تکثیر

احکام دانشجوئی

سؤال: استفاده از آنتن ماهواره برای آگاهی از برنامه های علمی یا قرآنی و مانند آن که از طریق ماهواره توسط دولت های عربی یا کشورهای دیگر پخش می شود چه صورت دارد؟ با توجه به اینکه برنامه های مخرب نیز دارد؟
حضرت آیت الله خامنه ای:
استفاده از این دستگاه برای دیدن شنیدن برنامه های علمی یا قرآنی و مانند آن هر چند فی نفسه مانعی ندارد ولی به دلیل اینکه برنامه هایی که از طریق ماهواره توسط دولت های غربی و بیشتر کشورهای همسایه پخش می شود غالباً دربردارنده آموزش افکار گمراه کننده و تحریف حقایق و همچنین برنامه های لهو و فساد هستند و حتی مشاهده برنامه های علمی یا قرآنی از طریق آنها موجب وقوع در فساد و ارتکاب حرام می گردد بنابراین شرعاً استفاده از آنتن های مذکور برای دیدن برنامه ها حرام است مگر آنکه برناه های مفید علمی یا قرآنی محض باشند و مشاهده آنها مستلزم هیچ فساد یا ابتلا به عمل حرامی نباشد، البته اگر قانونی باشد باید مراعات شود.(1)
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
با توجه به اینکه برنامه های مخرب بیش از برنامه های مفید است قرار دادن آن در اختیار عموم جایز نیست.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
از لحاظ شرعی استفاده از برنامه های مفید و مشروع مانعی ندارد و برنامه های دیگر جایز نیست و اگر در این زمینه مقرراتی وجود دارد باید رعایت شود.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
استفاده از برنامه های مشتمل بر فساد و مخرب جایز نیست.
حضرت آیت الله تبریزی:
چنانچه ماهواره در جذب برنامه های دینی و معارف اسلامی یا علوم قرآنی و امثال آن مورد استفاده باشد مانعی ندارد و اگر در جهت فساد مورد استفاده باشد حرام است.
حضرت آیت الله سیستانی:
اگر انسان مطمئن از استفاده نامشروع توسط خود یا دیگران نباشد حضرت آیت الله اجازه نگهداری و استفاده از آن را نمی دهند.
حضرت آیت الله بهجت:
از آنچه موجب تخریب عقاید و استخفاف به مقدسات می شود باید اجتناب کرد.
کتاب مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید

امانت از کتابخانه ========= سوال شرعی

با سلام دوباره
من دیروز یک تاپیک با همین نام ایجاد کردم.نمیدونم کدوم یکی از مدیران لطف کردن به جای جواب دادن به سوال کلا حذفش کردن.خب اگه جواب رو بلد نیستین چرا حذف می کنید؟!می خواین کسی نفهمه دانشتون کمه؟!البته احتمال هم داره اتفاقی دستشون خورده روی دکمه حذف:khandeh!:اگه تاپیک مشکل داشت حداقل یه پیغام می دادید که کاربر عزیز مشکل تاپیک شما این بود و به این دلیل حذف شد.یا اینکه کاربر عزیز این سایت رو ولش کن برو :ok:احسنت به این مدیر عزیز:Kaf:جالب اینجاست که قبل از حذف یکی از مدیران تشکر(صلوات)هم زیر پست من زده بود!!!
دوباره سوالم رو می پرسم.(مرجع تقلید رو هم خواستین عرض کنم مرحوم آیه الله بهجت.ببینم دیگه مشکل کار کجاست:khaneh:)
می خواستم بدونم حکم این کتابخانه ها چیه؟!یه نویسنده که با هزار امید میاد یه کتاب مینویسه وقتی توی یه کتابخانه ده تا کتابش موجود باشه ممکنه اون ده تا کتاب رو هزار نفر بخونن.(حالا شما ضرب کنید در تعداد کتابخانه های کل کشور)مطمئننا اون هزار نفر اگه کتابخانه ای وجود نداشت مجبور بودن برن کتاب رو از کتابفروشی بخرن.(حالا اگه هزار نفرشون هم نرن اون تعدادی که واقعا به اون کتاب نیاز دارن یا علاقه دارن یا ...بالاخره میرن میخرن).اما الان با وجود کتابخانه ها دیگه کسی نمیره پول پای کتاب بده(عمومیت نداره اما بالاخره وجود داره).
به نظر شما این حق الناس نیست؟!:Cheshmak:اون نویسنده و ناشر ضرر نمی کنن؟!
ممنون میشم جواب بدین.
خواهشا اگر خودتون(مدیران عزیز:Nishkhand:)جواب نمیدین حداقل تاپیک رو حذف نکنید.شاید یکی که جواب داره بیاد من رو راهنمایی کنه
(اگه تاپیک مشکلی داره یا خلاف قوانین هستش یا هر چیزی لطفا بگید.همین طوری حذف نکنید.:Cheshmak:)
ممنون:Gol: