تاریخ حجاب

تاریخچه اجبار به حجاب

مشروعیت اجبار: زمانیکه ( 98 هجری) از سوی بنی امیه دوم حجاب در جامعه اسلامی با الهام از ایرانیان اجباری شد ( به نقل از تاریخ تمدن ویل دورانت ) هیچ تایید از سوی اماما ن معصوم ثبت نشده است.
یعنی امامان ما نه تنها این اجبار را تایید نکرده اند بلکه مجوز شرعی هم داده اند که با زنی که حجاب را رعایت نکند می شود صحبت کرد.
اچبار به حجاب هیچ وقت از سوی امامان شیعه تایید نگرفته است.
من تمام مقالاتی که در وبلاگ ها سایت ها و نشریات می آید مرور کرده ام،
آنچه که نتیجه گرفته ام این است که اجبار به حجاب توسط بنی امیه پایه گذاری شده است، چون هیچ کس گزارشی از تایید ائمه را نیاورده است.
نظرکارشناس محترم چیست؟

با تشکر

سوالاتی در مورد چادر و صورت و صدای زن

بحث من در مورد اینکه آیا چادر و پوشش صورت برای زن و تغییر دادن صدا توسط زن برای اینکه صدایش حالت مردانه بگیرد واجب هست یا نیست نمی باشد بلکه در مورد این است که اصولا چرا چنین قوانینی (حتی مستحب) برای زن وضع شده است؟ بنده با اینکه زن مومن جذابیت هایش را باید برای شوهرش حفظ کند موافقم (کاری به اینکه فمینیست ها میگویند که در این صورت زن از کالایی برای همگان تبدیل به کالایی برای شوهرش میشود ندارم چون دید آنها را صحیح نمیدانم) اما اینکه حتی صورت زن (بدون آرایش) و صدای زن را جزو جذابیت های زن بدانیم و مخفی کردن آنها را قانون (حتی مستحب) بدانیم و چادر را حجاب برتر بنامیم به نظر من ظلم به جایگاه زن به عنوان یک انسان هست و این دیدگاه همانند دیدگاه کسانی که زن را از سر تا پا عورت میدانند میماند. اگر بخواهیم طنز گونه به مسئله نگاه کنیم مثل این میماند که بگوییم زن باید در هنگام حضور در جامعه در کارتن یخچال باشد! لطفا این را هم نگویید که زیبایی زن هم جذابیت هست چرا که این دیدگاه در نهایت به این میرسد که زن کلا عورت هست!

این استدلال را هم قبول ندارم که بگوییم شاید یک نفر با دیدن صورت یا شنیدن صدای یک زن تحریک شود پس بهتر است که زن با چادر و روبنده باشد و صدایش را همانند مردان کند. چنین افرادی از نظر روانشناختی مریض جنسی هستند و اگر قرار باشد چنین افرادی را هم ملاک قرار دهیم به کنار از اینکه باید زنان را درون کارتن یخچال بگذاریم باید نگذاریم مردان هم پیراهن آستین کوتاه و شلوار جین بپوشند و خردسالان را هم مجهز به حجاب مخصوص به خودشان کنیم چرا که چنین افرادی اگر از زنان نا امید شوند به سمت خردسالان و برخی از پسران و مردان میایند پس این دیدگاه صحیح نیست.

خداییش در غرب هم (کاری به افراطی ها ندارم) دید عموم جامعه به زن مسلمان با حجاب منفی نیست ولی به زنانی که با چادر و روبنده در جامعه حضور پیدا میکنند با دید منفی نگاه میکنند یعنی تعجبی که در نگاه کردن آنان هست همانند تعجبی هست که در نگاه به برخی زنان ایرانی دارند که با آرایش خودشان را خفه میکنند! اگر هم به عموم زنانی که در غرب مسلمان میشوند هم نگاه کنیم میبینیم که حجاب را بطور کامل رعایت میکنند اما از چادر و روبنده استفاده نمیکنند.

علت وجود چنین قوانینی در اسلام (حتی به عنوان مستحب) چیست؟

تاریخ حجاب

مقدمه

مقاله مذكور به تاریخ حجاب در مكانها و زمانهای مختلف می پردازد . در این قسمت به حجاب در سرزمین بین النهرین و یونان می پردازیم و در مقاله های آتی به تاریخ حجاب در میان رومیان و شبه جزیره عربستان خواهیم پرداخت .
تاریخ حجاب به چه زمانی بر می گردد ؟

چه كسی نخستین بار از روبنده استفاده كرد ؟ پاسخ دادن به این سوالات ممكن نیست زیرا پوشش و حجاب در اشكال گوناگون قدمتی دارد و دست یابی به اطلاعاتی درخصوص آن دشوار است . با این حال آنچه از منابع در دسترس بر می آید . بالاپوش و لفافی كه تمام بدن را بپوشند قدیمی ترین شكل حجاب است.با آنكه لفافی با عنوان حجاب ، اساساً پارچه ای چهار گوش یا سه گوش است كه پوشش ظاهری بدن را تشكیل می دهد اما شكل های گوناگونی دارد چنانچه می بینیم شكل استفاده از حجاب در سواحل شرقی مدیترانه با آنچه در آفریقای شمالی وجود دارد متفاوت است .
بین النهرین

استفاده از پوشش و لباسی كه نیمی از بدن یا تمام آن را بپوشاند قدمتی طولانی دارد به خصوص در سواحل مدیترانه و خاور میانه . در منطقه بین النهرین قدمت این سنت به دومین هزاره قبل از میلاد و شاید قبل از آن باز می گردد .
دلایل بسیار ضعیفی موجوداست كه زنان پیش از هزاره دوم قبل از میلاد نیز پوشش داشتند اما نقوشی بسیار كمی از این زنان باقی مانده كه آنها را در اندرونی خانه یا قصر نشان میدهد .
تنها یك نمونه از نقش زنی در عراق راجع به هزاره چهارم قبل از میلاد پیدا شده كه با تكه پارچه كوچكی سرش را پوشانده است . نقش این الهه یا ملكه بر روی گلدانی از مرمر سفید كنده شده است .
به نظر می رسد كه او پارچه كوتاهی را از زیر تاج بر سرگذاشته اما معمولاً نقشهایی كه از این دوره زمانی از زنان به جای مانده آنها را بدون پوشش و یا با نواری ساده و باریك بر سر نشان می دهد تقریباً از سال 1800 قبل از میلاد شواهدی وجود دارد كه در این منطقه زنان به روش های گوناگونی خود را می پوشاندند .زنان قابل احترام همسران واهل حرمسرا حجاب داشتند . در حالی كه زنان برده موهای خود را نمی پوشاندند .
این اطلاعات از مجموعه نامه های سلطنتی در سال های بین 1745 تا 1790 قبل از میلاد از منطقه ای كه اكنون سر حد عراق و سوریه به شمار می آید به دست آمده است . در یكی ازنامه های به دست آمده از این منطقه پادشاه زیمری لیم به یكی از همسران خود در باره سرنوشت برخی از اسیران مونث می نویسد :
از بین 30 زن اسیر ، آنهایی را كه مفتون كننده ترند انتخاب كن آنهایی كه از نوك انگشت پا تا موی سرشان هیچ نقصی نداشته باشد آنها را به جامه دار بسپار تا آنان را حجاب بپوشاند .
در نامه بعدی به همسرش می نویسد :
از بین این غنایم ، دخترانی با حجاب را بر می گزینم و به سوی تو می فرستم .

در زمان آشوریان زنان شوهر دار ، زنان دربار آشوری و اساساً زنان بزرگ دربار از همان بدو تولد پوشش داشتند . اهل حرمسرا و ندیمان نیز به هنگام همراهی بانوان خود ، موظف به داشتن پوشش بودند.
از سوی دیگر ، پوشش و حجاب برای زنان بدكاره و یازنان برده گناهی قابل مجازات بود . اگر زنان بدكاره چنین گناهی را مرتكب می شدند و لباسی پوشیده چون زنان اصیل به تن می كردند ، پنجاه ضربه شلاق می خوردند و قیر به سرو رویشان می پاشیدند . بردگان نیز شلاق می خوردند اما به جای اینكه قیر به سرو رویشان بپاشند لباس از تنشان می كندند و گوش هایشان را می بریدند .
آنچه از قانون آشوریان به دست آمده به شرح زیر است :
هر كس كه بدكاره ای را در حجاب ببیند ،‌باید او را دستگیر كند واو را به ماموران تحویل دهد كسی حق ندارد زیور آلاتش را بگیرد اما مردی كه او را توقیف كرده باید البسه اش را از تنش خارج كند باید پنجاه ضربه شلاق بخورد و بر سرش نیز قیر پاشیده شود چنانچه مردی زن بدكاره با حجابی را ببیند و او را تحویل ندهد خود باید مجازات شود و پنجاه ضربه شلاق بخورد باید گوش هایش را سوراخ و طنابی از آنها رد كنند و در پشتش گره بزنند ویك ماه او را وادار كنند برای دیگری كار كند.
همه زنان در صورت تاهل در خیابان ها و در مجامع عام باید موهایشان را بپوشانند بانوان دربار از هنگام تولد به داشتن حجاب ملزم هستند و كنیزكان آنها به هنگام همراهی بانوان باید حفظ حجاب كنند .
اگر مردی كنیزش را به ازدواج خود درآورد . آن كنیز از زنان شوهر دار محسوب می شود و باید حفظ حجاب كند .
كسی كه ازدواج نكرده باشد حتماً باید بی حجاب در میان مردم حاضر شود .