نگاه حرام

زن زيبا و خوف پیامبر

درود بر شما
حديث زير از نظر سندي درست است؟
اين با عصمت معصومي مثل پيامبر سازگار است؟

عن ابی عبدالله (علیه السلام) قال:
رأی رسول الله امرأه فاعجبته فدخل علی ام سلمه و کان یومها، فاصاب منها و خرج الی الناس و رأسه یقطر فقال: ایها الناس! انما النظر من الشیطان فمن وجد من ذلک شیئاً فلیات اهله
: از امام صادق علیه السلام نقل شده که:
روزی چشمان رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بر زنی افتاد، و از زیبائی وی به شگفت آمد، همان لحظه به سراغ همسرش ام سلمه آمده و آرامش خویش را باز یافت، و سپس با غسل جنابت به مسجد آمده و خطاب به مردم فرمود: دیدار نامحرم از کارهای شیطان است، هر کس نگاهش به نامحرم افتاد و از آن متأثر شد به سراغ همسرش برود.

آدرس : كافي (ط - دار الحديث) ؛ ج‏11 ؛ ص129
ممنون از پاسختون@};-

آیا بعضی از کارها برای پیامبر (ص) و امام (ع) گناه شمرده نمی شود؟

1-شنیده ام امام زمان بعدازظهوردست روی سرمردم می کشدتاعقل کامل شودآیادست برسرزنان هم می کشید
2-درشب معراج چراپیامبرزن نامحرمی رادیدازپستان آویخته بود؟

نگاه حرام؛ پیامدها و آسیب ها و راههای درمان آن

با سلام...
یکی از چیزهایی امروزه در بین همه ی جوانان ما مشکل خیلی بزرگی که نمی توانیم حلش کنیم نگاه حرام است.
چند تا سوال در مورد این موضوع:
چیکار کنیم که نگاه حرام نکنیم؟؟؟؟
چه جور نگاهی حرام است؟؟؟؟؟؟؟
آثار و عواقب نگاه حرام چسیت؟؟؟؟
خیلی ممنون از دوستانی که به این موضوع توجه کردند...
از استاد گرامی که به سوالات فوق پاسخ خواهند داد هم بسیار متشکرم...
التماس دعا...

شرکت در مهمانی هایی که نامحرم در آن حضور دارد

انجمن: 

سلام.

دیروز یه خاطره ای از خانم زهرا مصطفوی دختر حضرت امام خوندم که منو واقعا به فکر فرو برد. متن این خاطره رو اینجا می گذارم. سوالم هم اینه :
تا جایی که من در احکام خونده بودم، شرکت در مهمانی هایی که نامحرم ها در اون حضور دارند، اگر حجاب اسلامی رو روعایت کرده باشیم و مراعات کنیم بی دلیل با نامحرم صحبت نکنیم و... ایرادی نداره. اما طبق این فرمایش امام خمینی ،قائدتا شرکت در مهمانی ایی که نامحرم در اون حضور دارند
حرامه.
ممنون می شم بنده رو در این مورد راهنمایی بفرمایید.
مرجع بنده آقای خامنه ای هستند.

آنچه در پي مي‌آيد بخشي از خاطراتي است كه در طول سال‌هاي گذشته از خانم دكتر زهرا مصطفوي، يادگار گرامي حضرت امام سلام‌الله عليه نقل شده است:

امام نسبت به مسئله محرم و نامحرم و برخورد با نامحرم، بسيار مقيد بودند. من حدوداً 11 سال داشتم و هنوز چادر چيت سر مي‌كردم. آقاي اشراقي (داماد اول امام) ما را دعوت كرده بودند و من همراه ايشان به مهماني رفتم. آقاي اشراقي باغچه‌اي داشتند كه وسط آن معبري بود و آنجا دو سه تا صندلي گذاشته بودند كه در آنها امام و آقاي اشراقي روي صندلي نشسته‌اند. آن روز كسي در را باز كرد و خود آقاي اشراقي به استقبال آمدند. ما به خاطر قضيه نامحرم بودن، جلوي شوهر خواهرها نمي‌آمديم.من يكه خوردم و از امام پرسيديم: «سلام بكنم؟» امام گفتند: «واجب نيست». من چون خجالت مي‌كشيدم با آقاي اشراقي روبه‌رو بشوم و سلام نكنم، از مسير خارج شدم و رفتم ميان علف‌ها و گياهان باغچه و از آن معبر نرفتم تا با ايشان روبه‌رو نشوم.الآن هم منزل ما اين‌طوري است كه مردها و زن‌ها به خاطر مهماني دور هم نمي‌نشينند؛ مگر به خاطر مراسم و مسائل جدي شرعي. بعد از انقلاب خود من در تلويزيون، سمينارها، سخنراني‌ها و جلساتي كه آقايان و خانم‌ها حضور داشتند، حضور فعال داشتم و امام هرگز نگفتند نرويد و اين كار را انجام ندهيد، ولي در همان دوران اگر شوهر خواهرم مي‌آمدند، اين طور نبود كه سفره زن‌ها و مردها يكي باشد. رفت‌وآمد بود اما مردها جداي از زنان در اتاق‌هاي مختلف پذيرايي مي‌شدند.

سفره محرم و نامحرم جدا بود

تا آخرين لحظه زندگي امام،‌ همواره سفره محرم و نامحرم جدا بود. يك بار مادرم به امام گفته بودند: «ما امشب منزل نفيسه خانم - دختر بزرگ آقاي اشراقي - دعوت داريم». امام فكر كرده بودند كه در منزل نفيسه خانم، همسرش و شوهر خواهرهايشان هستند و مرد و زن با هم هستند و به مادرم گفته بودند: «اين مجلس، مجلس حرام است. شما مي‌خواهيد به مجلس حرام برويد؟»مادرم گفته بودند: «همه به من محرم هستند.» امام گفته بودند: «به دخترها كه محرم نيستند». مادر گفته بودند: من مي‌روم كه به همه مردها محرم هستم (دامادها و احمد). امام در اين مورد بسيار دقت مي‌كردند.



اختلاط زن با مرد نامحرم تا چه حدّی جایز می باشد؟
جواب: در گفتگوها باید نكات زیر را مراعات نمایند: 1ـ از صحبت كردن به نحوی كه موجب تلذذ و ریبه شود خودداری گردد. 2 ـ از شوخی كردن پرهیز شود. 3 ـ از حرفهایی كه موجب تهییج شهوت است باید خودداری شود. 4 ـ رعایت حجاب كامل بشود و از نگاه كردن حرام خودداری گردد. 5 ـ زن و مرد در یك محیط خلوت تنها نباشند. (ر.ك مسائل جدید از دیدگاه علماء و مراجع، ج1، ص137)

زیبا ترین دلیل برای نگاه نکردن به نامحرم

انجمن: 

سلام بر بقیةالله الاعظم ومنتظرانش
وقتی برای حفظ سلامت جنسی جامعه چشم می پوشی، بازهم نفعی هست که تو را به آن وا می دارد. اما راهی هست برای اینکه از حتی برای طمع به این نفع هم نباشد.

برای فرو بستن چشم هایم، بهانه ای زیباتر از اینکه خداوند گفته ای مومن به من! چشمت را از نگاه ناروا فرو بند، پیدا نکردم.

قُلْ لِلْمُۆْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذٰلِکَ أَزْکَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصْنَعُونَ‌

به مردان با ایمان بگو: «دیده فرو نهند و پاکدامنى ورزند، که این براى آنان پاکیزه ‏تر است، زیرا خدا به آنچه مى‏ کنند آگاه است.» سوره مبارکه نور – آیه 30

راه درمان (نگاه به نامحرم) چیست؟
راستی راه درمان این همه فساد و ابتذال و ناهنجاری و ولنگاری که در اجتماع ما مشاهده می شود،چیست؟!

پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه وآله) در کلامی حکیمانه و برخاسته از منطق وحی،فرمودند:باعِدوا بین انفاسِ الرّجال والنّساء فاِنًَه اذا کانت المعاینةُ واللّقاء کان الداءُ الّذی لا دواء له.

بین مردان و زنان(نامحرم) فاصله و جدایی بیندازید (تا کمتر با یکدیگر برخورد داشته باشند) زیرا هنگامی که مردان و زنان با هم تماس داشته باشند و رو در روی یکدیگر قرار گیرند، جامعه به دردی مبتلا خواهد شد که درمان نخواهد داشت.

انسان وقتی به خاطر خدا از لذت های زود گذر چشم ‏می پوشد و شهوت خود را مهار می کند ، خداوند در عوض برایش خوشی ها و لذت های کامل تری را نصیب می گرداند

نگاه نکردن به نامحرم فایده ای هم دارد؟
اینکه ما به نا محرم نگاه نکنیم و چشم خود را از گناه حفظ کنیم علاوه بر اینکه تاثیر زیادی بر بالا بردن شخصیت دارد و ارزش اجتماعی ما را بالا می برد فواید بیشمار دیگری نیز دارد :

اول ـ رهای قلب از حسرت. کسی که چشم خود را برای دیدن نامحرم آزاد می گذارد حسرتش ‏بیشتر می گردد، آنچه را چشم به قلب انتقال می دهد مضر واقع می شود، چون چشم چیز هایی را می ‏بیند که رسیدن به آن در مقدور شخص نیست، او نمی تواند صبر کند و این نهایت رنج است.‏

دوم ـ چشم پوشیدن از نامحرم قلب را نورانی و روشن می سازد و این درخشش در چشم، روی و ‏دیگر اعضای بدن نمایان می گردد، مثل این اینکه نگاه نداشتن چشم ظلمت و افسردگی در پی دارد. ‏

سوم ـ نگاه داشتن چشم باعث صحت فراست و حواست انسان می گردد.

وقتی که قلب انسان با نور صحت و فراست منور گردید، همانند آیینه ‏جلا دارد می گردد که در آن معلومات همانگونه ای که هست تجلی می کند.

چهارم ـ دروازه های علم و دانش برای این شخص باز می گردد، اسباب کسب علم و معرفت ‏برایش به آسانی مهیا می گردند، این خود به سبب منور بودن قلب است، وقتی دل روشن می شود ‏حقیقت اشیاء در آن دیده می شود و برایش به سرعت تمام، شناخت دست می دهد.

چشم پوشیدن از نامحرم قلب را نورانی و روشن می سازد و این درخشش در چشم، روی و ‏دیگر اعضای بدن نمایان می گردد، مثل این اینکه نگاه نداشتن چشم ظلمت و افسردگی در پی دارد.

این شناخت و ‏معرفت از یکی به دیگری رسوب می کند. کسی هم که چشم خود را کنترل نکرد ، قلبش مکدر و تاریک می شود و دروازه های علم و معرفت به رویش بسته می شوند.‏

پنجم ـ این عمل به قلب قوت، ثبات و شجاعت می بخشد، خداوند متعال قدرت بصیرت را با ‏قدرت حجت و استدلال همگام به او می بخشد.

‏امام حسن علیه السلام می فرماید : پیروان هوا و هوس کسانی هستند که؛ اگر قاطر ها آنها را پایمال کنند و زیر ‏پای اسب ها شوند، باز هم سایه ی معصیت در دلهایشان است، خداوند از این ابا می ورزد که کسی ‏را خوار و ذلیل کند مگر کسانی را که نا فرمانی او را می کنند.‏

ششم ـ این عمل یک خوشحالی روانی به قلب می دهد که از لذت نظر به نامحرم به مراتب ‏خوبتر و زیباتر است، چون این شخص با دشمن خود یعنی شیطان قهر نموده، شهوت خود را لبیک ‏نگفته و بر نفس خود غالب آمده است.
منبع.زیباترین دلیل برای نگاه نکردن به نامحرم!

چه راههایی برای درمان بداخلاقی وجود دارد؟

انجمن: 

سلام
امام علي ميفرمايند كه هر دردي دوايي دارد ولي بد اخلاقي دوايي ندارد
من كه بداخلاقم بايد چيكار كنم؟
آيا گناه ميكنم؟
يا وقتي كه يه زن بي حجاب از جلومون رد ميشه و ما ناخواسته نگاه ميكنيم
آيا گناه كرده ايم؟

مقوله نگاه حرام : مبنایی صحیح نتیجه ای غلط

سلام:Gol::Gol:
چرا به نگاه حرام مبتلا می شویم؟
والله الموفق

کارشناس بحث : استاد