سن ازدواج
بالا رفتن سن ازدواج؛چرا؟!
ارسال شده توسط یا علے در چهارشنبه, ۱۳۹۶/۰۸/۱۷ - ۲۳:۵۲به نام خدا
سلام به همه اسک دینی ها
اربعین رو تسلیت میگم...
لطفا همه مشارکت کنند تا تو این تاپیک به جمع بندی خوبی برسیم
سوالم اینه چرا در گذشته ها ازدواج آسون تر بود؟چرا انقد سن ازدواج بالا رفته که بچه ها با والدین شان حداقل 30 سال به بالا فاصله سنی دارند؟نه واقعا چرا؟!
به نظرتون جوان های امروزی خیلی متوقع تر شدند یا خانواده ها زیادی به تجملات و امکانات بالا( مثل وضع مالی مثل مدرک تحصیلی مثل خونه مثل ماشین مثل مهریه بالا ووو...)اهمیت میدن یا دخترا زیادی رفتن تو بحر درس؟
دنبال مقصر نمیگردم اما میخوام بدونم اگه واقعا بخش عظیمی از مشکلِ دیر ازدواج کردن(کاری به اقتصاد ندارم) از توقع بالای ما جوان هاست یا رفتارهای غلط ما یا تجمل گرایی خانواده ها(اللخصوص خانواده دخترها)است خب کمی دقت کنیم کمی تأمل کنیم رو خواسته های بی جای خودمون تا بلکه کمی شرایط آسون تر بشه
ان شاء الله که مشکلِ دیر ازدواج کردن همه جوان ها حل بشه.الهی آمینhappy
یاعلی
سن ازدواج در اسلام
ارسال شده توسط ehsan78 در چهارشنبه, ۱۳۹۴/۱۲/۱۹ - ۲۳:۵۶سلام
تو جامعه ما ساختارای ذهنی مختلفی درمورد سن و شرایط ازدواج حاکمه که به نظر من خیلی هاشون باطلن و درواقع هیچ پایه و اساس علمی و منطقی ندارن و خیلی از مردم خودشونو گیر این چیزا انداختن
از نظر اسلام شرایط ازدواج(مخصوصا سن ازدواج) چطور باید باشه و به چه دلایلی؟؟
تشکر
چرا خدا هوای بدها رو بیشتر داره؟
ارسال شده توسط m70 در چهارشنبه, ۱۳۹۴/۰۵/۲۸ - ۱۴:۴۹سلام ...
من مدتهاست یه سوال توی ذهنمه از خیلیام پرسیدم ولی جواب درست حسابی نگرفتم!
میخوام بدونم چرا آمار ازدواج توی دخترای غيرمذهبی نسبت به مذهبی بیشتره؟؟؟
چرا دخترای مذهبی می مونن و سنشون میره بالا ولی غیر مذهبیا به راحتی ازدواج میکنن؟؟؟
نمیخوام بهم ایه و دعا بدین که راه حل واسه ازدواج و این حرفا چون من خودم این مشکلو ندارم!فقط واسم سواله چرا اینجوریه؟ چرا دخترای پاک تر می مونن ؟؟؟
از این حرفام نزنین قسمت و تقدیر بعضیا مجرد موندن هست و اصلا کی گفته همه چیز ازدواجه و...چون هست ... بله همه چیز ازدواجه ... یه دختر تااخر عمر نمیتونه مجرد بمونه ....اصلا مگه خدا تو قران نگفته" از آيات و نشانههاي الهي اين است كه از جنس خودتان، ازواج و همسراني آفريد، تا در كنار آنها آرامش بگيريد، و به سكون برسيد""پس چرا این حق همه نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مگه خدا نگفته خودتونو حفظ کنین من اسباب ازدواج رو مهیا میکنم توکل و صبرو نماز و...
این یعنی مذهبیا باید راحتتر و بهتر ازدواج کنن دیگه پس چرا برعکسه؟میدونم کسی که مذهبیه این دین و ایمونش واسه باج گیری از خدا که نیست که درقبالش چیزی از خدا بخواد ولی خودش گفته کمکتون میکنم پس چرا الان تو جامعه نگاه میکنی هرکی هرزه تره رفته سر زندگیش و پاک ها سنشون رفته بالا...
آدم میره تو مسجد حالش گرفته میشه ... چه دخترایی... چقدر ساده ... قانع .... و پاک ... باچه تفکراتی!آدم باخودش میگه اینا شوهر کنن خوش به حال شوهرشون بااین سادگی باطن و صفایی که دارن ولی از شانس بدشون همینا از بقیه جاموندن فقط !!!
من دخترایی رو میشناسم که اصلا دختره انقد بد بوده که مامانای پسرای همسایه شون می اومدن دم در خونه شون به مادر دختره میگفتن دخترت داره پسرامونو منحرف میکنه جلوشو بگیر و باعالم وادم رابطه داشته ولی الاناون توی سن کمتر ازدواج کرده مادرم شده ولی چه دخترایی که از گل پاک ترن و سنشون رفته بالاو هنوز مجردن!واقعا این عدالته؟؟؟چرا اینجوریه؟
نگین به خودشون نمیرسن،فعالیت اجتماعی ندارن و....چون خیلیا رو میشناسم اتفاقا همیشه تو جمع حضور دارن و خوش برخوردن و ظاهر اراسته ای هم دارن ولی باز می بینییه دختر فشن وخیلی وقتا هرزه زودتر راحتتر و باشخص بهتری ازدواج میکنه!میدونم اینو که خدا به کسایی که دنیارو میخوان دنیارو میده و غرق در نعمتشون میکنه تا غافل بشن ...ولی این چه ربطی داره به سایر بنده هاش ، اونم خوباش حق طبیعی و مسلم شونو نده؟؟؟؟
اصلا چرا خدا هوای بدا رو بیشتر داره؟؟؟
پسرا که اصلا سن ازدواج واسشون چندان اهمیتی نداره فقط و فقط واسه نیازشونه که اهمیت پیدا میکنه و لااقل نگران حرف مردم نیستن که!
و حتی اگه پیرم بشن طرف باز نهایتا میگن ازدواج نکرده ....هیشکی نمیگه ترشیده ، پیر دختر !!! هیشکی زخم زبون نمیزنه ...
ولی دخترا هنوز به 20 نرسیده حرف و حدیثا شروع میشه واز یه سنی دیگه باید ادم کور وکر بشه تا نشنوه نیش وکنایه هارو...
چرا اینجوریه اخه؟؟؟
چرا مردم انقدررررر بی ملاحظه ن؟؟؟؟
چرا به احساسات دخترای جوون که انقدر شکننده ن فکر نمیکنن؟؟
چرا فکر نمیکنن شاید این واسه بچه خودشونم پیش بیاد وخودشونو بزارن جای طرف و ببینن تو چه شرایط روحی ای قرار داره و چقدرررر از نظر روحی ازرده س ولااقل اونا زخمی اضافه نکنن ولی ....
کسایی هستن که به دخترای مردم به خاطر سنشون و دیر ازدواج کردنشون نیش وکنایه میزنن و عمدا اینکارو میکنن و دل میشکنن یا کارایی میکنن که دخترای مجرد از زنده بودنشون سیر بشن ولی همین ادما دختراشون راحت وخیلی زود ازدواج میکنن چرا خدا نمیزاره تو کاسه شون تا بفهمن هرچیزی حساب کتابی داره و به این راحتی نمیتونن دل بشکنن و ساده بگذرن؟
نمیخوام اینو بگم ولییییی مگه خدا عادل نیست پس چرا این اتفاقا می افته؟
با دختر همسن ازدواج کردن خوبه یا بد؟
ارسال شده توسط mehrant در پنجشنبه, ۱۳۹۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۵۰سلام. با عرض خسته نباشید و تشکر از کارشناسان محترم سایت و مدیر ارجاع سوالات جناب طاهر.
همونطوری که احتمالا از تاپیک های قبلی ام یعنیhttp://www.askdin.com/thread43522.html
وhttp://www.askdin.com/thread43855.html
خوندید، من به دنبال گزینه مناسب برای ازدواج بودم.مدتها بود که میگشتم و با اون چند معیاری که داشتم{ ایمان و اعتقاد و اخلاق-چادری بودن-رعایت حرمت مخرم و نامحرم و آرایش نکردن در مقابل نامحرم-و دانشجوی پزشکی نبودن } موردی که مطابق با این معیارها باشه یا پیدا نمیشد یا اگه هم پیدا میشد و میرفتیم خواستگاری جواب منفی میدادن.این مساله باعث ناراحتی ام شده بود...
تا اینکه اخیرا دوتا از واسطه هایی که برای من دنبال مورد مناسبی بودن، دو مورد رو به خانواده ام معرفی کردن که دخترهای مذهبی و خوبی هستن و گفتن حدود یکی دو ماه دیگه بریم واسه خواستگاری و صحبت های اولیه.
سوالم اما اینجاست که هر دوی این دخترخانم ها متولد هفتاد هستن و 23 ساله و منم همینطور یعنی منم 23 سالمه.البته ماه تولدشون رو نمیدونم که بزرگتر هستن یا کوچکتر و هنوز اطلاعاتی در موردشون نداریم و هنوز هم ندیدیم شون.
آیا ازدواج کردن با این دخترخانمها با این مساله همسن بودن مشکلی ایجاد خواهد کرد؟
نظر خودم اینه که اگه دخترخانمی همه شرایط دیگه اش خوب باشه فقط سنش اختلاف سنی معمول یعنی ازنظر خودم بین 1 تا 5 سال کوچکتر از من رو نداشته باشه، مساله سن قابل چشم پوشیه.اما خوب خیلی از جاها خوندم که ازدواج با دختر همسن یا سن بالاتر مشکلات ایجاد میکنه و...
خواهشمندم لطف بفرمایید و راهنمایی کنید که من چیکار کنم؟ برم خواستگاری این افراد؟ اگر بریم خواستگاری و به توافقی برسیم ازدواج بکنم یا نه توصیه نمیشه چنین ازدواجی؟
لطفا راهنمایی ام کنید ( میزان اختلاف سنی با همسر)
ارسال شده توسط آفاق92 در شنبه, ۱۳۹۲/۰۲/۱۴ - ۱۲:۵۴با سلام.
من 25 ساله ام و فوق لیسانس دارم. به صورت حق التدریسی هم در دانشگاهی مشغول به تدریس هستم. از ملاک هایی که برای انتخاب همسر آینده ام دارم میتونم به ایمان ، اخلاق و میزان پایبندی به خانواده نام ببرم.
موارد زیادی رو برای ازدواج داشتم اما از لحاظ ایمانی و اعتقادی با معیارهای من هماهنگ نبودن.
اخیرا آقایی درخواست خواستگاری از بنده رو کردن که مدرک دکترا دارن و تقریبا با معیارهام هماهنگ هستن اما مشکلی که وجود داره اینه که ایشون 34 ساله هستن..یعنی 9 سال از من بزرگترن..
این اختلاف سنی کمی منو دچار تردید قرار داده، لطفا راهنماییم کنین.
مشاوره / سن ازدواج
ارسال شده توسط مدیر اجرایی_فرهنگی در شنبه, ۱۳۸۹/۰۴/۲۶ - ۱۸:۲۱[="DarkGreen"][="Sienna"]مشاوره/سن ازدواج[/]
[="Red"]سن مناسب ازدواج[/]
[="Red"]بهترین و مناسبترین سن برای ازدواج چه زمانی است؟[/]
برای ازدواج دختر و پسر، سن مشخصی را نمیتوان ذکر کرد زیرا شرایط و موقعیت افراد متفاوت است. برای مثال، سن ازدواج در مناطق گرمسیر، به سبب بلوغ جنسی زودتر دختران و پسران، و در مناطق روستایی به جهت سادهتر بودن زندگی و نبودن پیچیدگیهای زندگی شهرنشینی و نیز حمآیت بیشتر خانوادهها، پایینتر است.
آنچه زمینه را برای ازدواج دختر و پسر آماده میکند، امکانات اولیه مادی، بلوغ شرعی، بلوغ جنسی، بلوغ فکری، رشد جسمی و روحی، رشد اجتماعی و شخصیتی، استقلال فکری، ثبات عاطفی و قدرت مدیریت بحران (مواجهه با مشکلاتی که در فرایند ازدواج ممکن است ایجاد شود و مقابله با بحرانهای زندگی) است که اگر این شرایط به طور نسبی (و نه مطلق) فراهم شد، شخص میتواند ازدواج کند.
گاهی با وجود شرایط پیش گفته، موانعی از جمله تحصیلات عالی برای آقایان یا اتمام خدمت نظام وظیفه در ازدواج وجود دارد که میتوان با طولانی کردن دوران عقد این مشکل را از بین برد.
[="Purple"]ازدواج در سنین پایین[/]
[="Indigo"]ایا ازدواج در سنین پایین ممکن است مشکلاتی را در پی داشته باشد؟[/]
ازدواج در سنین پایین به جهت کم تجربگی، ممکن است باعث ضعف تدبیر و مانع از مدیریت بحران شود.
با توجه به اینکه شخص در سنین پایین، ثبات عاطفی ندارد، ممکن است در انتخاب خود عاقلانه تصمیم نگیرد و بعد پشیمان شود.
به طور معمول وابستگی افراد در سنین پایین به والدین بیشتراست و در صورت ازدواج، ممکن است زمینهی دخالتهای آنان بیشتر فراهم شود و مشکلاتی را پدید آورد.
در صورتی که سن دختر پایین باشد (زیر 18) و با ازدواج باردار شود، احتمال بروز مشکلاتی از قبیل فشار خون بالای دوران بارداری، کم خونی و عوارض زایمان، نوزاد زودرس یا کم وزن، نوزاد مرده، با بهرهی هوشی پایین و ... افزونتر میشود.
ازدواج زودرس، مانند چیدن میوهی کال و نارسی است که وقت چیدن آن نبوده است.
[="Red"]ازدواج در سنین بالا[/]
ایا ازدواج در سنین بالا و تأخیر در ازدواج ممکن است پیامدهای منفی داشته باشد؟
همانگونه که طبیعت چهار فصل دارد، طبیعت زندگی انسان هم بهار، تابستان، پاییز و زمستان دارد و بهترین فصل برای ازدواج، بهار زندگی یعنی ابتدای جوانی است.
تأخیر در ازدواج و کشیده شدن به فصلهای بعدی زندگی، مشکلاتی را پدید میآورد:
از بین رفتن شادابی دختر و پسر؛
از دست رفتن فرصتهای ازدواج به ویژه برای دختران؛
فاصلهی سنی زیاد با فرزندان و ایجاد ضعف یا عدم درک متقابل در اینده؛
مشکلات مربوط به بچهدار شدن.
تأخیر در ازدواج به تعبیر رسول گرامی اسلام(ص) مثل این است که میوهای رسیده باشد و چیده نشود.
اِنّ الاَبکارَ بِمَنزله الثّمر عَلَی الشّجَر اِذا اَدرَکَ ثِمارُها فَلَم تُجتَنَ اَفسَدَتهُ الشّمسُ وَ نَثَرَتهُ الرّیاحُ
دوشیزگان چونان میوهی روی درختند. هنگامی که برسند و چیده نشوند، نور خورشید آنها را از بین میبرد و بادها آنها را به این سو و آن سو میبرند.
از مضمون روآیت چنین استفاده میشود که تأخیر در ازدواج، سبب سردرگمی و کلافگی شده، آرامش روانی انسان را از بین میبرد و احتمال انحرافات اخلاقی و جنسی افزایش مییابد.
ویل دورانت (will Durant) میگوید:
اگر ازدواج در سالهای طبیعی انجام شود، بیماریهای روانی و انحرافات جنسی که زندگی معاصر را لکهدار کرده است، به نصف کاهش خواهد یافت.
این عبارت، مضمون روآیتی از رسول خدا(ص) است که فرمود:
مَن تَزَوّجَ فَقَد اَحرَزَ نِصفَ دینِه فَلیتّقِ اللهَ فی النصفِ الباقی
کسی که ازدواج کند، نیمی از دینش را حفظ میکند و برای نیم دیگر باید پرهیزگاری پیشه سازد.
یا روآیتی که فرمود:
وقتی جوانی ازدواج میکند، شیطان فریاد برمیآورد که دو سوم دینش را از دستبرد من
دور کرد.
[="#ff0000"]فاصله ی سنی دختر و پسر[/]
فاصله ی سنی دختر و پسر چقدر باشد، مطلوب است؟
فاصله ی سنی مطلوب بین دختر و پسر تقریباً بین 3 تا 7 سال است؛ یعنی پسر بزرگتر باشد.
در صورت وجود شرایط مطلوب، کمی کمتر یا بیشتر از این مقدار هم قابل قبول است اما فاصلهی سنی زیاد، مشکلاتی را در زندگی زناشویی پدید میآورد که ناشی از درک دوگانهی دختر و پسر از دنیا و تفاوت نیازهای آن دو در سنین متفاوت است.
تفاوت سنی بالا زمانی بیشتر رخ مینماید که دختر و پسر در دو دنیای متفاوت نوجوانی و بزرگسالی باشند زیرا نوجوان به شدت عاطفی است و به عواطف نیاز دارد اما بزرگسال با خروج از نوجوانی، عواطف خود را خرج کرده و اکنون که در بزرگسالی به سر میبرد، توان درک و همراهی با همسر نوجوان خود را ندارد.
سن بالاتر دختر
ایا اشکالی دارد که سن دختر چند سال بیشتر باشد؟
مطلوب، بالاتر بودن سن پسر است و اگر برعکس شود، به عللی، مشکلاتی را پدید خواهد آورد:
بلوغ جنسی زودتر دختر: با توجه به بلوغ جنسی زودتر دختر، بهتر است زودتر از پسر به نیاز او پاسخ داده شود و راه این پاسخگویی، ازدواج زودتر خواهد بود که لازمهاش ازدواج در سنین پایینتر و کمتر از پسر است.
بلوغ فکری زودتر دختر: با توجه به اینکه دختر زودتر از پسر به بلوغ فکری میرسد، بالاتر بودن سن او در ازدواج، سبب دوری تفکر آن دو میشود؛ درحالی که زن و مرد باید قرب فکری داشته باشند.
کاهش شادابی با زایمان: زایمان در سنین بالا از نشاط و شادابی زن میکاهد و اگر سن مرد کمتر باشد، ممکن است کم نشاطی زن، مرد را به سوی دیگران بکشاند.
کاهش هورمونهای جنسی زن: هورمونهای جنسی زنان از حدود پنجاه سالگی به بعد، کاهش مییابد؛ حال آنکه در مردان این گونه نیست و اگر سن زن در ازدواج بالا باشد نمیتواند نیازهای جنسی همسر خود را تأمین کند و ممکن است مرد به خطا رود.
پیشگیری از اثبات اقتدار مرد: اگر سن زن بالاتر باشد، ممکن است نقش مادر را برای شوهر خود ایفا کند و با این کار جلوی اقتدار او را بگیرد که این مسئله برای مرد خوشایند نیست.
عدم پذیرش خانوادهی پسر: به طور معمول، خانوادهی پسر به ویژه مادر او، به چنین ازدواجی راضی نمیشود و اگر به رغم میل باطنیاش به چنین ازدواجی رضآیت دهد، از عروسش حمآیت نخواهد کرد که برای دختر بسیار رنجآور است.
عدم پذیرش عرف: عرف جامعه، ازدواج دختر و پسر با این شرایط را نمیپذیرد. مطلوب این است که وقتی زن و مرد در جامعه حضور مییابند و کنار هم راه میروند، دیگران آنان را زن و شوهر بدانند و نه ...!
[="Red"]تفاوت سنی پیامبر(ص) و خدیجه(س)[/]
اگر نباید سن دختر از پسر بیشتر باشد، پس چرا سن حضرت خدیجه(س) پانزده سال از پیامبر خدا(ع) بیشتر بود؟
درست است که براساس قول مشهور، خدیجه(س) پانزده سال از پیامبر گرامی(ص) بزرگتر بوده اما این ازدواج، ازدواجی استثنایی به شمار میاید. همان گونه که در جهات دیگر (خواستگاری خدیجه از حضرت و پذیرش مهریه از سوی خدیجه) نیز خلاف روش معمول و متفاوت آن دوران بوده است؛ به همین دلیل این ازدواج با شگفتی برخی و – حتی در مواردی- با تمسخر برخی نادانان مواجه شد.
نگرانی از بیشتر بودن سن دختر از پسر به جهت مشکلات احتمالی است که در اینده پدید میاید.
اگر دختر یا پسری، مقداری از معرفت خدیجه و رسول خدا(ص) را داشته باشند که مانع از ایجاد مشکلات بعدی در زندگی شود، منعی برای ازدواجشان با این شرایط (سن بالاتر دختر) نیست.
یادمان باشد که رسول گرامی اسلام(ص) به سبب ایمان سرشار به خدا و معرفت وصف ناشدنی، تا آخر عمر خدیجه، با شخص دیگری ازدواج نکردند و به وی وفادار ماندند و تا آخر عمر خدیجه، رابطهای سرشار از عشق و صفا و صمیمیت و احترام داشتند.
[="Magenta"]پدیدآورنده: حسین دهنوی[/][/]
[="Magenta"]منبع:پیام زن :: فروردین 1389 - شماره 217[/]
ازدواج در سن 20 سالگی برای دختر مناسبه؟
ارسال شده توسط mahya joon در سهشنبه, ۱۳۹۰/۱۲/۱۶ - ۱۳:۱۷ازدواج درسن 20 به نظرتون زود هس یا خوبه؟:Moshtagh: