روح ایمان

تکه ی دیگر تقوا چیست؟

سلام.

من به این نتیجه رسیدم که بهترین کار عملی یا شاید بهتره بگم بهترین برنامه عملی دنیا تقوا هست به دلیل آیات و روایت مختلف و چیزی که عقلم بهم میگه.
اما این برنامه عملی باید یک روی دیگر و یک تکه ی دیگه ای هم داشته باشه.
منظورم اینه که این برنامه عملی به تنهایی روح نداره.

یعنی وقتی واجبات و محرمات رو مثلا لیستشو میزاری جلوت. خب این برنامه تقوا هست. اما چیزی در درون آدم نیست که آدمو به سوی انجامش حرکت بده.
یه چیز غیر عملی که محرک آدم باشه به سمت عمل برنامه تقوا.

من تا حالا برای رسیدن به تقوا فرم های مختلف من در آوردی زیادی درست کردم تا بتونم تقوا رو و همین شکل درست زندگی رو در قالب یک ساختار شکل دهی شده برای خودم بسازم و انجامش بدم.

تعداد اشکل جورواجور برنامه هامو میتونید تو این تاپیک ببینید:
http://www.askdin.com/showthread.php?t=60511

جالبه اینه که درباره اون برنامه ای که در پست اول گزاشتم هم طولی نکشید که از هم پاشید. بعد از اون 2 شکل برنامه دیگه هم طراحی کردم.

اون محرکی که منو از درون (و نه از بیرون) باید سوق بده به سمت تقوا چی هست؟

آیا کلمه ای که دنبالش میگردم ایمان هست یا چیز دیگه؟

اگر ایمان هست مفصل توضیح بدید که ایمان اصلا چی هست و چطوری باید بهش دست پیدا کنم.
اگر چیز دیگه ای هم هست توضیح مفصل بدید.

در طول زندگیم بعضی اوقات حالت هایی بهم دست داده که پر از عشق به خدا بودم و حاضر بودم کوه رو هم جا به جا کنم برای خدا. اون چیز چی بود که منو به اون حالت رسونده بود؟ چطور میتونم به اون چیز یا اون حس دست پیدا کنم و چطور میتونم دائمیش کنم؟؟؟

امیدوارم تونسته باشم منظورمو بفهمونم. لطفا مفصل ترین شکل ممکن جواب بدید. امیدوارم به جوابم برسم...

اثرات دعا

تعریف دعا
دعا از ریشه «دعو» در لغت به معنی فراخواندن، دعوت کردن، گوش دادن به کسی یا چیزی

دراصطلاح: خواندن جمله های ماثور از پیامبر (ص)و ائمه اطهار علیهم السلام در اوقات معین برای طلب آمرزش و برآورده شدن حاجات است. خواندن و نیایش کردن، مدح و ثنا، نفرین، تحیت و درود و سلام و تضرع و خشوع.

دعا یعنی ارتباط پیگیر و مداوم داعی (شخص دعا کننده) با مدعو (طرف خوانده شده) و مترادف کلماتی چون ورد، ذکر، مسئلت (سؤال) و غیره است.

دعا، عرض نیاز به درگاه الهی و خواستن نیازمندیها از اوست که از فیض و فضل نامتناهی اش به نوید ادعونی استجب لکم، هر که او را بخواند

درهای سعادت به روی او، گشاده شود، چه بندگان را نیاز و حاجت به اوست و امید گنهکاران تنها به فضل او.

اثرهای دعا

دعا آرامش بخش دلهاست و همین آرامش است که در روح و مغز آدمی نوعی انبساط ایجاد می کند و روح را از خمودگی بیرون می آورد و به حرکت وامی دارد و گاهی روحیه دلاوری و قهرمانی به دعاکننده می بخشد.

دعا به انسان متانت در رفتار، انبساط و شادی درونی، استعداد پیروزی، و استحکام در استقبال از حوادث می دهد و بدان وسیله آدمی توجه زیادی به ذات خداوند متعال پیدامی کند و مانند سایر عبادات اثر تربیتی دارد.

دعا روح ایمان را در نفوس برمی انگیزد. و انسان لذت ارتباط با خداوند را درک می کند. انسان را متکی به خدا و مستقل می سازد و از اتکای به دیگران بی نیاز می کند.

دعا حب الهی را در دل رسوخ می دهد و نفس را از مشغله های بیهوده رها می کند و چراغ امید را در قلب و دل انسان روشن می سازد دعا کشش بنده ضعیف و نیازمند به سوی خداوند کریم و توانا است،

دعا کلید و وسیله قرب الهی لب عبادت و مغز و اساس طاعات و حیات روح است. دعا موجب نزول برکات و شرح صدر در انسان می شود، دعا چراغ جان است; جانها را برمی افروزد و زبانها را معطر می سازد.

آری دعا در فرد و اجتماع اثر سازنده و حیاتی دارد. آنان که به درگاه الهی نیایش نمی کنند همواره زیر پوشش بازتابهای روانی و اجتماعی قرار می گیرند. دعا اطمینان بخش دلها و فضیلت هر انسان خداجو است، دعا سدی در برابر گناه و انحراف است.

امام خمینی قدس سره می فرماید: «آیا دیده اید که اهل دعا و کسانی که مداومت به دعا داشته باشند، این کارهای ناپسندیده ای که بعضی ها انجام می دهند آنها هم انجام دهند، مثلا شراب بخورند، قماربازی کنند، و امثال این کارها؟

بیشتر کسانی که محکومیت یافته و در زندانهای دادگاهها محبوس می باشند افرادی هستند که با دعا سروکار ندارند...»

اجتماعی که به دعا و نیایش توجه نکند دچار فساد می شود و به تباهی می گراید. دعا باعث تقویت معنویات و ارج و ارتقای عبادات می گردد.

دعا کننده همواره با ریسمانی استوار خود را با آفریدگار محبوب پیوند می دهد و بدان وسیله از ورطه گرفتاریها رهایی می یابد.

درمان غم خود از خدا باید خواست دردی که از او بود دوا باید خواست ناخواسته گرچه می دهد خواسته را حاجت به تضرع و دعا باید خواست