با سلام روایتی از امام باقر علیه السلام وجود دارد که می فرماید: «مَن كَانَ ظاهِرُه أَرجَح مِن بَاطِنِه، خَفَّ مِیزانه»؛ هر كس ظاهرش از باطنش بهتر باشد، ترازوی اعمالش سبک میشود. از طرف دیگر گفته می شود ظاهر بر باطن تاثیرگزار است و کسی که می خواهد باطنش را اصلاح کند باید در ظاهر خود را شبیه صالحان نماید. آیا این دو مطلب با هم تعارض ندارند؟
سلام خسته نباشید
داشتم تفسیر سوره بقره رو میخوندم که به یه متنی برخورد کردم
ابتدای این سوره مردم رو در ارتباط با آئین اسلام به سه بخش تقسیم کرده
پرهیزکاران(متقین)/کافران/منافقان
الان میخواستم بدونم من جزو هیچکدوم از این گروها نیستم که!!
پرهیزکار نیستم چون انسان متقی کسیه که تو همه موارد خودنگهدار باشه و گناه نکنه
من روز به روز سعی میکنم بهتر از دیروز باشم و خدا رو شکر بهتر هم میشم کخودمو بیشتر بشناسم اما من متقی نیستم چون هنوزم گناهانی دارم که سعی در ترک اونا دارم
گروه دوم کافران هستند که مسلما کافر هم نیستم چون برنامه و دین اسلام رو کاملا قبول دارم واجباتو انجام میدم و محرمات هم اکثرشو انجام نمیدم و سعی در ترک گناهان دارم مثل دروغ ازروی مصلحت
گروه سوم هم منافقان هستند که جزوشون نیستم
منافقان در ظاهر با مسلمانان هستند ولی ذاتا با مخالف های اسلام
الان قرآن ادما رو سه بخش کرده
خب یعنی آدمایی مثل من چه اسمی روشون گذاشته میشه؟
معز الدوله احمد بن بویه دیلمی در سال 434 هجری بغداد را فتح کرد و خلفای عباسی را چنان در حاشیه قرار داد که از آنها جز نامی نمانده بود.به امر معز الدوله شیعیان شعارهایی مبنی بر لعن معاویه و کسانی که فدک را از دست حضرت زهرا گرفتند و کسی که مانع شد امام حسن مجتبی در جوار قبر جدش مدفون شود و کسی که ابوذر غفاری را تبعید کرد و کسی که عباس عموی پیامبر را از شورا بیرون کرد.بر در و دیوارهای بغداد نوشتند و خلیفه عباسی هم قادر به جلوگیری از آن نبود.
در روز عاشورا سال بعد معزالدوله دستور داد که مردم مغازه ها را ببندند و بازارها را تعطیل نموده و دست از خرید و فروش بکشند و لباس عزا پوشیده بر سیدالشهدا علیه السلام گریه و زاری کنند.
حال سوالی که مطرح می شود این است که اصلا چرا آنها خلافت عباسی را نابود نکردند؟
اینها هم نمونه هایی از اقدامات آل بویه در حمایت از اهل سنت هستند:عضد الدله دیلمی طاهر ذو المناقب پدر سید رضی و سید مرتضی را تبعید کرد.امرای آل بویه چند بار شیخ مفید را تبعید کردند.صاحب بن عباد وزیر رکن الدوله قاضی عبدالجبار معتزلی دانشمند معروف عامه را به ری دعوت کرد و به منصب قاضی القضاتی منسوب داشت و نظایر اینها.
در آیه 61 سوره احزاب می خوانیم که منافقین ملعئن هستند و هر کجا یافت شوند باید گرفتارشان کرده به قتلشان برسانند. در ادامه در آیه بعدی می فرماید این سنت الهی است که در اقوام پیشین بوده است. سوال اول اینکه منافقان در ادیان پیشین ( مثل یهود و مسیحیت) چه کسانی بوده اند؟ اصلا ایشان منافق هم داشته اند؟ دوم ا ینکه چند مثال بیاورید تا ببینیم که چگونه با آنها برخورد شده است.
إِذْ یُوحِى رَبُّکَ إِلىَ الْمَلَئکَةِ أَنىِّ مَعَکُمْ فَثَبِّتُواْ الَّذِینَ ءَامَنُواْ (انفال 12) هنگامى که وحى مىفرستاد پروردگار تو بسوى فرشتگان که من با شما هستم پس استوار دارید آنان را که ایمان آوردند
در این آیه عنوان شده است که ملائکه مؤمنان را پابرجا و استوار می کنند و این به این معناست که توفیق پایداری ایمان بوسیله ی ملائکه -که در عالم غیب هستند- به مؤمنین اعطا می شود بنابراین آیه سراسر شرک است!
خدا در قرآن کافران را از منافقان مجزا کرده است. در تاریخ اسلام منافق حتی از معاند هم خطرناک تر است.
خدا در سوره توبه آیه 101 برای این دسته دو عذاب را وعده داده است.
و برخى از باديهنشينانى كه پيرامون شما هستند منافقند و از ساكنان مدينه [نيز عدهاى] بر نفاق خو گرفتهاند تو آنان را نمىشناسى ما آنان را مىشناسيم به زودى آنان را دو بار عذاب مىكنيم سپس به عذابى بزرگ بازگردانيده مىشوند (۱۰۱)
اما اینکه چرا خدا برای این گروه دو عذاب نازل کرده است شاید به این دلیل باشد که اولا شناخت وی از مسلمان واقعی اشتباه است . اما خدای در قرآن نیت آنان را آشکار خواهد کرد: انچنان که در آیه 64 توبه می فرماید
منافقان بيم دارند از اينكه [مبادا] سورهاى در باره آنان نازل شود كه ايشان را از آنچه در دلهايشان هستخبر دهد بگو ريشخند كنيد بىترديد خدا آنچه را كه [از آن] مىترسيد برملا خواهد كرد (۶۴) صدق الله العلی العظیم.