فضائل اهل بیت علیهم السلام

درخواست منبع حدیثی از امام باقر علیه السلام در بیان فضیلت امیرالمومنین علیه السلام

با سلام

میخواستم منبع حدیث زیر را در صورت وجود بگذارید . تشکر

« وَيَسْتَنبِئُونَكَ أَحَقٌّ هُوَ قُلْ إِي وَرَبِّي إِنَّهُ لَحَقٌّ وَمَا أَنتُمْ بِمُعْجِزِينَ (یونس ایه 53 )

و از تو خبر مى‏گيرند آيا آن راست است بگو آرى سوگند به پروردگارم كه آن قطعا راست است و شما نمى‏توانيد [خدا را] درمانده كنيد .

ابن بابویه از امام باقر علیه السلام روایت کردند که پیامبر اکرم به امام علی علیه السلام فرمودند یا سوار می شوید یا بر می گردید زیرا خداوند به من دستور داد اگر تو سواره بودید من سواره شوم و اگر تو پیاده بودی من پیاده باشم و مرا مخصوص به رسالت قرارداد و تو را ولی و وصی من قرار داد. کسی که تو را انکار کرد به من ایمان نیاورده است وکسی که تو را انکار کند مرا اقرار نکرده است و کسی که از تو روی برگردانده است تابع من نیست و کسی که به تو کفر بورزد به خدا ایمان نیاورده است و همانان فضل تو فضل من است و فضل من فضل خداست و کسی که به نزد خداوند برود در حالی که ولایت تو را نداشته باشد دست خالی به نزد خدا رفته است و کسی که عملی دارد ولی ولایت تو را نداشته باشد عمل او از بین می برد و من نمی گویم مگر اینکه از جانب خدا می گویم و فضل خداوند بر بندگان در اثر موالات به پیامبر از طلاو نقره بهتر و ان بهای بهشت است . »

جایی که من این روایت رو خوندم منبع رو داده بود کتاب « تاویل الآیات » .

آتش جهنم، نتیجه ی بغض اهل بیت (علیهم السلام) با استفاده از منابع اهل سنت

انجمن: 

آتش جهنم،نتیجه ی بغض اهل بیت ( منابع اهل سنت ) :

یکی از مسائل مهمی که هم قرآن بر آن تاکید کرده و هم پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم باهرا بر آن تاکید نموده اند، لزوم حب اهل بیت علیهم السلام است.این مطلب با سند های مختلف و در منبع متعددی از کتب اهل سنت وارد شده است که ما با سند معتبر را برای شما نقل می کنیم :

أَخْبَرَنَا الْحُسَیْنُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ یَزِیدَ الْقَطَّانُ بِالرَّقَّةِ، قَالَ: حَدَّثَنَا هِشَامُ بْنُ عَمَّارٍ، قَالَ: حَدَّثَنَا أَسَدُ بْنُ مُوسَى، قَالَ: حَدَّثَنَا سُلَیْمُ بْنُ حَیَّانَ، عَنْ أَبِی الْمُتَوَکِّلِ النَّاجِیِّ عَنْ أَبِی سَعِیدٍ الْخُدْرِیِّ، قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ: "وَالَّذِی نَفْسِی بِیَدِهِ، لَا یُبْغِضُنَا أَهْلَ الْبَیْتِ رَجُلٌ إِلَّا أَدْخَلَهُ الله النار.

صحیح ابن حبان،ج15،ص435 ط موسسة الرسالة ( ت ارنووط ) ( سند حسن )
التعلیقات الحسان على صحیح ابن حبان،ج10،ص100 ط دار با وزیر ( صحیح ابن حبان ت البانی ) ( صحیح لغیره )
سلسلة الاحادیث الصحیحة،ج5،ص643 ط مکتبة المعارف

ابو سعید خدری نقل می کند که پیامبر فرمودند : قسم به خدایی که جانم در دست اوست،هیچ کس نیست که دشمنی ما اهل بیت را بکند مگر این که خدا او را وارد آتش می کند.

لینک اسکن صفحات مورد نظر :

http://s5.picofile.com/file/8160381976/001.jpg

http://s5.picofile.com/file/8160382000/002.png

http://s5.picofile.com/file/8160382068/003.png

======
======

http://s5.picofile.com/file/8160382626/01.jpg

http://s5.picofile.com/file/8160382676/02.png

http://s5.picofile.com/file/8160382692/03.png

======
======

http://s5.picofile.com/file/8160383242/1.png

http://s5.picofile.com/file/8160383268/2.png

http://s5.picofile.com/file/8160383300/3.png

آثار اهل سنت درباره زندگانی و فضائل اهل بیت علیهم السلام

آثار اهل سنت درباره زندگانی و فضائل اهل بیت علیهم السلام
یکی از این آثار و منابع کتاب تذکرة الخواص است.
این اثر از شمس الدین ابو المظفر یوسف بن فرغلی بن عبد الله بغدادی سبط ابن ابو الفرج عبد الرحمان بن الجوزی حنفی (معروف به ابن جوزی) سال 581 در بغداد متولد شد بر اساس تربیت کودکی حنبلی مذهب بود سپس در جوانی به موصل و دمشق سفر کرد و نزد جمال الدین محمود حصیری فقه آموخت و به مذهب حنفی در آمد ، و ذی حجه سال 654 درگذشت.
از او آثاری به جا مانده از جمله : شرح جامع کبیر ، ایثار الانصاف و تفسیر القرآن ، منتهی السئول فی سیرة الرسول ، اللوامع فی احادیث المختصر و الجامع ، مرآة الزمان و تذکرة الخواص . تذکرةالخواص از نخستین آثاری است که از سوی بزرگان اهل سنت به شرح مناقب اهل بیت و از جمله دوازده امام علیهم السلام پرداخته است.
این کتاب در دوازده باب در یک جلد تنظیم شده است و نیمی از این کتاب به شرح زندگانی امیر المومنین علیه السلام اختصاص یافته و در هفت باب به ذکر نسب ، فضائل، اولاد ، مسائل دوران خلافت ، ورع و زهد ، سخنان و شهادت آن حضرت علیه السلام پرداخته است .
باب هشتم: به ذکر فضائل امام حسن علیه السلام ،وآنچه بعد از شهادت حضرت علی اتفاق افتاد از جمله صلح و شهادت آنحضرت و مقتل محمد نفس زکیه پرداخته است
باب نهم : به امام حسین علیه السلام و بخش عمده آن به مقتل آنحضرت اختصاص دارد که مطالب ارزشمندی در این زمینه دارد مطالبی هم در باره عاقبت قاتلین امام و قیام سلیمان بن صرد دارد. باب دهم : به محمد بن حنفیه ، سخنان ، اولاد و وفات او و سطوری دباره کیسانیه و مختار می باشد.
باب یازدهم :را به حضرت زهرا و حضرت خدیجه علیهما السلام اختصاص داده ومشتمل بر فضائل و وفات و اولاد ایشان می باشد. باب دوازدهم : به ذکر مختصری از زندگانی سائر ائمه علیهم السلام از امام سجاد تا امام مهدی علیهم السلام اکتفاء کرده و اشاره ای هم به قیام زید بن علی نموده و کتاب را با بیان چند حکایت زیبا ختم می کند.
ان شاء الله در تاپیک های بعدی به برخی دیگر از این آثار خواهیم پرداخت.

منابع: تذکرة الخواص؛ منابع تاریخ اسلام ، رسول جعفریان ؛ حیات فکری سیاسی امامان شیعه ، رسول جعفریان