مجازی و تلگرامی دست به دست می چرخد که شبهات و اشکالات زیادی را در خصوص مذهب اثنی عشری مطرح کرده. اگرچه نویسنده و اعتقادات آن به درستی مشخص نیست ولی از طرف دیگر اعتقادات مذاهب اهل سنت را نیز مورد انتقاد قرار داده و انحرافات آن را برشمرده است. نام این کتاب "عبای وارونه" است (در گوگل سرچ کنید پیدا میکنید) و بیش از صدها اشکال و انتقاد و شائبه در خصوص مذهب ما مطرح کرده، از جمله زیرسوال بردن اعتبار اسناد شهادت حضرت فاطمه در منابع شیعی، فرقه های شیعه اختلافات آنها و چگونگی تشکیل فرقه امامیه و سپس زیر شاخه دوازده امامی، تخیلی شمردن تولد حضرت مهدی (عج) از منابع اصلی آن به همراه نقاشی، و همچنین به اعتقادات خاصه مذهب از جمله تقیه، بداع، خمس، ... پرداخته و دست آخر فرقه ولایت فقیهیه را ساختگی و جعلی می شمارد و مخالفان آنرا هم از علمای سنتی شیعه اعلام می دارد.
من هر چه جستجو کردم، پاسخی جامع به این کتاب پیدا نکردم، به نظر می رسد لازم است پیش از تاثیر گذاری این کتاب اقدامات لازمه توسط دلسوزان مذهب دوازده امامی صورت گیرد.
با تشکر،

با نام و یاد دوست





کارشناس بحث: استاد صدرا

سؤال: نقد کلی بر کتاب «عبای وارونه» چیست؟
پاسخ:

کتاب عبای وارونه که با رویکرد اصلی نقد برخی از عقاید شیعه و در ضمن آن نقد عقاید اهل کتاب و نقد برخی از اعتقادات اهل سنت نگارش یافته؛ مشتمل بر شش باب:
1) انحراف اهل کتاب؛
2) انحراف در اسلام؛
3) نظری به تاریخ و فرق شیعه؛
4) شکل گیری مذهب دوازده امامی؛
5) فرقه ولایت فقهیه، بوده که در فضای مجازی با نام مستعار «حسین» منتشر شده است.
نقد و بررسی این موضوعات در یک کتاب، با توجه به تنوع و گستردگی مطالب موضوعات آن، به تنهایی بیانگر ورود کلی نگری و عدم طرح مباحث به شکل تخصصی و علمی در آن است؛ همچنان که مطالعه مطالب کتاب نیز چنین امری را تصدیق نموده؛ لذا وزان کلی شبهات این کتاب کمتر و یا همچون شبهات سایر کتبی است که از سوی مخالفین شیعه علیه عقاید شیعه منتشر شده که در مقابل، پاسخ آن و یا تبیین موضوعی آن به صورت تخصصی و یا عمومی در کتب عالمان شیعه در اعصار مختلف تألیف و منتشر شده است.[1]

با آنکه مطالب نگاشته شده از سوی مؤلف بیانگر آن است که وی شخصی با عقاید شیعه بوده که به انگیزه ی بیان اعتقاد صحیح اقدام به نگارش این کتاب نموده؛ اما خواننده ی کتاب بدرستی متوجه اعتقادات اصیلی که وی بدنبال آن است نشده؛ زیرا وی در این کتاب به هر دو مکتب شیعه و سنی انتقاداتی را وارد ساخته؛ بدون آنکه خود راهی جدید ارائه دهد؛ چنانکه نویسنده در پایان مطالب کتاب خویش اذعان داشته:
« ممکن است نویسنده این کتاب در بیان مطالب خود و یا استفاده از منابع تحقیق و سایر ضعفهایی که در هر انسانی وجود دارد، دچار خطا شده باشد و انحرافی را ترویج نموده باشد؛ اما همین شبهات اگر درست مطرح گردد و درست پاسخ داده شود قوام مذهب است و لازم است شبهاتی که در فضای مجازی برای جوانان مطرح می گردد به شکل جامعی گردآوری شود و به آن پاسخ داده شود. به هر حال ما ناچارا در عصر ارتباطات زندگی می کنیم و بسته شدن فضای رد و نقد و شبهه دیگر کارساز نیست ؛ لذا خواهش بنده حقیر از محققین و مسئولان حوزه های پاسخگویی این است که چنانچه درد شما نیز درد دلسوزی به جهت از بین رفتن ارزشهای معنوی جامعه و گرایش جوانان به بی خدایی یا ایسمهای غربی است با رویکرد ی مثبت و نقشی سازنده و پرهیز از توطئه انگاری و روشهایی از جمله مباهته پاسخی درخور پرسشهای و نقد های مطرح شده در این کتاب تدوین فرمائید و در اختیار عموم قرار دهید».

در این نوشتار جای سوال است که چگونه نگارنده از سویی معترف به خطاهای موجود در این کتاب و ترویج انحراف به واسطه ی انتشار آن شده؛‌ اما در عین حال بدون آنکه این شبهه را در فضای علمی طرح نماید، آنرا در سطح فضای عمومی جامعه منتشر ساخته و مدعی آن است که شبهه اگر درست مطرح گردد و درست پاسخ داده شود موجب قوام مذهب است؟!

نویسنده از سویی می نویسد که ما ناچارا در عصر ارتباطات زندگی کرده و بسته شدن فضای نقد و شبهه کارساز نبوده؛ و از سویی دیگر به اذعان خویش به شبهه پراکنی پرداخته و این در حالی که انگیزه ی وی در نگارش این کتاب به ظاهر دفاع از اسلام با نقد انحرافات و تحریفات ایجاد شده در آن است. از آنجا که انتقادات نویسنده در محورهای مطرح شده این کتاب متعدد بوه؛ نقد و بررسی مطالب آن در این سایت تنها به شکل بیان موضوعات خاص صورت پذیرفته؛ لذا شما می توانید موضوعات خاص آن را در انجمن های مرتبط با آن طرح نموده و پاسخ آنرا دریافت نمائید.

پی نوشت:
[1] . به عنوان نمونه پاسخ انکار و یا استبعاد در حوادث تلخ بعد از رحلت پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) که منجر به شهادت حضرت زهرا(علیها السلام) گردید را می توان در کتاب (رنجهای زهرا علیها السلام) تالیف علامه جعفر مرتضی عاملی و مقالات تخصصی و نیمه تخصصی مشاهده نمود:

http://ahlebeitpedia.com/images/ahlebeit/papers/historical/persons/Companions_of_the_Imams/The_companions_of_Imam_Ali/Sulaym_ibn_Qays/5.pdf

http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa21721

موضوع قفل شده است