تحقیق
چگونه تحقیق کنیم؟
ارسال شده توسط تنها در چهارشنبه, ۱۳۹۷/۰۴/۲۰ - ۱۶:۰۵سلام.
امروز یه سخنرانی ازاستاد رائفی پور دیدم
توش میگفت برید راجب حقانیت حضرت علی تحقیق کنین تاخودتون به نتیجه برسید اینطوری دینتونو بیشتر قبول دارید
(گیرم پدرتو فاضل از فضل پدر تورا چه حاصل؟!)
توی فیلم سیاحت غربم طرف سوالارو به نکیر ومنکر خوب جواب میده ولی سرسوال اخر که میپرسن برای چی شیعه شدی چرامسلمونی؟
نمیتونه جواب بده میگن برای اینکه پدرت مسلمون بود مسلمون شدی؟
می خواهم بدونم در مورد دین و آیین چگونه و چه جوری تحقیق کنیم؟
با تشکر
بی دلیل مسلمان بودن؛ چرا و چگونه؟
ارسال شده توسط در جستجو حقیقت در جمعه, ۱۳۹۷/۰۳/۰۴ - ۲۰:۳۹با سلام خدمت شما
ابتدا پوزش میخوام بابت طولانی بودن ،سوال، چون خیلی هنر مختصر مفید گفتن ندارم.
[="#FF0000"]
این مطلبی است که مدت ها به آن معتقد هستم، اینجا مطرح می کنم. به امید اینکه یا شما آنرا بپذیرید یا با حل آن نظر من عوض شود[/].
طبق آیات قرآن، هر کسی قرار است هدایت شود یا بینه و دلیل هدایت شود و کسی که هلاک می شود هم با بینه هلاک شود و اصل معجزه هم گویا به خاطر این است که مردمی که معجزه را می بینند به واسطه آن اعجاز به نتیجه ای برسند که سبب اطمینان خاطرشان به آن آورنده اعجاز و نبوت او در نهایت بشود،(جز این است؟ جواب نمی خواد )
پس اگر قرا است زمان پیامبر اسلام ص کسی (مسلمان )بشود باید این کار با دلیل صورت بگیرد، چون ممکن است فرد دیگری هم ادعای نیوت کند و نمی شود بی دلیل پذیرفت،
بعد این مقدمه واضح و حوصله سر بر (که گفتنش حکمت هم دارد ) ، سوال من این است که چرا یک انسان که در مملکت اسلامی متولد میشود حکم مسلمان دارد ؟ منظور آن نیست که بگویید : این به خاطر نظم اجتماعی است و نباید در مورد مردم تجسس کرد و بر هر فردی ، حکم مسلمان ظاهری وضع می کنیم، ولو مسلمان مباشد.
بلکه خود شما هم میدانید که علاوه بر مطلب فوق، آنها را مسلمان واقعی هم می دانید،چرا که او را مکلف به احکام شرعی می دانید! و اگر بگوید دین را قبول ندارم اعدام می شود چون قبلا مسلمان بوده!
میشود بگویید نوزاد تازه متولد شده و دختر ۹سال قمری و پسر ۱۵ سال قمری کی یا چه موقع و چطور مسلمان شده اند ؟ (دست مریزاد بر قدرت آنان چون ، )
سوال مهمی است ،چون انسان های ۳۰ ۴۰ ۵۰ ساله و بیشتری هستند که در جستجوی دین و حقیقت اند و به آن یا می رسند یا نمی رسند (در این سایت هم مصادیق اش موجود است. )
نگاه «مستقل»
ارسال شده توسط Montazer...313 در سهشنبه, ۱۳۹۷/۰۳/۱۵ - ۱۹:۰۳سلام
مدتیه که دچار یه شبهه ای شدم. بنظرمن تمامی مسائل، از تاریخ گرفته تا دین، از نگاه یک گروه به ما داده می شوند. واضح تر بگم،
یه کتابی خوندم به اسم «تاریخ معاصر از دیدگاه امام»، بعد اینطوری گفتم که چرا از نگاه امام؟! یعنی ممکنه از یه نگاه دیگه به قضیه نگاه کرد؟
یعنی یه جورایی این کتاب یه «تفسیر» از تاریخه، نه «خودِ بی طرفِ تاریخ».
یا مثلا مسائل دیگه... حتی دین! آیا واقعا بهترین دین، اسلامه به خاطر اینکه خودش گفته؟! یعنی خودش در مقام تایید خودش براومده؟!
مسئله اسراییل، مسئله ی...
چندباری به ذهنم خورد برم کتاب های مخالف دین رو بخونم تا با نظر اونا آشنا بشم و...
خلاصه اینکه، چطور به قضایا «مستقل» نگاه کنیم؟
می خواهم برای ازدواج استخاره بگیرم!
ارسال شده توسط javad312 در سهشنبه, ۱۳۹۶/۱۲/۰۸ - ۲۱:۴۱سلام
در زمینه ازدواج زمانی که از یک خانواده هیچ شناختی نداریم استخاره بگیرم درسته ؟
چگونه تحقیق کنم؟
ارسال شده توسط رهروی شهدا در چهارشنبه, ۱۳۹۶/۰۸/۱۰ - ۱۹:۳۲سلام من دارم یه تحقیق انجام میدم که کاملا شخصیه. هیچ جایی قرار نیست ارایه بشه. کاملا دلبخواهی.
اما میخوام تحقیقم طبق اصول علمی و درست و حسابی انجام بدم
بحثم اینا نیست...
من در مورد موضوع تحقیقم فکر می کنم و افکارم را می نویسم. گاهی هم از کتابها یا منابعی چیزهایی که به درد تحقیقم بخوره را یادداشت میکنم.
مشکل من نحوه یادداشت کردنه.
حجم مطالب زیاده. میتونم فکرمو روی یه کاغذ بنویسم ولی چگونه نظمش بدم؟ اگر توی یه دفتر بنویسم ، خوب باید فکرهای مختلفم را که به مسایل مختلف اون تحقیق مربوط میشه ، از هم جدا بنویسم. حالا فرض کنیم بعد از مدتی بخوام فکر قبلی ام را که در فلان صفحه نوشته شده ، تکمیل کنم یا تغییر بدم. جا نداره. چون بلافاصله بعدش (یا در ورق بعدی) مطلب دیگری نوشته شده.
تایپ کردن مطالب در فایل ورد کار خوبیه اما خیلی وقتگیره. وقتی فکری سراغم میاد باید فوری بنویسمش وگرنه می پره!
اگر هم اول توی یه کاغذ بنویسم و بعدا بخوام اونا را تایپ کنم بازم نمیشه. چون به محض دیدن اون کاغذ و خوندن مطالبش ، دوباره ذهنم میجوشه و هی مطلب میده بیرون عین فواره... ضمنا تایپ کار کندیه. چه تایپ مستقیم و چه تایپ از روی یک نوشته.
مدتی بود که موبایلم را روی ضبط صدا میذاشتم و افکار فواره ای ام را می گفتم و ضبط می کردم. حاصلش شاید بیش از هزار فایل صوتیه! اینها هم هیچ نظمی ندارند. مکتوب کردن اینها هم خودش یه دردسر بزرگه.
الا یک پوشه گرفتم که ورق های سوراخ دار درش قرار می گیره. ورق های دفتر را می کنم و مطلبم را می نویسم و بعد آن ورق دفتر را پانج میکنم و لای میله های آن پوشه قرار میدم. اینطوری اگر بعدا لازم بشه ، میشه مطلبی را بین دو مطلب دیگه قرار داد. یعنی محدودیتی از این جهت نیست. شماره گذاری صفحات هم اینگونه میتونه رعایت بشه که فرضا اگر بین ورق شماره 16و ورق شماره 17 بخوام دو ورق دیگه قرار بدم ، شماره اعشاری می زنم:
16 - 16/1 - 16/2 - 17
البته اشکال این نوع شماره گذاری اینه که مثلا معلوم نیست بلین 16 و 18 آیا یک ورق هست؟ یا چند ورق؟
میشه یه فهرست موضوعی هم براش گذاشت که مثلاً: درباره فلان مساله از مسایل مربوط به موضوع تحقیق ، در ورقهای شماره 7، 13، 25/6، 49 مطلب نوشته شده.
اشکال دیگر این روش هم ظاهر نامناسب و نامرتب پوشه و ورقهای توشه. چون تنظیم اینکه جای پانج همه ورقها یکسان باشه سخته. البته ورقهای سوراخ دار آماده هستند (کاغذ کلاسور) ولی دوست ندارم از آنها استفاده کنم چون هم هزینه دارند ، هم ایرانی نیستند و من با ناخرسندی و اجبارا از چیز خارجی استفاده می کنم ، همینکه خود پوشه و خودکارم مارک خارجی دارن اعصابمو به قدر کافی خورد میکنه.
مطالب دیگری هم هست که ان شاء الله در حین بحث یادم بیاد میگم.
تحقیقی بودن اصول دین به چه معناست؟
ارسال شده توسط سعدی شیرازی در یکشنبه, ۱۳۹۵/۰۳/۳۰ - ۰۷:۳۷با سلام خدمت شما
می دونیم که از نظر اسلام، تقلید در اصول دین جایز نیست (تصحیح شد). در این زمینه می توان به خطبه زیر از آیت الله خامنه ای اشاره نمود:
http://farsi.khamenei.ir/newspart-index?...&year=1365
سوال اول: اما آیا تحقیق فقط باید با رجوع به کتب مورد تایید علمای اسلامی انجام بگیره؟ اگر ما فقط به کتب نوشته شده توسط علمای اسلامی رجوع کنیم، آیا دچار تقلید نشده ایم؟
سوال دوم: آیا فرد بعد از سن تکلیف هم مجازه در عقایدش باز نگری کنه؟
پیشاپیش از لطف شما ممنونم
سوالاتی در رابطه با انتخابات
ارسال شده توسط *taha* در شنبه, ۱۳۹۴/۱۲/۰۱ - ۱۴:۵۹بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
ببخشید چندتا سوال در رابطه با انتخابات داشتم.
دوستان دیگر هم اگر سوالاتی در این رابطه دارند می توانند در همین تاپیک مطرح نمایند.
1. آیا می توانم نمایندگانی را برای رأی دادن به افراد زیر معرفی کنم:
الف) افرادی که خود توانایی تحقیق دارند و می توانند خود نمایندگان اصلح رو انتخاب کنند.
ب) افرادی که خود توانایی تحقیق دارند ولی دقیقا نمی توانند نمایندگان اصلح رو تشخیص دهند و انتخاب کنند (بنده هم شاید در این گروه باشم و اگر بخواهیم با مشورت یکدیگر انتخاب کنیم چطور؟ ).
ب) افرادی که توانایی تحقیق و تشخیص نماینده اصلح رو ندارند و به همین خاطر هم ممکن است در انتخابات شرکت نکنند. آیا جایز هست با خود ما بیایند و چون توانایی ندارند برایشان در کاغذ مورد نظر بنویسیم و در صندوق بیندازند؟
2. در همه موارد بالا اگر ما نمایندگانی رو معرفی کردیم و بعدا فهمیدیم نماینده خوبی نبوده است آیا چون آن شخص او را انتخاب کرده است برای آن شخص و ما گناهی هست؟
با تشکر
استراتژی در تحقیق
ارسال شده توسط سلمان14 در دوشنبه, ۱۳۹۲/۰۵/۱۴ - ۰۷:۴۵بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و خداقوت
ما برای هر کاری، یک سری تدابیر بکارمیگیریم که حین انجام اون کار دچار آسیب نشیم یا آسیب کمتری ببینیم
در حین بررسی عقاید چه تدابیری باید بکار بگیریم که آسیب نبینیم؟
فرضاً ممکن است که با چیزی مواجه شویم که در وهله اول اعتقاداتمان را زیر سوال ببرد، یا نتوانیم ردش بکنیم،
شما چه میکنید؟
آیا باید در اعتقادات خودمان شک کنیم؟
آیا نیاز به یک سری محاسبات سرانگشتی داریم که در این مواقع دچار شک ویرانگر نشویم؟
فرض کنیم در میدان جنگ هستیم، و دشمن در اعتقادات ما تزلزل ایجاد کرده، چه کنیم؟
شک و تردید در اصول دین و راه برون رفت از آن
ارسال شده توسط uninformed008 در دوشنبه, ۱۳۹۴/۰۴/۱۵ - ۱۵:۵۰سلام
باید توی اصول دین تحقیق کرد و من چند سایت ضد خدا و دین چند تا از مقاله های اون رو خوندم چیزیهایی که ازبدیهیات قبلی برایم بود برایم مثل علیت و نظم و ... از نظر و به اندازه عقل محدود من همه را رد می کرد
و بعد شبیه همون سوالات رو تو همین سایت و جاهای دیگر دیدم با چندین صفحه گتفتگو و مناظره که آخرش نتیجه ای روشن ندارد و هر طرف مناظره خودش رو بر حق و طرف مقابل را تمسخر می کردد و من بیشتر دجار شک و تردید می شوم و به این نتیجه رسیدم تا زمانی که درس دین نخوانم نمی توانم در اصول دین تحقیق کرد و اگر واقعا بخواهیم تحقیق کنیم نه اینکه فقط کتاب های هم عقیده خودمون رو بخونیم
حتما الان شما هم می گوید غیر ممکن است که بتوانند وجود خدا را رد کنند یا ... یا ...
ولی به اندازه عقل محدود منی که باید تحقیق کنم استدلال های آنها منطقی می آید
حالا من چیکار باید بکنم با این همه گرفتاری که از صبح تا شب باید سرکار باشم تا بتوانم از پس هزینها های زندگی بر بیاییم باید بروم درس دین بخوانم؟چه طوری اصول دین را درک کنم ؟حالا تنها با دلم جلو می روم هر چند این روش توی شرایط سخت نمی تونه کامل همراه و قوت قلبم باشه
لطفا راهنمایی کنید ممنون