چه چيزهايى را بايد هنگام سخن گفتن يا جواب دادن به ديگران مراعات كنيم؟

تب‌های اولیه

7 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
چه چيزهايى را بايد هنگام سخن گفتن يا جواب دادن به ديگران مراعات كنيم؟

1. اگر نمى‏دانيم، با صراحت بگوييم نمى‏دانم. «قل ان ادرى»(جنّ، 25.)
2. به همه‏ى سخن‏ها جواب ندهيم. «قل انّما علمها عند ربّى»( اعراف، 187.)
3. در جواب، به نقاط مهم توجه شود. از پيامبر مى‏پرسند: چه چيزى انفاق كنيم؟ پيامبر اكرم‏صلى الله عليه وآله به جاى بيان آن چيز، مى‏فرمايد: هرچه مى‏دهيد اول به والدين و بستگان و نزديكان بدهيد. «ما انفقتم من خير فللوالدين»( بقره، 215.)
4. كوتاه گفتن. «خير الكلام ما قَلّ و دَلّ»(مدارك العروة، ج 23، ص‏3.)
5. رسا گفتن. «قولاً بليغا»( نساء، 63.)
6. نرم گفتن. «قولاً ليّنا»( طه، 44.)
7. بهترين كلام را بكار بردن. «يقول الّتى هى احسن»(اسراء، 53.)
8. با كرامت سخن گفتن. «قولاً كريما»( اسراء، 23.)
9. توجه به بازتاب سخن داشتن. به يك ماجرا توجه كنيد: هنگام سخنرانى پيامبر مسلمانان به آن حضرت مى‏گفتند: «راعنا» يعنى رعايت حال ما را بكن و شمرده‏تر سخن بگو. اين تعبير در عرف يهود نوعى دشنام تلقّى مى‏شد و برخى از يهوديان اين كلمه را دستاويز قرار داده و از آن سوءاستفاده مى‏كردند. آيه نازل شد كه به هنگام سخن‏گفتن و حرف‏زدن، به انعكاس حرف‏ها و برداشت ديگران نيز توجه داشته باشيد و با ملاحظه سخن بگوييد و به ديگران فرصت سوءاستفاده ندهيد.
ممكن است افراد در حرف و سخن خود حسن نيت داشته باشند؛ ولى بازتاب سخن نيز مهم است؛ زيرا ممكن است سخن بازتابى منفى داشته و باعث ضربه زدن به دين، اعتقاد، رهبرى و جامعه اسلامى شود.
افرادى كه در عزادارى‏ها به عشق امام حسين‏عليه السلام قمه مى‏زنند بايد به بازتاب عمل خود توجه داشته باشند. تلويزيون‏ها و ماهواره‏هاى دنيا بدن خونى آنان را نشان مى‏دهد و بدخواهان اين صحنه‏ها را مكرر نشان مى‏دهند تا از اسلام و مسلمانان سيماى وحشتناكى نشان دهند.
آيا عقل و شرع ما اجازه مى‏دهد جورى عزادارى كنيم كه بدخواهان اسلام آن را دستاويز قرار داده و بر ضد مكتب و مسلمانان پخش كنند و تحليل كنند كه شيعيان يك مرض روانى دارند و آن خودآزارى، خودزنى و خودكشى است و در دنيايى كه توجيه نيستند ايجاد ترديد و وحشت كنند؟

برچسب: 

یکی از افراد فامیل مرتب بد برداشت میکنه
و من از طرف مادرم وظیفه! دارم باهاش باشم و نذارم تنها باشه
خودشم بار ها تو حرف هاش معلوم کرده که ازم بدش میاد!
حالا من با این فرد چکار کنم؟ با دستور مامانم چکار کنم؟

منظورم اینه که گاهی آدم مجبوره با یکی صحبت کنه با این که دیدگاهش نسبت به آدم بده! تلاش بی فایده است چون دیدگاهش درست شدنی نیست
با این فرد باید چطور حرف زد!؟به محض این که حرف میزنی به خود میگیره
میگیم آلودگی هوا به خاطر زیادی خودروهای تک سرنشینه میگه با من بودید!
یعنی منتظره از حرف آدم بد برداشت کنه یا از حرف آدم به قول معروف آتو بگیره!
باید با این فرد چکار کرد؟؟؟؟
در مورد درس صحبت کنیم میگه من نمی خوام درس بخونم
در مورد خیاطی دوست ندارم
قیمت خونه و ماشین! با من داشتید!!
دیوانه کننده است

به نام خداوند مهرگستر مهربان

با توجه به توصیفات شما از طرف مقابلتون، به نظر حقیر ایشون یک مقدار علایم افراد مبتلا به سوءظن(پارانوئید) را دارا هستند. نوع خفیفی از هذیان انتصاب هم می تونه باشه. یعنی هر حرف یا اتفاق در اطراف خودشون رو به خودشون منتصب می کنند.
(منظورم این نیست که بیمار هستند بلکه این علائم در شخصیتشون به عنوان یک آدم سالم وجود داره.)

البته بنده روانشناس نیستم ولی توصیه می کنم اگر از نظر جایگاه، لزومی به ارتباط با ایشون وجود ندارد آن را به حداقل ممکن برسانید. ولی در صورتی که مجبورید با ایشون در ارتباط باشید، از بحث کردن یا متقاعد کردنشون بپرهیزید. حرفهاشون رو نه رد کنید ونه تایید.

سلام علیکم
بنده هم نکته ای در آداب صحبت کردن با دیگران بیان کنم.
در جایی خواندم که اگر کسی با شما صحبت میکند؛ شما به او نگاه کنید و سرتان را هر چند لحظه یک بار به منظور تأیید و اینکه حرف او را به دقت میشنوید تکان دهید.
این حرکت خیلی مفید است و دارای تأثیر در مباحث جاذبه و احترام طرف مقابل است.

التماس دعا

fezeh;301577 نوشت:
یکی از افراد فامیل مرتب بد برداشت میکنه و من از طرف مادرم وظیفه! دارم باهاش باشم و نذارم تنها باشه خودشم بار ها تو حرف هاش معلوم کرده که ازم بدش میاد! حالا من با این فرد چکار کنم؟ با دستور مامانم چکار کنم؟

باسلام و احترام خدمت شما دوست گرامی
چند روش و مرحله را برای برخورد با اینگونه افراد ذکر می کنیم، ان شاء الله که مفید واقع شود:
1. از مجادله با اين فرد پرهيز کنيد و سعي در تغيير افکار او نداشته باشيد
2. سعي در مقابله به مثل با او نداشته باشيد
3. در زمينه هايي که او حساسيت دارد، رفتاري حساسيت برانگيز نداشته باشيد.
البته اجتنابِ افراطي از مواردي که او حساسيت دارد نيز، گاه به عنوان دليلي بر تاييد پيش فرض هاي او به شمار مي آيد.
4. رابطه خودتون را در ديگر زمينه ها با این شخص تقويت کرده و سعي کنيد رضايت خاطر او در آن زمينه ها را فراهم کنيد. مثلا در گفت وگوهاي معمولي و در موضوعات عادي سعي کنيد رابطه خوبي با او برقرار و رضايت خاطر او را فراهم کنيد يا در مورد تصميماتي که ربطي به سوء ظن او ندارد، با او هم انديشي و هم فکري داشته باشيد
ادامه...

4. بهتر است براي جلوگيري از لوس شدن يا طلبکار بار آمدن او، گاهي که از او ناراحت هستيد؛ او را با محروميت مواجه کنيد، این ناراحتی و محرومیت، باعث تلنگور او می شود.
5. حتی گاهی در مورد رفتاری که از خود نسبت به شما نشان می دهد، عکس العمل نشان دهید و اینطور وانمود کنید که شما هستید که نسبت به او بد بین هستید نه او به شما یا دیگران، وقتی او از این که به او بدبین شدید، ناراحت بشود، در این هنگام، سعی در توجیه و بیان صداقت خود دارد، در این مواقع هست که شما می توانید، حسن ظن را به او بیاموزید و بگویید: ببین، سوء ظن چقدر ناراحت کننده است. در این موقع است که باید به او بفهمانید امور دنیا با بدبینی حل نمی شود و اگر همه‌ی عالم بخواهند مثلِ تو بدبین باشند، سنگ روی سنگ بند نمی شود، یک نمونه اش را به طور عینی به او نشان داده اید تا بفهمد که چقدر این طرز فکر برای دیگران آزار دهنده است.

افرادي که ناچارند با فردي مبتلا به سوء ظن تعامل داشته باشند، شرايط دشواري را تجربه مي کنند. افراد بدبين که با اين ويژگي شناخته مي شوند در روابط فردي، اجتماعي و کاري خود موجب آزار ديگران مي شوند و آن ها را به ستوه مي آورند. بدترين شرايط را همسران اين افراد تجربه و تحمل مي کنند. شماري از مردم بدون دليل، سوء ظن دارند تا جايي که کار و زندگي خانوادگي آنان را مختل کرده است

موضوع قفل شده است