ertebat ba na mahram

احکام دانشجوئی

سؤال: استفاده از آنتن ماهواره برای آگاهی از برنامه های علمی یا قرآنی و مانند آن که از طریق ماهواره توسط دولت های عربی یا کشورهای دیگر پخش می شود چه صورت دارد؟ با توجه به اینکه برنامه های مخرب نیز دارد؟
حضرت آیت الله خامنه ای:
استفاده از این دستگاه برای دیدن شنیدن برنامه های علمی یا قرآنی و مانند آن هر چند فی نفسه مانعی ندارد ولی به دلیل اینکه برنامه هایی که از طریق ماهواره توسط دولت های غربی و بیشتر کشورهای همسایه پخش می شود غالباً دربردارنده آموزش افکار گمراه کننده و تحریف حقایق و همچنین برنامه های لهو و فساد هستند و حتی مشاهده برنامه های علمی یا قرآنی از طریق آنها موجب وقوع در فساد و ارتکاب حرام می گردد بنابراین شرعاً استفاده از آنتن های مذکور برای دیدن برنامه ها حرام است مگر آنکه برناه های مفید علمی یا قرآنی محض باشند و مشاهده آنها مستلزم هیچ فساد یا ابتلا به عمل حرامی نباشد، البته اگر قانونی باشد باید مراعات شود.(1)
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
با توجه به اینکه برنامه های مخرب بیش از برنامه های مفید است قرار دادن آن در اختیار عموم جایز نیست.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
از لحاظ شرعی استفاده از برنامه های مفید و مشروع مانعی ندارد و برنامه های دیگر جایز نیست و اگر در این زمینه مقرراتی وجود دارد باید رعایت شود.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
استفاده از برنامه های مشتمل بر فساد و مخرب جایز نیست.
حضرت آیت الله تبریزی:
چنانچه ماهواره در جذب برنامه های دینی و معارف اسلامی یا علوم قرآنی و امثال آن مورد استفاده باشد مانعی ندارد و اگر در جهت فساد مورد استفاده باشد حرام است.
حضرت آیت الله سیستانی:
اگر انسان مطمئن از استفاده نامشروع توسط خود یا دیگران نباشد حضرت آیت الله اجازه نگهداری و استفاده از آن را نمی دهند.
حضرت آیت الله بهجت:
از آنچه موجب تخریب عقاید و استخفاف به مقدسات می شود باید اجتناب کرد.
کتاب مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید

فتوای مراجع درباره اختلاط دختران و پسران

انجمن: 

آیا شرعا این اختلاط جایز است، وظیفه مسئولان آموزش عالی كشور و متولیان این مراكز چیست» و یازده مرجع تقلید در پاسخ به سئوال ذكر شده چنین مرقوم فرموده‌اند:

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای:هر كس باید بر طبق مقررات به وظایف شرعی و قانونی خود، از جمله امر به معروف و نهی از منكر اقدام كند.

آیت الله بهجت (ره): واضح است كه باید از اختلاط پیش‌گیری كنند.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: واضح است كه اختلاط مذكور حرام است و علاوه بر آن مفاسد و تبعات سوء بسیار بر آن مترتب است و متاسفانه در اثر بی توجهی مسئولان روز به روز دامنه آن گسترده‌تر می‌شود؛ البته جدا كردن كلاس‌های دختران و پسران كار لازمی است، چون معلوم است كه اختلاط بین نامحرم مفسده زیاد دارد، به‌طور كلی ورود زن بدون رعایت موازین اسلامی در صحنه اجتماع و دوشادوش مردان در همه امور شركت كردن، مفاسد بسیار دارد كه مجال شرحش نیست و بلكه از كثرت وضوح نیاز به شرح ندارد گذشته از اینكه به موازات آن، لطمه‌های فراوان به خانواده و تربیت اطفال و امور منزل وارد می‌شود.

خداوند متعال جامعه مسلمانان را از فتنه‌ها و مفاسدی كه بیشترش در اثر غرب‌گرایی و تقلید از كفار و اعمال و رفتار آنها حفظ فرماید و عفاف و حجاب و شخصیت ارزشمند اسلامی بانوان مسلمان را در حصن حصین ایمان و تعهد خودشان از هر گزند و خطری مصون بدارد و مردها را نیز در اظهار غیرت، شجاعت و صراحت عطا فرماید و بر دانشجویان متعهد مسلمان است كه مثل سایر مطالب كه موكدا از اولیای دانشگاه می‌خواهند مراعات تعالیم و ظواهر اسلامی را بخواهند كه هم دانشجویان در معرض محرمات قرار نگیرند و هم دانشگاه از یك جریان‌های ضد ارزشی و مفاسد مصون بماند.

آیت‌الله مكارم شیرازی: در مواردی كه امكان جداسازی هست باید این كار صورت پذیرد و در مواردی كه این كار امكان پذیر نیست بر پسران و دختران لازم است كه از خودآرایی و تحریك دیگران جدا بپرهیزند.

آیت‌الله نوری همدانی: مسئولان محترم مربوطه در این جهت عنایت و قوت بیشتری داشته باشند.

آیت‌الله سبحانی: در كشورهای اسلامی باید كوشش شود مراكز آموزشی از نظر دختر و پسر جدا باشند. وظیفه این است كه از اختلاط در آموزشگاه‌ها جلوگیری شود و دانشگاه دختران غیر از دانشگاه پسران باشد.

آیت‌الله مظاهری: اختلاط جایز نیست و گناه آن خیلی بزرگ است. در فرض مذكور باید اختلاط نباشد و بر مسئولان مربوطه واجب است این‌گونه مفاسد را رفع كنند.

آیت‌الله سیستانی: امر مربوطه به خود فرد است اگر بیم افتادن به گناه نداشته باشد اشكال ندارد.

آیت‌الله علوی گرگانی: لازم است متولیان امر آموزش از اختلاط نامحرمان جلوگیری كنند و حتی‌المقدور از اختلاط فضای دانشگاه‌ها جلوگیری كنند. این‌گونه اختلاط‌ها مناسب شئونات مراكز اسلامی نیست و هیچ‌گونه خدمتی به جامعه علمی نمی‌كند و لازم است مسئولان امر از این‌گونه مسایل جلوگیری كنند.

آیت‌الله مدنی تبریزی: اختلاط دختر و پسر در مراكز آموزشی و غیره كه منجر به گناه باشد جایز نیست.

آیت‌الله حكیم: اختلاط بین آنها در مراكز مزبور مكروه است و لكن چون غالباً موجب كثیری از محرمات می‌شود لازم اجتناب از آن است.

http://www.aftabnews.ir/vdcawon6i49nw01.k5k4.html
http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=123556
http://www.mashreghnews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=8596


روابط دوجنس مخالف بله يا خير ؟؟؟؟

انجمن: 

باسمه تعالی
آیا دانشجویان دختر وپسر می توانند بطور مشترک به اردوهای
تفریحی وسیاحتی بروند ؟ .

ارتباط با نامحرم---رابطه با زن شوهر دار

سلام
من به تازگی به جمع دوستان اضافه شدم و برای شروع سوالی داشتم که شاید سوال خیلی ها باشه
سوالم رو روک میپرسم
اینکه میشه رابطه ای در حد بوسه و نوازش با زن شوهردار داشت؟ با توجه به اینکه عاشق زنی هستم و 2 سال هست به خاطر ترس از زنا نمیتوانم کاری کنم این سوال رو پرسیدم
و اینکه آیا بوسه و نوازش هم جزو زنا هست ؟ آیا توبه زنا مورد پذیرش خدا هست؟
ببخشید سوالهام زیاد بود:Gol: