تکالیف

با فرزندانی که تکالیف مدرسه را انجام نمی دهند چه کار کنیم؟

انجمن: 

یکی از مشکلات رایج دانش آموزان، که از فروانی بالایی هم برخوردار هست و برای معلمین و والدین یک دغدغه بزرگی است،عدم انجام تکالیف مدرسه از سوی برخی دانش آموزان می باشد.
برای اینکه بتوانیم به حل این مشکل برسیم لازم است علت و ریشه این مشکل را کشف کنیم.
مواردی از قبیل:
1. عدم کنترل والدین از وضعیت تحصیلی فرزندان
والدینی که که نسبت به برنامه آموزشی و یا وضعیت تحصیلی فرزندانشان اهمیتی نمی دهند، و هیچ گونه تعامل با معلم و مدرسه را ندارد،و یا بعارتی وضعیت تحصیلی فرزندش برای او مهم نیست، چنین مساله ای می تواند عامل موثر در پسرفت تحصیلی و عدم انجام تکالیف باشد.
2. بی ارتباط بودن تکالیف با نیازها
گاهی تکالیفی از سوی معلمین مطرح می شود که ارتباطی با درس مورد نظر ندارد، ویا یک کاربی ثمرو یا خیلی کم ارزش است، و متناسب با نیاز دانش آموز و توانایی او نیست.
مثلا: تکلیف حفظ کردن اسامی تمامی کشورهای جهان (برای درس تاریخ)
در صورت مشاهد چنین کاری می توان با خود معلم صحبت کرد و نسبت به این مسئله تذکری داد.
3. حجم زیاد تکالیف
برخی از معلمین به خاطر روحیه سخت کوشی و نگرانی از وضعیت تحصیلی دانش آموزان برای آنها تکالیفی را در نظر می گیرند که خارج از توان و برنامه عادی آنها ست.
با مشاهده چنین برنامه هایی می توان نسبت به تعدیل تکالیف با معلم آموزشی صحبت و اقدامات مثبتی را انجام داد.
4. مشکلات خانوادگی
گاهی درگیری ها و مشاجره ها رفتاری بین پدر و مادر ویا با دیگران و یا مشکلات جسمانی در خانواده مثل: مریض پدر یا مادر که نیاز به مراقبت و رسیدگی دارند، می تواند موجب مشکل برای انجام ندادن تکالیف باشد.
همچنین محول کردن کارهای خانه مثل: خرید،نظافت و...خیلی از این عوامل می تواند زمینه سازعدم رسیدن به تکالیف باشد.
5. اشتغال
برخی از افراد به خاطر انگیزه های مختلف مجبور به کارکردن هستند، در مورادی این فعالیت ها ضروری است و برای خانواده خیلی مهم می باشد، اما در مواردی به خاطرتفریح و یا به خاطر داشتن علاقه بیشتر انجام می گیرد، در هر صورت باید این مسئله با معلم آموزشی در میان گذاشته شود تا نسبت به موقعیت این شخص آگاه و متناسب با شرایط آموزشی و تحصیلی او، تدابیری بیاندیشد.
6. تشویق نشدن برای تکالیف منظم
گاهی برخی از افراد به خاطر اینکه نسبت به انجام دادن تکالیف از سوی والدین یا معلم آموزشی،مورد توجه قرار نمی گیرند، امکان دارد انگیزه آنها خاموش شود، خصوصا در کنارعدم تشویق و عدم توجه از سوی معلم آموزشی، عدم افتراق با کسانی که تنبل و یا افراد نا منظمی هستند، انجام نگیرد، احساس سردی نسبت به انجام تکالیف انجام می گیرد.
در صورت شناسایی این موضوع می توان با معلم صحبت و تذکر لازم را داد.
7. سهل انگاری والدین در برنامه های تفریحی، مهمانی،دیدن فیلم و...
گاهی بدون هماهنگی و در نظر نگرفتن برنامه ها و تکالیف فرزندان مسافرت هایی را تصممیم می گیرند، ویا برنامه های مهمانی در وقت نامناسب هماهنگ می شوند،و یا برخی از برنامه های تلویزیونی را بدون مدیریت و هماهنگی زمینه ساز و تشویق به دیدن آنها می کنند.
خوب طبیعی است که با این برنامه های نا مشخص و نامنظم در محیط خانواده مشکلات تحصیلی را خواهیم داشت.
منبع: فرقانی،شهلا، مشکلات رفتاری در کودکان و نوجوانان،موسسه فرهنگی منادی تربیت،پنجم،1387،تهران

کو عدالت؟

سلام
مدتیه به عدالت خدا شک کردم
ببینید خدا جهان رو آفریده و قوانینی براش گذاشته
ماها رو بدون اینکه خودمون بخوایم و به میل و اراده خودمون باشه وارد دنیا میکنه و قوانینش رو به ما تحمیل میکنه و مجبورین اون قوانین رو اجرا کنیم و اگه نکنیم مجازات میشیم آخرش باز هم بدون میل و اراده خودمون و به زور مارو از دنیا میبره و به خاطر رعایت نکردن قوانینش مجازاتمون میکنه و البته به اونایی هم که رعایت کردن پاداش میده
من میگم خدا زمانی میتونه مارو بخاطر قانون شکنی مجازات کنه که ما به اراده خودمون این قوانین رو قبول کرده و بعد زیر پا بذاریم مثلاً خدا میادو به من میگه بنده من چنین دنیایی ساختم و چنین قوانینی براش وضع کردم آیا تو حاضری این قوانین رو بپذیری و تو دنیای من زندگی کنی؟
اگه من اینو پذیرفتم و اومدم تو دنیا ولی بعد قانون شکنی کردم اون وقت مستحق مجازات خدا هستم و اگه نپذیرفتم که هیچ
اما حالا که به زور مارو آورده تو دنیا چه انتظاری ازمون داره که قوانینش رو اجرا کنیم؟؟؟؟
این دور از عدالت نیست؟؟؟؟؟ دور از جوونمردی نیست؟؟؟