خب جهت تنوع میخوام طریقه ی ساخت کاسه ی یخی رو بذارم + چندتا تصویر.
طریقه ساخت کاسه یخی
موادلازم :
دو عد كاسه در دوسايز متفاوت كه داخل هم قرار بگيرند .
گل خشك و طبيعي
برش هاي ميوه
و هر چيز زيبايي كه به نظرتون اومد !
طرز تهيه :
كف كاسه ي بزرگتر رو به ضخامت دلخواه آب ميريزيم ( حدود سه چهار بند انگشت ) و كف كاسه رو با گلها و يا برش هاي ميوه و ... پر ميكنيم . البته نه به حدي كه كل حجم آب رو بگيره . چون بايد فاصله اي بينشون باشه تا زيباييشون رو بعد از يخ زدن نشون بده .
كاسه رو داخل فريزر ميگذاريم تا يخ ببنده .
بعد از يك ساعت که یخ زدكاسه رو از فريزر خارج كرده و كاسه ي كوچكتر رو داخل كاسه ي بزرگ ميگذاريم . دقيقاْ وسط كاسه و روي لايه ي يخ ، به طوري كه بشه بين دوتاشون آب ريخت ! دورش رو به اندازه ي يك سوم كاسه از آب پر ميكنيم .
و دوباره گلهاي طبيعي و خشك و برش هاي ميوه و خوشه گندم و هر چيزي كه به نظرتون زيبا مياد رو در آب قرار ميديم و دوباره در فريزر مي گذاريم تا اين لايه هم يخ بزنه .
و براي سوم و آخر كاسه ها رو از فريزر خارج كرده و قسمت باقي مونده رو از آب پر ميكنيم و باقي مونده ي تزئينات رو داخلش مي ريزيم و ميگذاريم تا يخ بزنه .
بعد از يخ زدن كامل ، كاسه ها رو از فريزر خارج كرده و با حوله ي داغ داخل كاسه ي كوچك و بيرون كاسه ي بزرگ رو ماساژ ميديم كه يخ ها به آرومي از كاسه جدا بشن .
وقتي كاسه ها از يخ جدا شدن . دوباره كاسه ي يخ زده رو داخل فريزر بگذاريد و وقتي همه ي مهمونها اومدن كاسه رو سر ميز بياريد .
نكته :
:ok!:به هيچ وجه كاسه رو زير آب نگيريد چون چون آب شدن كاسه يخي را تسريع ميكنه . :ok!:چند مرحله آب ريختن به اين دليل بود كه وقتي كامل و يك جا آب رو اطراف كاسه بريزيد گلها و ميوه ها بالا ميان و همون بالا يخ ميزنن و كاسه زيبايي نخواهد داشت ! اصلاْ هم سعي نكنيد با فشار گلها رو مجبور به يخ زدن بكنيد . راهكار ارائه شده بهترين راه ممكنه .
:ok!:اگر از كاسه هاي بزرگي استفاده مي كنيد اين سه مرحله رو به چهار يا پنج بار افزايش بديد .
:ok!:حتماْ زير كاسه از يك ظرف گود مثل خورش خوري استفاده كنيد چون كاسه بر اثر دماي محيط كم كم شروع به آب شدن ميكنه و تا چهل و پنج دقيقه ي اول زيبايي ِ كاملش رو حفظ ميكنه . حواستون به بشقابي كه زيرش هست هم باشه كه احياناْ از آب پر نشه !!!
:ok!:داخل كاسه رو مي تونيد از قالب هاي يخ كه براي داخل ليوان ها استفاده ميشه پر كنيد و يا ميوه و بستنی و هر چيزي كه به نظرتون زيبا اومد .
یخ را در آب حل نکنید و نخورید که به اعصاب و مزاج سخت آسیب میرساندو اگر در هنگام جوانی، طبیعت بدن با او دفاع کند، بالأخره پس از بالا آمدن سن، آن یخ کار خودش را میکند و دست بردار نیست.و چون بخواهید آب سرد بنوشید آب را در جوار یخ سرد کنید(*).
اصل کاچی ظاهراً مثل همینه منتهی میشه برای تغییر طعم و بالا بردن خاصیت غذا مواد مختلفی اضافه کرد، مثلاً این کاچی به همراه پودر مغز بادام درست شده، که خیلی هم خوشمزس. (البته هر کسی یه ذائقه ای داره، افرادی که غذاهای شیرین دوست دارند معمولا کاچی رو هم می پسندند.)
در کل کاچی خواص بسیار بالایی داره خصوصا برای خانمها
از قدیم الایام کاچی برای تقویت خانم هایی که تازه زایمان کردند جزء مهم ترین و بهترین غذاها معرفی میشه، چون غذای بسیار مقوی و مفیدی هست.
آرد، پودر قند، پودر گردو و هل رو با هم مخلوط می کنیم بعد روغن رو اضافه کرده و کاملا ورز میدیم تا خمیری یکدست و عالی بدست بیاد. (در مرحله اول شاید روغن کم به نظر بیاد ولی باید ورز داد تا خمیر یکدست بشه، اگر بدون ورز دادن روغن اضافه کنیم و بخوایم با روغن خمیر رو یکدست و نرم کنیم، خمیر بیش از حد نرم میشه و نمیشه درست قالب زد و ...)
بعد خمیر رو به مدت دو ساعت بذارین کنار تا بمونه
سپس خمیر رو با قطر یک سانت پهن کنید و به اشکال دلخواه قالب بزنید. (جهت مدل ماه می تونین از لبه استکان سایز کوچک استفاده کنید )
شیرینی های قالب زده شده رو در سینی فر چیده و در فر قرار بدین. (به نسبت حرارت فر از بیست دقیقه الی نیم ساعت زمان پخت نیاز هست.)
این شیرینی رو به راحتی می تونین داخل فرهای معمولی روی اجاق گاز درست کنید.
پس از خارج کردن شیرینی از فر تا زمانی که کاملا سرد نشده شیرینی ها رو از قالب جدا نکنید.
امیدوارم توضیحاتم کامل باشه. شیرین کام باشید؛
مراحل تزئین
جهت تزئین از پودر قند سفید و پودر قند بعلاوه کاکائو استفاده شده.
جهت مجزا شدن بهتر دو رنگ پودرقند مطابق تصویر از کاغذ استفاده کنید.
مشکل من در نوشتن طرز تهیه ی غذاهایی که میذارم اینه که من در غذا درست کردنم کیل و پیمانه دقیقی ندارم! اکثرا طبق عادت چشمی درست می کنم.
بعضیا حتی پیمانه ی آب شون هم مشخصه!!! :Gig:ولی من اصلا عادت ندارم :Labkhand:
ولی سعی می کنم همه رو تا جایی که ممکن هست بنویسم و طرز تهیه ی غذاهای قبلی رو هم در همون پست خودش ضمیمه کنم بعد اگرسوالی بود بفرمایید، تا انشاالله به اندازه ای که میدونم پاسخ بدم.
مواد لازم:
آرد گندم سه لیوان
شکر یک و نیم الی دو لیوان
روغن یک لیوان
زعفران ساییده حل شده پنج قاشق غذا خوری
آب سه لیوان
گلاب یک فنجان [=b nazanin]طرز تهیه:
روغن را در ظرفی می ریزیم ( ظرف نباید تفلون باشد) آرد را به روغن اضافه کرده و در حرارت ملایم مرتب هم میزنیم تا آرد کاملن سرخ شود.
وقتی آرد خوب سرخ شد و رنگ آن طلایی و بوی آرد سرخ شده بلند شد, موقع اضافه کردن شربت حلواست که از قبل آماده کردیم. [=b nazanin]شربت را به آرامی به آرد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا شربت به خورد آرد برود و آرد گلوله- گلوله نشود. سپس حلوا را در ظرف کشیده و آنرا تزئین میکنیم.
در اینجا نمونه هایی از تزئین حلوا رو میزارم
در این تصویر برای تزئین قسمت زرد رنگ از آرد برنج استفاده کنید که به همون شکل حلوا درست میشه با این تفاوت که سرخ کردن نیاز نداره
برای تزئینات از پودر دارچین ، نارگیل زعفرانی شده ، خلال پسته ، پودر بادام و غیره میتونید استفاده کنید
شما حتی میتونید با کمک سر قاشق روی حلوا رو تزئین کنید و شکل بیندازید
شکر را با آب مخلوط کرده و می گذاریم بجوشد و سپس زعفران و گلاب را به آن اضافه میکنیم. شربت حلوا نباید غلیظ شود چون حلوا سفت می شود اگر خیلی هم رقیق باشد حلوا خمیر می شود. پس در درست کردن شربت دقت کنید. تذکر : برای اینکه حلوای خوبی داشته باشیم آرد حتما باید خوب سرخ شود . شاید کمی سخت باشد چون آرد وقتی در روغن ریخته میشود سنگین میشود و همزدن آن مشکل و چون باید با حرارت ملایم سرخ شود (در حرارت تند آرد می سوزد و تلخ میشود) برای همین وقت و حوصله زیادی میبرد. بعضیها برای اینکه آرد سبک شود و راحتتر هم بخورد, ابتدا آرد را بدون روغن کمی تفت میدهند که این کار باعث تیرگی و بد طعمی حلوا میشود. اگر حلوای خوشمزه می خواهید کمی زحمت را تحمل کنید ولی مطمئننا از خوردن این حلوا لذت میبرید.
1. آرد حلواي گندم، بهتر است آرد نان سنگك باشد، در اينصورت، حلوا خوشرنگتر و بهتر ميشود. 2. آرد را بايد با ملايمت سرخ كنيد تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزهي حلوا تلخ ميشود و شكل ظاهري آن نيز يكرنگ و يكدست نميشود. 3. با آردبرنج ميتوانيد حلوا درست كنيد كه بايد آرد كمتر سرخ شود و به آن ترحلوا ميگويند. 4. آرد حلوا را بايد حتماً الك كنيد. 5. موقع مخلوط كردن آرد سرخ شده با شربت بايد خيلي مراقب بود و براي اين منظور دستكش آشپزخانه بپوشيد. تا احتمال پريدن حلوا و سوختن دست كاهش يابد. 6. بهتر است از قاشق چوبي براي همزدن آرد و شربت استفاده كنيد. 7. زعفران حلوا را بايد كاملاً ساييد و درشت نباشد چون در حلوا ديده ميشود. 8. براي صرفهجويي در مصرف زعفران، ميتوانيد مقدار يكدوم ليوان از آب حلوا را كم كنيد و گلاب اضافه كنيد و به جاي يكدوم زعفران نيز از گلرنگ زعفران استفاده كنيد. 9. براي تزئين روي حلوا، از ترحلوا كه رنگ روشنتري دارد نيز استفاده كنيد. 10. از كنجد و پسته نيز ميتوانيد براي تزئين روي حلوا استفاده كنيد. 11. سرخ كردن به اندازهي آرد ، نكته مهم در پختن حلوا ميباشد. 12. به جاي هريك از مواد حلوا، ميتوانيد موادي را جايگزين كنيد كه نام حلوا و مزهي آن تغيير ميكند. 13. قابلمه مورد استفاده تفلون نباشد قابلمه روحی بهتر است (حلوا خوب جا نمی فتد)
* از حلوا، معمولاً در مناسبتهاي نذري و يا ايام سوگواري استفاده ميشود به شكلهاي مختلف، ميتوان حلوا را براي پذيرايي آماده كرد: 1. در ظرف مناسب بريزيد و تزئين كنيد. 2. درميان دو نان بستني به اندازههاي دلخواه، بگذاريد. 3. ميتوانيد در نان ميكادو بگذاريد و برش بزنيد. 4. در نان شيريني خامهاي پر كنيد. 5. در كيك رولت بچينيد. 6. در كاغذ شكلات بگذاريد. 7. در نانهاي سنتي (مانند: لواش سنگك و يا تافتون) سرو كنيد و...
آرد 3 استکان شکر سه استکان آب سه استکان گلاب یک استکان زعفران به میزان کافی روغن به میزان کافی (آرد در هنگام سرخ شدن به راحتی در روغن بچرخد)
طرز تهیه آرد رو به میزان کافی تف داده، شکر و آب رو جداگانه میجوشونیم بعد صاف کرده و کم کم داخل آرد تف داده شده می ریزیم و همین طور هم می زنیم.
بعد گلاب و زعفران رو که از قبل مخلوط کرده بودیم رو می ریزیم و کاملا به هم می زنیم تا یکدست بشه.
در حلوای تصویربالا چون میخواستم حلوا روانتر از حالت معمولی باشه برای درست کردن شربت یک پیمانه آب بیشتری می ریزیم. (برای همین نمیشه روی حلوا رو قالب زد و حالت داد.) نکته: اگر حلوا رو با شربت بیشتر روانتر درست کردین قبل از اینکه داغی حلوا از بین بره روی حلوا رو صاف کنید وگرنه مثل روی حلوای من ناصاف میشه :Nishkhand: اگر سوالی بود در خدمتم :Gol:
واقعا مطالب مفیدی بود که من خودم ازشون استفاده کردم.
میخواستم اگر طرز تهیه حلوایی که با شیر خشک درست میکنند را اگر میدونید بگذارید.میدونم که علاوه بر مواد یک حلوای معمولی شیر خشک داره اما مقدارش مهمه که نمیدونم و باعث میشه طعم اصلی را نده.
راستش من این حلوا و تعداد متنوع حلوا که تا حالا تو کتب آشپزی ندیدم را توی مجالس ختم و عزاداری که اعراب برگزار میکنند دیدم.واقعا خوشمزه و باسلیقه بود،نزدیک به 20 نوع حلوا دیدیم!!!!!
چند نوعش را کربلا خورده بودم.(همه میرن زیارت ما رفتیم سراغ خوراکیها!!!!!!این هم یک جور سیاحت برای آدمهای شکمو است!!!)
میخواستم اگر طرز تهیه حلوایی که با شیر خشک درست میکنند را اگر میدونید بگذارید.میدونم که علاوه بر مواد یک حلوای معمولی شیر خشک داره اما مقدارش مهمه که نمیدونم و باعث میشه طعم اصلی را نده.
با سلام و احترام
خیلی خوش اومدین به اسک دین، ممنونم از نظر و لطف تون :Gol:
یکی از دوستانم چنین حلواهایی رو درست میکنه
دستور تهیه ی این حلوا رو ازشون میگیرم و براتون میذارم ان شاءالله.
مسیحا;119518 نوشت:
راستش من این حلوا و تعداد متنوع حلوا که تا حالا تو کتب آشپزی ندیدم را توی مجالس ختم و عزاداری که اعراب برگزار میکنند دیدم.واقعا خوشمزه و باسلیقه بود،نزدیک به 20 نوع حلوا دیدیم!!!!! چند نوعش را کربلا خورده بودم.(همه میرن زیارت ما رفتیم سراغ خوراکیها!!!!!!این هم یک جور سیاحت برای آدمهای شکمو است!!!)
بله عربها تو غذاهای شیرین و مقوی و انواع حلوا نابغه اند :Cheshmak:
منم که کربلا رفته بودم اولین چیزی که توجهم رو تو بازارها و روبروی حرم حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام جلب کرد مغازه های خوردنی هاشون بود با انواع شیرینی و حلوا و... :Nishkhand:
واقعا مطالب مفیدی بود که من خودم ازشون استفاده کردم.
میخواستم اگر طرز تهیه حلوایی که با شیر خشک درست میکنند را اگر میدونید بگذارید.میدونم که علاوه بر مواد یک حلوای معمولی شیر خشک داره اما مقدارش مهمه که نمیدونم و باعث میشه طعم اصلی را نده.
راستش من این حلوا و تعداد متنوع حلوا که تا حالا تو کتب آشپزی ندیدم را توی مجالس ختم و عزاداری که اعراب برگزار میکنند دیدم.واقعا خوشمزه و باسلیقه بود،نزدیک به 20 نوع حلوا دیدیم!!!!!
چند نوعش را کربلا خورده بودم.(همه میرن زیارت ما رفتیم سراغ خوراکیها!!!!!!این هم یک جور سیاحت برای آدمهای شکمو است!!!)
سلام خدمت همه ی دوستان عزیز :Gol: و با کسب اجازه از سرکار آذر بانوی گرامی
من خودم این حلوا را درست می کنم خیلی خیلی خوشمزه است اگر اجازه بدید روش پخت را می گم خدمتتون من مقدار استاندارد را می گم حالا به نسبت می تونید مواد را اضافه کنید
1- یک لیوان آرد 2- نصف لیوان شیر خشک 3- یک لیوان شکر 4- نصف لیوان آب 5- زعفران و گلاب به میزان دلخواه 6- کره و کمی روغن مایع
طرز تهیه برای این حلوا احتیاج به یک شیره ی رقیق داریم و ابتدا هم شیره را درست می کنیم و زیرش را خاموش می کنیم تا کمی حرارتش کم شود بعد به سراغ تهیه حلوا می ریم
تهیه ی شیره
آب و شکر را با هم می گذاریم روی حرارت تا فقط شکر در آب حل شود احتیاج به جوش زیاد ندارد بعد گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و شیره را خاموش می کنیم
بعد آرد و شیر خشک را چند بار الک می کنیم تا صاف و یک دست بشه بعد آن را با روغن مایع و کره تفت می دهیم احتیاج به روغن زیاد نداره چون حلوا خیلی لطیف و نرمه اگر زیاد روغن بریزید بعد از اتمام کار روغن ها را پس می ده در حدی که آرد به شکل لطیف در بیاد کافیه بعد هم که کره را می رزیم و تفت می دهیم تا به رنگ قهوه ای روشن در بیاد سعی کنید زیاد تیره نشه
بعد زیر آن را خاموش می کنید و شیره که حالا کمی از حرارت افتاده را بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم اصلا دیگه احتیاج به حرارت نداره
بعد هم که در ظرف مورد نظر ریختید می تونید با گردو پودر پسته و کنجد تزیین کنید
یک نکته هم در مورد شیر خشک در کربلا یا کلا کشورهای عربی شیر خشکی دارند که پاکتیه و در صد چربی بالایی داره که حلوا را از اون تهیه می کنند ان شاالله وقتی به این شهر ها سفر کردید حتما از آنجا شیر خشک را تهیه کنید البته من در قم هم این شیر خشک را دیدم
حالا اگر در دسترستون نیست پیشنهاد می دم از شیر خشک نیدو استفاده کنید چون ما بقی شیر خشکها زیاد برای این کار مناسب نیستند
ببخشید که سرتون را درد آوردم ان شاالله که این حلوا را تهیه می کنید و از طعم بی نظیرش لذت می برید موفق باشید یا علی :Gol:
با سلام و احترام خیلی خیلی ممنونم ستایش جون همین امروز ان شاءالله میرم شیرخشک نیدو میخرم و میام این حلوا رو درست می کنم و عکسش رو بعدا براتون میذارم. :ok: فقط یک نکته اگر همه ی روغن رو از روغن کره استفاده کنیم اشکالی داره؟ باتشکر و قدردانی فراوان :Gol:
وااااااااااااااي آاااااااااش
چقدر هم خوشكلن
ديگه آش نذاريـــــــــــــــــــــد
بابا اين چه تاپيكيه همش آدم مي خواد مانيتورو بخوره!!!:Narahat az:
خاتون مهر عزيزم حالا كي بيايم خونتون آش بخوريــــــــــــــم؟؟؟ :Cheshmak:
[=Arial Black]:Kaf:باسلام بربانوی ارجمندخاتون مهر مرحباوآفرین براینهمه سلیقه اما چراهمش آش کمی هم شل زرد چی....!:khandeh!:
با سلام و احترام
ممنونم از نظردهی تون ژینای عزیز :Gol:
در صفحات قبل غذاهای متنوع دیگه ای هم هست.
البته بنده طرح شله زرد و ... خیلی دارم ولی دوست دارم برای ماه رمضون باشه.
اون ایام غذاهای خاصی برای خودش داره که اگر همون زمان در تاپیک بذاریم بیشتر مورد استفاده قرار میگیره .
با تشکر
موفق و پیروز باشید؛
خب جهت تنوع میخوام طریقه ی ساخت کاسه ی یخی رو بذارم + چندتا تصویر.
طریقه ساخت کاسه یخی
موادلازم :
دو عد كاسه در دوسايز متفاوت كه داخل هم قرار بگيرند .
گل خشك و طبيعي
برش هاي ميوه
و هر چيز زيبايي كه به نظرتون اومد !
طرز تهيه :
كف كاسه ي بزرگتر رو به ضخامت دلخواه آب ميريزيم ( حدود سه چهار بند انگشت ) و كف كاسه رو با گلها و يا برش هاي ميوه و ... پر ميكنيم . البته نه به حدي كه كل حجم آب رو بگيره . چون بايد فاصله اي بينشون باشه تا زيباييشون رو بعد از يخ زدن نشون بده .
كاسه رو داخل فريزر ميگذاريم تا يخ ببنده .
بعد از يك ساعت که یخ زدكاسه رو از فريزر خارج كرده و كاسه ي كوچكتر رو داخل كاسه ي بزرگ ميگذاريم . دقيقاْ وسط كاسه و روي لايه ي يخ ، به طوري كه بشه بين دوتاشون آب ريخت ! دورش رو به اندازه ي يك سوم كاسه از آب پر ميكنيم .
و دوباره گلهاي طبيعي و خشك و برش هاي ميوه و خوشه گندم و هر چيزي كه به نظرتون زيبا مياد رو در آب قرار ميديم و دوباره در فريزر مي گذاريم تا اين لايه هم يخ بزنه .
و براي سوم و آخر كاسه ها رو از فريزر خارج كرده و قسمت باقي مونده رو از آب پر ميكنيم و باقي مونده ي تزئينات رو داخلش مي ريزيم و ميگذاريم تا يخ بزنه .
بعد از يخ زدن كامل ، كاسه ها رو از فريزر خارج كرده و با حوله ي داغ داخل كاسه ي كوچك و بيرون كاسه ي بزرگ رو ماساژ ميديم كه يخ ها به آرومي از كاسه جدا بشن .
وقتي كاسه ها از يخ جدا شدن . دوباره كاسه ي يخ زده رو داخل فريزر بگذاريد و وقتي همه ي مهمونها اومدن كاسه رو سر ميز بياريد .
نكته :
:ok!:به هيچ وجه كاسه رو زير آب نگيريد چون چون آب شدن كاسه يخي را تسريع ميكنه .
:ok!:چند مرحله آب ريختن به اين دليل بود كه وقتي كامل و يك جا آب رو اطراف كاسه بريزيد گلها و ميوه ها بالا ميان و همون بالا يخ ميزنن و كاسه زيبايي نخواهد داشت ! اصلاْ هم سعي نكنيد با فشار گلها رو مجبور به يخ زدن بكنيد . راهكار ارائه شده بهترين راه ممكنه .
:ok!:اگر از كاسه هاي بزرگي استفاده مي كنيد اين سه مرحله رو به چهار يا پنج بار افزايش بديد .
:ok!:حتماْ زير كاسه از يك ظرف گود مثل خورش خوري استفاده كنيد چون كاسه بر اثر دماي محيط كم كم شروع به آب شدن ميكنه و تا چهل و پنج دقيقه ي اول زيبايي ِ كاملش رو حفظ ميكنه . حواستون به بشقابي كه زيرش هست هم باشه كه احياناْ از آب پر نشه !!!
:ok!:داخل كاسه رو مي تونيد از قالب هاي يخ كه براي داخل ليوان ها استفاده ميشه پر كنيد و يا ميوه و بستنی و هر چيزي كه به نظرتون زيبا اومد .
منبع
میشه از کاسه یخی جهت سرو برخی میوه ها مثل توت فرنگی, انگور دانه شده و ... استفاده کرد.
منبع : اینترنت
کاسه یخی جهت بستنی
منبع : اینترنت
منبع : اینترنت
داخل قالب یخ میوه و سبزی های تمیز بیندازید و در یجچال بذارید ببندد زیبایی خاصی پیدا میکنه
منم آش میخواممم:Ghamgin:
یادتون نره
در صفحه قبل در مورد تزئینات یخ های قالبی نوشتیم.
و چون داریم به فصل گرما نزدیک میشیم و استفاده ی از یخ هم قائدتاً بیشتر میشه یک توصیه ی طبی عرض کنم بد نیست.
**************************************************
شیخ بزرگوار ابن سینا در قانون فرماید:
یخ را در آب حل نکنید و نخورید که به اعصاب و مزاج سخت آسیب میرساند و اگر در هنگام جوانی، طبیعت بدن با او دفاع کند، بالأخره پس از بالا آمدن سن، آن یخ کار خودش را میکند و دست بردار نیست. و چون بخواهید آب سرد بنوشید آب را در جوار یخ سرد کنید(*).
* یعنی آب و یخ در تماس مستقیم نباشند.
**************************************************
سعی کنید بیشتر آبی که در یخچال سرد شده بنوشید و از انداختن یخ در آب یپرهیزید.
تندرست باشید؛ :Gol:
فسنجان و کباب بوقلمون
منبع : آذربانو
من از این سایت اشپزی چیزای خوبی یاد گرفتم شما هم یه سر بزنیدhttp://forum.sofrehkhune.com//index.php
اذر بانو عجب سلیقه ای داری :Kaf::Kaf::Kaf:خوش به حال شوهرت
من غذا در حد ماکارونی بلدم :khandeh!:
کاچی
(غذای سنتی ایرانی)
انشاالله بعداً اگر وقت کنم طرز تهیه رو هم در همین پست ضمیمه می کنم.
منبع : آذربانو
سلام
یه ضرب المثل هست میگن : کاچی بهتر از هیچی
کاچی اینه؟ من اولین باره میبینم ؟ خوشمزس؟
با سلام و احترام
اصل کاچی ظاهراً مثل همینه منتهی میشه برای تغییر طعم و بالا بردن خاصیت غذا مواد مختلفی اضافه کرد، مثلاً این کاچی به همراه پودر مغز بادام درست شده، که خیلی هم خوشمزس. (البته هر کسی یه ذائقه ای داره، افرادی که غذاهای شیرین دوست دارند معمولا کاچی رو هم می پسندند.)
در کل کاچی خواص بسیار بالایی داره خصوصا برای خانمها
از قدیم الایام کاچی برای تقویت خانم هایی که تازه زایمان کردند جزء مهم ترین و بهترین غذاها معرفی میشه، چون غذای بسیار مقوی و مفیدی هست.
پودر قند : 1 لیوان
پودر گردو : 1 لیوان
روغن : 1 لیوان سرخالی
پودر هل : 1 قاشق مرباخوری معمولی
امیدوارم بیایی و طرز تهیه همشون را بنویسی
مخصوصا خوراک لوبیا
با سلام و احترام
ممنونم از پیشنهادتون صادقانه ی عزیز :Gol::hamdel:
مشکل من در نوشتن طرز تهیه ی غذاهایی که میذارم اینه که من در غذا درست کردنم کیل و پیمانه دقیقی ندارم! اکثرا طبق عادت چشمی درست می کنم.
بعضیا حتی پیمانه ی آب شون هم مشخصه!!! :Gig:ولی من اصلا عادت ندارم :Labkhand:
ولی سعی می کنم همه رو تا جایی که ممکن هست بنویسم و طرز تهیه ی غذاهای قبلی رو هم در همون پست خودش ضمیمه کنم بعد اگرسوالی بود بفرمایید، تا انشاالله به اندازه ای که میدونم پاسخ بدم.
موفق و تندرست باشید :Gol:
مواد لازم:
آرد گندم سه لیوان
شکر یک و نیم الی دو لیوان
روغن یک لیوان
زعفران ساییده حل شده پنج قاشق غذا خوری
آب سه لیوان
گلاب یک فنجان
[=b nazanin]طرز تهیه:
روغن را در ظرفی می ریزیم ( ظرف نباید تفلون باشد) آرد را به روغن اضافه کرده و در حرارت ملایم مرتب هم میزنیم تا آرد کاملن سرخ شود.
وقتی آرد خوب سرخ شد و رنگ آن طلایی و بوی آرد سرخ شده بلند شد, موقع اضافه کردن شربت حلواست که از قبل آماده کردیم.
[=b nazanin]شربت را به آرامی به آرد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا شربت به خورد آرد برود و آرد گلوله- گلوله نشود. سپس حلوا را در ظرف کشیده و آنرا تزئین میکنیم.
در اینجا نمونه هایی از تزئین حلوا رو میزارم
در این تصویر برای تزئین قسمت زرد رنگ از آرد برنج استفاده کنید که به همون شکل حلوا درست میشه با این تفاوت که سرخ کردن نیاز نداره
برای تزئینات از پودر دارچین ، نارگیل زعفرانی شده ، خلال پسته ، پودر بادام و غیره میتونید استفاده کنید
شما حتی میتونید با کمک سر قاشق روی حلوا رو تزئین کنید و شکل بیندازید
شکر را با آب مخلوط کرده و می گذاریم بجوشد و سپس زعفران و گلاب را به آن اضافه میکنیم. شربت حلوا نباید غلیظ شود چون حلوا سفت می شود اگر خیلی هم رقیق باشد حلوا خمیر می شود. پس در درست کردن شربت دقت کنید.
تذکر :
برای اینکه حلوای خوبی داشته باشیم آرد حتما باید خوب سرخ شود . شاید کمی سخت باشد چون آرد وقتی در روغن ریخته میشود سنگین میشود و همزدن آن مشکل و چون باید با حرارت ملایم سرخ شود (در حرارت تند آرد می سوزد و تلخ میشود) برای همین وقت و حوصله زیادی میبرد. بعضیها برای اینکه آرد سبک شود و راحتتر هم بخورد, ابتدا آرد را بدون روغن کمی تفت میدهند که این کار باعث تیرگی و بد طعمی حلوا میشود. اگر حلوای خوشمزه می خواهید کمی زحمت را تحمل کنید ولی مطمئننا از خوردن این حلوا لذت میبرید.
آبجی جونم سپاسگذارم من خیلی حلوا دوس دارم این قسمت زرد رنگشو چجوری درست کردی ؟
ریزه کاری های تهیه حلوای خوب رو بعداً براتون میذارم :Gol:
حلوای شیر و هویج
مواد لازم :
ـ آرد برنج نيم لیوان
ـ آرد گندم نيم لیوان
ـ روغن نيم لیوان
ـ آب هویج ۱ لیوان
ـ شیر ۱ لیوان
ـ شکر ۱ لیوان
ـ آب یک لیوان
ـ زعفران دمکرده به میزان لازم
ـ گلابنيم لیوان
ـ هل به میزان لازم
طرز تهیه :
شکر و آب را روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود زعفران و گلاب و هل و شیر و آب هویج را به آن اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. آرد برنج و آرد گندم را با روغن روی حرارت کم بگذارید و مدام به هم بزنید وقتی طلایی شد شهد را به آن اضافه کنید و مدام به هم بزنید و حرارت را خیلی کم کنیدتا زمانیکه حلوا غلظت لازم را پیدا کند .حلوا را در ظرف بریزید و با لبه قاشقی که از قبل چرب شده تزیین کنید.
جهت تزئین طرح روی حلوا از کناره ی قاشق استفاده شده.
موادلازم:
ـ شكر ۱ ليوان
ـ آرد ۵/۱ ليوان
ـ آب و گلاب ۱ ليوان ( ۳ قسمت آب و ۱ قسمت گلاب )
ـ تخم گشنيز و هل ساييده ۱ قاشق
ـ زعفران دم كرده ۱ قاشق
ـ روغن به مقدار كافي
طرز تهيه :
شكر را با آب روي حرارت بگذاريد وقتي به شهد تبديل شد حرارت زير آنرا خاموش كنيد به شهد آماده گلاب و زعفران و تخم گشنيز و هل را اضافه كنيد .و بگذاريد تا سرد شود . در اين فاصله آرد را با روغن روي حرارت ملايم گذاشته و روغن اضافه كنيد روغن بايستي به حدي باشد كه اين دو با هم تركيبي نه زياد سفت و نه زياد شل بشود. آرام آرام به هم زده تا كاملا" سرخ شود .
شهد را به آرد سرخ شده اضافه كنيد و مرتب به هم بزنيد و حرارت را خيلي كم كنيد وقتي كه حلوا قوام لازم را پيدا كرد شعله را خاموش كنيد .
چند نوع تزئین حلوا
حلوای لقمه ای
مواد لازم برای تهیه نان مخصوص حلوا :
ـ آب ۴ لیوان
ـ آرد سفید قنادی ۳ لیوان
ـ روغن مایع نصف لیوان
ـ بکینگ پودر ۱ قاشف مربا خوری
ـ وانیل نصف قاشق چایخوری
ـ تخم مرغ ۸ عدد
ـ حلوا به میزان لازم
طرز تهیه :
روغن را در آب ریخته و روی شعله گذاشته تا به جوش بیاید . بکینگ پودر و آرد را خوب مخلوط کنید . بعد از جوش آمدن آب، آرد را در آب بریزید و شعله را کم کنید و مدام به هم بزنید و بعد از چند دقیقه شعله را خاموش کنید ولی مدام به هم بزنید تا مایه یکنواختی به دست آید میتوانید در صورت سرد شدن با دست ورز دهید وقتی خمیر سرد شد. یک تخم مرغ در خمیر بریزید و خوب ورز دهید تا خمیرکاملاْ نرم و یکنواخت شود بعد تخم مرغ دوم را بریزید و دوباره این عمل را تا آخرین دانه تخم مرغ انجام داده و دراين فاصله خمیر را حسابی ورز دهید .
فر را روی بیشترین حرارت روشن کرده و بعد از ۳ الی ۴ دقیقه حرارت را کم کنید و روی درجه ۳۰۰ بگذارید.
بعد خمیر را در قیف بریزید و کف سینی را با آب مرطوب کنید وخمیر را با فاصله در سینی بچینید. بعد سینی را روی پنجره دوم فر قرار دهید و در فر را بسته و تا پایان پخت باز نکنید بعد از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه که زیر نان طلایی شد از فر خارج کرده و سینی آماده شده بعدی را جایگزین کنید .
اگر میخواهید رنگ نان ها قهوه ای شود مدت بیشتری در فر بماند و اگر احیاناْ روی آن خوب رنگ نگرفته بود سینی را بعد از اینکه از فر بیرون آوردید در گرمکن فر قرار دهید و هر زمانی رنگ دلخواه را پیدا کرد از گرمکن فر خارج کنید .
بعد از پخته شدن نانها از قسمت زیر نانها را سوراخ کرده و با قیف درون آن رااز حلوا پر کنید.
این نانها را من کوچکتر از گردو و تزئینی و لقمه اي درست کردم ولی شما بسته به میل و سلیقه خودتان میتوانید اندازه آن را بزرگتر کنید .
مواد لازم :
ـ شیر ۱ لیوان
ـ آرد ۱ لیوان
ـ روغن مایع ۵/۰ لیوان
ـ آب ۱ لیوان
ـ شکر ۱ لیوان
ـ زعفران دم کرده به مقدار کافی
ـ گلاب یا عرق هل یا هل کوبیده به مقدار کافی
طرز تهیه :
آب را با شکر بجوشانید وقتی که شهد آماده شد زعفران و گلاب اضافه کنید . آرد و روغن را روی حرارت بگذاریدتا حدی که گرم شود بعد شیر را اضافه کنید و مدام به هم بزنید و سعی کنید که حلوا ته نگیرد .اگر احساس کردید که به قابلمه می چسبد کمی روغن اضافه کنید به هم زدن را حدود نیم ساعت ادامه دهیداگر می خواهید رنگ حلوا تیره تر شود مدت زمان بیشتری لازم دارد . بعد شهد را اضافه کنید و به هم بزنید وقتی که آماده شد در بشقاب ریخته و تزیین کنید .
این حلوا رو قبلا من خودم (آذربانو) درست کردم خوشمزه بود و کمی کشدار بود، تزئینش هم خیلی راحت و ساده بود.
مراحل تزئین حلوا به شکل رز
منبع : آشپزی رنگین
1. آرد حلواي گندم، بهتر است آرد نان سنگك باشد، در اينصورت، حلوا خوشرنگتر و بهتر ميشود.
2. آرد را بايد با ملايمت سرخ كنيد تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزهي حلوا تلخ ميشود و شكل ظاهري آن نيز يكرنگ و يكدست نميشود.
3. با آردبرنج ميتوانيد حلوا درست كنيد كه بايد آرد كمتر سرخ شود و به آن ترحلوا ميگويند.
4. آرد حلوا را بايد حتماً الك كنيد.
5. موقع مخلوط كردن آرد سرخ شده با شربت بايد خيلي مراقب بود و براي اين منظور دستكش آشپزخانه بپوشيد. تا احتمال پريدن حلوا و سوختن دست كاهش يابد.
6. بهتر است از قاشق چوبي براي همزدن آرد و شربت استفاده كنيد.
7. زعفران حلوا را بايد كاملاً ساييد و درشت نباشد چون در حلوا ديده ميشود.
8. براي صرفهجويي در مصرف زعفران، ميتوانيد مقدار يكدوم ليوان از آب حلوا را كم كنيد و گلاب اضافه كنيد و به جاي يكدوم زعفران نيز از گلرنگ زعفران استفاده كنيد.
9. براي تزئين روي حلوا، از ترحلوا كه رنگ روشنتري دارد نيز استفاده كنيد.
10. از كنجد و پسته نيز ميتوانيد براي تزئين روي حلوا استفاده كنيد.
11. سرخ كردن به اندازهي آرد ، نكته مهم در پختن حلوا ميباشد.
12. به جاي هريك از مواد حلوا، ميتوانيد موادي را جايگزين كنيد كه نام حلوا و مزهي آن تغيير ميكند.
13. قابلمه مورد استفاده تفلون نباشد قابلمه روحی بهتر است (حلوا خوب جا نمی فتد)
* از حلوا، معمولاً در مناسبتهاي نذري و يا ايام سوگواري استفاده ميشود به شكلهاي مختلف، ميتوان حلوا را براي پذيرايي آماده كرد:
1. در ظرف مناسب بريزيد و تزئين كنيد.
2. درميان دو نان بستني به اندازههاي دلخواه، بگذاريد.
3. ميتوانيد در نان ميكادو بگذاريد و برش بزنيد.
4. در نان شيريني خامهاي پر كنيد.
5. در كيك رولت بچينيد.
6. در كاغذ شكلات بگذاريد.
7. در نانهاي سنتي (مانند: لواش سنگك و يا تافتون) سرو كنيد و...
مواد لازم
آرد 3 استکان
شکر سه استکان
آب سه استکان
گلاب یک استکان
زعفران به میزان کافی
روغن به میزان کافی (آرد در هنگام سرخ شدن به راحتی در روغن بچرخد)
طرز تهیه
آرد رو به میزان کافی تف داده، شکر و آب رو جداگانه میجوشونیم بعد صاف کرده و کم کم داخل آرد تف داده شده می ریزیم و همین طور هم می زنیم.
بعد گلاب و زعفران رو که از قبل مخلوط کرده بودیم رو می ریزیم و کاملا به هم می زنیم تا یکدست بشه.
در حلوای تصویربالا چون میخواستم حلوا روانتر از حالت معمولی باشه برای درست کردن شربت یک پیمانه آب بیشتری می ریزیم. (برای همین نمیشه روی حلوا رو قالب زد و حالت داد.)
نکته: اگر حلوا رو با شربت بیشتر روانتر درست کردین قبل از اینکه داغی حلوا از بین بره روی حلوا رو صاف کنید وگرنه مثل روی حلوای من ناصاف میشه :Nishkhand:
اگر سوالی بود در خدمتم :Gol:
سلام عزیزم
ممنونم از راهنمایی تون :hamdel:
ولی اصل حلوای من مشکلی نداشت :Labkhand: کاملا یکدست بود، روی حلوا رو دیرتر با قاشق صاف کردم برای همون ظاهرش صاف صاف نیست.
البته می تونستم با پشت قاشق چرب شده روی حلوا رو صاف کنم ولی تنبلیم کرد و فکر می کردم تو عکس دیده نمیشه :khaneh:
ضمناً از همزن دستی برای یکدست شدن کاچی گاهی استفاده می کنم. :ok:
با تشکر :Gol:
واقعا مطالب مفیدی بود که من خودم ازشون استفاده کردم.
میخواستم اگر طرز تهیه حلوایی که با شیر خشک درست میکنند را اگر میدونید بگذارید.میدونم که علاوه بر مواد یک حلوای معمولی شیر خشک داره اما مقدارش مهمه که نمیدونم و باعث میشه طعم اصلی را نده.
راستش من این حلوا و تعداد متنوع حلوا که تا حالا تو کتب آشپزی ندیدم را توی مجالس ختم و عزاداری که اعراب برگزار میکنند دیدم.واقعا خوشمزه و باسلیقه بود،نزدیک به 20 نوع حلوا دیدیم!!!!!
چند نوعش را کربلا خورده بودم.(همه میرن زیارت ما رفتیم سراغ خوراکیها!!!!!!این هم یک جور سیاحت برای آدمهای شکمو است!!!)
با سلام و احترام
خیلی خوش اومدین به اسک دین، ممنونم از نظر و لطف تون :Gol:
یکی از دوستانم چنین حلواهایی رو درست میکنه
دستور تهیه ی این حلوا رو ازشون میگیرم و براتون میذارم ان شاءالله.
بله عربها تو غذاهای شیرین و مقوی و انواع حلوا نابغه اند :Cheshmak:
منم که کربلا رفته بودم اولین چیزی که توجهم رو تو بازارها و روبروی حرم حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام جلب کرد مغازه های خوردنی هاشون بود با انواع شیرینی و حلوا و... :Nishkhand:
موفق باشید
یک روایت زیبا هم برای شیرینی دوستان و حلوا دوستان میذارم.
و با کسب اجازه از سرکار آذر بانوی گرامی
من مقدار استاندارد را می گم حالا به نسبت می تونید مواد را اضافه کنید
2- نصف لیوان شیر خشک
3- یک لیوان شکر
4- نصف لیوان آب
5- زعفران و گلاب به میزان دلخواه
6- کره و کمی روغن مایع
برای این حلوا احتیاج به یک شیره ی رقیق داریم و ابتدا هم شیره را درست می کنیم و زیرش را خاموش می کنیم تا کمی حرارتش کم شود بعد به سراغ تهیه حلوا می ریم
بعد آن را با روغن مایع و کره تفت می دهیم احتیاج به روغن زیاد نداره چون حلوا خیلی لطیف و نرمه اگر زیاد روغن بریزید بعد از اتمام کار روغن ها را پس می ده در حدی که آرد به شکل لطیف در بیاد کافیه بعد هم که کره را می رزیم و تفت می دهیم تا به رنگ قهوه ای روشن در بیاد سعی کنید زیاد تیره نشه
پودر پسته و کنجد تزیین کنید
در کربلا یا کلا کشورهای عربی شیر خشکی دارند که پاکتیه و در صد چربی بالایی داره که حلوا را از اون تهیه می کنند ان شاالله وقتی به این شهر ها سفر کردید حتما از آنجا شیر خشک را تهیه کنید البته من در قم هم این شیر خشک را دیدم
ان شاالله که این حلوا را تهیه می کنید و از طعم بی نظیرش لذت می برید
موفق باشید
یا علی :Gol:
با سلام و احترام
خیلی خیلی ممنونم ستایش جون
همین امروز ان شاءالله میرم شیرخشک نیدو میخرم و میام این حلوا رو درست می کنم و عکسش رو بعدا براتون میذارم. :ok:
فقط یک نکته اگر همه ی روغن رو از روغن کره استفاده کنیم اشکالی داره؟
باتشکر و قدردانی فراوان :Gol: