copy

احکام دانشجوئی

سؤال: استفاده از آنتن ماهواره برای آگاهی از برنامه های علمی یا قرآنی و مانند آن که از طریق ماهواره توسط دولت های عربی یا کشورهای دیگر پخش می شود چه صورت دارد؟ با توجه به اینکه برنامه های مخرب نیز دارد؟
حضرت آیت الله خامنه ای:
استفاده از این دستگاه برای دیدن شنیدن برنامه های علمی یا قرآنی و مانند آن هر چند فی نفسه مانعی ندارد ولی به دلیل اینکه برنامه هایی که از طریق ماهواره توسط دولت های غربی و بیشتر کشورهای همسایه پخش می شود غالباً دربردارنده آموزش افکار گمراه کننده و تحریف حقایق و همچنین برنامه های لهو و فساد هستند و حتی مشاهده برنامه های علمی یا قرآنی از طریق آنها موجب وقوع در فساد و ارتکاب حرام می گردد بنابراین شرعاً استفاده از آنتن های مذکور برای دیدن برنامه ها حرام است مگر آنکه برناه های مفید علمی یا قرآنی محض باشند و مشاهده آنها مستلزم هیچ فساد یا ابتلا به عمل حرامی نباشد، البته اگر قانونی باشد باید مراعات شود.(1)
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
با توجه به اینکه برنامه های مخرب بیش از برنامه های مفید است قرار دادن آن در اختیار عموم جایز نیست.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
از لحاظ شرعی استفاده از برنامه های مفید و مشروع مانعی ندارد و برنامه های دیگر جایز نیست و اگر در این زمینه مقرراتی وجود دارد باید رعایت شود.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
استفاده از برنامه های مشتمل بر فساد و مخرب جایز نیست.
حضرت آیت الله تبریزی:
چنانچه ماهواره در جذب برنامه های دینی و معارف اسلامی یا علوم قرآنی و امثال آن مورد استفاده باشد مانعی ندارد و اگر در جهت فساد مورد استفاده باشد حرام است.
حضرت آیت الله سیستانی:
اگر انسان مطمئن از استفاده نامشروع توسط خود یا دیگران نباشد حضرت آیت الله اجازه نگهداری و استفاده از آن را نمی دهند.
حضرت آیت الله بهجت:
از آنچه موجب تخریب عقاید و استخفاف به مقدسات می شود باید اجتناب کرد.
کتاب مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید

قوانین صادرات نرم افزار آمریکا و تحریم های بر ضد ایران----سوال فقهي

با سلام
اگرچه من این سوال را در سایت پاسخگو نیز مطرح کرده ام اما فکر کردم بیان آن در اینجا با توجه به امکانات این سایت برای پی گیری بیشتر بحث بد نباشد. لازم به ذکر است که من تنها چند ساعت پیش از ارسال این پست در اینجا ، آن سوال را به سایت پاسخگو ارسال کرده ام و هنوز پاسخی دریافت نکرده ام.
اما سوال من این می باشد:

با سلام و خسته نباشید
شرکت های نرم افزاری در کشور آمریکا وجود دارند که نرم افزار های خود را تحت مجوز نرم افزار آزاد منتشر می کنند. بر طبق این مجوز هر کسی حق دارد تا نرم افزار تولید شده را به صورت رایگان و برای هر منظوری استفاده کند. علاوه بر حق استفاده ، این مجوز به کاربران اجازه می دهد تا نرم افزار را به هر تعداد و برای هر کسی تکثیر کنند.
اما مشکلی که وجود دارد این است که این شرکت ها در کشور آمریکا قرار دارند و قوانین صادرات نرم افزار آمریکا ، صریحا قید کرده است که این نرم افزار ها اجازه صادر شدن به کشور ایران را ندارند.
در شرایط فعلی دستیابی به این نرم افزار ها در داخل ایران به کمک یک کشور واسطه امکان پذیر می باشد. بنده می خواستم بدانم با توجه به این که خود مالک و تولید کننده نرم افزار رضایت دارد تا نرم افزار را هرکسی استفاده کند اما کشوری که در آن زندگی می کند این حق را به او نمی دهد ، آیا استفاده از این نرم افزار از نظر شرعی صحیح است یا خیر؟
با تشکر

بررسی حکم فقهی سی دی های قفل شکسته

آیا استفاده از نرم افزارها یا سی دی هایی که قفل آنها (جهت جلوگیری از کپی از آن) توسط فرد دیگری شکسته شده جایز است؟
با توجه به اینکه بسیار از این نرم افزارها در سطح دانشگاهی تدریس و کاربرد بسیاری در علوم فنی و مهندسی دارند.
مرجع:آیت الله خامنه ای