یا علی
آقای من مولای من از آن جائی به غربت و مظلومیت شما پی میبرم که مثل منِ گناهکاری،مبلغ سخنان گرانبهایت است که بدیش به این گنجها سرایت میکنه و کسی سراغشو نمگیره.:geryeh: آقا جان شرمنده ام،شرمنده!:Ghamgin:
و درود خدا بر علي(ع) فرمود: زهد بين دو كلمه از قرآن است، كه خداي سبحان فرمود:«تا بر آنچه از دست شما رفته حسرت نخوريد، و به آنچه به شما رسيده شادمان مباشيد.» كسي كه بر گذشته افسوس نخورد، و به آينده شادمان نباشد، همة جوانب زهد را رعايت كرده است. (حكمت 439) :Gol:
[FONT=Calibri]
و درود خدا بر او، فرمود: بردباري پرده است پوشاننده، و عقل شمشيري است بران،پس كمبودهاي اخلاقي خود را با بردباري بپوشان، و هواي نفس خود را با شمشير عقل بكش. (حكمت 424) :Gol:
(اميرالمؤمنين به فرزندش امام مجتبي خطاب كرد:) چيزي از دنياي حرام براي پس از مرگت باقي مگذار، زيرا آنچه از تو مي ماند نصيب يكي از دو تن خواهد شد، يا شخصي است كه آن را در طاعت خدا به كار گيرد، پس سعادتمند مي شود به چيزي كه تو را به هلاكت افكنده است. ياشخصي كه آن را در نافرماني خدا به كار گيرد، پس هلاك مي شود به آنچه كه تو جمع آوري كردي، پس تو در گناه او را ياري كرده اي، كه هيچ يك از اين دو نفر سزاوار آن نيستند تا بر خود مقدم داري. (اين حكمت بگونة ديگري نيز نقل شده؛) پس از ستايش پروردگار [FONT=Symbol][FONT=Symbol]! آنچه از دنيا هم اكنون در دست تو است، پيش از تو در دست ديگران بود، و پس از تو نيز به دست ديگران خواهد رسيد، و همانا تو براي دو نفر مال خواهي اندوخت، يا شخصي كه اموال جمع شدة تو را در طاعت خدا به كار گيرد، پس به آنچه كه تو را به هلاكت افكند سعادتمند مي شود، يا كسياست كه آن را در گناه به كار اندازد، پس با اموال جمع شدة تو هلاك خواهد شد، كه هيچ يك از اين دو نفر سزاوار نيستند تا بر خود مقدمشان بداري، و بار آنان را بر دوش كشي، پس برايگذشتگان رحمت الهي، و براي بازماندگان روزي خدا را اميدوار باش.
...دنباله به همین جهت در روایت است که «حبّ الدّنیا رأس کلّ خطیئة». «یعمل الأعمال الصّالحة و هو على و جل» ''انسان متّقى اعمال شایسته را انجام مى دهد، اما هم چنان دلهره دارد''. دلهره نسبت به آنکه اعمالش مورد قبول درگاه حق واقع مى شود یا نه. امامان ما همه نسبت به خداوند چنین بودهاند. امام حسن مجتبى (علیه السلام ) هنگام نماز از خوف خدا مى لرزید. و امام سجاد (علیه السلام) در هنگام تلبیه، غش کرد. از حضرتش پرسیدند چرا چنین حالتى به شما دست داد فرمود: ترسیدم که بگویم لبّیک، و پاسخ منفى بشنوم. اینان با آنکه در اوج «تعالى الى اللّه» در سیرند، با این شرایط خائف نیز هستند.
«یمسی و همّه الشّکر، و یصبح و همّه الذّکر» ''روز را به شب مى رساند در حالى که شکرگزار نعمات الهى است.'' و شب را به صبح مى رساند در حالى که به ذکر و یاد خدا مشغول است. و چه ذکرى برتر از آنکه انسان در لحظه مواجهه با معاصى و کششهاى نفسانى، یاد خدا را سپر خویش قرار دهد (چنانچه در اصول کافى روایتى در این معنا نقل شده است) همچون یوسف صدیق (علیه السلام) که چون در آن لحظه بحرانى و خطرناک در برابر گناه قرار گرفت گفت: «وَ راوَدَتْهُ الَّتِی هُوَ فِی بَیْتِها» ترجمه:''و آن زن که یوسف در خانه او بود''(یوسف ،23) این گونه ذکر خدا، بسیار ارزشمند است.
از فرمایشات گهربار امام علی (ع) :Gol: روزه ی بدن؛ خودداری از غذاهاست؛ از روی اراده و اختیار که از کیفر خدا بترسد و به اجر و پاداش رغبت داشته باشد. روزه ی جان ؛ خودداری حوَاس پنجگانه است از همه ی گناهان ( که با دست و زبان و چشم و گوش و بینی انجام گیرد) و پاکی دل از کلیَه ی اسباب زشتی است. روزه ی دل ؛ بهتر از روزه ی زبان و روزه ی زبان بهتر از روزه ی شکم است. حکمت های 5825 , 5826 , 5827 :Gol::Gol::Gol:
دنیا شناسى (امام و ترك دنیاى حرام) (اخلاقى) [indent] وَ مِنْ خَبَرِ ضِرَارِ بْنِ حَمْزَةَ الضَّبَائِیِّ عِنْدَ دُخُولِهِ عَلَى مُعَاوِیَةَ وَ مَسْأَلَتِهِ لَهُ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع وَ قَالَ فَأَشْهَدُ لَقَدْ رَأَیْتُهُ فِى بَعْضِ مَوَاقِفِهِ وَ قَدْ أَرْخَى اللَّیْلُ سُدُولَهُ وَ هُوَ قَائِمٌ فِى مِحْرَابِهِ قَابِضٌ عَلَى لِحْیَتِهِ یَتَمَلْمَلُ تَمَلْمُلَ السَّلِیمِ وَ یَبْكِى بُكَاءَ الْحَزِینِ وَ یَقُولُ یَا دُنْیَا یَا دُنْیَا إِلَیْكِ عَنِّى أَ بِى تَعَرَّضْتِ أَمْ إِلَیَّ تَشَوَّقْتِ لَا حَانَ حِینُكِ هَیْهَاتَ غُرِّى غَیْرِى لَا حَاجَةَ لِى فِیكِ قَدْ طَلَّقْتُكِ َلَاثاً لَا رَجْعَةَ فِیهَا فَعَیْشُكِ قَصِیرٌ وَ خَطَرُكِ یَسِیرٌ وَ أَمَلُكِ حَقِیرٌ آهِ مِنْ قِلَّةِ الزَّادِ وَ طُولِ الطَّرِیقِ وَ بُعْدِ السَّفَرِ وَ عَظِیمِ الْمَوْرِدِ . و درود خدا بر او ، فرمود : (ضرار بن ضمرة (15) ضبایى از یاران امام به شام رفت بر معاویه وارد شد . معاویه از او خواست از حالات امام بگوید ، گفت على [علیه السلام] را در حالى دیدم كه شب ، پرده هاى خود را افكنده بود ، و او در محراب ایستاده ، محاسن را به دست گرفته ، چون مار گزیده ، به خود مى پیچید ، و محزون مى گریست و مى گفت اى دنیا !!! اى دنیاى حرام ! از من دور شو ، آیا براى من خود نمایى مى كنى ؟ یا شیفتة من شده اى تا روزى در دل من جاى گیرى ؟ هرگز مباد! غیر مرا بفریب ، كه مرا در تو هیچ نیازى نیست ، تو را سه طلاقه كرده ام ، تا بازگشتى نباشد ، دوران زندگانى تو كوتاه ، ارزش تو اندك و آرزوى تو پُست است . آه از توشة اندك ، و درازى راه ، و دورى منزل ، و عظمت روز قیامت !
[/indent]
وَ قَالَ [علیه السلام] لَوْ ضَرَبْتُ خَیْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَیْفِى هَذَا عَلَى أَنْ یُبْغِضَنِى مَا أَبْغَضَنِى وَ لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْیَا بِجَمَّاتِهَا عَلَى الْمُنَافِقِ عَلَى أَنْ یُحِبَّنِى مَا أَحَبَّنِى وَ ذَلِكَ أَنَّهُ قُضِیَ فَانْقَضَى عَلَى لِسَانِ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ ص أَنَّهُ قَالَ یَا عَلِیُّ لَا یُبْغِضُكَ مُؤْمِنٌ وَ لَا یُحِبُّكَ مُنَافِقٌ . و درود خدا بر او ، فرمود : اگر با شمشیرم بر بینى مؤمن بزنم كه دشمن من شود ، با من دشمنى نخواهد كرد ، و اگر تمام دنیا را به منافق ببخشم تا مرا دوست بدارد ، دوست من نخواهد شد و این بدان جهت است كه قضاى الهى جارى شد ، و بر زبان پیامبر اُمى (ص) گذشت كه فرمود :
" اى على ! مؤمن تو را دشمن نگیرد ، و منافق تو را دوست نخواهد داشت ."
حضرت فرمود: عدالت، هر چيزي را در جاي خود مي نهد، در حالي كه بخشش آن را از جاي خود خارج مي سازد. عدالت تدبير عمومي مردم است، در حالي كه بخشش گروه خاصي را شامل است. پس عدالت شريف تر و برتر است.
اگر تندرستی خود و پوشیده ماندن زشتی های خود را دوست داشتی؛ گفتار را کم و سکوت خود را بسیار کن. که اندیشه ات بسیار و دلت روشن گردد و مردم از دست تو در امان باشند.
نشانه ايمان آن است كه راست بگويي، آنگاه كه تو را زيان رساند. ودروغ نگويي كه تو را سود رساند. و آن كه بيش از مقدار عمل سخن نگويي، و چون از ديگرانسخن گويي از خدا بترسي.
مولا علي (ع) :کسي که از سخن ناحقي که مردم درباره اش بگويند ناراحت گردد و از جاي کنده شود عاقل نيست و آن کسي که از ستايش مردم درباره ي او خرسند و شاد گردد حکيم نيست.اصول کافي جلد 1 صفحه 64
امام علي (ع) :آگاه باشيد اين پوست نازک تن طاقت آتش دوزخ را ندارد ، پس به خودتان رحم کنيد ، شما مصيبت هاي دنيا را آزموده ايد. آيا ناراحتي يکي از نزديکان خود را بر اثر خاري که در بدنش فرو رفته ، يا زمين خورده و پايش مجروح گشته ، يا ريگ هاي داغ بيابان او را رنج داده، ديده ايد که تحمل آن چه مشکل است ؟ پس چگونه مي شود تحمل کرد که در ميان دو طبقه آتش در کنار سنگ هاي گداخته همنشين شيطان باشيد ؟ آيا مي دانيد وقتي مالک دوزخ بر آتش غضب کند شعله ها بر روي هم مي غلتند و يکديگر را مي کوبند و در ميان درهاي جهنم به هر طرف زبانه مي کشد.نهج البلاغه خطبه 183
امام علي (ع) :به راستي که اهل خير و شر را نمي توان تشخيص داد مگر به مردم. اگر مي خواهي اهل خير را بشناسي کار خيري را شروع کن؛ کساني که آن کار را تاييد مي کنند و دنباله روي از آن مي کنند اهل خيرند و اگر مي خواهي شر و اهلش را بفهمي کار بدي را شروع کن همان کساني که از آن پيروي مي کنند اهل شرّند. تحف العقول صفحه215
کلید قال امیر المومنین علیه السلام: ******الغنی الأکبر الیاس عمّا في أیدي الناس؛برترین بی نیازی و دارائی ...................نومیدی است از آنچه در دست مردم است.
سنگین ترین عمل برای شیطان حضرت علی (ع): سجده را طولانی كنید كه هیچ عملی برای ابلیس سنگین تر از این نیست كه انسان را در حال سجده ببیند.چون كه خداوند او را امر به سجده كرد و او سر باز زد و بنی آدم نیز امر به سجده شد و اطاعت او از خدا باعث نجاتش شد. ( بحار ، ج82 ، ص161 )
یا علی
آقای من مولای من از آن جائی به غربت و مظلومیت شما پی میبرم که مثل منِ گناهکاری،مبلغ سخنان گرانبهایت است که بدیش به این گنجها سرایت میکنه و کسی سراغشو نمگیره.:geryeh:
آقا جان شرمنده ام،شرمنده!:Ghamgin:
توصيف زهد و پارسايي
و درود خدا بر علي(ع) فرمود: زهد بين دو كلمه از قرآن است، كه خداي سبحان فرمود:«تا بر آنچه از دست شما رفته حسرت نخوريد، و به آنچه به شما رسيده شادمان مباشيد.» كسي كه بر گذشته افسوس نخورد، و به آينده شادمان نباشد، همة جوانب زهد را رعايت كرده است.
(حكمت 439) :Gol:
[FONT=Calibri]
[FONT=Times New Roman]غيبت، نشانه ناتواني
[FONT=Times New Roman]
و درود خدا بر او، فرمود: غيبت كردن، تلاش ناتوان است.
(حكمت 461) :Gol:
مسئوليت آگاهان
و درود خدا بر او، فرمود: خدا از مردم نادان عهد نگرفت كه بياموزند، تا آنكه از دانايان عهد گرفت كه آموزش دهند.
(حكمت 478) :Gol:
ارزش عقل و بردباري
و درود خدا بر او، فرمود: بردباري پرده است پوشاننده، و عقل شمشيري است بران،پس كمبودهاي اخلاقي خود را با بردباري بپوشان، و هواي نفس خود را با شمشير عقل بكش.
(حكمت 424) :Gol:
روش برخورد با دنيا
(اميرالمؤمنين به فرزندش امام مجتبي خطاب كرد:)
چيزي از دنياي حرام براي پس از مرگت باقي مگذار، زيرا آنچه از تو مي ماند نصيب يكي از دو تن خواهد شد، يا شخصي است كه آن را در طاعت خدا به كار گيرد، پس سعادتمند مي شود به چيزي كه تو را به هلاكت افكنده است. يا شخصي كه آن را در نافرماني خدا به كار گيرد، پس هلاك مي شود به آنچه كه تو جمع آوري كردي، پس تو در گناه او را ياري كرده اي، كه هيچ يك از اين دو نفر سزاوار آن نيستند تا بر خود مقدم داري. (اين حكمت بگونة ديگري نيز نقل شده؛) پس از ستايش پروردگار [FONT=Symbol][FONT=Symbol]! آنچه از دنيا هم اكنون در دست تو است، پيش از تو در دست ديگران بود، و پس از تو نيز به دست ديگران خواهد رسيد، و همانا تو براي دو نفر مال خواهي اندوخت، يا شخصي كه اموال جمع شدة تو را در طاعت خدا به كار گيرد، پس به آنچه كه تو را به هلاكت افكند سعادتمند مي شود، يا كسي است كه آن را در گناه به كار اندازد، پس با اموال جمع شدة تو هلاك خواهد شد، كه هيچ يك از اين دو نفر سزاوار نيستند تا بر خود مقدمشان بداري، و بار آنان را بر دوش كشي، پس براي گذشتگان رحمت الهي، و براي بازماندگان روزي خدا را اميدوار باش.
(حكمت 416) :Gol:
...دنباله
به همین جهت در روایت است که «حبّ الدّنیا رأس کلّ خطیئة». «یعمل الأعمال الصّالحة و هو على و جل» ''انسان متّقى اعمال شایسته را انجام مى دهد، اما هم چنان دلهره دارد''. دلهره نسبت به آنکه اعمالش مورد قبول درگاه حق واقع مى شود یا نه. امامان ما همه نسبت به خداوند چنین بودهاند. امام حسن مجتبى (علیه السلام ) هنگام نماز از خوف خدا مى لرزید. و امام سجاد (علیه السلام) در هنگام تلبیه، غش کرد. از حضرتش پرسیدند چرا چنین حالتى به شما دست داد فرمود: ترسیدم که بگویم لبّیک، و پاسخ منفى بشنوم. اینان با آنکه در اوج «تعالى الى اللّه» در سیرند، با این شرایط خائف نیز هستند.
«یمسی و همّه الشّکر، و یصبح و همّه الذّکر» ''روز را به شب مى رساند در حالى که شکرگزار نعمات الهى است.'' و شب را به صبح مى رساند در حالى که به ذکر و یاد خدا مشغول است. و چه ذکرى برتر از آنکه انسان در لحظه مواجهه با معاصى و کششهاى نفسانى، یاد خدا را سپر خویش قرار دهد (چنانچه در اصول کافى روایتى در این معنا نقل شده است) همچون یوسف صدیق (علیه السلام) که چون در آن لحظه بحرانى و خطرناک در برابر گناه قرار گرفت گفت: «وَ راوَدَتْهُ الَّتِی هُوَ فِی بَیْتِها» ترجمه:''و آن زن که یوسف در خانه او بود''(یوسف ،23) این گونه ذکر خدا، بسیار ارزشمند است.
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
گم شده ی نادان پیدا شدنی نیست.
حکمت 5835 :Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع) :Gol:
روزه ی بدن؛ خودداری از غذاهاست؛ از روی اراده و اختیار
که از کیفر خدا بترسد و به اجر و پاداش رغبت داشته باشد.
روزه ی جان ؛ خودداری حوَاس پنجگانه است
از همه ی گناهان
( که با دست و زبان و چشم و گوش و بینی انجام گیرد)
و پاکی دل از کلیَه ی اسباب زشتی است.
روزه ی دل ؛ بهتر از روزه ی زبان
و روزه ی زبان بهتر از روزه ی شکم است.
حکمت های 5825 , 5826 , 5827 :Gol::Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع):Gol:
پناهندگی به خداوند را در تمام کارهای خود دریاب؛
که از هر چیزی نگهبان است.
حکمت 6055:Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع):Gol:
دریاب یارجویی از پروردگارت؛ و در توفیق روی به سوی او آور.
و دریاب ترک هر صفت زشت که تو را ( در دینت) به شبهه افکند و یا به گمراهیت بسپارد.
حکمت 6050:Gol::Gol:
دنیا شناسى (امام و ترك دنیاى حرام) (اخلاقى) [indent] وَ مِنْ خَبَرِ ضِرَارِ بْنِ حَمْزَةَ الضَّبَائِیِّ عِنْدَ دُخُولِهِ عَلَى مُعَاوِیَةَ وَ مَسْأَلَتِهِ لَهُ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع وَ قَالَ فَأَشْهَدُ لَقَدْ رَأَیْتُهُ فِى بَعْضِ مَوَاقِفِهِ وَ قَدْ أَرْخَى اللَّیْلُ سُدُولَهُ وَ هُوَ قَائِمٌ فِى مِحْرَابِهِ قَابِضٌ عَلَى لِحْیَتِهِ یَتَمَلْمَلُ تَمَلْمُلَ السَّلِیمِ وَ یَبْكِى بُكَاءَ الْحَزِینِ وَ یَقُولُ یَا دُنْیَا یَا دُنْیَا إِلَیْكِ عَنِّى أَ بِى تَعَرَّضْتِ أَمْ إِلَیَّ تَشَوَّقْتِ لَا حَانَ حِینُكِ هَیْهَاتَ غُرِّى غَیْرِى لَا حَاجَةَ لِى فِیكِ قَدْ طَلَّقْتُكِ َلَاثاً لَا رَجْعَةَ فِیهَا فَعَیْشُكِ قَصِیرٌ وَ خَطَرُكِ یَسِیرٌ وَ أَمَلُكِ حَقِیرٌ آهِ مِنْ قِلَّةِ الزَّادِ وَ طُولِ الطَّرِیقِ وَ بُعْدِ السَّفَرِ وَ عَظِیمِ الْمَوْرِدِ .
اى دنیا !!! اى دنیاى حرام ! از من دور شو ، آیا براى من خود نمایى مى كنى ؟ یا شیفتة من شده اى تا روزى در دل من جاى گیرى ؟ هرگز مباد! غیر مرا بفریب ، كه مرا در تو هیچ نیازى نیست ، تو را سه طلاقه كرده ام ، تا بازگشتى نباشد ، دوران زندگانى تو كوتاه ، ارزش تو اندك و آرزوى تو پُست است . آه از توشة اندك ، و درازى راه ، و دورى منزل ، و عظمت روز قیامت !
و درود خدا بر او ، فرمود : (ضرار بن ضمرة (15) ضبایى از یاران امام به شام رفت بر معاویه وارد شد . معاویه از او خواست از حالات امام بگوید ، گفت على [علیه السلام] را در حالى دیدم كه شب ، پرده هاى خود را افكنده بود ، و او در محراب ایستاده ، محاسن را به دست گرفته ، چون مار گزیده ، به خود مى پیچید ، و محزون مى گریست و مى گفت
[/indent]
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
روش زندگی با مردم
با مردم آنگونه معاشرت كنید، كه اگر مردید بر شما اشك ریزند.
و اگر زنده ماندید، با اشتیاق سوی شما آیند.
حكمت 10 :Gol::Gol::Gol:
وَ قَالَ [علیه السلام] لَوْ ضَرَبْتُ خَیْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَیْفِى هَذَا عَلَى أَنْ یُبْغِضَنِى مَا أَبْغَضَنِى وَ لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْیَا بِجَمَّاتِهَا عَلَى الْمُنَافِقِ عَلَى أَنْ یُحِبَّنِى مَا أَحَبَّنِى وَ ذَلِكَ أَنَّهُ قُضِیَ فَانْقَضَى عَلَى لِسَانِ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ ص أَنَّهُ قَالَ یَا عَلِیُّ لَا یُبْغِضُكَ مُؤْمِنٌ وَ لَا یُحِبُّكَ مُنَافِقٌ .
و درود خدا بر او ، فرمود : اگر با شمشیرم بر بینى مؤمن بزنم كه دشمن من شود ، با من دشمنى نخواهد كرد ، و اگر تمام دنیا را به منافق ببخشم تا مرا دوست بدارد ، دوست من نخواهد شد و این بدان جهت است كه قضاى الهى جارى شد ، و بر زبان پیامبر اُمى (ص) گذشت كه فرمود :
" اى على ! مؤمن تو را دشمن نگیرد ، و منافق تو را دوست نخواهد داشت ."
[/COLOR][/SIZE]
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
شناخت عدل و بخشش
از امام پرسيدند: عدل يا بخشش، كدام يك برتر است؟
حضرت فرمود: عدالت، هر چيزي را در جاي خود مي نهد،
در حالي كه بخشش آن را از جاي خود خارج مي سازد.
عدالت تدبير عمومي مردم است،
در حالي كه بخشش گروه خاصي را شامل است.
پس عدالت شريف تر و برتر است.
حكمت 437:Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
آرزومند چیزی که فانی شدنی است مباش؛
و از فناپذیر برای سرای ماندنی توشه بردار.
حکمت 7408 :Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
روش برخورد با دشمن
اگر بر دشمنت دست یافتی، بخشیدن او را شکرانه پیروزی قرار ده.
(حکمت 11) :Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
ارزش های اخلاقی
هیچ ثروتی چون عقل، و هیچ فقری چون نادانی نیست.
هیچ ارثی چون ادب، و هیچ پشتیبانی چون مشورت نیست.
(حکمت 54):Gol::Gol:
[/COLOR]
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
اگر دوست داری که نیک بخت ترین مردم باشی؛
پس به آن چه (از دین) می دانی عمل کن.
(حکمت 3716):Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
اگر تندرستی خود و پوشیده ماندن زشتی های خود را دوست داشتی؛
گفتار را کم و سکوت خود را بسیار کن.
که اندیشه ات بسیار
و دلت روشن گردد و مردم از دست تو در امان باشند.
(حکمت 3722):Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
نشانه هاي ايمان
نشانه ايمان آن است كه راست بگويي، آنگاه كه تو را زيان رساند.
و دروغ نگويي كه تو را سود رساند.
و آن كه بيش از مقدار عمل سخن نگويي، و چون از ديگران سخن گويي از خدا بترسي.
(حكمت 458) :Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
بزرگ ترين گناه
سخت ترين گناهان، گناهي است كه گناهكار آن را سبك شمارد.
(حكمت 477) :Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
علم و مال
دو گرسنه هرگز سير نشوند: جوينده علم و جوينده مال.
(حكمت 457) :Gol::Gol:
مولا علي (ع) : کسي که از سخن ناحقي که مردم درباره اش بگويند ناراحت گردد و از جاي کنده شود عاقل نيست و آن کسي که از ستايش مردم درباره ي او خرسند و شاد گردد حکيم نيست. اصول کافي جلد 1 صفحه 64
امام علي (ع) : آگاه باشيد اين پوست نازک تن طاقت آتش دوزخ را ندارد ، پس به خودتان رحم کنيد ، شما مصيبت هاي دنيا را آزموده ايد. آيا ناراحتي يکي از نزديکان خود را بر اثر خاري که در بدنش فرو رفته ، يا زمين خورده و پايش مجروح گشته ، يا ريگ هاي داغ بيابان او را رنج داده، ديده ايد که تحمل آن چه مشکل است ؟ پس چگونه مي شود تحمل کرد که در ميان دو طبقه آتش در کنار سنگ هاي گداخته همنشين شيطان باشيد ؟ آيا مي دانيد وقتي مالک دوزخ بر آتش غضب کند شعله ها بر روي هم مي غلتند و يکديگر را مي کوبند و در ميان درهاي جهنم به هر طرف زبانه مي کشد. نهج البلاغه خطبه 183
تشکر
از کاربران محترم و بزرگوار sareh و pantea تشکر فراوان دارم بخاطر ارائه منظم سخنان امیر المومنین علیه السلام .خدا خیر دنیا و آخرت رو نصیب شما کند.
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
نا امیدی از آن چه در دست مردم است؛ و قناعت به آن چه می رسد؛ و خرسندی به تقدیر؛ توانگری آورد.
(حکمت 10612) :Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
از خداوند سبحان جایگاه شهیدان و زندگانی نیک بختان
و رفاقت پیامبران و نیکان را خواستاریم.
(حکمت 10626) :Gol::Gol:
امام علي (ع) : هيچ کس مزه ايمان را نمي چشد تا اينکه دروغ را ترک کند چه کوچک باشد چه بزرگ و چه شوخي باشد يا جدي .اصول کافي جلد 2 صفحه 34
امام علي (ع) : به راستي که اهل خير و شر را نمي توان تشخيص داد مگر به مردم. اگر مي خواهي اهل خير را بشناسي کار خيري را شروع کن؛ کساني که آن کار را تاييد مي کنند و دنباله روي از آن مي کنند اهل خيرند و اگر مي خواهي شر و اهلش را بفهمي کار بدي را شروع کن همان کساني که از آن پيروي مي کنند اهل شرّند. تحف العقول صفحه215
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
حقوق دوستان
دوست، دوست نيست مگر آنكه حقوق برادرش را در سه جايگاه نگهبان باشد:
در روزگار گرفتاري، آن هنگام كه حضور ندارد، و پس از مرگ.
(حکمت 134) :Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
روش یاری کردن مردم
از كفارة گناهان بزرگ، به فرياد مردم رسيدن، و آرام كردن مصيبت ديدگان است.
(حکمت 24) :Gol::Gol:
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
روش استفاده از نعمت ها
چون نشانه هاي نعمت پروردگار آشكار شد، با ناسپاسي نعمت ها را از خود دور نسازيد.
(حکمت 13) :Gol::Gol:
کلید
قال امیر المومنین علیه السلام:
****** الغنی الأکبر الیاس عمّا في أیدي الناس؛ برترین بی نیازی و دارائی ...................نومیدی است از آنچه در دست مردم است.
سنگین ترین عمل برای شیطان
حضرت علی (ع):
سجده را طولانی كنید كه هیچ عملی برای ابلیس سنگین تر از این نیست كه انسان را در حال سجده ببیند.چون كه خداوند او را امر به سجده كرد و او سر باز زد و بنی آدم نیز امر به سجده شد و اطاعت او از خدا باعث نجاتش شد.
( بحار ، ج82 ، ص161 )
از فرمایشات گهربار امام علی (ع)
هر گاه خداوند بنده ای را دوست بدارد؛
او را دلی پاک و خویی ستوده و پایدار روزی کند.
(حکمت 4102) :Gol::Gol: