مرد باید بداند که زن گرفتن به معنای انتخاب شریک در زندگی و ، یار و مونس و همدم گرفتن است . و با خیر و برکت وجود زن هست (3) که زندگی اش سر و سامان می گیرد و رزق و روزی مرد مبارک تر و افزون تر از قبل می شود . (4)
اخلاق شایسته و نیکو ، بردباری و گرامیداشت خانواده و علی الخصوص همسر (زن) شعار شریعت اسلام و اهلبیت علیه السلام است ، که باید مورد توجه مرد قرار گیرد .
(1) قال رسول اللَّه(ص): «ما بني في الاسلام بناء أحبّ إلي اللَّه عزّوجلّ و أعزّ من التّزويج» (مكارم الاخلاق، ص196) (2) قال رسول اللَّه(ص): «خیر الرجال من امتی الذین لایتطاولون علی اهلیهم و یحنون علیهم ولا یظلمونهم» (مکارم الاخلاق، ص ۲۱۶٫) (3) قال الصادق عليه السلام : «أَكثَرُ الخَيرِ فِى النِّساءِ؛» (من لايحضره الفقيه، ج3، ص385، ح4352) (4) پيامبر اكرم ( صلي الله عليه و آله و سلم ) مي فرمايند : اهل و خانواده اختيار كنيد كه ازدواج روزي را افزايش مي دهد .
وجه مشترک ایتام و زنان در این هست که هر دو باید سرپرست و قیم داشته باشند . ولذا در آیات و روایات به مردان بسیار سفارش شده که در قبال این مسئولیت سنگین تقوای الهی پیشه کنند ، چرا که در مقابل کوچکترین ظلم و ستمی به همسر باید پاسخگو باشند .
یعنی زنها هم چون همسرشون مایه ارامششونه باید بهش احترام بذارن؟
(رابطه دوطرفه است؟)
بله ، احترام ، مهمترين ركن و ستون زندگي هست .و زن و شوهر بايد احترام كامل هميديگه رو در زندگي حفظ كنند .
ولي ظاهراً چون مردان "قوامون علي النساء" هستند احتمال خطا براشون بيشتر هست . از اين جهت بيشتر احاديثي كه مشخصا توصيه به احترام و تكريم و گرامي داشتن هست، به مردان توصيه شده .
با توجه به شناخت كامل اسلام از روحيات زن و مرد ، يك سري نكات رو مشخصا به مردان توصيه كرده و يك سري نكات رو مشخصا به زنان و بعضي نكات هم هست كه مشترك هستند .
در مورد همه جنس زن هست، یعنی هم دخترا،هم خواهر، هم همسر هم هر زن دیگه
بله كاملا همين طور هست .
اسلام از همان ابتدا احترام و عنايت ويژه اي نسبت به زنان و دختران داشته .
البته اين تاپيك جاي مطرح كردن اين احاديث نيست و بحث در مورد زنان هست ؛
ولي در پست بعدي به چند مورد اشاره مي كنم انشاالله ؛
دختران چه فرزندان خوبى هستند! چرا كه گرم و با لطافتند، آماده به خدمتند، انسگير و با الفتند، با بركتند، و پاكيزهاند.
زینب =زین+ اب = زینت پدر
یعنی اون زمان بین عربا امام علی اینطوری به دخترشون احترام میذاشتن و براش ارزش قائل بودن،عربا دختر رو مایه ننگ میدونستن امام علی دخترشو مایه افتخار و زینت خودشون میدونستن
باباهای الان باید یاد بگیرن
ترجمه آيه 58, 59 سوره 16. نحل
"و هرگاه يكى از آن مشركان به دختر دارشدن بشارت داده شود، صورتش از غصّه سياه مىشود، در حالى كه خشم خود را فرو مىبرد.
بخاطر بشارت تلخى كه به او داده شده، از ميان مردم متوارى مىشود (درمانده است كه) آيا اين دختر را همراه با ننگ و خفت نگاه دارد يا او را در خاك پنهان كند. بدانيد كه چه بد قضاوت مىكنند." بر خلاف تفكّر جاهلى، اسلام براى دختر، ارزش زيادى قائل شده است كه به گوشهاى از آن اشاره مىكنيم:
پيامبر اسلام مىفرمايد: «نعم الولد البنات»(18) دختران چه فرزندان خوبى هستند. خداوند نيز نسل پيامبر را از دخترش فاطمه زهرا قرار داده است.
امام صادقعليه السلام به مردى كه از تولد دخترش ناراحت بود فرمود: آيا تو بهتر مىدانى يا خدا؟ گفت: خدا، امام فرمود: خداوند نيز آنچه را براى تو بهتر بوده، انتخاب كرده و به تو دختر داده است.(19)
پی نوشت
18) بحار، ج 104، ص 94.
19) وسائل، ج 15، ص 103.
25 اردیبهشت "روز جهانی خانواده" مبارک یکی از بزرگ ترین اهداف ازدواج ایجاد کانون گرم و مقدس خانواده است . تشکیل خانواده تنها برای ارضای غریزه جنسی و پاسخ به هوس های آنی و زودگذر نیست بلکه یک پیوند معنوی و عاطفی میان دو انسان است.
[SIZE=114][COLOR=#ff0000]در این پیمان هر یک از زوجین علاوه بر ارضای غریزه جنسی خود، نیازهای عاطفی طرف مقابل را نیز پاسخ می دهد و سکونت و آرامش وی را فراهم می سازد.
[/COLOR][/SIZE]
بنابراین, اهتمام اسلام به امر خانواده به عنوان یک نهاد مقدس اقتضا می کند که زن و مرد هر دو در حفظ آن بکوشند و رفتار فردی و مناسبات خانوادگی و اجتماعی خود را به گونه ای تنظیم کنند که در راستای حفظ و تقویت این نهاد باشد.
(ببخشید دیروز نتونستم خیلی به سایت سر بزنم, مجبورم 26 اردیبهشت این مطلب رو بنویسم.)
سه چيز است كه اگر مؤمن از آنها مطلع شود، باعث طول عمر و دوام بهره مندى او از نعمت ها مى شود: طول دادن ركوع و سجده، زياد نشستن بر سر سفره اى كه در آن ديگران را اطعام مى كند و خوش رفتارى اش با خانواده.
:Gol::Gol::Gol:
امام صادق عليهالسلام : إنَّ المَرءَ يَحتاجُ فى مَنزِلِهِ وَ عِيالِهِ إِلى ثَلاثِ خِلالٍ يَتَكَلَّفُها وَ إن لَم يَكُن فى طَبعِهِ ذلِكَ: مُعاشَرَةٌ جَميلَةٌ وَ سَعَةٌ بِتَقديرٍ وَ غَيرَةٌ بِتَحَصُّنٍ؛ مرد در خانه و نسبت به خانواده اش نيازمند رعايت سه صفت است هر چند در طبيعت او نباشد: خوشرفتارى گشاده دستى به اندازه و غيرتى همراه با خويشتن دارى
سلام ممنونم از سركارخانم آذر بانو با اجازه ايشون يك نكته اشاره كنم برخي در اختلافات زناشويي وقتي مشخص مي شود كه مشكل از بد اخلاقي و نااسازگاري انها ست مي گويند من همينم كه هستم مي توني بايست و تحمل كن. حديث بالا در ضمن خود اشاره به اين دارد كه ما بايد مسئوليت رفتارهاي خود را به عهده بگيريم خداوند نيروي اراده و اختيار به ما داده و جهان را مسخر ما كرده است. بنابراين حتي بر بسياري از ويژگي هاي ژنتيكي و محيطي تسلط و حكومت داريم بنابراين بايد براي تغيير رفتارمان تلاش و مجاهده شبانه روزي كنيم از متخصص كمك بگيريم و براساس برنامه جلو برويم
سلام، از درسهاتون بهره بردیم،
درسهاتون تموم شد یا بخاطر مشغله به فراموشی سپرده شدن؟
با سلام و احترام خیلی خوش اومدین به اسک دین ممنونم از اینکه نظرتون رو در مورد مطالب این تاپیک نوشتین، باعث دلگرمی بنده میشه که ادامه بدم. فکر کنم آقایون خیلی به این تاپیک سر نمی زنند! مطالب که زیاد هست ولی می ترسیم مسئولیت آقایون زیاد بشه (: انشاالله چشم ادامه میدم. ممنونم از حدیث زیبایی که نوشتین. جزاکم الله خیرالجزاء
مطالب که زیاد هست ولی می ترسیم مسئولیت آقایون زیاد بشه (:
با سلام
این مسوولیتیه که رو دوش آقایون هست، ندیده گرفتنش و ندونستنش توجیهی برای عمل نکردن بهش نمیتونه باشه
عمل به جنبه های اجتماعی دین از عمل به جنبه های عبادتی دین از خیلی جهات مهم تره
بنظر بنده حتی اگه از این صنف تاپیک ها استقبال هم نشه باید ادامه داشته باشه چون یه روزی مخاطبش و اون کسی که دنبال مطالبشه پیداش میشه و ازش استفاده میکنه،
حتی مسوللیت نشر و آگاهی دادن این قبیل مطالب و احادیث در اصل بر عهده ما آقایونه چون وظایف ما رو روشن میکنه که تا اینجا از زیرش در رفتن/رفتیم
منتظر ادامه مطالب قشنگتون هستیم
امام صادق فرمودند :
هرچه محبت به زنان در مرد بیشتر شود فضیلت ایمانش بیشتر میشود
چنانچه مردی به هر علتي از زن خويش زده شود و كراهت در جانش رخنه كند و ديگر كشش و ميلي به او نداشته باشد؛ باز خداوند از وي خواسته است كه هرگز رفتار معروف و پسنديده را در حق زن ترك نكند و می فرماید:
وعاشروهن بالمعروف فان كرهتموهن فعسي ان تكرهوا شيئا و يجعل الله فيه خيراً كثيرا؛
با زنان براساس معروف و پسنديده معاشرت كنيد و اگر از آنان خوشتان نيامد. پس شايد چيزي را ناخوش داريد و خداوند در آن براي شما خير زياد قرار داده باشد (نساء آيه91)
به بیان ديگر در حالت كراهت از زن نيز باید رفتار پسنديده از سوي شوهر ترك نشود. خداوند کریم حتی در این مواقع كه اين حالت ناخوشي و کراهت، امري قلبي و بيرون از دايره اختيار و قدرت بشر است فرمان می دهد شوهر بايد با رفتار پسنديده خويش حق زن را ادا نمايد. بنابراين حتي در زماني كه شوهر به طور قلبي و ناخودآگاه از زن خويش خوشش نمي آيد در آن زمان نيز نباید رفتار معروف را كنار بگذارد.
اين همه تأكيد قرآن بر رفتارهاي احساني و معروفي از آن روست كه زن از نظر اسلام ريحانه و گل لطيف و نرمي است كه نمي توان با او رفتاري درشت مآبانه و سخت داشت.
امام سجاد - عليه السلام - می فرمایند إنَّ أقْرَبَکمْ مِنَ اللهِ أوْسَعُکمْ خُلْقاً وَ إنَّ أرْضاکم عِنْدَاللهِأسْبَغُکمْ عَلي عِيالِهِ
نزديکترين شما به خدا کسي است که نسبت به اهل منزلش خوش رفتارترو گشاده رو باشد و کسي در پيشگاه خدا بيشتر مورد رضايت است که نسبت به خانواده خود نيکوکارتر و با محبت تر باشد.
خدا رحمت كند بنده ای را كه ما بین خود و همسرش (زنش) را اصلاح كند و با اوخوشرفتاری نماید؛ چرا كه خداوند برای تدبیر امور منزل و سبك كردن بار زن، مسئولیت خانواده و زن را بر دوش مردنهاده است.
اللّه اللّه فی النساء و فیما ملکت ایمانکم، فانّ آخرما تکلّم به نبیّکم صلی اللّه علیه و آله ان قال: «اوصیکم بالضّعیفین: النساء و ما ملکت ایمانکم»
شما را به خدا، شما را به خدا، بر زنان و بر زیردستان ،زیرا آخرین سخن پیامبرتان این بود که فرمود: «شما را به دو گروه ناتوان و ضعیف سفارش میکنم : زنان و زیر دستان.
من کان لهامرأة تؤذيه لم يقبل الله صلاتها ولا حسنة من عملها حتي تعينه وترضيه وإن صامتالدهر ... وعلي الرجل مثل ذلک الوزر والعذاب إذا کان لها مؤذيا ظالما.
هر که زني داشته باشدکه آن زن وي را بيازارد، خداوند نه نماز آن زن را قبول کند و نه کار نيکش را، هرچند همه عمر روزه بگيرد تا زماني که به شوهرش کمک کند و او را خشنود سازد،
مرد نيزاگر زن خود را بيازارد و به او ستم کند همين گناه و عذاب را دارد.